Mivardi Cup Dešná 2013

Diskuse k závodu Mivardi cup Dešná, který se koná v termínu 10. – 14. dubna 2013 na přehradě Dešná.

http://mivardi-cup.mrk.cz/?zavod=65&typ=-1
Autor diskuse: Mivardi Cup - Profil , 15.3.2013 kaprařina - závodní sektor

Švéd - Profil | So 27.4.2013 10:11:07

Petrasek >> Bingo ? - nehraju :) :) :)

Bzukcuk - Profil | Ne 21.4.2013 21:57:42

Mivardi Cup >> Myslim, ze vyse vyhry nema nic spolecneho s cenou startovneho. Jsou to Vase zavody a hlavne reklama. I kdyz jak ctu, asi ne moc dobra.
Nadruhou stranu je pry spatna reklama taky reklama.

Petrasek - Profil | Ne 21.4.2013 21:13:27

Švéd >> bingo!!!

Švéd - Profil | So 20.4.2013 23:47:43

Zajímavý čtení.Přitom by stačilo nezávodit na svých firemních závodech.Teď už to působí nevěrohodně ať už je pravda kdekoliv. Sory.

mexik - Profil | So 20.4.2013 14:02:37

Mivardi Cup >> A jestli se Vám to nelíbí, tak muzete jet domu hned... Tolik asi k možným protestům..;o)

Mivardi Cup - Profil | So 20.4.2013 10:12:41

Petrasek >> První diskuze o délkách náhozu proběhla mezi rozhodčími a vaším týmem již ve čtvrtek večer s upozorněním, aby se dodržovala vzdálenost náhozů. Váš tým také od středy dokázal přehodit udice týmu č. 6 několikrát. Není naším úkolem přesně evidovat kdy k tomu přesně došlo a to vám dokazovat. Podstatné je zda se to stalo nebo nestalo. To platí i pro nahazování do krmného místa týmu 14. Vše jsme začali důrazněji řešit až v pátek odpoledne, kdy počínání vašeho týmu už přesáhlo únosnou mez.

Ano, Alois Fiala mohl nahazovat do "jakékoliv" vzdálenosti. Levá páska týmu 14 jasně směřovala na volnou vodu a možnost přehození jiného týmu reálná nebyla. Musel by to být nához přes 180 metrů a to Lojza nehází ani v nejlepší formě. ( bod křížení týmu č. 6 a 14. byl na cca 180m)

Ano, zmiňovaná rozhodčí vážila na břehu s týmy 1 – 10. Tato rozhodčí byla na Mivardi Cupu opakovaně a vždy odváděla velmi zodpovědnou práci. Již jsme zmiňovali nabízenou možnost kontroly vážení sousedními týmy (před závodem jednohlasně zamítnuto všemi týmy). Sami víte, že i přesto kontrola u vážení týmu 6 probíhala (potvrdil vám to i tým Nula zde v diskuzi). Narážky v tomto směru jsou tedy opravdu ubohost.

Určených cca 95 otáček navijáku (po změření délky na otáčku u vašich navijáků) představovalo zhruba vzdálenost s rezervou několika metrů, kde se mohly střetnout montáže vašeho týmu, nahozené po pravé pásce a montáže týmu 14, nahozené po pravé pásce. Zmiňovaných cca 80 otáček byla hranice vzdálenosti na vaší levé pásce – proti týmu č. 13. Limit otáček navijáku jsme stanovili oběma týmům bez ohledu na týmové barvy. Bylo to na základě přesného změření vzdáleností na satelitní mapě. Když jste po napomenutí tuto vzdálenost respektovali, byly vaše montáže a montáže týmu 14 s rezervou řádně daleko od sebe.

Situaci s páskou mezi čísly 7 a 8 jsme zmínil pro ilustraci, že rozhodčí poctivě řešili vše, co bylo třeba (pouhé 2 případy v průběhu celé ho závodu) bez ohledu na týmovou příslušnost. Shodou okolností jednou ve váš prospěch, podruhé (vaším přičiněním) ve váš neprospěch.

Bóje na vodě nebyly umístěny cíleně. Dešná není Háromfa a nemá mnoho desítek hektarů … V minulosti s tím navíc byl na Dešné problém (stažení / posunutí bójí v průběhu závodu, problém s jejich novým umístěním). Také jsme nečekali, že někdo nebude respektovat směry náhozu, jasně určené páskou a nebo bude házet výrazně přes pomyslnou polovinu vzdáleností. Jak je vidět, pro další ročníky se zřejmě bez bójí neobejdeme.

Rozmístění sektorů jsme řešili velmi pečlivě nad satelitní mapou. Bohužel vzhledem k počasí a momentálním podmínkám při závodě nefungovalo několik míst u hráze. I když nás to vůbec netěší, tak je to celkem normální stav téměř při všech kaprařských závodech. I kdybychom umístili nějaké (2) týmy na saharu, problém by to nevyřešilo a pohyb rozhodčích by poškodil nově zřízené místo (č. 1). Na příští ročník již hledáme aspoň trochu spolehlivé řešení, kterým je jedině posun termínu závodů. Ale i tak budou každé závody vždy trochu o štěstí. Tolik k vaší poznámce o „inteligentním vytyčení sektorů“.
Vzhledem k celkovým cenám v hodnotě 155 000 Kč, z toho 50 000 Kč v hotovosti, také asi není možno tvrdit, že by startovné bylo nekřesťansky vysoké (viz vaše další „poznámka“).

Závěrem poslední věta: Pokud jste měli pocit, že při závodech dochází k jakémukoliv porušování pravidel nebo je cokoliv v nepořádku, měli jste především protestovat přímo na místě – v průběhu závodu nebo ihned po něm. K tomu ovšem jaksi nedošlo. Je to pochopitelné, protože jediné porušení pravidel za celý závod bylo nutno řešit pouze u vašeho týmu. Nyní v rámci této diskuze je z vaší strany velmi laciné očerňovat před nezúčastněnými návštěvníky celý tento závod. Tím končíme vyjadřování v této diskuzi. Fakta byla řečena a dále nemá smysl opakovat je znovu dokola.

libec77 - Profil | So 20.4.2013 9:28:43

MarPit >> Zdá se ten Mivardi asi slušnej oddíl ! :-)

MarPit - Profil | So 20.4.2013 1:55:55

Koukám, samá chvála na pořadatele :-(

Možná by nebylo úplně od věci, aby jste to dotáhli do konce.

Jako reklama to není moc dobré ........

roman kaprik - Profil | Pá 19.4.2013 18:31:57

Za Mikbaits Pardubice asi tolik,vše je jednou poprvé a taky naposled tose týká Mivardi cupu.Tým Masseros je parta správnej chlapáků a provést mě to co jim tak nás veze zásahovka toliko naše v
odpoved.Roman

klobas - Profil | Pá 19.4.2013 9:31:00

Já jakož to jeden z rozhodčí na straně týmů 1-10 jsem vážil ryby všem spravedlivě a poctivě, nikomu jsem nenadřžoval a nikdy bych to na závodech nedělal. Znal jsem z těchto 10ti týmů hodně lidí osobně a nikdybych si nedovolil někomu uznat rybu která by nebyla bodovaná a nebo někomu připsat náké kyla navíc. To nepřipadá v úvahu !!!

kaly - Profil | Čt 18.4.2013 18:05:34

koukam že kdybych se zučastnil a nekdo blbě na mě čuměl a nebo měl blbý řeči tak letí do vody aby se probral. vždyt jde o ho... a ne o život. :-)))))) věřím mexikovi , on je zaruka Fair play

mexik - Profil | Čt 18.4.2013 10:55:26

Irbe >> Ahoj, já jim kontroloval nachytane ryby do te doby, nez proti nám vznesli neofiko protest. Pak už o me nestáli a požádali zrejme tebe:)

Irbe - Profil | Čt 18.4.2013 10:04:59

Nazdar Mexiku a Pertásku,
nebudu řešit, co se na závodech dělo. Vím o vás, že ryby chytat umíte a už mnohokrát jsem to na závodech viděl.
Musím jen zareagovat na poznámku o manželce jednoho z členů teamu Krmiva Hulín a to ne proto, abych se někoho zastával a nebo naopak někoho srážel. Důvod je jen jeden. Mám rád, když se věci uvádějí pravdivě, zkrátka tak jak se staly.
Náš team Nula byl požádán paní rozhodčí a členy teamu Krmiva Hulín, aby prováděl kontrolu při vážení kaprů v jejich sektoru č.6. Což jsme prováděli, sice ne pokaždé, ale kontrola tam byla a musím říci, že pokaždé bylo vše v pořádku.

alfonz42 - Profil | Čt 18.4.2013 8:11:12

...už se perou???

RS - Profil | St 17.4.2013 21:21:13

Petrasek >>Hmmm....?!?!?!

Petrasek - Profil | St 17.4.2013 12:34:14

Mivardi Cup >> Bohužel Vás budu muset zklamat. O výlev nesmyslů nejde. To zda budete nebo nebudete reagovat je celkem Vaše rozhodnutí a máte na ně právo úplně stejně jako mám i já právo napsat svoji zkušenost.

Pokud budete číst pečlivě, všimnete si, že nikde nezpochybňuji udělení napomenutí za překročení sektoru mimo vyhrazené pásky. Vzpomeňte si, že ani na místě jsme k tomu nijak neprotestovali.

Zaráží mě však fakt, že jsme mimo pásku měli nahozeno již od středy, dokonce kluci krmili i v onom "volném sektoru" a Vám (jakožto pořadatelům či rozhodčím) ani sousednímu týmu to do pátku nevadilo!

Co se týká přehazování - od mého příjezdu (tj. od pátku asi 11:15) jsme nepřehodili ani jedinkrát sousední tým po pravici a tým na protějším břehu. Dokonce jsem se byl i sousedů ptát kam až se mám posunout, abych jim nepřekážel. A že jsem jim odchytával ryby z krmného fleku??? Naše montáže byly od sebe minimálně 50m, tak se prosím probuďte.

Nevím, jak moc umíte dobře číst, ale 4 bodované ryby do pátečního poledne nejspíš neznamenají, že by žádný záběr nepřicházel.

Evidentně také odpovídáte na části, které se Vám hodí. Proto se tedy zeptám přímo: Byla mezi rozhodčími také manželka jednoho z členů týmu Krmiva Hulín? Ano či NE??? Měla tato žena na starosti po nějaký čas přímo i tým svého manžela? Ano či NE? Odpověď znáte!

Byli jste mi schopni vysvětlit jak nahodit přesně 80 otáček z navijáku? Ne, nebyli! A to že pan hlavní rozhodčí řekl doslova: "pan Fiala si může házet kam chce,protože má před sebou víc jak 300m", za tím si tedy rozhodně stojím a bylo u toho i několik svědků.

Co se týká pásky sousedů na čísle 8. To je mi zcela ukradené. Nejsme tak hloupí, abychom si sektor zmenšovali. A pokud pásku někdo posunul, my to nebyli. Žádný protest jsme kvůli pásce mezi sektory 7 a 8 nepodali. Nebo snad ano? A vůbec, my jsme si na závody přijeli zachytat a ne podávat protesty a stěžovat si.

K vytyčení sektorů... Chcete za startovné nekřesťanských 10 tisíc a nejste schopni umístit na vodu 16 tyčovek pro vytyčení sektoru? Nebo alespoň 6 do kritických míst??? Tohle je selhání a pokud jej nevidíte, jste slepí nebo hloupí! Každý závod pyšnící se nějakou úrovní to dokáže a je jedno, jestli jde o Tovačovský maraton nebo třeba o Green Hell. Navíc i rozhodčí na prestižních závodech jsou vstřícní a nejprve přijdou situaci řešit rozumnou dohodou. Přišel někdo z Vás slušně říci: "Chlapi, bylo by možné házet o pár metrů méně? Protější tým udělá to stejné a všichni budeme spokojeni"? Místo toho si přišel hlavní rozhodčí honit triko s nějakým napomenutím a výhrůžkou, že hned pojedeme domů. Reklamu si děláte sami svým arogantním chováním, to si pamatujte.

SNOW - Profil | St 17.4.2013 12:21:56

Mivardi Cup >> a nemohl tu pasku posunout nejakej zlitej rozhodcí?

Mivardi Cup - Profil | St 17.4.2013 11:09:19

mexik >> Důrazně se ohrazujeme proti podobným lžím. Tým Mivardi si sám nezvážil ani jednu rybu. Vše vážila dvojice rozhodčích a v naprosté většině případů vážení viděli členové sousedního týmu č. 15 (seděli s týmem 14 blízko vedle sebe). Při prezentaci jsme nabízeli všem týmům pravidlo vážení úlovků vždy za přítomnosti člena sousedního týmu – toto při hlasování všechny týmy jednohlasně odmítly.

Mivardi Cup - Profil | St 17.4.2013 11:07:49

Petrasek >> Původně jsme nechtěli na váš, slušně řečeno, výlev nesmyslů, reagovat. Ale jak už to na MRKu bývá každý si k neověřeným pomluvám rád přisadí a nelze to tedy nechat bez odpovědi a uvedení pravdivých faktů, na které jste ve svém příspěvku nějak zapomněl.
Pokud chytají týmy z obou stran Dešné, není možné vytyčit sektory tak, aby se týmy v určitých místech nemohly přehazovat. To se týká celé užší poloviny vody – přibližně od čísla 7 směrem k hrázi. Zde je nutno dodržovat pomyslnou polovinu vzdálenosti mezi týmy, samozřejmě s ohledem na vysměrování jednotlivých míst. Mapa včetně lovných míst je v této diskuzi zveřejněna o 3 strany zpět. Každý si tedy může udělat svůj obrázek.
Tým číslo 7. (Los Maseeros) začal během pátku (po vašem příjezdu k týmu) nahazovat do míst, kde jednoznačně neměl co dělat. Kupodivu se v pátek dostavily i záběry, které před tím nepřicházely... :)
Problém se začal důrazně řešit až po té, kdy vaše montáže přistály v krmném místě týmu 14 (již v pátek ráno jste toto místo přehodili až téměř do sektoru č. 15). Zároveň v tu dobu byly vaše pravé pruty byly nahozeny naprosto mimo vaši výseč, směrem do místa, kde měl záběry váš pravý soused - tým 6. Bylo docela úsměvné sledovat, kam krmíte (tedy spíš vůbec nekrmíte) a odkud chytáte ryby. Provedli jsme tedy kontrolu vzdálenosti náhozu spočítáním otáček navijáku a orientačním zjištěním vzdálenosti. Přesně to samé jsme bez ohledu na barvy týmu udělali i na čísle 14 u Mivardi. Na základě mapy a směrů vašich výsečí jsme spočítali vzdálenost, kde se mohou vaše náhozy potkat a oběma týmům jsme podle toho stanovili maximální délku náhozu (oběma stejně). Váš tým navíc zcela oprávněně dostal napomenutí kvůli lovu mimo svůj sektor (směrově). Když jste se pak drželi ve svém sektoru a lovili ve své polovině, nevznikl jediný problém s tím, že byste se blížili krmným místům 6 a 14.
Jinak správně píšete, po vaší pravé straně byl vynechaný (na břehu) kus místa, protože na vodě by se směry sektorů sbíhaly. Přes tuto rezervu se vám snadno podařilo ještě před řešením celého problému několikrát přehodit a smotat pruty vašich sousedů napravo. Směrování sektorů, které tak kritizujete tedy zřejmě mělo nějaký smysl … pokud byste jej respektovali …
Když už jsme u vámi kritizované pořadatelské činnosti – rozhodčí řešili celkem dva problémy. Tím druhým bylo posunutí pásky (nevíme kdy a kým) mezi sektory 7 a 8, kterým se právě vašemu týmu zmenšil prostor pro lov do nesmyslně malého trojúhelníku a tým Mikbaits by pak mohl nahazovat výrazně vpravo. Nechceme nikoho obviňovat z posunutí pásky ale čirou náhodou je to zřejmé i z pořizovaného video záznamu (páska na video záznamu ze středy cca 9:00 - 9:30) byla ještě správně). Rozhodčí tuto situaci velmi brzy sami od sebe vyřešili a pásku vrátili do původního stavu (ve prospěch vašeho týmu).

Rostid - Profil | St 17.4.2013 9:43:35

průser začíná tam, že organizátor se přímo účastní závodu...každopádně si neudělali dobrou reklamu.

dasty carp - Profil | St 17.4.2013 9:34:34

Asi slušný oddíl ten Mivardy))))))))))

Slavík - Profil | St 17.4.2013 9:23:40

Jaké jsou veše závody takové jsou i výrobky, prostě KVALITA :)) Ale na druhou stranu je se čemu zasmát tohle se tak často nevidí :)

mexik - Profil | St 17.4.2013 9:12:45

Ještě bych doplnil k zamyšlení, že tým Mivardi si vážil kapry sám, ihned po uloveni. Kdezto ostatní museli čekat na své rozhodčí. A on ten kapr za pár hodin v saku dokaze zhubnout i nekolik stovek gramů..

-David- - Profil | St 17.4.2013 1:09:23

Všichni jsme si na závodech rovni ,jen někteří jsou si rovnější .To je bohužel velká pravda !

V.P. - Profil | Út 16.4.2013 23:13:40

Co je to MIvardi cup? Plavačkové závody? :-)

Petrasek - Profil | Út 16.4.2013 22:11:53

Dovolil bych si okomentovat video s názvem Rozhovor s CT Mivardi. Pan Fiala si zde v čase 2:30 posteskl, jak si tým sedící naproti němu dovolil začít nahazovat směrem k jeho lovnému místu. Ano je tomu tak, na příkaz rozhodčích jsme museli házet podél pásky (byť bylo vedle nás na vodě více jak 70m volného místa, kde nikdo nechytal). Možná mohl do rozhovoru zmínit, který intelektuál vytyčil sektory tak, jak je vytyčil. Je to jeho vlastní chyba, že se pokoušel krmit a chytat ryby až v naší "polovině"! Když jsme pruty přeorientovali, začali jsme mu ryby sbírat a připravili ho tak o všechny záběry. To se mu však přestalo líbit ještě více a následoval horký telefon rozhodčímu, který nás nechal smotat všechny pruty a začal počítat počty otočení kličkou navijáku, aby zjistil jak daleko jsem si dovolil vlastně nahazovat. (Ano byl jsem to já, kdo týmu Los Maseeros nahazoval a nesu za to tedy zodpovědnost).

Pan hlavní rozhodčí si nebyl schopen obstarat ani vlastní metr, a tak jsem mu musel zapůjčit svůj. Následně vymyslel, že pravým prutem nesmím házet dále než je 100 otočení kličkou navijáku (jak důmyslné) a levý prut nesmím odhodit dále než na 80 otočení kličkou. Komentoval to tak, že pokud přijde a budeme mít nahozeno o jednu otáčku dále, okamžitě budeme ze závodu vyloučeni a pojedeme domů. Když jsem se ho dotázal, zda je normální, odpověděl, že můžeme jet domů hned. (pravděpodobně si to pořadatel závodu takto přál). Nebyl mi však schopen říci, jakým způsobem si mám v navijáku tyto otáčky zaaretovat.

Na moji otázku, zda platí stejná pravidla i pro pana Fialu, odpověděl: "Ne pan Fiala si může házet kam chce, má před sebou 300m vody. V tom jsem tedy pochopil, že všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si na závodech MIVARDI CUP rovnější! Ono už samotný fakt, že sám pořadatel závodu se závodu přímo účastní trochu smrdí, nemyslíte?

Na závěr by bylo možná dobré říci, kde byl onen zakopaný pes. Celého týmu Los Maseeros si od středy do pátku (do oběda) nikdo nevšímal (ani jejich sousedi), byť tým chytal mimo vymezenou pásku (už od středy). Proč si také všímat někoho, kdo má na kontě asi 4 bodované ryby?! Ten zlom nastal, v době, kdy změnou prutů a montáží připsal tento tým na konto ve velmi rychlém sledu 8 bodovaných ryb (a ještě několik těsně pod hranicí bodování). V tu chvíli propukl "Hon na Maséry". Znelíbili se jinak kamarádským Hulíňákům, zejména pak manželce jednoho z nich, která jakožto rozhodčí vlastnímu manželovi vážila úlovky. (zeby konflikt zájmů???) Ale kdepak, to se vám jen zdá :))) Mivardi CUP je přeci férová soutěž té nejvyšší úrovně. Podle ceny startovného rozhodně, o tom zbytku bych si dovolil polemizovat.

Nechci tímto nijak kritizovat práci hlavního rozhodčího, musel udělat jen to, co mu chlebodárce nařídil. Jen by mě osobně zajímalo, jestli byly pruty kontrolovány všem týmům se stejnou pečlivostí jako tomu našemu.

A k otázce proč několik týmů odjelo tak brzy? Do vyhlášení zůstalo pouze 10 týmů. Někteří odjeli, protože u hráze neměli po dva dny ani záběr a byli v hloubce zamknutí, jiní odjeli kvůli inteligentně vytyčeným sektorům. Možná by bylo fajn, kdyby sem napsal svůj názor třeba tým Mikbaits, který závod opustil předčasně. Myslím, že kluci jsou velcí závodníci a závod by kvůli prkotině rozhodně neopustili.

Každopádně se mi jinak na Dešné moc líbilo a skvěle jsem si na posledním ročníku MIVARDI CUPu zalapal. Škoda, že už nebude žádné další příště. :))))

mexik - Profil | Út 16.4.2013 20:01:03

vlasec82 >> no hlavně den před závody již věděli, že nás bude jen 16 týmů. Nehledě na to, že 6 týmu zarizli směrem k hrazi a některé týmy měli před sebou 80m šíře a přes 200m délky i víc.. Nehledě na to, ze tím špatným vytycenim sektoru vznikla uprostřed rybníka plocha 100x100m která nebyla a mohla být využita.

vlasec82 - Profil | Út 16.4.2013 19:44:04

presne jak rikas je lepsi dat tymy ny saharu a ne k hrazi kor ted na jare,ale zas kdyby bylo chladno tak by byly reci ze se sedi na melcine a ne u hraze vzdy by proti tomu nekdo neco mel.Myslim si ze kdyz melo byt max 22 tymu tak to meli vykolikovat vsechno a kdyz by to nebylo plne tak by byly aspon volne mista a okolni tym by mel vic mista:-)

mexik - Profil | Út 16.4.2013 18:41:02

kaly >> někteří v pátek a někteří v sobotu. Bylo to z duvodu nesmyslne vytycenych lovnych sektoru. Někde měli týmy 80-100m místa a u hráze seděli 25m od sebe. Kdyby se nad tím dotyční zamysleli, dali sektory rovně a ne pod uhlem 65st a dali týmy na saharu, tak u hraze nemusel sedět nikdo a všichni byli spokojeni. Kor když u hráze nebyla jedina ryba. Což nemohli na stopeo vědět, ale mohli to minimálně tušit. Ale to by nesmeli byt lini jezdit na saharu, u kdyz ji měli možnost obsadit;)

kaly - Profil | Út 16.4.2013 15:53:50

mexik >> čus kdy a proč odjelo těch pět týmu předčasně ?

Mitchell - Profil | Út 16.4.2013 14:59:21

Maxwell >> pěkné podíváníčko, díky za online přenost

Maxwell - Profil | Út 16.4.2013 13:10:37

Tak a máme tu vyhlášení...

Mivardi Cup - Profil | Po 15.4.2013 16:19:18


Mivardi Cup - Profil | Po 15.4.2013 15:57:14