Domov nebo zahraničí?

Volná diskuse-čemu dáváte přednost a proč? :-))
Foto vítáno.

Čemu dáváte přednost?

A) Doma je doma64%

B) Norsko12%

C) Španělsko8%

D) Kanada0%

E) Karibik4%

F) Blízcí sousedé8%

G) Jadran0%

H) Jiné exotika...4%

Od 18.7.2012 hlasovalo 25 čtenářů.

Denny - Profil | Ne 19.8.2012 15:37:23

*76* ~ Digo Adios! - >> Napsal jsi to hezky a ackoliv uz jsem nebyl doma strasne dlouho,tak to,co se tam ted deje je strasne smutny :-(
My uz temer 13 roku lovime ve vodach,kde sice nejsou vsechny ryby jako doma,ale co do vyberu vod a i obsadky si opravdu nemuzeme narikat a to nepocitam morsky rybolov,ktery me nelaka.Z hlediska ceskeho rybare jsem,podle me ,v rybarskem raji a az se jednou vratime,urcite na zdejsi vody budu moc a moc vzpominat.

Northwolf - Profil | Ne 19.8.2012 15:18:57

No dobrá otázka, já jsem to pojal tak že jsem si v zahraničí udělal domov. Štiky, okouni a ouhoři v CZ byli sice fajn, ale ta přelidněnost a spousty dementních pravidel nutných dodržovat i přes to že dnes už nikdo neví za jakým účelem je kdy kdo před desítkami let vymyslel mi daly jasnou odpověď co je pro mě lepší. Tady se sice chytá jinak, ale když si vzpomenu že to tam plácnu na těžko, tak to klidně udělám, každýmu okolo je uplně jedno jestli si k tomu postavím stan s podlážkou nebo bez, kterej ostrov si za tímto účelem vyberu, nebo jestli chytám z lodi a přes (půl)noc.

PYTLAKS - Profil | Ne 19.8.2012 14:49:54

*76* ~ Digo Adios! - >> jak se říká doma je doma,ale doma takové revíry a zarybněnost nemáme,stačí se zajed podívat na slováky,švédsko je nádherné,lákají mě severské země,exotika teplých krajů mě neláká,toho slunka si užiju u nás habaděj v práci

mates202 - Profil | Ne 19.8.2012 14:39:00

*76* ~ Digo Adios! - >>
Petrův zdar,
tak jak se říká doma je doma, člověk to tu zná, ví kam má jít, ví co zde funguje = co, kdy a kde použít a hlavně se v pohodě domluví nicméně, na druhou stranu se také říká - že vyzkoušet se má vše a proto jsem letos vyzkoušel lov v Chorvatsku a je to zase něco jiného, nového a pestrost ryb v moři je neuvěřitelná a rád si v moři zase někdy zachytám.

Když to shrnu, lov v moři je zpestření, do Norska bych se třeba někdy také rád podíval, ale doma to znám a vím co zde mohu čekat a proto místní vody rozhodně nezatracuji a proto vyžívám každé chvilky, kdy se mohu dostat k mé oblíbené pískovně, která mě většinou nezklame.

*76* ~ Digo Adios! - Profil | Čt 26.7.2012 18:14:34

NICKLOTERS >> ahoj, sice odepisuji se zpožděním, ale letos jsem byl v norsku, tímto si asi vykoledují slušný průser a dost nadávek , ale lituji každého dnu v roce, kdy v norsku nejsem, pro mě je to vysloveně ráj snů - málo lidí, nulová kriminalita,ryby a skvostně čistá příroda.
Zpět do ČR se mi vůbec nechtělo, pěkných míst v čr ubývá , politika a ekonomika je v...... však všichni víme kde, krade se tu v nevyčíslitelné míře, a ten den co jsem přijel z mého ráje, hned začli řvát hnědočeši (při mém štěstí vedle nás je hned plný barák).
Prostě pro mě je to volba na 100% a čr norsku asi nemůže moc konkurovat,ale je pravda že naše krásné revíry mají také něco do sebe, i když jich ubívá.
Vím že jsem norsko neplatil já, táta odřel 99% práce, ale jednou až budu vydělávát bych ho tam chtěl zas vzít na oplátku já.
Stručně řečeno, i když jsem neprocestoval půlku světa, našel jsem si místo kde bych chtěl umřít...

NICKLOTERS - Profil | So 21.7.2012 9:22:13

*76* ~ Digo Adios! - >> Jsem upřimně řečeno nejraději na našich revírech v Česku nebo na Moravě.....Ale nebráním se podívat se kam koli.....Velmi rád jezdím na Slovensko na lov královny vod Hlavatky....Kdysi jsem si splnil sen a mrknul se na povodí Delty.....Co se týče Evropy není nad revíry ve Francii kde se dají ulovit velcí kapři ale vdálenost a čas na takovou výpravu snů má málo kdo..............Téměř každého hned po revoluci lákali rybářské cestovky podívat se na sever do Norska nebo Švédska.......Tam mě víc nežli rybolov bavilo fotit...skvostná čistá příroda....Každému z nás dovolí cestování jen jeho ekonomické možnosti a nemusí mu to mít nikdo za zlé jelikož naše krásná zem skýtá tolik nádherných revírů a možností jaké koli rybářských technik jako v málo které jiné zemi.Máme čtyři roční období a tak se dá kombinovat lov dravců a jiných druhů ryb ůplně po celý rok a to bez přestávky...............Je to na každém z nás.Znám kluky kteří jsou na tom velmi dobře finančně ale jinam nežli k nám do Česka nebo na krásnou Moravu by je nikdo nikdy nedostal...

Thor - Profil | Čt 19.7.2012 16:44:43

Asi bych si na smrtelný loži hodně vyčítal, kdybych nerybařil někde jinde než u nás.. to je stejný jako mít za celý život jednu holku-člověk se tváří jakoby spokojeně ale stejně chce zkusit další a jinou:-)

Hrdobec - Profil | Čt 19.7.2012 9:52:11

Dřív jsem na domácí vody nedal dopustit a trávil na nich hromadu času. Poslední dobou jezdím ale raději na jednu zahraniční řeku. A důvod je prostej,i přesto,že je u nás nádherně tak takovou vodu s takovým potenciálem tady prostě nemáme.

makass - Profil | Čt 19.7.2012 9:48:00

Kovis >> jasan, u nás je všechno...

Kovis - Profil | Čt 19.7.2012 9:32:29

Máme hezký holky, dobrý pivo a krásný ryby, takže proč jezdit někam ven?:-)

Mike1977 - Profil | Čt 19.7.2012 0:03:34

Člověk by měl žít tam kde se narodil. Jíst nejen plodiny které jsou v jeho domovině zvykem. A tudíž i ryby chytat, kde má domovinu. Ale když chce někdo něco jiného, a jen z hlediska exotiky a zkušenosti vyzkoušet, proč ne.

arnošt - Profil | St 18.7.2012 22:58:23

V Karibiku by to na boilís asi moc nešlapalo,ale to by mi vůbec nevadilo.Zrovna tam bych v budoucnu jezdil úplně nejraději,ale nebyl jsem tam osm let a předtím taky ani jednou... :)

*76* ~ Digo Adios! - Profil | St 18.7.2012 22:28:30

Šiban >> tak to s tebou na 100% souhlasím :-)

Šiban - Profil | St 18.7.2012 22:17:01

*76* ~ Digo Adios! >> Rozhodně mám radši exotiku, ale když u nás berou, tak to rozhodně stojí za to!