Čeřínkování - povinná výbava

II. Osoba provádějící lov je povinna
a) mít při lovu vyprošťovač háčků a míru pro zjištění délky ryb

avšak, když čeřínkuji nepotřebuji ani jedno, tak proč není v rybářském řádu napsáno, že při čeřínkování není potřeba...

nofish - Profil | So 7.7.2012 9:38:37

Mrknato >> "Zase leješ to pivo z vokna..... co si kdo dá do BP, není z hlav zákonodárců, ale pár strejců"-- ty vo*e zajdi si už radši na to pivo a na ryby. Čekám každou chvíli, kdy ti z toho věčného kritizování normálně jeb*e a bude po tobě. Prober už se. Podívej se co jsem psal. Bohužel, místo toho aby se všechny BP projednávaly a schvalovali je odborníci, to že tam nesedí je věc jiná. Věc zákonodárců to je, ti určili, kdo a do čeho bude moci "kecat".

Končím, díky tobě si zas dám další diskuzi do ignorace. Umíš i z diskuze "jak správně vařit špagety" udělat diskuzi "svazy stojí za ho*no".... Neber to moc osobně (ale radši ber), tohle už je nemoc.... Nemám náladu číst furt ty samé věty dokola, den co den. S takovou vehemencí už si dávno měl být ředitelem ČRS, nebo že bys patřil k té většině, co jen kecá, ale odpovědnosti se brání?....

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 9:37:17

kakr >> My v ČRS nemáme zakázáno se při čeřínkování i potápět..... dokonce nemusíš být u čeřínku přítomný......a dokonce ti může i nerybář pomáhat rybky nadhánět....... Je toho mnoho, co se u nás může...

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 9:35:59

Mrknato >> Tak to se přiznám, že to jsem nevěděl, kdo ty ryby, co jednou za 2 roky (v lepším případě) do Náhonu nasypou, platí ... Lepší asi do tohohle bordelu ani nevidět. :-)

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 9:34:32

MAXXSKATER >> Mně na Chrudimácích v obou clubech nevadí, že mají soukromáky, ale to, že nikdo neví, jak se stalo, že na tu Chrudimku mají i dekrety! A v tomto stavu věcí jim ještě ÚS platí i ty kapř v náhonu. To jsi asi nevěděl?

Paranoidní Schizofre - Profil | So 7.7.2012 9:30:36

kristovo tříslo....... to je jako řešit proč musim mít v autě náhradní žárovky, ačkoliv jsem takovej nýmand, že si je ani sám nevyměnim.... prostě musíš mít a nazdar....

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 9:28:48

Mrknato >> Já to vím, že je to problém MO a v tom je celej zakopanej pes. Pokud to tady znáš, tak se někdy mrkni na Velrybu (Janderov) nebo například za letní kino na špici na "soutok" Náhona a Chrudimky, tam jsou pečení-vaření. V květnu tam už chytají na rybičky, míry ani hájení pochopitelně neřeší a každej na to prdí, ale snad se to teďka změní. Dokonce jsem teďka slyšel, že e domluvili na tom, že MO CR a MO2 CR se domluvily konečně na společném zarybňování Náhona v nějakém pravidelném střídání, ale jestli je to pravda, tak to nevím, hledal jsem to i na jejich stránkách a nic jsem tam o tom nenašel ...

kakr - Profil | So 7.7.2012 9:28:04

MAXXSKATER >>
Asi mám dlouhé vedení, ale nějak nechápu hloubku ponořeného čeřenu s povolenkou k lovu ryb.

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 9:27:19

nofish >> Zase leješ to pivo z vokna..... co si kdo dá do BP, není z hlav zákonodárců, ale pár strejců. Těm strejcům dal zákon možnost vytvořit z rybariny "překážkovou rybařinu". Máš to jako z oštěpem. Když Železný s ním házel moc daleko a hrozilo, že s ním propíchne někoho na protilehlé tribudě, tak mu BP změnily těžiště, aby nemuseli stavět větší stadiony....

Edit : Ano, lidi by do rybařiny kecat neměli, s tím souhlasím. No jo, ale když někdo kecá a podaří se mu ji změnit, proč by to nezkusil i někdo jiný? Máme demogracyjy.

Pavouk‌ - Profil | So 7.7.2012 9:26:55

MAXXSKATER >> davam ti rok, maximalne dva...

nofish - Profil | So 7.7.2012 9:25:44

Mrknato >> Proč se lidi snaží kecat do pravidel lovu? Protože to je česká povaha. Jenom kecat, ale když mají nést odpovědnost, tak už od těch keců ustoupí. To vůbec neřeším, ať si kecají, stejně nechtějí nic zlepšit, jen si rybařinu přizpůsobit svým požadavkům. V tomhle státě se jenom kecá a do všeho, odborníci se ke slovu nepustí a je klid- takhle funguje celý stát, tak proč ne rybařina.

Začni kua psát nějak normálně a nebo se na to vys.... Co zas ta poslední věta? Nehodlám tu v tomhle vedru řešit jak, co, bylo myšleno... :-)

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 9:25:04

kakr >> Chodím na čeřen chytat na řeku i pod splav (cca 180 cm hloubka).

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 9:22:42

MAXXSKATER >> No jo, ale nejen tento problém si založila slavná CR MO! Sype si kapř da malého bazénu, a na celou řeku prdí. Chytám tam krátce, tak asi 35 let, což je na hodnocení fakt málo. Opravuji se, posledních cca 5 let jsem tam už ani nepách a rozhodně ne kvůli pytlákům. Tam jsem nikdy žádného neviděl. Kde nic není, ani pytlák nebere....

nofish - Profil | So 7.7.2012 9:20:44

MAXXSKATER >> Já jen bral co tvrdí zákon. To že se tam tak krade, že si nemůžeš papíry nechat stranou a v suchu, to neuvlivním :-) (i když stranou 5m od sebe, nebo v baráku...... :-D )

kakr - Profil | So 7.7.2012 9:20:32

MAXXSKATER >>
Ty se při lovu čeřínkem potápíš i s ním?
Do čeho ulovené rybičky zapisuješ, nebo to se u vás nevede?

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 9:17:36

nofish >> Neberu si sebou nic kromě čeřínku (logicky) a kbelíku na rybičky + klíče. :-) Není to ani z mé hlavy, ale když jsme začínali chytat na čeřen a brali jsme si papíry sebou, tak vypadaly jako zmoklé slepice a porybný nám na to řekl při kontrole, ať si je tam už radši nebereme ... :-)

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 9:17:27

nofish >> Myslel jsem přesně to, co píšeš, přece nebudu psát kraviny..... Ovšem co si myslí ostatní to neovlivním. Ani proč někteří prosazují lov na tři, 24hod, s madračkou, změnu lovných měr, úpravy lovu na živou a i jiných rybolovných metod, zatím mimo čeřínkování . Tak proč by někdo jiný, také cítící se legislativcem od narození, nemohl navrhovat BP, které by osvobodily v duchu moderních trendů i lov čeřínkováním od starých rituálů?

Snad že by se bál, že píše kraviny? Tak nějak z tebe cítím čím dál víc to urodné bahno, kterým se musíš prodírat, protože tohle ti žádná BP neodpáře.....

nofish - Profil | So 7.7.2012 9:11:22

MAXXSKATER >> neukecáš.... papíry máš mít u sebe a hotovo. Taky se mnou nikdo nejezdí domů podívat se, jestli mám řidičák v šuplíku.
Já už se tu z toho fakt pose*u.... Povinný je nějaký ten metr, peán, povolenka, legitimace a ryb. lístek. Věci co zaberou místa cca jako cigára a lidi mají očividně problém tak "moc věcí" tahat s sebou.

kakr - Profil | So 7.7.2012 9:09:04

MAXXSKATER >>
Tak je to jasný, ti z rodu rybářského povolenku nepotřebují. Je to v tajném dodatku zákona 99/2004.

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 9:05:14

Mrknato >> Moc toho u nás nedělá, na všechno se tu prdí ... Naštěstí teďka měla být údajně nějaká petice kvůli množství pytláků, které u nás na revíru chytá - kdo zná revír Chrudimka 2, tak ví, o čem mluvím. Pytláci se tu vůbec nebojí chodit ani na nejvyhlášenější fleky. Takže teďka prý začli chodit i s policajty, tak snad se to zlepší, ale než někdo začne s tím, že při čeřínkování jsem i já pytlákem, tak jsem z rybářského rodu. Vím, že to není omluva, ale řeku mám pár set metrů a neváhám papíry ukázat. :-)

JKB - Profil | So 7.7.2012 8:04:06

Chuck Norris >> Scheiße mit Zwiebeln - >> Ahoj, metr potrebovat muzes a pean vlastne take, v pripade, ze vytahnes rybu s utrzenou montazi, coz se stava. Myslim, ze pravidla jsou dnes jiz natolik komplikovana, ze nad timto bych se vubec nepozastavoval. Musi to byt, tak ten pean a metr proste vem a mas to bez komplikaci, to uz prece uneses.

nofish - Profil | So 7.7.2012 7:23:35

Mrknato >> bud vysvetli jak jsi to myslel, nebo nepis dalsi kraviny. Nechapu co ma ta veta spolecneho s povinnosti nosit metr a pean pri cerinkovani.

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 0:44:27

MAXXSKATER >> Naprosto zlomový příspěvek. A co potom dělá u vás RS? Dává botičky?

MAXXSKATER - Profil | So 7.7.2012 0:29:28

Je to blbost, já si tady u nás na čeřínkování neberu ani papíry, každý mě tu zná a chodím i do hloubky ke 2 metrům, takže povolenku bych měl hnedka v pytli. Jednou mě vzali měštští strážnici a musel jsem je dovézt domů a ukázat jim povolenku, ale naštěstí byli rozumní. :-)

Mrknato - Profil | So 7.7.2012 0:21:36

nofish >> Možná, že se ti ty sračky, ve kterých poslední dobou hamtáš, při sklizni kapř, dostaly mezi ozubená kolečka a pak ti "stávkuje v chápárna". To si musíš pročistit sám .......

nofish - Profil | Pá 6.7.2012 21:05:05

Mrknato >> co to zas meleš za nesmysly? :-) Nepochopil jsem, totálně nepochopil......

Rada.K - Profil | Pá 6.7.2012 20:45:13

Podle mě rybářský řád ( teda alespoň MRS)v tomto případě nerorozlišuje jakým způsobem chytáš, takže pean a metr musíš mít. Když se nad tím zamyslíš tak je to úplná kravina, ale bohužel je to tak.

malamut - Profil | Pá 6.7.2012 19:45:26

kopr69 >> poradit si s někým, neznamená zmlátit ho na hromadu, ale ty jsi asi bitej často, takže vycházíš z vlastní zkušenosti.

kopr69 - Profil | Pá 6.7.2012 17:20:11

malamut >> Poradil sis s jinejma?Jasne, vsechny jsi zmlatil na hromadu,hodil do vody a ve vzduchu jak leteli jsi vsechny jeste nakopal do řiti.
Ty ale musis mit ukrutnou silu-no joooooo:-)

Anýzový dědek - Profil | Pá 6.7.2012 11:16:02

xxlrybář >> Pá 6.7.2012 9:17:48- tady tohohle co píšeš...o))