Nahrazení brigádnické povinnosti (BP)

Co si myslíte o nahrazení BP finanční částkou. Chtěl bych znát názor víc rybářů.
Autor diskuse: dandydm - Profil , 4.3.2012 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Brigádnická povinnost

A) Zrušit brigádnickou povinnost a nahradit ji jiným plněním3%

B) Ponechat brigádnickou povinnost a sjednotit náhradní plnění15%

C) Ponechat stávající stav76%

D) Je mi to jedno6%

Od 7.3.2012 hlasovalo 33 čtenářů.

dandydm - Profil | Út 13.3.2012 19:47:24

Mrknato >> Já nic nechci řešit, já se jen zajímám o přání jiných a bohužel jsem byl přehlasovanej, takže brigády ne peníze ano a to od všech vyjma dětí do 15 let.

Mrknato - Profil | Út 13.3.2012 8:38:34

dandydm - >> kolego, anketa, kterou jsi vytvořil, neřeší problematiku brigád a tím následně zlepšení stavu v územní (MRS u vás) rybařině.
Pak je správně za c).

prdak666 - Profil | Pá 9.3.2012 17:02:05

Jestli můžu napsat něco k otázce.Mám názor ten, že by se měla možnost odmakat si brigádu zachovat, ale myslím si, že je to pro MO spíš nevýhodné, pokud nemá v plánu činnosti pevně dané akce, na kterých je tato možnost brigády vhodná (zajištění závodů, čištění rybochovu od okřehku, slovování rybochovu, správka jezu...).Jinak jsem pro, aby se spíš brigády nechali od členů zaplatit (dovedete si představit, když se sleze na brigádě pár kámošů, pokecá se , postojí apod, prostě se rozhodně nemaká celejch deset hodin) a za vybraný love se najme nějaká firma, uk, nebo kdokoliv, třeba fachmanšaft od obce.Rozhodně odmakají za ty love víc(když tam s nima bude jeden dozor), než partička kámošů.Účet za zaplacení firmy by samosebou byl součástí prokazatelnejch investic MO.Toť můj názor.Prostě si myslím, že za 400 odmaká víc někdo, kdo bude najatej, než ten, co přijde dobrovolně kvůli odmazání brigády.

Pvl - Profil | Pá 9.3.2012 16:31:39

Martas711 >> 70 -je dobrá cena :o§)

Martas711 - Profil | Pá 9.3.2012 16:22:54

Mojí mateřskou MO je Třebíč. Mám to tam cca 30 km. Přiznám se, že jsem líný tam jezdit na brigádu a raději zaplatím. Myslím, že to je 70 kč/ hod. Bud rád, když tato možnost zůstane.

dandydm - Profil | Pá 9.3.2012 15:55:18

Mrknato >> opět skvělé pochopení a rozvinutí scestným směrem uděluji pro výstrahu žlutou

Mrknato - Profil | Čt 8.3.2012 8:40:56

Ziltoid >> Jistě jsi vlastíkem, nabo alespoň spoluvlastníkem toho soukromáku, nebo máš nějakou firmu na bolelís jako p. Krása Baits, který v promo akci uklízí Mělice........ Pak se ohlédnout a vidět za sebou dobrou práci je fajn....

Ziltoid - Profil | Čt 8.3.2012 8:31:55

S dovolením se vrátím k tématu. Mně se letos po dlouhé době povedlo "urvat" brigády a neplatit je. Soukromej revír - prachy někam natečou, nebo odtečou. Takhle po brigádě alespoň vidím nějakej výsledek.

natas - Profil | Čt 8.3.2012 7:56:54

hraji >> popsal ses opravdu přesně, ikdyž sis myslel, že hodnotíš druhého. Já furt tvrdím, že ty nevíš kdy mluvíš o sobě či o druhém......a Mrknato tě trefil přesně na 10.

TIRO - Profil | St 7.3.2012 21:17:24

Mrknato >> No v tom máte pravdu.Rétorika typického funkcionáře. Moc blábolů a fakta žádná. Dávám vám bod.

Mrknato - Profil | St 7.3.2012 20:06:11

natas >> hraji byl jmenován "mluvčím" MRS pro rybářské diskuse. Tak to dělá, staví Potěmkinovy revíry, ukázkové, (Svitava 1) proti čemuž nelze skutkově říci ani slovo a věcněMRSvazově to je členům jiných MO asi jedno.

Hraji nediskutuje o možných variantách, nedokáže to. Možná to je záměr, obdobně "diskutuje" v ČRS hospodář Rady ing. Branislav Ličko. Ty se na něco ptáš a pan Branislav říká co chce, co potřebuje, co zná, co je vhodné říkat......

Mrknato - Profil | St 7.3.2012 19:56:48

Kreja >> Zeptej se čilimníka hrajiho. Ten toto provozuje též, na "územním" revíru Svitava 1.
Vy na SM zase píšete šílený pí*oviny do BP..... a nikoho to nerozhodí.....

hraji - Profil | St 7.3.2012 17:45:38

natas >> je to jednoduché. Nediskutuj se mnou. Neptej se mě na věci, které si můžeš sám zjistit, kdybys ovšem nebyl líný a nebo neschopný.
Pořád hledáš chyby na jiných, víš lépe než ti, co to dělají, co by měli, kolik by měli mít na kontě a podobné kecy. Jsou to kecy. Prostě jsou a s tím nic neuděláš. Ať už si to přiznáš, jsi stejně postižený jako MRKnato, ale jeho příspěvky jsou aspoň občas k věci. Od tebe jsem žádný takový neviděl. Viz včerejší veletoč s cenou brigád, otočka o stoosmdesát stupňů během dvou příspěvků. Stejně tak dneska ta geniální věta, že je špatně nemít peníze a stejně špatně je mít peníze.
Takovou pitomost můžeš napsat jen protože nevíš nic o tom, jaká investiční strategie při získávání nových vod se na svazu dohodla. Ale jakmile zjistíš, že bys narazil, v tu ránu otáčíš a chytáš se jiného stébla. Když máme miliony, jsme lenoši, když nemáme, jsme neschopní? Další nebetyčná pitomost, kolikátá dneska už?
Takže to shrneme, nediskutuj se mnou, diskutuj s těmi, kteří ti rádi a ochotně budou přikyvovat na tvoje plané tlachy a nesmysly. Jak jednoduché.

Kreja - Profil | St 7.3.2012 16:38:02

Mrknato >> těžko si může MO koupit ryby podle sebe když u nás veškeré zarybnění má pod sebou kraj - aspoň tady J.

natas - Profil | St 7.3.2012 14:09:10

hraji >> vím, že jseš jeden z mála, který tu nosí svoji kůži na trh, ikdyž diskuze je s tebou většinou svérazná. Neponaučuj! Opravdu nemáš na to, protože nejseš takovej geroj, jak si o sobě myslíš, nebo jak ti tvoji přicmrndovači říkají. Neumíš diskutovat, protože si nepamatuješ to co kdo říká, jak to napsal a co jsi napsal ty.Každý normální člověk si umí udělat matematickou představu o průtoku peněz v MO a taky kolik v ní zůstane. S tou 100.000,- mě nezaskočíš, přeji to lidem kteří pro MO a hlavně rybáře a ryby pracují, ne že jen sami pro sebe.Za existence Vaší MO, by jste měli mít na kontě desítky miliónů, nebo ještě líp pár desítek tisíc, ale zbudované rybníky. Co máte ? Desítky miliónů, tak jste lenoši, kteří nic nedělají, nic a rybníky- o tom pochybuji, spíš máte možná nějaký milión, ale kde je zbytek?
Já na svoji MO jít nemusím, mají málo a rybník žádnej.A pokud mi chceš o sobě něco vyvrátit, tak argumentuj a nepiš mi pozvánku na schůzi.Ten řízek ti chválím, protože jiní jej nedají, ale i zatracuji, protože to s rybařením nemá co společného, ale připadá mi to podobné našemu národu, který většinu prožere.

hraji - Profil | St 7.3.2012 13:20:05

natas >> v sobotu je výroční členská schůze. Zvu tě, pokud jsi členem naší MO. Přijď si poslechnout informace o hospdaření a stavu financí, které dáváme členům. A ještě dostaneš řízek a pivo.
Stav našeho konta tě nemusí zajímat, pokud nejsi náš člen. Pokud jsi členem naší MO, platí pozvánka v úvodu. A částka funkčních odměn. Když napíšu 100 000,- korun, je to hodně a nebo málo?
Plácáš nesmysly, vaříš z vody, protože víš, jak jsem napsal již v předchozím příspěvku, prd.
Překonej svoji lenost a jdi se zeptat na schůzi vaší MO, co se děje ve svazu, jak svaz investoval v loňském roce několik milionů. Zajímej se o odměny funkcionářů ve své MO a kritizuj je.
Jenže to má vadu. Tyto informace ti na internetu asi nikdo nenapíše.

Mrknato - Profil | St 7.3.2012 13:14:23

Petan600 >> To je dobré, ale nesouvisí to se společným (územním) rybolovem. Do toho, co si udělá a nebo neudělá uzavřená parta lidí nemá a ani nemůže nikdo kecat. Bohužel k tomu, abych mohl chytat na územních,revírech, nebo ve společném rybolovu za cenu nižší než nečlen musím být členem takové party a tím ředit peníze, ode mne a jiných rybářů, jenž by mohly směřovat do revírů...

natas - Profil | St 7.3.2012 13:05:58

hraji >> to sis zase pěkně naběhl svoji obehranou písničkou.Napiš kolik financí padne na odměny funkcionářů, mohl bych se zeptat na Vaše konto, protože to je věc veřejná, ale to mi asi neodpovíš. Odpovím ti ale já na tvoji naivní otázku, protože neumíš příspěvky pořádně číst. Kdybys to uměl, tak se tak hloupě ptát nebudeš, protože jsem psal o přiměřenosti budování ke svým příjmům. Gigantické MO Bx nemohou zbudovat to stejné, jako MO s několika stovkami členů.Co jste tedy vy giganti za svoji existence zbudovali?
Hned tvoje úvodní slova v příspěvku 12:46 jsou tvým výmyslem a snažíš se tu podsouvat jako fakta to, co jsem nikde nenapsal.

hraji - Profil | St 7.3.2012 12:46:40

natas >> argumentace stylem: já o tom nevím a tak to není, je argumentací na nic a je typickou ukázkou přístupu takových jako jsi ty a MRKnato. Vy nemáte informace, jste líní si je zajistit, ale zato si troufáte hodnotit práci lidí, které ani neznáte.
Těm tvým vývodům o pár korunách na kontě se musím smát. Je to jen další potvrzení toho, že nevíš o čem píšeš.
A tahle věta, cituji: "Příjmy jasné, na kontech skoro nic a pokud ano, tak je vedení taky na prd, protože peníze bez využití jsou nulové peníze." jen ukazuje tu prázdnotu tvých slov. Tak co je vlastně dobře? Mít peníze a nebo nemít peníze? Mít majetek či nemít majetek? Udělej si v tom jasno.

Huňáček - Profil | St 7.3.2012 12:43:39

brigády jsou podle mého názoru za předpokladu, že organizace nespravuje žádnou vodu, bezprecedentní obohacování a sprosťárna. A pokud něco spravují, tak by stále měla být možnost si tu jednu sobotu udělat čas a jít sbírat bordel. Co si pamatuji, tak to bývala docela sranda..

natas - Profil | St 7.3.2012 12:39:19

hraji >> na ojetinu by to bylo určitě. Nechci tu diskutovat o odměnách funkcionářů.Nikam to nevede. Pro mě je podstatná matematika +,-,=!Příjmy jasné, na kontech skoro nic a pokud ano, tak je vedení taky na prd, protože peníze bez využití jsou nulové peníze.Co zbudovaly MO, které mají na kontech pár tisícovek? MO jsou černé díry na peníze. Možná jsou MO, které něco zbudovaly přiměřeně k příjmům,ale já jich znám velmi málo.

hraji - Profil | St 7.3.2012 11:40:49

natas >> nemáme, koupil jsem si za ně vilu a dvě auta.

natas - Profil | St 7.3.2012 11:39:39

hraji >> a proč za peníze svazu? Vy taková velká MO a nemáte peníze na vybudování nového rybníku?

natas - Profil | St 7.3.2012 11:36:51

Mrknato >> největší problém pro funkcionáře MO by byl , kdyby všichni členové chtěli odpracovat brigádu. Divím se, že skupiny goumáků na to ještě nepřišli, aby jim MO zajistila brigádu.Nezajistíš, tak ani nezaplatím. To se vytvářely iluze, jak je špatné brigádu neodpracovat, ale zaplatit, ale ve skutečnosti se řečníci báli, aby tomu tak nebylo.

hraji - Profil | St 7.3.2012 11:36:45

Mrknato >> mám pro tebe smutnou zprávu. Ani jeden z mých tří předchůdců nezemřel ve funkci. A ani já to nemám v plánu. Zavčasu odejdu si užívat nahospodařených peněz a rybníka zakoupeného za peníze svazu.

Petan600 - Profil | St 7.3.2012 11:33:26

Mrknato >> Dobré je to v tom,že místní rybník si rybáři uklidí,vysekají trávu ostružiny...,ořežou větve a udělají co je třeba,nebo myslíš,že je to tak špatně ?

Mrknato - Profil | St 7.3.2012 11:30:35

Kreja >> Že to nejde ti řekl kdo?

Mrknato - Profil | St 7.3.2012 11:29:08

Petan600 >> Hele, když napíšeš, že je něco dobré, tak bys měl uvést i důvody, které tě k tomu vedou..... Nepořádek je i v příkopech okolo silnic a ty uklízejí autokluby, že?

Kreja - Profil | St 7.3.2012 11:27:20

v Havířově platíme 700kč za brigádu a pikantní na tom je že z jednoho chovného rybníka se stal od ledna normální revír a druhý rybník fungoval do jara a pak je z odsud vyhodili Takže jsme zaplatili a brigádu nemáme kde udělat Peníze zůstali svazu a trochu mi to zavání zlodějinou Kdyby se za ty peníze dala koupit násada tak jenom souhlasím jenže to nejde J.

Petan600 - Profil | St 7.3.2012 11:25:23

dandydm >> Taky si myslím,že brigády jsou k něčemu dobré ,ale druhá věc je ta,že slouží většinou jako sraz a pokec rybářů,než jako prácovní čimost...:-)