Kolik vajíček na 3kg suché smesi na boilie?

Ahoj, chci se zeptat, kolik mám dát vajíček do 3kg směsi a ještě kolik ptačího zobu, aby to nebylo málo, ale aby se to zas nerozpadalo. Diky za odpověď
Autor diskuse: Tomson_ - Profil , 24.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Knedlhans - Profil | Út 6.9.2011 15:55:13

don Ferrari >> A jake zmeny by jsi mi doporucoval?Vynechat gluten se docela bojim,preci jen nedelam to z boilie smesi ale z krmitkovych smesi...
Co znam lidi co na ten revir jezdi,tak ti maji za den zaberu nekolik,ale ja vzdy jen 1(vetsnou za tmy),a i kdyz zaber prijde ve dne,tak v noci uz ne.Na prvni zakrm davam kilo kuli a pak par hrsti po kazdym nahozu.
Kaprici mi chodi 70+,takze v tomto ohledu jsem velmi spokojen,ale rad bych vice zaberu...
Predem dekuji

don Ferrari - Profil | Út 6.9.2011 15:36:15

Knedlhans >> 15% glutenu a 10 vajec Ti to boilies pěkně uzavře, no ale když Ti to chytá velké kapry, proč to měnit, no né?

Fullnek - Profil | Út 6.9.2011 14:18:03

Mart2 >> Skvělá a podle mě,dost plnohodnotná odpověď,která ho musela uspokojit,narozdíl od některých prudičů

Knedlhans - Profil | Út 6.9.2011 14:03:26

Zdravim,
precetl jsem si tuto diskuzi a musel jsem se trochu zamyslet nad svou domaci vyrobou boilie.
Kdyz nekam jedu jen na 1-2 dny,tak davam do sve smesi jen 6 vajec a zbytek doredim vodou,kdyz jedu na 3 dny a vice tak dam 10 vajec a nedoreduji,nebo jen minimalne.
Je to spatne?Zatim mi to teda chytalo,ale cetnost zaberu nic moc,ovsem velikost kapriku uspokojiva.

Podotykam,ze smesi delam z kvalitnich krmitkovych smesi,ktere proseju pres sito 2x2mm a velke kusy premelu pres mlynek na mak,pridavam gluten(15% objemu suche smesi),do vajec pridavam melasu(2 pol. lzice na 1kg suche) a potravinarskou esenci(alkoholovou,cca 20ml na 1kg suche)
Boilie susim tak,ze nejde rozmacknout v ruce,pote zavaksuji a ulozim do chladu.Predem dekuji za odpoved.

Zdendahat - Profil | St 29.6.2011 17:03:39

Zdravim jak psal roxtidy. Ja si teda míchám i boilies mix sám a vychází to u každý příchutě jinač, když dělám pomeranč třeba tak to je 5 vajec na0,7kg směsi a boiliesů mám z toho 1,2kg. ted jsem dělal játra a tam je prostě víc tekutejch složek tak je z pěti vajec zhruba 1,5 kilo kouli no. je tůležitý aby to hlavně pak drželo pokupě :-)). to je leta koumání :-)

jurasoft - Profil | St 29.6.2011 12:57:01

každá směs kupovaná má na sobě napsáno jakou má savost, tzn kolik vajec potřebuje a je taky u ní napsáno kolik ostatních tekutých složek můžeš k vejcím přidat..obecně na 2kg suché směsi deci něčeho tekutého a nějakých 12-13 vajec na kilo normální velikosti vajec..u vlastní směsi či pokud kupovanou obohatíš o něco suchého je to pak na odhadu vhledem k tomu, že jedna složka může vejce sát jako houba a druhá spolu s vejci udělá kaši či další lepidlo...jo a blbě se to zkouší se 2mi vejci protože víc vajec a násobek množství suchého není tak jednoduché..jako vařit pro 2 a pro 200 není jen o násobku surovin...

meďo1 - Profil | St 29.6.2011 10:13:15

Podla toho ake mas zlozenie zmesi. ja som vcera robil 3kg boilies a dal som don 18 vajec a 750g mletej pecienky. Bohate to stacilo, ale ak len cisto vajcia tak by som povedal ze nejakych 8 ks plus potom to doried vodou ak to budes mat huste aspon ti bude lepsie uvolnovat aromu a nebude ten boilies zabetonovany.

Malda512 - Profil | Po 27.6.2011 15:54:47

Tomson_ - >> Do směsi ? Jaké směsi? Jde o jemnou směs že tam budeš přidávat ptačí zob? Pokud ano tak to moc neřeš. Do misky si rozklepej 8 vajíček. To znamená na 3kg směsy+ 1kg ptačích zobů 32 vajíček. Do toho si přidej všechny tekuté složky. Třeba jako aromata, oleje atd. Dobře to rozmíchej a nech chvíli odstaát. Stačí 5 minut. Potom to zamíchje znovu. Ze směsi si odělej 0.5kg suché směsi. Do zbytku nalij ty vajíčka s těmi aditivi a řádně to promíchej. Musíš kontrolovat hustotu a hlavně lepivost. Postupně přisipávej oddělenou suchou směs a těsto řádně rozválej. Pokud se bude lepit stále dosipávej směs. Potom ho nech 20 minut odležet a pak pokračuj ve výrobě boili. Malá rada závěrem. Boili nevař ve vodě , ale napařuj v sítku jako knedlíky. Je to lepší protože se ti nevyvaří z boili ty látky které jsi tam dal.
PS- Dave + Carp Maniak - Hoši běžte si měřit šulínky někam jinam. Být to má diskuse už jste červení. Sakra všude do sebe šijete. Podejte si ruce a přestantze se urážet a napadat. vždyt jste dobří dikutující v debatách.

medvedko - Profil | Po 27.6.2011 1:14:39

Kolik vajíček na 3kg suché smesi na boilie?

precitam si nazov a uz netreba nic dodavat. viem ze zakladatel je bud dement alebo nikdy necital ziadne forum o bolies a nema ponatia co a ako. Kedze si vytvoril vlastnu zmes tak by mal mat daco nastudovanea takato otazka by mala byt banalna.


Dave> - Profil | Ne 26.6.2011 15:11:12

CARP DEVIL KK >> Ty jdi do prde** zoofile.

CARP DEVIL KK - Profil | Ne 26.6.2011 14:59:31

Dave≻ >> >Dave - 26.6.2011 14:29:18 >> jdi do prde** ty mamofile :-))))

Dave> - Profil | Ne 26.6.2011 14:29:18

CARP DEVIL KK >> Přestaň vopruzovat ty hermafrodite.

CARP DEVIL KK - Profil | Ne 26.6.2011 12:40:06

Slavíček >> no tak ja dost pouzivam bez tech moucek a taky zalezi z ceho je to teda slozeny ale uz si nepamatuju kolik jsme davaly s kamosem na 1 kg u smesi URF

Slavíček - Profil | So 25.6.2011 22:01:01

Tomajo >> Jestli myslíš klasické sušený mléko to už roky nedávám . Důvod žlukne vařím větší množství najednou a pak na to chytám třeba i 3 měsíce a vůbec to nedávám do mrazáku .

Tomajo - Profil | So 25.6.2011 21:55:38

Slavíček >> ja bych nevidel problem jen v glutenu a buminu. Ale i v ostatnich komponentech. U nekterych proste trva dele nez vstrebaji tekute slozky a vejce. Nebo treba susene mleko kdyz je ve smesi vetsi podil, tak testo dost lepi, ale kdyz se necha ukezet, tak jde soulat podstatne lepe.

Slavíček - Profil | So 25.6.2011 21:53:50

CARP DEVIL KK >> Vpodstatě je takové pravidlo čím víc mouček a mastných složek směs obsahuje tím méně bude potřeba vajec . Třeba do směsi z ptačích zobů dávám 9 vajec naopak do směsi z rybích mouček pouze 6 na kg .

CARP DEVIL KK - Profil | So 25.6.2011 21:49:56

Dave≻ >> >Dave - 25.6.2011 17:25:01 >> nejsu mamofil jako ty dobytku

CARP DEVIL KK - Profil | So 25.6.2011 21:49:08

Slavíček >> no tak zalezi na smesi ja jsem vetsinou mel smes ktera 1 kg polkla 10 vajec

Slavíček - Profil | So 25.6.2011 21:48:23

Tomajo >> To máš pravdu záleží na směsi . Vzhledem k tomu že používám výhradně svoje tak mám takové složení všech směsi že jdou koulet hned . Je to tím že zásadně nepoužívám gluten ale albumin .

Tomajo - Profil | So 25.6.2011 21:10:54

Slavíček >> zalezi hodne na suche. Nekdy je lepsi nechat testo odlezet dele a nekdy jde krasne valet hned po uhnetani.

Slavíček - Profil | So 25.6.2011 20:52:16

Vůbec to nenechávam do druhého dne zdá se mě to úplně zbytečný . Pokud tedy není ve směsi jako pojivo pouze gluten . Mám vyzkoušený kolik vajec tekuté složky dám vejce přísady nasypu naváženou směs rozmíchám vrtačkou nechám půl hodiny odležet prohnětu rukama tak aby těsto nelepilo a hned zpracuju na koule .

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 25.6.2011 20:22:11

Tomson_ >> možná je to druhá identita jednoho brňáka, Edward Hyde!
:-)))

Tomson_ - Profil | So 25.6.2011 19:25:34

Dave≻ >> >Dave - 25.6.2011 17:41:00 >> oskus má pravdu. Tvoje příspěvky tady nemají žádnej význam. Kdykoli se podívám do jakékoli diskuse, tak tam píšeš ty a vždycky máš nějakej problém. Začínám přemýšlet, jak stíháš rybařit, když seš furt na mrku a vysíráš ostatní...

Dave> - Profil | So 25.6.2011 17:41:00

oskus >> Ty jsi začal do mě valit hemzy první, že jsem jako Pajos.