Rybičky v oleji do boilies

Delam jsi doma boilie a pelety a zajimalo by mne zda muzu pouzit misto rybych moucek, rybicky z plechovky (sardinky,tunak)? Pokud ano tak mam je jeste nejak upravovat?
Autor diskuse: obok - Profil , 5.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

čeman 29 - Profil | Út 7.6.2011 11:31:02

Ahoj delam si sardelove bobky ,vzdy pridam par konzerv sardelek aj s olejem rozmiksuju a usoulam...funguje to dore a rybam to chutna,tedkom v posledni dobe experimentuju sjatrama a chutna jim to taky ale ze by se to nejak rychleji kazilo jsem si nevsiml

makass - Profil | Út 7.6.2011 10:53:44

určo bych se to rozmixovaný dát do směsi nebál. Může to mít nečekaný úspěch.Experimentovat a trochu se odlišit nemůže býti nikdy na škodu.

Petr.J - Profil | Út 7.6.2011 10:34:32

Já jednou zkoušel do boiles přidat uzené šproty v oleji, koule krásně voněly, ale jenom mě, kapři se tomu obloukem vyhýbali. Ale olejovky, to je jiná, jak do těsta, tak to s tim omatlat, to funguje skvěle.

Jarda 2004 - Profil | Út 7.6.2011 10:26:20

obok - >> Do jednoho vlastního receptu jsem dával ančovičky třikrát pomleté a namíchané do vajec a pak přídány do suché směsi a funguvalo to zcela v pohodě.

Dulf - Profil | Út 7.6.2011 10:02:59

šmudla >> nenech si nic nakecat,děláš dobře že experimentuješ,i přes občasné neúspěchy.

snipe - Profil | Út 7.6.2011 9:50:44

Já třeba s oblibou používám např. tuňáka v oleji do pva punčošky. K tomu přidám nějaké mini či mikro peletky (betainové, halibut, apod.), potažmo trochu partiklu , a mám vystaráno. :-) Žádnou vědu v tom nehledám a myslím si, že to někdy funguje až moc dobře...

šmudla - Profil | Út 7.6.2011 9:36:57

peterson >> Obvykle vařím kukuřicu řepku a pšenici dohromady (3díly, 1díl,2díly) a na chytání to dohustím kukušrotem a pšen.šrotem aby to drželo pohromadě. Přidáním halibut pelet do vaření = propadák, přidáním vývaru + mačkaný hlavičky ocásky ryby braly dobře. Ale není to nic s čím bych se chtěl piplat každou vycházku, vůni měl ten vývar zajímavou.
Když bych dělal kuličky tak bych tam tu kaši vylisovanou přes sítko přidal. Přijde mi zbytečný zbytky házet kočkám nebo do kompostu když se to dá zužitkovat(s masákama se mi nechce smradit sousedům pod nos).

peterson - Profil | Út 7.6.2011 9:14:45

šmudla >> A jsi si jistej, že ti to krmivo fungovalo právě kvůli těm přidaným rybám? Měl jsi krmivo, které by bez toho nešlapalo? Jaké krmivo používáš?

andy.rybar - Profil | Po 6.6.2011 16:41:58

Petr.J >> jj tomu samozřejmě rozumim.dik za praktickou zkušenost.

Petr.J - Profil | Po 6.6.2011 16:38:09

andy.rybar >> Samozřejmě že to jde za splnění určitých obecných podmínek, jak nakládat s čerstvým, nekonzervovaným boiles. Je jasné, že když se to uvaří a nacpe do belíku a nechá to tam několik dní, tak se to zkazí, ale to asi každé.

šmudla - Profil | Po 6.6.2011 16:35:11

peterson >> Proč si myslíš že je blbost do bojlízu dát rozmixovanýho kapra? Jinak vařil jsem partil, přihodil jsem do toho halibut marine pelety a smrdělo to přesně tak jak uzený sardinky a dělali se mastný oka, pak všecek partikl smrděl po olejovkách a jelikož mi na halibut pelety samotný prdlajz bralo tak i zakrmení tím očmouděným partiklem se tady zázraky nekonaly.
Zkoušel jsem dát do krmení i rozvařený zbytky po čištění ryb(hlavy a ocásky z cca 6kg plotic) a rybám to šmakovalo.
Jinak k tomu tvýmu mixování lidí, je jenom otázka času než nějakej pošahanej kaprař někoho kuchne a mixne do bojlíz až mu po týdnu bez záběru hrábne v makovici :)

andy.rybar - Profil | Po 6.6.2011 16:29:02

Petr.J >> ok teď už budu všude hlásat že to jde.:-D

peterson - Profil | Po 6.6.2011 16:26:34

kozic >> Zdárek, sardinky bych z ruky nedal, bo je mám moc rád. No a melu jen ty co blbosti vymyšlejí, bo bych občas asi jinak trpěl sebepoškozováním :) Nad tou plechovkou se ještě zamyslím, ale jak mě začne bolet hlava.........

Petr.J - Profil | Po 6.6.2011 16:26:08

andy.rybar >> Když si vymyslím někakou kravinu a budu to všude troubit, tak věřím, že se najde několik blbců, co se toho chytěji a budou to troubit také a tak z toho časem vznikne ono dogma.

kozic - Profil | Po 6.6.2011 16:19:12

peterson >> Takže jsi už pomlel hodně lidí (meleš je taky do boilízu?). Meleš lidi, co kraviny vymýšlejí, nebo jen ty, co na ně reagují?
Já bych ty rybičky pomlel i s konzervou. Je to prý dobré, akorát dotyčný musí vlastnit speciální mixer se značkou renomované kaprařské firmy. Pokud nebudou kapři boilie Devastovaná Konzerva řádně přijímat, bude jasné, že je recept profláklý a bude nutno jej obohatit o plátky zlata. Pokud nebudou brát ani na Koule zlatem vykládané, bude načase se vrátit ke kukuřici (ale bacha, slabší jedince by mohl jímat pocit, že jsou socky).
Nebo bych rybičky snědl, to je nejlepší.

andy.rybar - Profil | Po 6.6.2011 16:15:48

Petr.J >> jo je to jen můj odhad,ale mezi kapraři je to celkem vžité dogma.

Petr.J - Profil | Po 6.6.2011 16:01:48

andy.rybar >> Ty máš konkrétní zkušenost s tím, že když použiješ játra, že se to rychle kazí? Já teda nevím, játra do boiles dávám už nejméně 6-8 let a nijak jsem nepozoroval, že by se to více kazilo. No a jestli si to teda jenom myslíš, no tak to ti musím říci, že si to myslíš blbě.

don Ferrari - Profil | Po 6.6.2011 16:00:14

obok - >> rybičky rozmixuj a použij tak max. na zalévání boilies před nastražením nebo na krmení, do boilies dej rybí moučky, na www.chytapust.cz máš výběr, použij 30% rybích mouček 20% ptačích zobů, 10% klíčků, nějakou objemovku a nějaký ten atraktor, do tekuté složky rozmixuj játra, přidej rybí olej (losos, herink, halibut), musíš si určit v jakém období budeš chytat, teď na léto je super používat oleje, ať Ti to hrčí,

peterson - Profil | Po 6.6.2011 15:47:07

obok - >> Ahoj,
myslím, že použít to určitě můžeš, nejsem si však jist reálnou výhodou při lovu kaprů. Snad možná na dravce, jelikož tvé „řešení“ se nerozpustí, což kvalitní moučka ano. Také bych měl trochu obavy z trvanlivosti. Petrův zdar

peterson - Profil | Po 6.6.2011 15:42:29

šmudla >> Zdar, já melu hloupý lidi........ tak pozor a Petrův zdar

šmudla - Profil | Po 6.6.2011 15:25:33

Není lepší místo sardinek a pod, prostě obětovat jednoho kapra, toho povařit a použít jako ingredienci do bojlízu? Kaprovi je to jedno jakou rybu sežere, určitě by kapří bojlíz byli stejně účinný jako rybí moučky.
Navíc ta ironie, kapr kanibal. Nebo melete do bojlízu cejny či jinou havět? šneky třeba nebo mixovaný pulce?