Způsob krmení na rybníku 4,5 Ha

Chtěl bych poradit se způsobem zakrmování na této lokalitě. Hloubka se zde pohybuje od 1,5m až do 4,5m. Je to poměrně solidně zarybněné kapříky 35 - 50cm, kteří se tahají na klasické nástrahy typu rohlíkáče, kuku, burizony atd. a vnadí se klasickým šrotem. Já bych se zde chtěl pokusit o kapříky 60+, popřípadě pěkné amury, tyto ryby tu bezpochyby jsou, ale jejich ulovení je víceméně náhodné. Předpokládám že zde strávím celou sezonu. Výpravy by byly v intervalech 1 až 2krát za 14dní. Předpokládám, že půjdu do boilies, ale mé zkušenosti s ním jsou nulové, proto prosím o každou radu čím krmit a v jakých dávkách, popřípadě jaké zvolit nástrahy:-) Předem Díky za každý tip
Autor diskuse: walisz - Profil , 5.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

adam.fsh - Profil | Čt 7.4.2011 12:42:39

walisz - >> Podľa mňa záleží na ako dlho pôjdeš pokiaľ by si išiel aspoň na 10 hodín tak by bolo dobré podľa mňa začať kŕmiť kvalitným hrubozrnným method-mixom a ďalej dokrmovať už len partiklovou zmesou (kukurica, repka, prípadne sekaný tigrí orech) tá repka by ale nemala chýbať no a a samozrejme medzi ten partikel aj guličky dobrých boilies. Druhá taktika by mohla byť len čisto halibut pelety zaliate lososovým prípadne iným olejom a chytať na pelety, boilies, kukuricu to už podľa uváženia.

walisz - Profil | St 6.4.2011 21:14:13

Všem díky za postřehy:-) hned jak něco pořádného ulovím tak přispěji fotem :-)

Arsenal - Profil | St 6.4.2011 21:05:53

Píšeš,tvé chytání bude krátkodobé.Nebál by se použít i boiles větších parametrů a to dost nadupané.U nás po zarybnění dorostenců to řeším takto.Používám i 40-ky na jednu udici a na druhou klasickou 18-ku.Nemusíš masívně krmit a vynechal bych klidně i partikl.Vnadit a lovit jen na boiles.Nevím zda ten tvůj rybník je zarostlej stulíkama.Určitě se tam najde i 80+ :-)
Náhodné úlovky neexistují...stačí si při lovu věřit a mít trochu i to štěstíčko...
Na amury použít partikl-kukuřici,brambory nebo na rákos...

Urbo - Profil | St 6.4.2011 20:52:07

Kaprařinu nechytál ,ale určitě bych se vyprdl na kukuřicu, bo na tu chytám na podobnjch rybnících a s kuku je jediná jistota. Zfutrujou ti ju ryby do 50cm. hned jak uslyší zvuk dopadajícího krmení. Šel ybch cestou něčeho mín tradičního. Koule, peleta, možná i brambůrka by mohla překvapit.

retrívr - Profil | St 6.4.2011 20:42:50

walisz - >> Předpokládám, že tam budeš vždy na den. Chytám v základu na velmi podobném rybníku, kde jsou však rapříci až nad 9O, základem ale to co píšeš. Já jsem klasík a hledám je klasikou. Jednodušší je opravdu bolelíz, vidím to u kamarádů a okolních rybářů. Pokud tam nebudeš déle než den je to s " krmením obtížné". Prostě není jiné cesty než to bolelíz a stačí pár koulí a trocha štěstí.Ale cesta tu vede.Můžeš si pomoci i trochou pelet.retrívr

T.Karel - Profil | St 6.4.2011 20:35:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

krmil bych řepku a kukuřici a do toho bych přidával par kuličak boilí ,při chytání jeden prut na kuku a druhý na boilí časem by se ukázalo na co to bude šlapat

Dendy036 - Profil | St 6.4.2011 20:29:59

walisz - >> V pohode,nemas zaco,cau.

walisz - Profil | St 6.4.2011 20:16:09

Dendy036 >> Určitě si mi pomohl, vyzkousím a uvidim:-) este jednou dik:-)

Dendy036 - Profil | St 6.4.2011 20:02:58

walisz - >> Pouzil som neon blu kukuricu(takzvanu svietiacu)takze uputa rybu aj po tme.

Dendy036 - Profil | St 6.4.2011 19:56:38

walisz - >> Takto to ma vyzerat na dne.

Dendy036 - Profil | St 6.4.2011 19:19:16

walisz - >> Nemas za co.Ked mozem,tak pomozem.Este som ti chcel poradit jednu zasadnu vec.Amur je opatrna ryba,vacsinou swinger poskakuje,alebo pomaly potahuje.Nesekaj skor,nez ti zacne tahat cez cievku!Popripadne zacne padat swinger,nechaj ho padat minimalne v dlzke jedneho metra.(stale dovijaj vlasec)a potom zasekni.Vela ludi seka skor a potom pride o rybu.Treba byt trpezlivy,aj ked viem ze kolkokrat je to tazke.Ked budes krmit tak,ako som ti radil,tak zacnes chytat kapre a aj amure.Je to len o pravidelnom krmeni.Ryby si zvyknu presne na urcity cas,a budes ich tam mat ako na dlani.Predsa je to len zivy tvor,a musi sa stravovat.Nepouzivaj kradsie navazce ako 15-20cm lebo budes vyrovnavat haciky.Uz stacilo radenia,lebo este nahodou nachytas amure na nete :-) Ten bol na dve kukuricky+pena.79cm-7kg ziadny obor,ale potesil,a sup snim spet, cau

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | St 6.4.2011 17:06:55

zkusil bych hodně atraktivní hotovky a krmil bych asi halibutkama.. :-)

walisz - Profil | St 6.4.2011 15:02:50

Dendy036 >> Dik za radu, a přiloženou krásnou fotku.

serbob - Profil | Út 5.4.2011 20:11:46

Ahoj doporucoval bych ti zakrmovat tak minimalne 3 dny nejakym šrotem trochu na urovni a do nej bych dal treba kukuricu a vselijaky partikl.Pak bych tam taky prihodil par pelet na kapry ale na to spis pujdou ti mensi.A pokud chces chytat na boilie a ty ryby to neznaji tak to musis krmit.Samotny boilie je onicem pokud to ty ryby neznaji, musis tam valit hlavne partikl nebo srot ale s mírou :) dal bych tak 50 kulicek boilie a do tech stejnych mist jako srot s partiklem.Dalsi dem bych dat treba 40 kulicek a zase kuku+šrot.Dalsi den to same ale uz jen 30 kulicek a pak bych teprve sel na ryby.Zase bych pokrmil ale n neco min srotu s partiklem a kulicek tak 20 maximalne.Pak bych jednu udicu hodil primo na zakmene misto a druhou vedle tak 7m.tak bych se pokusil chytit nejakeho vetsiho .Jinak prumer boilie 20mm bych dal ja a nejakou masovou prichut na kapra ale na amura bych dal tak 2 zrnak kukurice pod hacek stejne jako boilie.At ti to hrčíííííí ! :D

kadlan - Profil | Út 5.4.2011 19:48:39

walisz >> Ahoj,kapr jsi na boilie zvykat nemusí,je to zvědavá ryby která ochutná všechno co vypadá k jídlu.Pokud jak píšeš je revír hojně zarybněn tak se ti bude chytat dobře.Dobrá motivace jsou dvě videa od MM.Jednoduchá kaprařina 1,2.

Dendy036 - Profil | Út 5.4.2011 19:48:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,pisal si ze tam mas hlbku od 1,5 az 4,5 metra.Vyskusaj najst hlbku okolo troch metrov.(najlepssie pri prekazke)Hladaj pomocov markera,dakisto hladaj tvrdsie dno bud strk alebo piesok.Pokial mas dobry echolot,tak najdi skeblovisko.Pokial nechces vela investovat,kup si krmnu kukuricu+psenicu,uvar ju,a zbytok zamraz.Pred krmenim do partilku pridaj buster alebo melasu.(aspon hodinu pred krmenim!)Po uvareni partiklu,nezabudni odliat vodu aby ti neskysol.Pod hacik naviaz 2kukurice a medzi ne daj polystiren alebo penu+brocek na nastavenie nastrahy nad dnom ako potrebujes.Krm plosne 1,5-2,0kg partiklu pred chytanim bud raketou alebo krmnou lopatkou.Mozes do partiklu dat blato,ktore amure miluju a vytvorit krmne gule.(troska si zamazes ruky :-) )Ja pouzivam lopatku s teleskop. ruckov a dokazem krmit aj na 25-30 metrov.Ak tam mate amure tak urcite pridu.Prve dva dni vacsinou beru mensie ryby,no potom ich vytlacia tie vacsie.Nekrm viac,lebo nabehne vela amurov a nebudes stihat varit partikel :-)ospravedlnujem sa za kvalitu fotky,nech sa ti dari!cau.

ruza - Profil | Út 5.4.2011 19:27:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Určitě bych začal výběru toho správného místa-často bývaj nejlepší místa ty nejméně prochytávaná rybáři, pokun nějáké takové místo a rybníku je a věříš, že by tam mohli nějací kapři najíždět, tak neváhej(mnohdy jsou taková místa blýzko břehu),pokud žádné takové místo není, vyber místo jaké uznáš za vhodný ty.
Po výběru místa, je nařadě krmná kampan-nikdo ti nezaručí, že právě na boile ti budou brát ti velcí.
Kord jestli chceš lapit i nějakého toho amura, tak bych 100% zvolit vařenou kukuřici.
Osobně bych začal krmit plošně 2-3 dny předem a v den rybolovu jen dokrmil pár hrstmi kukuřice z toho bych jeden prut házel přímo do krmného místa a druhý prut, jak už se zmínil ,,kladenskyrizek´´ mimo krmné místo.
At se daří.

walisz - Profil | Út 5.4.2011 19:07:31

Kolik je tak třeba nasypat boilie a pelet do vody a v jakých dávkách, aby si na to ryby zvykli? A budou stačit dva druhy boilie (jedno sladký a druhý masový)?

DDOMASS - Profil | Út 5.4.2011 18:55:04

První bych si vytipoval dobré místo kde se kapři z nějakého důvodu vyskytují, potom bych trochu více místo prokrmil a později už bych jen místo dokrmoval a používal PVA punčochu. Za nástrahu bych vyzkoušel - BOILIE, PELETY, VAŘENOU KUKUŘICI. Potom bych si podle počtu záběrů a velikosti ryb vybral z těchto nástrah jednu která nejvíce fungovala na větší kapry.

Nick 24 - Profil | Út 5.4.2011 18:32:22

Hodne kvalitni krmeni. Zezacatku plosne krmeni ale na mistech kde se kapri vyskytujou. A postupne krmit jen na urcite misto. Uz ne plosne. Doba krmeni je zavisla na tom jestli uz kapri boilies zn
Ji.cz

kladenskyrizek. - Profil | Út 5.4.2011 18:02:59

Nakrmit ve velkym kuku řepkou atd jedno místo a chytat cca 10m úplně mimo něj na halibut peletu atd... jen s pva punčochou.Mam s tim dobré zkušenosti a když zmizej ty malý mrchy a vyžerou to tak tam hodit třeba druhý den montáž, ale nekrmit už!!!

Millhouse23 - Profil | Út 5.4.2011 17:56:44

Jestli na tom rybníku boilies neznají tak by to nemusela být nejvhodnější nástraha. Radši bych zkoušel pod hák pelety ( halibut, CSL, apod. ) a vnadit peletama i boiliesem, jak plošně, tak třeba do pva punčošky, nebo jestli umíš házet s kobrou. Ryby si určitě zvyknou. Přilákal bych je koulema z kvalitnější krmítkovky a přidal bych do ní bonduelku, malý peletky, červi apod.

Michal K. - Profil | Út 5.4.2011 17:34:40

Já bych si vybral nejake dobre boilies nebo i jinou nastrahu a chodil bych k rybníku každý den nebo bych řekl kamarádům a zakrmoval bych plošně pomoci praku nebo kobry :)