Lov z lodky navalené na břeh?

Myslíte že z lodky navalené na břeh můžu lovit na všech mimopstruhových revírech a co je vlastně považováno za lod navalenou na břeh?
Autor diskuse: carppetr - Profil , 30.5.2010 všeobecné - techniky lovu

sumec 1950 - Profil | Pá 6.5.2016 19:10:55

carppetr - >> Být tebou,tak to tady promáznu.Některé názory jsou mimo téma.

Tom - Tuk - Profil | Pá 6.5.2016 15:26:37

Saddám >> Tvl soráč ale to se fakt už nedá... Ty máš fakt dost... Klika žesme se nepotkali když jsem jezdíval na Pbické vody... Asi bych Tě poblil a kdybych to stihl tak počítám i pochcal. Nebyl's náhodou fízlák? Nebo nějaká špína estébácká? Nebotakněco? Takovéhle sviňské myšlení se nazývá protokriminální. A mají ho bohužel jen dva druhy lidských bytostí - kriminálníci a nekriminální svině všeho druhu. Máš psa? Tedy nejspíš týráš psy a je třeba "...No prostě se sebere. Řešit se to bude až pak..." atdatp...

Protože ho kurva neviděl dělat nic špatného a tedy věřit by mu měl. Proto by mu měl věřit. TO JE MEZI LIDMI NORMÁLNÍ. Seru na to, kolik máš jakýchkoli zkušeností s lidmi/nelidmy, rybáři/pytláky... Když nevím, tak držím tlamu a nanejvýš se slušně optám.

Do ignoru s Tebou, mám nový prášky na tlak...

Saddám - Profil | Pá 6.5.2016 12:19:42

FikinD >> Ahoj. U jakékoli činnosti, nejen rybářské , je třeba přemýšlet o tom, jak to vypadá z pohledu třeba náhodně příchozího. Pokud tě RS neuvidí od začátku vyprošťování, ale až v okamžiku, kdy třímáš v ruce vyproštěnou montáž, jež je součástí tvé udice, proč by ti měl strážný věřit. Je to jako když tě najde policajt, jak se skláníš nad člověkem v bezvědomí a máš v ruce jeho šrajtofli, aby si třeba zjistil jestli tam nemá lístek o tom , že je silný cukrovkář. No prostě se sebere. Řešit se to bude až pak. Možná to není úplně ten správný příklad, ale moc se mi o tom nechce přemýšlet.

Saddám - Profil | Pá 6.5.2016 12:05:01

JPfish >> Ahoj. To slepé rameno je součástí toku, čili měj si loďku s pánembohem třeba na stromě, sedět a lovit v ní můžeš. Řekl bych že jde možná o něco jiného. Rybaříš-li z loďky, nesmíš mít druhý prut mimo loďku. Je tak? Můj názor je shodný s ,,rybou domácí". Prostě ať ta loďka nepluje, ať je aspoň částí na břehu. Na břehu, ne na mělčině nebo stromě padlém do vody. Pak nevidím problém. Doufám, že takto to stačí. Dobrý lov.

Mrknato - Profil | Čt 5.5.2016 22:19:03

JPfish >> Nemyslím si, že by JUDr. Šíma byl vždy citovatelný, ale v odpovědi na dotaz č.170 ano. Je to úplně stejné, jako by jsi spekuloval, zda lov ryb může provádět "navalený lovec"...... neboť v navalení mu nic nebrání....... Současné právní předpisy v rybářství pojem "navalení" již neznají. Je tedy povoleno, ale jedná se dnes o lov z loďky, byť je vytažena na břeh, pouze pokud na revíru je výslovně povolen.

JPfish - Profil | Čt 5.5.2016 20:20:48

Mrknato >> Já nechci chytat z lodě,ale provádět lov z navalené lodě co se nepovažuje za lov z lodě,dle řádu a plout tam můžu.Tak co Ti není jasné ?

Mrknato - Profil | Čt 5.5.2016 20:16:45

JPfish >> A proč by jsi do slepého ramena, kde lov z lodě není povolen, něco navaloval v souvislosti s lovem ryb??? To by jsi měl vysvětlit, proč máš takové spády.....)))

JPfish - Profil | Čt 5.5.2016 20:12:43

Knecht >> Ano máš pravdu,ale je tam nad jezem i odbočka z hlavního toku Labe do slepého ramena a to jsem zapomněl napsat.A tam ji chci legálně navalenou na břeh. :-)

Knecht - Profil | Čt 5.5.2016 20:00:20

JPfish >> neni nahodou na Labi v Srnojedech lov z lodi povoleny? Pak nikam nic navalovat nemusis ;)

ryba domácí - Profil | Čt 5.5.2016 19:29:36

Domnívám se, že loď navalená (povytažená) na břehu, tzn. dotýkající se břehu a třeba i vody, přestává být lodí. V této lodi můžu sedět, držet prut v ruce atd. a přesto to není lov z lodi.

JPfish - Profil | Čt 5.5.2016 18:49:18

Saddám >> Ahoj kolego, napiš prosím své stanovisko k téhle debatě, jako člen RS ,jak to vidíš Ty, ohledně té rybářské lodě navalené na břeh.Jsem vlastníkem rybářské lodě a zároveň členem rybářského spolku Pardubice,který máš pod palcem a nerad bych něco porušil.Prosím o vynechání teoretických úvah a spekulací,ale má otázka zní. 1)zadržím povolenku 2)nezadržím

1)zadržím povolenku,protože loď není navalená na břehu a má být navalená takto??
2)nezadržím povolenku,protože loď je správně navalená na břehu a splňuje ??

PS: jinak mám loď Merry fisher 530 a s úctou a pokorou prosím jak ji navalit na břeh Labe v Srnojedech,kde letos budu hodně rybařit.Děkuji.

sumec 1950 - Profil | Čt 5.5.2016 17:41:31

LudoO >> Máš samozřejmě pravdu.Džoncek se také unáhlil,tím že se odhlásil. Kdybychom se takto chovali všichni,MRK by brzy zašel. Prakticky se každý z nás setkal s nepatřičným chováním druhých,ne každý se dokázal omluvit.

LudoO - Profil | Čt 5.5.2016 17:21:55

Kolega "Kakr" u mě stoupl na ceně. Jen silná osobnost se dokáže omluvit.

FikinD - Profil | Čt 5.5.2016 15:44:26

Saddám >> Neco takoveho jsem cekal. A kdyz bych mel stazenej druhej prut, pak doruckoval po silonu nad vazku urezal silon a pak vyprostil? Stale je to zavazeni kdyz neni prut navazanej?

Saddám - Profil | Čt 5.5.2016 12:37:22

FikinD >> Múj názor je ten, že tam kde není loďka povolena musíš nejdřív stáhnout druhý prut, prut s vázkou nechat na břehu a doručkovat hezky po vlasci. Pokud tě v okamžiku kdy jsi montáž vyprostil nebo jedeš na loďce zpět ke svému prutu natrapíruje RS, budeš pravděpodobně obviněn ze zavážení nástrah a nepřítomnosti u prutu. U nás přijdeš o papíry. O tom, žes někde něco vyprošťoval poté přesvědčuj přestupkovou komisi.
Já jednou takhle vyprošťoval rybičku nastraženou na položenou, bylo to ovšem na revíru, kde se z loďky mohlo, tak jsem měl prut s sebou a kamarád vesloval. Při namotávání směrem vzhůru mi tu rybku vzala štika. Neumím si představit, jak bych mohl argumentovat, kdyby tam ta loďka nebyla povolená.

Saddám - Profil | Čt 5.5.2016 12:26:20

ToNebere >> Milý anonyme odnikud. Je mi vcelku fuk, co kdo v životě údajně dokázal, obzvláště v době porestituční to rozhodně nemůže být měřítkem kvalit člověka. Tímto měřítkem pro mne je co kdo dělá a jak to dělá. Pokud má někdo psaný projev stylisticky a gramaticky na úrovni speciální školy, těžko může mít někomu za zlé, že jej za absolventa takovéhoto vzdělávacího zařízení budou považovat. Nemluvím o překlepech, pochopitelně.
Také moc nechápu, co má společného s rybařinou vyvěšování vlaječek nebo členství v nějaké straně. Tím nemyslím lov ryb. Tím myslím rybařinu resp.rybářství.
Názor, že zákony jsou k ničemu a lumpové je stejně porušují, se troufám domnívat, že bude ne jen v rámci naší republiky, ale celosvětově, poněkud příliš pokrokový a tudíž značně ojedinělý. Až do takové země zavítáš, vzpomeň prosím na mne a pošli mi pohled. Do té doby našetřím na rámeček ze zlata a do něj ho nechám u pana Lejhance vsadit.
Přehled v zákonech u tvého přítele obdivuji, jen mne překvapuje , že jsouce rybolovcem jej údajně nemá u těch ,,pošahaných rybářských". To mne u zájmového lovce ryb , bořiče starých svazových struktur a celkově svazorevolucionáře dost zneklidňuje. Naštěstí tím u vody může ublížit nejvíc sobě.
A ten tvůj poslední odstavec, to je teda sra*ka(použil jsem kvůli lepšímu pochopení tvou vlastní rétoriku). Úplně z toho odkapává zoufalství. Ne z Kakra nebo Hrajiho, ale ze své vlastní argumentační nouze. Abys to pochopil i ty a tobě podobní. Ohánět se komunisty v roce 2016 považuji za ubohé.

ToNebere - Profil | Čt 5.5.2016 10:53:24

Tom - Tuk >> hádat se umí každý blb, ale řešit věcí s klidem a rozumem už ne, viz tady někteří jedinci :) já mu nic říkat nebudu, má svoji hlavu a respektuji ho a jestli si něco obnoví, neobnoví je to na něm a myslím, že to nemá za potřebí. Každý máme své starosti a nějaké dohadování na internetu k ničemu nevede, dřív si chlapi řešili spory jinak a teď ? bečet na internetu, tahat do toho zákony a nevím co, dřív stačilo pár facek a bylo vymalováno......a to že tady nějaký kakr oponuje zákony z roku 1936 - to je nejvíc k smíchu - vždyť v té době ho měl tatík ještě v kalhotách. I já tady končím a jdu raději na ryby než se bezvýznamně dohadovat, to k ničemu nevede. čus

Tom - Tuk - Profil | Čt 5.5.2016 10:39:39

ToNebere >> Ahoj. Pozdravuj ho a ať si profil obnoví. To co mu tady kdo napsal je zatím úplné hovno oproti obvyklým masakrům stran zaťatých...

Co se týká jeho kariery trhače vefarchívu - dám Vám oběma (ano, vím, rada nežádana je rada nevítaná) dobrou radu - to sem raději vůbec netahejte. Zejména ne novodobé sračkoidní profese školitelů, produkťáků (co to kurva je???) a prod.dov. a podobné užitečné práce... Za to tady ještě schytáš, vydrž prťka vydrž, budeš tu mit vichr z hor cobydup =))))))))))

Takhle to zabalit... no fuj! Asi jsem jej přechválil! Takžemakže - profil obnovit, a znovu a lépe a radostněji do boje!!! Myslím to vážně bez jakékoli jízlivosti. Jestli to zabalí tak je makovice obecná. Beztak největší sprcha teprve přijde až na to vlítnou dosud nepřicvaklí mrkmeni =)

ToNebere - Profil | Čt 5.5.2016 10:30:32

sumec 1950 >> vůbec to nebylo myšlené celkově.......ony se ty potrefené husy ozvou :) zejména kafr aka kakr, který si dá do profilu že nikdy nebyl komunista.....už tohle o něčem svědčí, když o tom píše on byl asi jen estébák :))))

sumec 1950 - Profil | Čt 5.5.2016 10:29:09

ToNebere >> Nedávej všechny do stejného pytle! Nejsme všichni stejní.

FikinD - Profil | Čt 5.5.2016 10:27:08

Mam taky dotaz, ale malinko mimo tema. Kdyz mi montaz zustane uvizla ve vazce muzu ji vyprostit z lodky? Nebo nemuzu s prutem vubec na vodu? Diky

ToNebere - Profil | Čt 5.5.2016 9:52:47

Tom - Tuk >> přesně jak říkáš, nechápu jak se tady ti komanči můžou ohánět co dělají už přes 30 let atd.......já myslel, že v dnešní době je demokracie, ale zda panuje totalitní režim - nesouhlasíš s mým názorem, jsi debil, k0k0t a nevím co vše ostatní tady na všechny strany padlo. Ten kluk má 26 tak nevím jak do tady můžete osočovat, tím co za celý svůj život dokázal, když ho nikdo ani neznáte, to se Vám kecá když vám je 70 - to jste měli trochu času něco udělat.....já ho znám a dávám az něj ruku do ohně, školíme spolu, je to člověk, který se od svých 18 let vypracoval z trhače papíru v archívu na metodika a školitele a produkťáka, který má neskutečný přehled v zákonech (né těch pošahaných rybářských) a prodejních dovednostech, tak tady neremcejte, ano vy, kteří za totáče věšeli vlaječky do oken a všem lezli akorát tak do pr..........takové mám nejraději. Džoncek udělal nejlépe smazal profil a říkal, raději budu chodit k vodě a chytat, než tady číst ty sra*ky na entou a má pravdu.....chápu že vy dědci máte fůru času, tak si hlídate každé slovo, každý překlep, vše si najdete ve svém archívu, na vše máte argumenty a ve všem máte pravdu - to měli i komunisti co ??

kakr - Profil | Čt 5.5.2016 8:36:16

Mladý kolega Džoncek citoval 90ti letého rybáře -
Teď nedávno mne říkál soused již skoro 90ník - dřív jsme mohli vše, dělat oheň, chytat přes noc, stanovat, mít rybu i týden ve vezírku a někdo si na tom ego nehonil.

Dovolil jsem si zkopírovat část z Lovebního řádu Vranovské přehrady bez komentáře.
Obratem jsem byl nazván senilním starcem, stařec možná jsem,ale za senilního se (zatím) nepovažuji. Zda jsem senilní mohou hodnotit lidé, kteří mě znají.
Jen si znovu dovolím dát údaje, které zase vyvrací tvrzení souseda devadesátníka, tentokrát jsou z roku 1953 a pochází z vyhlášky Mze.
Jsem fanda do všeho, co se rybářství týče a mám dost velkou knihovnu RŘ, vyhlášek, a nařízení.
V žádném z nich jsem nenašel dovolení lovit v noci. Mimo povolených výjimek.

Chytat přes noc se dá i dnes, jen je to nezákonné. Stanování bývalo tolerováno, ale okolo roku 1980 už nás poliši od vody vyháněli do kempů. Vím co píši, v oněch dobách jsme jezdili na ryby pod stan, dnes se to nazývá výpravy a stany jsou nahrazeny vznosným názvem bivaky.

Kolegovi Džoncekovi se za expresivní výrazy omlouvám, nechal jsem se zcela zbytečně unést.

Tom - Tuk - Profil | Čt 5.5.2016 8:34:34

Džoncek >> Ahoj. Dobrý mladej, dobrý jaksviňa!!! Seš pašák a neser se s nikým! Já to zamlada prokaučoval, vzdal jsem se a teď hrubě lituju... Nikdy nic nezmění voni anebo my, věci a chod světa mění jedinec. Vždy a bezvýhradně. Ať v maličkostech nebo velkých věcech.

Že něco nevidíš (nechápeš, jak Ti někteří píšou) na to hoď boba, zkušenost je nepřenosná a nesdělitelná = telata jsou oni, když Ti vytýkají nechápavost z důvodu nedostatku zkušeností osvojitekných pouze průběhem času =)

Celý fór spočívá v jediném - lidské prase je lidským prasetem a lidským prasetem zůstane (čest vyjímkám) a kdo má potřebu porušovat, hamounit, prasit, šidit atdatp. bude to dělat bez ohledu na tuny zákazů. Naproti tomu slušný člověk zákazy vůbec nepotřebuje... Z čehož pro mne jednoznačně plyne jediné - veškeré zákazy v jakékoli lidské činnosti VŽDY a bez vyjímek poškozují výhradně lidi slušné. Howgh.

Ohledně navalenýchnenavalených - za sebe říkám - zakazovat lov z loděk je darebáctví obecně.

A závěrem jediné - MILUJI zmrdy obhajující sviňárny a šikany stanovené zákonem a libující si v trápení lidí hnidopištvím a odvoláváním se na pokurvené předpisy a bližší podmínky a jakékoli jiné nezřídka idiotsky a samoúčelně ustanovené nesmysly. Prosazovaní špatných zákonů a předpisů je mnohem horší než jejich nedodržování a porušování.

Povolenku mě nikdy nikdo nesebral, přestupek mám za 38 roků členství jediný ze Sečské přehrady - odskočil jsem si od prutů pro (ne NA ale PRO) točené Pod Drn a tyvolepičo ejhle zločin!!! Jak na mrchu si toho všiml soudruh místňák a pelášil (od vlastních nahozených prutů) pro porybného do chaloupky. Ok, napomenul mne atd... Za tři dny se přišel omluvit, protože viděl, jak se chováme a co u té vody děláme. Když jsem se jej šetrně optal jaktože nevidí dvojí i trojí denní docházky svých kámošů a známých (bylo po vyklopení nekolika nákláďáku s násaďáky) pro 2ks, viditelně se ZAČERVENAL (bylo mu pánovi milému jistojistě přes šede) a pokrčil rameny... A přestupky nemám nikoliv protože mne "nevylapili", ale protože jsem jaký jsem.

Letos poprvé nevzal povolenku a příští rok už nezaplatím členství. Katastrofa velikosti nevysvětlitelné a nezměřitelné a chce se mě brečet...

Buďte zdrávi a dobré mysli. A nevotravujte mne prosím nikdo kdo nejste schopni (nebo nechcete) porozumět textu. Děkuji. T.