jakou rybu nejraději konzumujete?

kterou rybu nejradějí jíte?? popř proč
Autor diskuse: šťovíček - Profil , 29.5.2010 všeobecné - ostatní

vaše nej ryba na jídlo

A) štika5%

B) pstruh12%

C) candát 42%

D) sumec7%

E) kapr8%

F) amur3%

G) bolen1%

H) jiná21%

Od 29.5.2010 hlasovalo 121 čtenářů.

Carpeater - Profil | St 2.6.2010 21:13:24

Mor českých vod, násadový kapr se dá také chutně upravit. Já osobně preferuji filetky, následně opečené jenom na pánvi a na másle.

Zlejšek - Profil | St 2.6.2010 21:11:26

Nejlepší ryba je bůček:-)

LudvaBrno - Profil | St 2.6.2010 20:50:43

Carpeater >> Souhlas, to sou špica ryby.

LudvaBrno - Profil | St 2.6.2010 20:50:16

Ouhoř plněnej candátem, jako příloha pstruží krokety a okouní salát.

Carpeater - Profil | St 2.6.2010 20:41:00

Hned moje dvě nejoblíbenější chybí. Úhoř a okoun. Tak aspoň sumec.

draveček - Profil | St 2.6.2010 20:38:52

Kapří hranolky se zeleninovým salátem.Mňam

Fáfa - Profil | St 2.6.2010 20:35:33

ja k jidlu nejradsi candata,ale jinak ryby poustim

Batour - Profil | St 2.6.2010 20:31:39

Uzenom makrelu a rybý salát to mám rád....

retrívr - Profil | St 2.6.2010 20:27:16

Čím víc ryby pro celou, velmi početnou rodinu připravuji, tím méně je jím. Sám mám rád pstruha, protože ho prostě ze zásady nechytám. V mládí jsem je pytlačil, tak jim to teď vracím.Proto kupuji v nedalekém chovu. Jinak jako kechař nevím o moc rybách, mluvím o ČR, které by se nedaly chutně upravit.

ocuc - Profil | Po 31.5.2010 11:37:52

nesnáším ryby miluju rybaření

XMASSS - Profil | Ne 30.5.2010 12:41:43

WhatWouldGeezesCatch >> Něco jako je tedy... http://ona.idnes.cz/nakladany-losos-po-svedsku-ddq-​/recepty.asp?c=A080729_140000_recepty_ves ... ale, nepoužívej vodku, spíš nějakou jemnou whisky anebo něco podobného, ta vodka tomu dá zvláštní chuť, já to zatížím krabicovým mlíkem, s tím cukrem a solí si to chce pohrát, ale ber to klidně +-. Až to budeš mít, tak to chce to nakrájet na opravdu jemné plátky a ad losos...co mám rady od kamarádů z Švédska a i mě se osvědčilo, nekupuj nic z menšího lososa, spíš klidně menší část z velkého lososa a ideálně nechovaného :o)

rybomil - Profil | Ne 30.5.2010 11:20:37

Moje NEJ jsou maréna a mník.
Druhé v pořadí candát,sumec, úhoř, pstruh, okyš, lín, štika.
Kapra, amura jen vyjímečně, když nic jiného není.Tolstoj je mizerný i uzený......blééééé
Boleni, cejni +ostatní bílé jen občas do salátu pro kolegáčky z práce, tak 1-2x ročně.
Karase, parmu nežeru nikdy.
Hlavatku jsem neměl a lipana asi jen 3x.

Z cizích je dobrá tilapie, pangasius mě nebere.

Mořské nej losos, halibut.

PS: Kostičkovaný brambor MM nebo MS nesnáším k čemukoliv !

Kdysi jsem to počital, tak 80kg / rok. Z toho min. 1/2 kupované a ze soukromáků.

meteor - Profil | Ne 30.5.2010 10:59:52

šťovíček - >> nejraději mám rybu, kterou jsem dokázal ulovit :-) jinak si dost ujíždím na uzené makrele, heh.

malsy - Profil | Ne 30.5.2010 10:55:17

Ryby jíme rádi, nejčastěji kupované mořské a duháky ze sádky. Z vlastnoručně ulovených občas kapra, karase, cejna, candáta, štiku a okouna.
Upravené na různé způsoby asi tak 10x do roka. Petrův zdar.

SOPTIK 52 - Profil | Ne 30.5.2010 10:05:30

GRUPA >> Ahoj ,až k večeru.Budu dnes mimo,bohužel ne na rybách.

Zdenall - Profil | Ne 30.5.2010 9:58:35

Já si dám rád candáta,ale ani pstruhem nepohrdnu.

ludik20 - Profil | Ne 30.5.2010 7:42:50

Najradsej mam "duhaka"!!!Pretoze vsetky oststne pustam:::!

:-)vydrák - Profil | Ne 30.5.2010 6:07:41

šťovíček - >> Já ryby nejím,ale manželka má nejraději štiku a okouna.Kdysi jsem jí tyto ryby nosíval,ale poslední roky mají dravci u mne celoroční amnestii,tak má manželka smůlu!Petrův zdar

Lálos - Profil | Ne 30.5.2010 0:35:27

Roh1!ck >> díky, vyzkouším, akorát asi z jiné rybky, štiku totiž chytím tak jednou za 5 let:)

Bejmák - Profil | So 29.5.2010 21:16:50

nejlepší ryba je prase!

WhatWouldGeezesCatch - Profil | So 29.5.2010 21:04:18

XMASSS >> aky je na tu "naloz" recept ?

WhatWouldGeezesCatch - Profil | So 29.5.2010 21:03:33

šťovíček - >> nejradej konzumuju z ryb hovadzy steak

GRUPA - Profil | So 29.5.2010 21:02:48

SOPTIK 52 >> Doufám, že když nemůžu být u vody, tak tu bude aspoň s kým kecat...:-)

GRUPA - Profil | So 29.5.2010 21:01:58

SOPTIK 52 >> Jakej pán, takovej krám......:-)

Roh1!ck - Profil | So 29.5.2010 20:56:41

Lálos >> Recept ti rád řeknu :)
Štika v anglické.
Štika se nechá v celku, klidně i hlava a ocas. Posolí se (se solí se nemusí šetřit, cibule je sladká) a pokmínuje. Dovnitř, jako takovou výplň nakrájíme na menši kousky cibulku, klidně i červenou, ať to vypadá lépe a nadrobno nakrájený česnek - podle chuti (já dal tři stroužky), koření jsem dal to, co mám na zahrádce - tj. dobromysl obecná - oregano, tymián obecný a bazalku - preferuji čerstvé koření. Jinak klidně lze použít i jiné koření ... koření na ryby, ale ne moc, ať vynikne chuť ryby. "Nacpaná" štika se zabalí v anglické slanině (bez ocasu a hlavy) a připraví na pekáč (vymaštěný, ať se spodem nepřipeče). Na ní můžeme na kroužky pokrát cibuli, česnek, okořenit. Pečeme na másle v předem vyhřáté troubě asi na 180°C po dobu ... no nevím jak dlouho jsem to pekl, prostě to začne krásně vonět po celém bytě a maso je krásně měkké (asi 30 - 40min)
Jako přílohu jsem zvolil na plátky opékané brambory - dobrá volba,dobře se k tomu hodí.
Dobrou chuť.

Pellon - Profil | So 29.5.2010 20:21:37

Candat

XMASSS - Profil | So 29.5.2010 20:09:09

Já si nemůžu pomoct, ale pro mě je nejlepší doma nakládaný losos, který pak chutná jako vyuzený, nakrájený na jemné plátky, to prostě nemá chybu...doma udělané, to není zase tak drahé a je to fakt chuťovka !!!

pjarmil - Profil | So 29.5.2010 19:51:46

ryby nejim, radsi hovezi steak..

oskus - Profil | So 29.5.2010 19:49:23

makrela

Bláža - Profil | So 29.5.2010 19:39:30

dvorák >> To je moc velký, lepší jsou +/- 50 cm lépe se na grilu udělají, a to je ještě musíš dobře nakořenit a mít ty filetky tenčí, aby krajíčky hezky zkřuply. ;o)))

Rytíř - Profil | So 29.5.2010 19:34:15

Zatim nejlepši co jsem kdy jedl je toto a ta moje to zvlada připravit fantasticky.Luxusni je to s rýži,delikatesa.
Candát po Židovsku
recept Františka Kůrky z Rožmberka

Potřebujeme:
porce candáta, zeleninu- zelené papriky, rajčata, česnek, pórek, petrželku, šunku nebo slaninu,sůl, kmín, hladkou mouku, kečup,
bílé víno, olej

Rybu nasolíme, pokmínujeme, obalíme v hladké mouce a na pánvi prudce opečeme. Rybu vyjmeme a na pánvi opečeme na drobno nakrájenou slaninu nebo šunku, přidáme nakrájenou zelenou papriku, rajčata, česnek, pórek. Přidáme kečup, trochu podlijeme bílým vínem, rybu vložíme zpět a podusíme.

Zdobíme petrželkou, podáváme s bramborem.

Nix - Profil | So 29.5.2010 19:28:13

Nejradši mám candáta

Lálos - Profil | So 29.5.2010 18:40:14

Roh1!ck >> to vypadá dobře, recept by nebyl nebo je to tajemství?:)

Roh1!ck - Profil | So 29.5.2010 18:33:04

Pstruh na másle a kmínu, candát na jakýkoliv způsob, okoun na grilu, uzený amur, uzená nebo grilovaná makrela. Včera jsem si udělal výtečnou štiku na slanině - ta mi taky chutnala (foto). Co mám radši to nevím.
Ale ryby moc nemusím, takže se na talíři ukážou jen několikrát do roka.

Matos - Profil | So 29.5.2010 18:30:10

candát , pstruh a úhoř