Vydání RL bez

Dobrý den,syn začíná rybařit ,ale ztratil doklad o způsobilosti vydaj mu na úřadě RL i bez něj ?
Autor diskuse: Milkins - Profil , 4.4.2010 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Igor - Profil | Út 6.4.2010 7:18:32

Jelikož na úřade vydávám RL, můžu ti to říct naprosto přesně:-)
Pokud syn RL ještě neměl, tak si musí každopádně v MO, kde dělal zkoušky (chodil do kroužku) požádat o duplikát nebo nový doklad o vykonání zkoušek. Bez něj RL na úřadě nedostane. Pokud už RL měl, lze doklady dohledat ve spisech na úřadě, ovšem max. 5 let zpět, po této lhůtě se papíry skartují. V PC je ale vše uchováno v programu Lovecké a rybářské lístky, takže tam jdou dohledat i starší záznamy (max. cca.15 let). A poznámka na okraj - duplikáty RL se při jejich ztrátě nevydávají, takže pokud si koupíš např. 10 letý a za rok ho ztratíš, musíš zaplatit znova plnou cenu, tak bacha na to.

Sven - Profil | Ne 4.4.2010 17:56:15

Milkins - >> možná bys to mohl zkusit i z druhého konce. Na tom úřadu mají uložený originál, takže potřebné údaje mohou dohledat. Důležité ale bude, kdo tam sedí a nakolik bude vstřícný.
I když si to řada rybářů neuvědomuje, Ryb. lístek je úřední listina jako každá jiná a jeho ztráta by se měla hlásit PČR aby se předešlo jeho zneužití neoprávněnou osobou.

Sven - Profil | Ne 4.4.2010 17:42:50

Milkins - >> Pokud již v minulosti složil zkoušky, potřebné k získání prvního Rybářského lístku a ztrátu řádně nahlásil, nebude s vydáním duplikátu problém. MO, která mu osvědčení vydala, úspěšně vyplněný test archivuje a na jeho základě vydá duplikát osvědčení. Ten synek doloží k žádosti o duplikát Ryb.lístku na odb.životního prostředí, obce s rozšířenou působností jeho spádové oblasti.

Laďa K - Profil | Ne 4.4.2010 17:33:23

To asi těžko, zkus získat duplikát toho dokladu, to vidím jako menší problém.