Lov 24 hod - Dodatek k Soupisu revírů pro Severní Moravu a Slezsko

Zdravím, chtěl bych se zeptat kdo porozuměl tomuto dodatku v hlavě (REVÍRY MIMOPSTRUHOVÉ článek 7.) cituji: V průběhu roku může být udělena na některých revírech vyjímka z denní doby lovu (lov 24 hod). Lovíci jsou povinni respektovat pokyny a nařízení uvedená na informačních tabulích a na www.rybsvaz-ms.cz
myslíte že bude na netu nějaký věstník kdy kde jak ? nebo to budou jen nárazové akce typu víkend a dost. A taky kolik toho bude... a další otázka: ta samá hlava článek 13. cituji: Platí zákaz táboření, stanování a rozdělávání ohnů ve volné přírodě.
může mi někdo prosím definovat volnou přírodu ?
Autor diskuse: BaluCZE - Profil , 11.3.2010 kaprařina - RŘ, MO, svazy

kopecek - Profil | So 13.3.2010 10:56:15

mároš >>Tak tady je znění ústavy:Výkon těchto práv lze omezit jen v případech stanovených zákonem, jestliže to je v demokratické společnosti nezbytné pro bezpečnost státu, ochranu veřejné bezpečnosti a veřejného pořádku, předcházení trestným činům nebo pro ochranu práv a svobod druhých.( je to jasné, takže polda na ulici v politické straně být nemůže, protože by mohl něco zneužít ve prospěch strany, ale ministr vnitra, chudák, ten z pozice místopředsedy strany nic ovlivnit nemůže, takže ve straně být může). Toť výklad Ústavy hodný našich právníků. A na závěr: v Ústavě se píše: Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.(takže každý zákon, který bude něco zakazovat je v souladu s Ústavou).
Výklady zákonů jsou hezká věc, ale prohrané arbitráže ČR dokazují, že naši právníci v tom mají trochu chaozzzz.

Freefish - Profil | So 13.3.2010 10:54:05

Chtěl jsem se zeptat (at už odpoví kdokoliv) když budu na např. žermanické přehradě bivakovat bez podlážky,jaký mi za to hrozí postih?

kopecek - Profil | So 13.3.2010 10:29:58

mároš >> dobrá, tak mi vysvětli, proč nemohu za jízdy autem držet v ruce telefon a spolujezdec ano. Je to stejné, jako když nerybář může stanovat a rybář ne. Já tvrdím, že právníci jsou zkáza tohoto národa. Obhájci typu Kláry Slámové to je podle mě tragédie.

loda30 - Profil | Pá 12.3.2010 21:12:26

mároš >> Sťastnou cestu, a už tam zůstaň.

mároš - Profil | Pá 12.3.2010 21:07:30

kopecek >> jeste se zepptam u nas na katedre ale beru to jak bezpredmetny.jinak za ten problem ustava vs policie bych cekal omluvu...ustava se v tomhle pripade neporusuje jak sis urcite precetl..takze tvoje nazory jsou mimo.odjizdim do svycarska,,tak tu moc nebudu

kopecek - Profil | Pá 12.3.2010 19:41:53

mároš >> pokud si myslíš, že máš pravdu, domluvíme se, můžeš přijet na Labe do Kolína a chytej s bivakem. A můžeš svou teorii prokázat v praxi. Možná se z té teorie probereš.

mároš - Profil | Pá 12.3.2010 19:01:16

kopecek >> Podívej se prosím do Ústavy jestli jí máš doma je tam listina základních práv a svobod-Hlava druhá oddíl druhý-politická práva ČL.20 odstavec 1-4 tam ti to s těma bengáčema vysvětlej......

kopecek - Profil | Pá 12.3.2010 18:56:19

mároš >> pokud budeš stanovat a při tom chytat ryby a v BP to bude zakázáno, tak je jedno, jestli to bude na soukromém pozemku, nebo na státním(vlastnictví pozemku v tom roli nehraje). Pokud bys chytal z chaty, nebo z karavanu, to by byla jiná. Ale na příkladu toho, jak zákon o služebním poměru omezuje policisty na základních právech a svobodách, které každému zaručuje Ústava a LZPS jsem Ti dokázal jasně, že i norma nižší právní síly naprosto změní normu vyšší právní síly a vůbec nikdo to nezpochybní. Proto Ti říkám, že tvé teoretické principy práva ve skutečnosti vůbec neplatí a uvedl jsem Ti konkrétní případ.

mároš - Profil | Pá 12.3.2010 18:06:35

kopecek >> takže absolutně popíráš existenci právních principů v ČR?S tou Ústavou která sama o sobě zahrnuje Listinu základních práv a svobod to není tak zřejmý,obrátím se s tím na svého profesora.Jinak nevím proč píšeš že bz mi RS brala povolenku,za co?Nebyl jsem nijak konkrétní......poukazoval jsem pouze na to když v BP budeš mít zákaz stanování a budeš stanovat na svém pozemku nebo na cizím s povolením majitele tak RS nic nemůže dělat,nebo jsou nad zákonem??Jinak ještě k tomu podběráku a mírám,jsem to psal snad jasně,ne?Asi jsme se nepochopili,samozřejmě že to platí....to nepopírám

kopecek - Profil | Pá 12.3.2010 14:55:40

hraji >> máš pravdu a mároš je úplně mimo, neplatila by ani rozdílná míra dle revíru, ani povinnost nosit někde podběrák atd. Klidně ho pozvu do Kolína, ať si postaví při lovu bivak, já zavolám RS a můžeme zkusit, jak bude silný v kramflecích. Kecat umí každej.

kopecek - Profil | Pá 12.3.2010 14:49:40

mároš >> dokáži Ti, že to cos, napsal je blbost a neplatí to: Policista nesmí být členem politické strany, nesmí být volen, nesmí podnikat, nemá právo na stávku - to vše podle zákona o služebním poměru a teď mi řekni, že to neplatí, protože je to v rozporu s Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Hovno, platí to, a norma vyšší právní síly, což je bezesporu Ústava, tento zákon neruší. Tak mi to vysvětli. Tvá teorie je hezká a latinská slovíčka by možná ohromila komisi na právech v Plzni, ale my se bavíme o životě. Prostě RS Ti sebere povolenku, když se budeš cukat, přivolá si PČR. Povolenku mýt nebudeš, budeš si stěžovat na RS a PČR, což bude odloženo a nakonec se můžeš několik let soudit. (Tady může být rozsudek jakýkoliv)- soudci umí divy. Ale faktem zůstane, že budeš bez povolenky a bez chytání.

Amurek2 - Profil | Čt 11.3.2010 20:20:37

BaluCZE - >> tahle část dodatku je v rybářském řádu již asi 2roky a žádné extra vyjímky nikdy neproběhly. většinou již jsou zapsány v soupise revíru u každého revíry kde je to povoleno!

Kocháč - Profil | Čt 11.3.2010 19:11:19

Glgin >> neměla

Glgin - Profil | Čt 11.3.2010 19:01:51

Ptám se jako amatér ohledně Bivakování?
Když je něco napsané v BP že se povoluje nebo zakazuje tak je mě to jasné.Ale když tam není nic o Bivakování nebo o stanování tak by to RS neměla řešit ne?

mároš - Profil | Čt 11.3.2010 18:47:37

hraji >> V tomhle případě bych o ústavě vůbec nemluvil,právní principy jsou obecně uznávané tím pádem závazné normy,ale nejsou psané........já jsem jenom pukazoval na to že když je BP v rozporu s vyšší právní normou tak se aplikuje ta vyšší.S tou mírou ryb je to spíš princip toho že lex specialis derogat generali-zákon zvláštní ruší zákon obecný-jsou na podobné úrovni co se týče síly

drda - Profil | Čt 11.3.2010 18:32:59

kakr >> tipnu si, že lovec byl z těch dříve narozených, kdy platilo, že Morava je prostě Morava :-)

kakr - Profil | Čt 11.3.2010 18:20:57

drda >>
Je to především mnoho hodin práce, ale někdy se fakt pobavím. Povolenku kterou jsem sem hodil kontrolovali dvě RS a vůbec jim nevadilo, že na povolenku na revíry MRS se loví na revírech severní Moravy.
Lovec pochází z Frýdku Místku a měl hostenku MRS. Pokud to nevadí kolegům v ČRS, tak nám už teprve ne. Bohužel to ukazuje úroveň některých členů RS.

drda - Profil | Čt 11.3.2010 18:11:17

kakr >> začínám ti tu možnost přehrabovat se v odevzdaných povolenkách závidět. Tolik pěkného čtení pohromadě...
Už jste těm dvěma (majiteli povolenky a RS, která mu provedla kontrolu) oznámili to sladké tajermství? Docela by mě zajímala jejich reakce.

fishmen17a - Profil | Čt 11.3.2010 18:08:18

a smi se vubec neco u vody delat? za chvili nebudem moct ani pouzivat zidle, bude definovano jako taboreni :)

hraji - Profil | Čt 11.3.2010 16:37:25

mároš >> pokud je to pravda do důsledku, jak se mě tu snažíš přesvědčit, pak ovšem vůbec nemohou platit jakékoliv úpravy zákonem stanovených délek ryb, kterých jsou ovšem BP plné. Tedy z toho vychází, že tam, kde se to rybářům hodí platí ty tvé latinské průpovídky a tam, kde se to nehodí, neplatí?
Nebo Ústava má moc upravovat zákon o rybářství? Proč se potom honíme za pytláky, když oni svobodně, v duchu ústavy a LZPaS chytají ryby? Zkus mi prosím odpovědět.

hraji - Profil | Čt 11.3.2010 16:33:30

JKh >> Pokud skutečně nechytá, tedy nemá nahozeno, nemůže jej RS kontrolovat. Ale o tom jsem se vůbec nezmiňoval.

Bobajz - Profil | Čt 11.3.2010 15:09:04

Zkusme našim severomoravským činivníkům poradit,že teď,když jsou vymahačská komanda ČEZu mimo službu,mohli by je najmout,ať nám má kdo dát u vody pořádně do čenichu.Těm co něco porušují i těm,co by teoreticky mohli někdy něco porušit taky.V ČR by to nebylo nic prapodivného.

kakr - Profil | Čt 11.3.2010 15:00:34

povolenka ze předu

kakr - Profil | Čt 11.3.2010 14:59:20

Neviděl bych to moc černě, když může rybář na Severní Moravě lovit na jejich revírech na povolenku MRS, tak bivak, sem bivak tam. Vše pod bdělým dohledem RS.
Důkaz místo slibů......

student Petr - Profil | Čt 11.3.2010 14:47:43

A když budu v létě chtít zůstat více nocí na 1 místě i s přítelkyní tak to tam mám jako spát na zemi? A nebo mám být ubytovaný půl kilometru vzdálením kempu kde je hluk bordel a všichni jsou napraní?

student Petr - Profil | Čt 11.3.2010 14:35:36

Mě tento stav pěkně sere. Já nechci porušovat žádné rybářské ani jiné zákony,vyhlášky či nařízení, ale neříkejte mi že si nemůžu někde na žermanické přehradě v létě postavit bivak aniž bych se musel strachovat jestli náááhodou RS na mě nebude tolerantní. Já stejně když už náhodou něco chytnu tak to pustím a bordel co udělám si vždycky uklidím a navíc chodím na místa kde je i v létě klid a minimum lidí. A chci sedět u vody v klidu, relaxovat a né se strachovat jestli nááhodou nedělám něco co je v rozporu se všemi těmi (sprosté slovo) nařízeními!

mároš - Profil | Čt 11.3.2010 14:17:31

hraji >> lex superior derogat inferiori-zákon nebo norma vyší právní síly ruší zákon nebo normu nižší právní síly,takže bych to nijak dál neřešil a dále pro RS ignorantia legis non excusat