Rybari a policajti

Ake mate skusenosti s policajtami pri vode? Nam sa stala 3.10.2009 na Liptovskej Mare taka vec, ze sme zaspali, prisli policajti o pol jednej a zobrali nas na stanicu. Rano nas pustili, spisali sme zapisnicu, pruty nam zobrali a povolenky vratili. Podla mna to je uz buzeracia rybarov.
Autor diskuse: brando - Profil , 9.2.2010 kaprařina - příhody, kuriozity

kto si mysli ze by sme mali udice dostat naspät??a kto zasa ze nie?

A) ano mali73%

B) nie nemali13%

C) newiem 2%

D) nezasluzis si to13%

Od 9.2.2010 hlasovalo 120 čtenářů.

farevelak - Profil | Po 15.2.2010 0:31:25

SAHIB >> Čím porušuju pravidla,když si donesu zapsané z minulého dne karasy, jako nástražní ryby? Nikde není napsané, že je musím chytit v den,kdy je chci použít jako nástražní.
Co na tom může RS posuzovat? Nějak si asi nerozumíme.

kopecek - Profil | Ne 14.2.2010 18:44:37

Abramis >> moje řeč, myslím si tom to samé.

meteor - Profil | Ne 14.2.2010 18:43:49

šmudla >> "Svoboda je poznaná nutnost."
A pokud ti "nevoní" demokracie, zkus vymyslet lepší státní zřízení :-) ona demokracie není ideální, ale bohužel nic lepšího tu není. A pokud jsi to s anarchií myslel vážně, tak doufám že je ti do 20ti let a vyrosteš z toho (já byl za mlada taky orientovaný trochu víc doleva, ale naštěstí mě to už přešlo :-)).
PS: možná by byl zajímavý americký "způsob" demokracie (potažmo britský): v podstatě 2 strany, jedna vyhraje a má x let ukázat, co "umí". Ne takový blbákov jako u nás, navíc mám pocit, že volby do PS dopadnou "plichtou" jako ty poslední a to bude nářez... je docela škoda, že si člověk v podstatě nemůže vybrat, koho volit, když je tu taková sebranka (když přijde do politiky někdo slušný, tak se většinou zkazí anebo odejde). Asi zde platí: "každý národ má takovou vládu / politickou scénu, jakou si zaslouží" :-(

SAHIB - Profil | Ne 14.2.2010 18:35:09

farevelak >>
já ale nepsal, že si je jeden den odnesu a druhý den přinesu jako nástražky.....měl jsem na mysli karasy,které si vezmu dom,páčto jsou velký..cca 40 cm..-))
a pokavad bych si je vzal dom, a druhý den donesl- a mám je zapsaný v úlovkáči ze dne předešlého,..tak pak je na posouzení "normální" RS,jak to posoudí,..Ale myslím si,že normální RS to vezme normálka, bez nějakého trestu,páč jsem je prokazatelně ulovil a zapsal, a mohu doložit i v konvici,vezírku, neb v čem budou..I když dle RŘ je to svým způsobem již porušení pravdil,...páčto jsem povinen... co víc dodat..-)

brando - Profil | Ne 14.2.2010 18:16:38

vitajte

farevelak - Profil | Ne 14.2.2010 16:00:39

Jaroch >> jak by řekl brňák -hned vod startu to vypadalo na plichtu,když začal povídat o bitvě na Bílé hoře :-DD

Jaroch - Profil | Ne 14.2.2010 15:53:55

Každý druhý tady vykládá že je to správně ,voláte po přísnějších trestech !
Ale jen do té doby než se něco podobného přihodí Vám :-)
Pak pláčete jako želvy.
Kultura by měla být všude,v rybařině ale i v kontrolách a na dobytka natrefíš tam i tam.
Já pokud jsem měl co do činění s policií nebo celníky tak jsem si vždy opsal jeho služební číslo během kontroly OP nebo Pasu. (17 let jsem jezdil na TIR tak jsem kontrol zažil dost a nebyl jsem žádné neviňátko neb jsme všichni omylní a nikdo není dokonalý)
Mnohdy to hned ze startu zamezilo nějakým výskokům nad rámec jejich pravomoci.

farevelak - Profil | Ne 14.2.2010 15:35:08

SAHIB >> Když si ty samé např. dva karásky doneseš k vodě na druhý den jako nástražní rybu, tak ji napíšeš znovu,jo? RS zbytečně buzeruje a na pytláky bez papírů nemá odvahu.

SAHIB - Profil | Ne 14.2.2010 15:30:10

ProchyCR >>
nazdar,
naprostý souhlas co jsi pls...-)

SAHIB - Profil | Ne 14.2.2010 15:27:50

šmudla >>
zdarec,
a není kuci jednodušší to dělat,jak se to dělávalo dříve?
Ryba ušlechtilá - napíšeš, chytneš např, karase,kerýho bereš- zapíšeš karas,pak cejna,okouna..A před odchodem od vody dopíšeš kusy,odhadem váhu?..
A nemusíš mít problémy s tím,zapsal jsem - nezapsal,..donde RS - nemáte zapsáno,no víte,já zapoměl...?
jen problémy ,s tarosti..takle je to v klídku,bez problémů..A že to nejni povinný? Nestojí mi to pak za problémky..-))kdybych náhodou zapoměl..-) a mám hlavu čistou...-)

Abramis - Profil | Ne 14.2.2010 15:07:11

brando >> Tak jsem se podíval na tu ,,Lampáreň.,, Řekl bych že reportáž celkem o ničem. Jak jsem ti napsal na začátku - vcelku si není na co stěžovat, spíš se to otočí proti tobě. Máte tak nastavené mantinely, je podle nich třeba jet. Můžeme se akorát bavit o tom, že celkově, dohromady je ten postih dost nepřiměřený, nadsazený, ale podle práva. Taky je dost divný sedum hodin trvající výslech a zápis - to je celkem dost velký záhul.
Celou dobu tady píšeš, že vás vybrali o půl jedné, v televizi hlásili 0.50.hod. - no ono tohle už asi bude celkem jedno.
Co mi ale nevysvětlíš - zaspání u prutů bych sežral nějakému důchodci, co je u vody sám a neumí si naštelovat mobil na buzení. Vy jste tam ale byli tři - běžná praxe - dva jdou chrnět, třetí hlídá, bohužel někdy taky zaspí. Pokud by jste se bavili venku, není možné, že by jste všichni zaspali.
Psal jsi tady, že už jste papíry v čistírně měli, o to větší pozor jste si měli dát. Jestli sis chtěl půl hodiny do skončení doby lovu sednout a přikrýt dekou, je jasné, že jsis měl naštelovat mobil, nebo už to rovnou stáhnout. Než by jsi postahoval a uklidil 6 prutů, tak by byla stejně už půlnoc.
Tvrzení v televizi, že všichni ví, co se tam děje a vás jenom buzerovali, prostě neobstojí.
Za sebe si taky myslím, že ten postih je nepřiměřeně tvrdý, ale bohužel................
P.S.- měli jste tam krásné ryby, gratuluji. Příště si dejte pozor na čas.

Sven - Profil | Čt 11.2.2010 16:23:20

šmudla >> odpověď najdeš na straně 23 http://www.rybsvaz.cz/download/legislativa/jednaci​_rad.pdf

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 16:22:38

kakr >> OK. I tak to nic nemění na věci že za stejnou věc bych byl o kousek vedle brán jiným a drsným metrem a rázem bych byl pro porybného pytlák numero Uno, který jest zodpovědný za vymizení polupace volně žijícího ohroženého druhu který jsem si neoprávněně v rozporu s pravidly (které jsou v každém kraji jiné) přivlastnil.

Takže když bych chytal na jižní moravě a na tohle ustanovení bych zapoměl a byla mi za to odebrána povolenka, vnímal bych to jako přílišnou krutost zasahujího RS.

Jinej kraj, jinej mrav, i s Taliánem se dá domluvit nohama rukama pantomimou.

kakr - Profil | Čt 11.2.2010 16:15:33

šmudla >>
Sorry, vycházel jsem z karty (Žabiny). Co jsem napsal, platí pro MRS, ČRS to má trošku jinak.

seredan - Profil | Čt 11.2.2010 16:11:15

šmudla >> to ano, ušlachtile ryby sa zapisuju hned.Plotice neberem, iba ako nástrahu a to som nikdy nezapísal.

kakr - Profil | Čt 11.2.2010 16:09:13

šmudla >>
Porybnej měl pravdu a buď rád, že jsi nepřišel o papíry.

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 16:08:23

kakr >> šmudla >>
Jsi povinen zapsat každou přisvojenou rybu (druh) i když nemá ze zákona stanovenou míru. Počet kusů a váhu zapisuješ při odchodu od vody, nejpozději do příští docházky.
Nezapíšeš, jsi bez papírů.....

Lovím na Sevení moravě, podotýkám, MRS mají asi trošku paranidnější pravidla.
V pravidlech jest psáno: zapisuje se ryba okamžitě po ulovení a ponechání vyjmenovaných druhů(ušlechtilé druhy- kapr, štika...) . Ryby ostatní se zapisují po skončení nebo přerušení lovu.
Ano u ryb ostatních toto občas či většinou nedodržuju(plotice cejn, zapisuju doma obvykle do další vycházky k vodě). Počet kusů a hmotnost zapíšu do další docházky ... tomuhle bych aji splňoval jeli časový údaj "do další docházky platný i na počet(nebo se tím myslí jenom hmotnost úlovku asi?)
Nástražní rybičku vezenou k vodě a od vody vykazuješ jako dvakrát chycenou?
Porybný byl asi školený na jižní moravě a nějak si neuvědomil že zabloudil na Severní část.

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 16:04:56

ProchyCR >> bavíme se o ploticích, ty nepoznáš plotici od kapra??

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 16:03:59

seredan >> Nedoržení jakéhokoliv ustanovení z pravidel se trestá okamžitě a nekompromisně bez jakéhokoliv přihlédnutí k závažnosti a společenské nebezpečnosti jednání které vedlo k danému porušení. Plotice v batohu = měsíc bez povolenky, kapr v batohu =6měsíců nepodmíněně doživotní zákaz rybaření a odsouzení k pytlačení, nebo nákup v Tesco.

Dostal sem i sprda týden po úspěšném lovu úhořů za to že sem úhoře napsal kusy a hmotnost(spočítáno po skončení lovu, hmotnost zapsana doma). Dle porybnýho jsem měl napsat hned po ulovení úhoř 56cm, uhoř 64cm, uhoř 62cm úhoř 70cm ..tři řádky popsaný(změř úhořa živýho v kýblu). Porybný který mi to vytýkal neměl pravdu.(úhoř se počítá po skončení lovu).

kakr - Profil | Čt 11.2.2010 16:03:05

šmudla >>
Jsi povinen zapsat každou přisvojenou rybu (druh) i když nemá ze zákona stanovenou míru. Počet kusů a váhu zapisuješ při odchodu od vody, nejpozději do příští docházky.
Nezapíšeš, jsi bez papírů.....

ProchyCR - Profil | Čt 11.2.2010 16:02:33

šmudla >> proč myslíš, že se ryba, kterou si hodláš po ulovení ponechat musí zapsat ihned a ne až doma? Chytím třeba dva kapry s tím, že je doma zapíšu. Přijdu domů a ejhle! V úlovkáči ani čárka, tak proč bych nešel na ryby znova a nechytil si další dva? Kvůli tomu jsou třeba zákony, i když pro někoho nesmyslné.

seredan - Profil | Čt 11.2.2010 15:57:20

kakr >> to u vás treba zapísat aj plotice?

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 15:56:52

kakr >> Na jak dlouho odebrání povolenky? Já běžně plotice počítám a zapisuju s váhou doma v klidu. Hodím kyblík do batohu, doma na váhu, dopíšu. Je to formalita. Jestli je zapíšu o hodinu dřív nebo později pro me není zásadní věc. Nachytat si jich můžu kolik chci a taky je zapisuju.

kakr - Profil | Čt 11.2.2010 15:52:56

šmudla >>
Za nezapsání 5 plotic Tě na služebnu nikdo tahat nebude. Podobná věc se řeší přímo u vody.
Odebráním povolenky.

Třéďa - Profil | Čt 11.2.2010 15:47:06

šmudla >> Co je pro tebe dobro a co zlo? Kdyžtak přes SZ.

brando >> Omlouvám se ti za prznění tvé otázky, kdyžtak mě vymaž pokud uznáš za vhodné.

šmudla - Profil | Čt 11.2.2010 15:46:37

Změňte debatu na anketu:
a) máme rádi policisty)
b) chceme kruté tresty za přestupky (pro všecky stejně)
c) nemáme rádi policajty
d)nechceme kruté tresty za banální přestupky( každý dělá chyby)

Nechci ukradnout milion ani tisíc jiných lidí, nechci být potahován na služebnu že jsem nezapsal 5plotic. Povolenku mám proto abych mohl chytat, a ne pro to aby mne porybný buzeroval za kraviny jenom proto že nejsem místní( mnohokrát sem se setkal s nepříjemným přístupem člověka RS na cizím revíru. Místní nechal na pokoji a hnedka šel prudit.

Chose - Profil | Čt 11.2.2010 15:46:30

Tady máte něco přímo od policie

seredan - Profil | Čt 11.2.2010 15:39:53

ProchyCR >> to bol len jeden z mnohých príkladov.nedalo my to jak si sa vyhrážal tomu anarchistovi alebo čo je to.

Třéďa - Profil | Čt 11.2.2010 15:39:08

šmudla >> Píšeš: "Sou i zákony které chrání peníze nemravně získané proti tvému právu na nějaký život."

Ano souhlasím, takové zákony jsou a jsou špatné. Je otázkou čemu říkáš nemravně získané.

Dále píšeš: "Je lepší ukradnout milion a podvést sto tisíc lidí než se nechat chytit s upytlačenou ploticí."

Nesouhlasím!

Právo na majetek je odvozeno od práva na život, protože bez toho, aby jsi mohl mit svůj majetek, který jsi poctivě nabyl na základě toho co jsi vyrobil, nebo zobchodoval, nemůžeš přežít. Bez jídla přežiješ pár týdnů, bez vody pár dnů. Ať ukradneš víc, nebo míň je to špatný.

Dle toho čeho se dopustíš musíš dostat spravedlivě co zasloužíš. Jestli zavraždíš někoho kdo proti tobě nepodniknul jako první akt fyzického násilí, je správné abys dostal co zasloužíš. Jestli je to trest smrti, doživotí, nebo jiný odpovídající trest je otázkou. Jestiže v sebeobraně svojeho života zabiješ útočníka, bránil si svůj život a je to OK.

Anarchie je nesmysl, protože neuznává ani právo na majetek ani právo na život ani zákony, které je chrání. Je to totální chaos, nikoli řízení se vlastním rozumem.

Dál píšeš: "Já neříkám že sou všechny zákony špatné, ale je jich příliš, odporují si, je v tom bordel, a ani právníci se v tom často nevyznají. .... Pokud ale po mě někdo něco chce tak se ke mě bude chovat slušně a já se budu taktéž chovat slušně. Vezmeli ovšem do ruky hůl místo argumentů, já beru svoji."

Ano s tím souhlasím.

ProchyCR - Profil | Čt 11.2.2010 15:37:07

seredan >> bohudík v Česku nemá policie v popisu práce mlátit děti a na stadionech zasahuje, až když to pořadatelé díky drbanům převlečeným za fanoušky nezvládají. Možná u vás je to jiné, ale to se tady v diskusi rozhodně neřeší a nevyřeší...sorry