lov kaprů na dírkách

Lovili ste někdy kapry na dírkách cíleně nebo dílem náhody ? Jaká nástraha byla nejůspěšnější? Podělte se o skušenosti z lovu. předem díky.. :-P

sosej - Profil | Pá 28.1.2011 0:01:06

Jakou hloubku nastavit při takto cíleném lovu kapra? 5cm nad dno? Pak by byl asi problém poznat na splávku záběr. Díky.

Aleš V. - Profil | Po 8.2.2010 7:52:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

22cruiser22 >> Provozuji dírky a za těch cca 5 let, co to dělám se u mě na lomech chytlo několik set kaprů. Většina ve velikosti 20-30cm, ale i několik desítek kůsů od 50cm výše(nej 78cm). Chce to větší hloubku a nástraha taveňák, červ, houska. Dále je nutná maximální citlivost sestavy(ale zároveň i pevnost) a preciznost v nastavení správné hloubky a lehké jemné správné krmení v malém množství.

KOLIBŘIK - Profil | So 6.2.2010 15:15:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

22cruiser22 >> Zdravím,fotky s této výpravy bohužel nejsou ale v pár řádcích ti přiblížím mou techniku lovu kaprů pd ledem.Ono se totiž mnoho let tvrdilo,že kapr v zimě nepříjmá potravu a že je zazimovaný v hloubce.Ovšem při lovu pod ledem v zimním období se ukazuje ,že je možné kapra ulovit na různé nástrahy a nejedná se o žádnou vyjimku,to mohou hlavně potvrdit dírkaři specialisti.Já a píši to pouze a jen za sebe to vždy zkoušel pouze na živočišné nástrahy jako jsou bílý červi nebo kousky žížalek ovšem postupem času jsem odloukal na Jihu Čech také umělé nástrahy marmyčky ,které obohatíme tím že na malý háček této nástrahy napíchneme bud patentku,nebo žížalku nebo masového červa.S marmyškou potom ve vodě pracujeme a provokujeme rybu k záběru.Já tomu ze začátku moc nevěřil ale vážně výsledkem byl o letošní zimě můj první šupináč pod ledem.Ješte bych chtěl dodat,žě je potřeba znát hodně dobře dno revíru kde chceme v zimě chytat a vybrat nejlépe místo dostatečně hluboké,nebo místo které hraníčí například s vyvýšeninou.To jsou podle mě místa kde je pravděpodbnost,že se mohou kapři zdržovat.I když nejsem asi ten správný zapálený dírkař tak ale jezdím dost často .Mě to totiž vždycky strašně zajímalo jestli se vážně kapr pod ledem dá chytnout.

Ládin - Profil | Pá 5.2.2010 19:30:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mě se loni podařilo jednoho 60cm dostat na rohlík, ale připisuji to spíše dílu náhody. Zvětšování dírky během zdolávání je ovšem veliká legrace a ten kdo si udělá půlmetrovou podle článku níže neví oč přichází :-)

Diblicek - Profil | Pá 5.2.2010 19:14:38

KOLIBŘIK >> ještě jsi neuvedl ten revír ..... a nějaké zkušenosti můžeš?

Diblicek - Profil | Pá 5.2.2010 10:05:19

KOLIBŘIK >> Jestli teda můžeš, tak se poděl ......
Jak to probíhalo, co jsi měl za nástrahu ..... nějaké foto :-)

Diblicek - Profil | Pá 5.2.2010 9:52:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

22cruiser22 >> zkušenosti nemám, ale našel jsem jen drobnou zmínku http://www.boilies-carpinferno.cz/clanek/?id=141 Kdiž nic, tak alespoň bláznivý foto :-) Ale vždyť ta kaprařina je bláznivá sama o sobě :-)

22cruiser22 - Profil | Pá 5.2.2010 9:26:40

to už nikdo víc nemáte skušenocti s tímto lovem ?

TAV - Profil | Út 2.2.2010 14:58:27

KOLIBŘIK >> Vždy je lepší mít ucelené informace v článku, navíc tam je od Petráska i video...

Dost dobře nechápu větu: Osádka těchto kaprů na tomto rybníků je ůměrná lovu a výbavě samotného rybáře.

A to jako jakého rybáře? Kapři kolem 80 cm se dají na dírkách celkem dost dobře lovit, jen je potřeba vybrat správný revír a přizpůsobit vybavení.

KOLIBŘIK - Profil | Út 2.2.2010 14:40:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

22cruiser22 >> Zdravím.místo dkazu na internotovou adresu ti mohu doporučit jeden nádherný revír přímo na tento lov kaprů na dírkách.Já tam byl tento týden dvakrát a nebít tak extremní počasí tak jsme zůstali déle.Osádka těchto kaprů na tomto rybníků je ůměrná lovu a výbavě samotného rybáře.Tím chci říct,že žádní desetikilogramový kousci tam ůmyslně nedali.Jsou tam kapříci tak kolem padesáti cm. ale i to stačí na krásný pocit při zdolávání této ryby.Na tuto řekl bych těžší rybařinu na dírkách mám výbavu kterou jsem si přivezl ze Švédska od firmy ABU,naviják,prut i vlasec je od této firmy.Neměli jsme až takové štěstí na záběry od kaprů ale já chytal na patentky a jednoho jsem s ůspěchem vytáhl.Pro mě není ůspěch vylovit jakou koli rybu na dírkách ale sami dobře víme co se děje s kaprem v tuto roční dobu a svlášt při letošní extrémních mrazech.Vyprovokovat kapra k příjmání jakékoli potravy v tuto roční dobu,na tento způsob rybolovu.Pro mě to je ůspěch že se jelo na dírky NA KAPRY.Je to hlavně tím,že tento rybník má spodní kanál propojujici horní rybník se spodním A v tomto asi podle mého je,že kapr i když ne aktivně ale přece jen příjme občas potravu.Na boili to žádný zázrak není ale tohle i já jsem si zkusit chtěl.Děkuji ti za zajímavou diskusi a rád jsem se s tebou podělil i oto málo co o tomto zajimavém rybolovu sám vím.

TAV - Profil | Út 2.2.2010 13:22:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!