- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Propolis do boilis
Aj keď sa to trusom tak úplne nazvať nedá,zaujíma ma či niekto tento včelí produkt používa pri výrobe boilis?
Autor diskuse: Kyselinár - Profil , 3.1.2010 kaprařina - nástrahy, návnady
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 22:14:21
Cloud >> možno pre toto nie....USKLADNENIE MATERSKEJ KAŠIČKY
Materská kašička je veľmi citlivá látka. S výnimkou zlata a platiny neznáša kontakt s kovmi , ďalej jej škodí slnečné svetlo , teplo , kyslík a tiež akékoľvek nečistoty. Pretože podlieha rýchlemu rozkladu , musí sa hneď po získaní konzervovať. Konzervácia sa buď prevádza buď rozmiešaním do medu (1 – 2 g/250 g medu), prípadne rozmiešaním do medu s prídavkom alkoholu. Priemyselná forma konzervácie je tzv. Lyofilizacia , kedy sa materská kašička ochladí na – 30 C , až vznikne hmota na prípravu dražé. Je však na mieste poznamenať že táto moderná technológia je menej šetrná než klasická konzervácia v medu alebo v octe.
Materskú kašičku s medom je nutné skladovať v tme , suchu a chladu , pri teplote medzi 0 – 10 C.
Pred použitím je nutné vždy zmes riadne premiešať , preto lebo materská kašička má tendenciu zo zmesi vystupovať na povrch.
Nepoužívať kovové lyžičky
Pri správnom uskladnení vydrží materská kašička v medu 1 rok.
Materská kašička je veľmi citlivá látka. S výnimkou zlata a platiny neznáša kontakt s kovmi , ďalej jej škodí slnečné svetlo , teplo , kyslík a tiež akékoľvek nečistoty. Pretože podlieha rýchlemu rozkladu , musí sa hneď po získaní konzervovať. Konzervácia sa buď prevádza buď rozmiešaním do medu (1 – 2 g/250 g medu), prípadne rozmiešaním do medu s prídavkom alkoholu. Priemyselná forma konzervácie je tzv. Lyofilizacia , kedy sa materská kašička ochladí na – 30 C , až vznikne hmota na prípravu dražé. Je však na mieste poznamenať že táto moderná technológia je menej šetrná než klasická konzervácia v medu alebo v octe.
Materskú kašičku s medom je nutné skladovať v tme , suchu a chladu , pri teplote medzi 0 – 10 C.
Pred použitím je nutné vždy zmes riadne premiešať , preto lebo materská kašička má tendenciu zo zmesi vystupovať na povrch.
Nepoužívať kovové lyžičky
Pri správnom uskladnení vydrží materská kašička v medu 1 rok.
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 20:19:50
Rosta >> mrkni sem,tu je dačo málo o tej kyseline popisané http://referaty.atlas.sk/prirodne_vedy/chemia/20190/
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 19:44:57
Kyselinár >> S tímto jsem se nesetkal,nejradši si koule dělám sám,ale je fakt, že používám kyselinu máselnou.
Tady asi jde hlavně o změnu PH vody.
Tady asi jde hlavně o změnu PH vody.
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 19:35:21
Rosta >> myslim že sa to v boili už dávno používa viď toto http://www.nikl.cz/eshop.php?search=formid+acit
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 19:20:59
Kyselinár >> Kyselina mravenčí se v poslední době začíná poptávat mezi včelaři. Je to totiž jeden z varoacidů (léčivo proti varroáze včel) kdy ve včelstvu resp. v úlu nezanechává rezidua, (kde je med, propolis, pyl a hlavně vosk do kterého velmi snadno přechází např. fluvalinat acrinathrin nebo amitraz, které jsou u jiných varoacidů účinnou látkou.
No a co s tím v boiili?
No a co s tím v boiili?
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 19:15:05
Rosta >> prečo nie kyselina od kyselinára?no prever si aj túto čo ti povedia?skús možno ťa to prekvapí... :-)))
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 19:09:26
Kyselinár >> i když těď jsem si to ověřil k čemu se používá Glycerol
V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.
Koule by asi byly sladší a možná měkčí což by mě vyhovovalo.
V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín, jako sladidlo např. v šlehačkách v bombičkách, jako změkčovadlo želé a jiných cukrovinek atp. Jako součást potravin má označení E 422.
Koule by asi byly sladší a možná měkčí což by mě vyhovovalo.
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 19:01:12
Kyselinár >> Toto už máš rozpuštěný propolis bez vosku, v té větší sklence v alkoholu v té druhé v glycerolu použil bych ten v alkoholu, možná 1-3 ml na 1kg směsi.
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 18:47:27
Kyselinár >> To jsem tě špatně pochopil nebo ty mě, ale jak jsem psal surový propolis rozpuštěný v alkoholu neobsahuje vosk.
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:35:46
Rosta >> nezabúdaj že ty budeš do cesta pridávať kvapalinu (propolis),,,problém pri válaní by som nevidel,,,
Rosta - Profil | Po 11.1.2010 18:29:50
Kyselinár >> Myslím, že vosk je potřeba bezpodmínečně odstranit. Při zpracovávání koulí (těsta) by určitě dělal problémy a při vaření taky.
Kyselinár - Profil | Po 11.1.2010 18:18:41
Rosta >> teba to fakt chytilo,,, :-))) PS:nemám s tým žiadnu skúsenosť s mojej starany je to tiež len nápad.Myslím si že ten vosk by sa z toho odsrániť dal tak že skôr ako zmiešaš včelí trus (propolis) z alkoholom bolo by ho zmiešeť z vodou,vodu mierne nahriať a vosk by sa mal uvolniť a vyplávať na hladinu a z hladiny ho odstrániš trebárs servítkou,,,treba to proste vyskúšať,ale v podstate,teraz ma napadlo načo to odstranovať takto ked sa tie gule budú ešte variť,,, a teraz ma napadlo že by ten vosk vobec nemusel byť na škodu ked sa gula začne rozpadať vo vode,,,vosk predsa pláva,,,že? :-)))
Živě na MRK.cz
Kde to žije - kaprařina
SoKorda Developments a vše co k této značce patří 869
SoCo Labe 8 441024? 4
SoDalešice ?? 7360
SoFanclub značky Shimano 10449
SoDyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse 52574
SoKolik tekutin s sebou na výpravy? 19
SoSplávek proti vázkám / lov z lodi / kaprařina 3
SoČlun boat007 vs. Raptor 286
PáKyjský rybník, Džbán 49283
Pápan K. Nikl nebo Mik kuličky? 58
PáKrátkodobá kaprařina x 6769
ČtBoilies výbava správného kapraře 26
ČtLithiové baterie - srovnání 1106
St10ft pruty s teleskopickou částí rukojeti 178
StLegenda s názvem Daiwa Tournament S5000-T, S5500-T či S6000-T 4551
Co je nového - kaprařina + obecné
PoBleskovka: Mladý rybář boří sociální sítě svými videi. Děti odhazují mobily a jdou do přírody
. . . Bleskovka: Chlumečtí rybáři získali poprvé povolení k odstřelu chráněného bobra, ulovit se ho ale zatím nepovedlo
. . . Bleskovka: Světové šampionáty v muškaření na jihočeských vodách - hájení revírů a pozvánka
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
Oznámení - kaprařina
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - kaprařina
5.5.Dětské rybářské závody - LUŽE
6.5.LumiCarp Cup Květen - Volné...
6.5.Eliminace do Stairs2Hell 2024...
6.5.ČESKO vs SLOVENSKO posledne...
6.5.CCAM - Vlkovská 50 těžba
7.5.Malé Sedlo Petřvald Jednotlivci...
7.5.Karp Systém Chudoba...
7.5.Závod jednotlivců na 24 hodin...
8.5. ZRUŠENO - 2. ROČNÍK Mikbaits...
9.5.přesunuto na září bmc fishing...
NEJLEPŠÍ Z KATALOGU
Doporučujeme e-shop
GScarp.cz
Rádi Vás kdykoli uvítáme na našem internetovém obchodě rybářské potřeby a nově i v naší kamenné prodejně. V našem...