Chytání v Rusku v Ufě

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s chytáním v Rusku, konkrétě v městě Ufa. V Březnu tam možná pojedu cca na měsíc, tak bych chtěl vědět, jestli má cenu sebou brát rybářskou výbavu. Popřípadě jestli někdo nevíte, kde tam sehnat povolenku a kolik cca muže stát?
Autor diskuse: Filinon - Profil , 14.12.2009 všeobecné - revíry, cestování

usak - Profil | Út 15.12.2009 13:52:04

Redfish Brno....toho bych se nebal, v Rusku maji vsecko! :-)

JM - Profil | Út 15.12.2009 13:45:48

V březnu jdi radši na hokej, to je tam led a sníh.

Redfish_Brno - Profil | Út 15.12.2009 13:39:20

usak >> Třeba tam ty sladkovodní fakt nemají :-))

usak - Profil | Út 15.12.2009 13:37:46

sama morska ryba, to je z morske trznice :-)

Redfish_Brno - Profil | Út 15.12.2009 13:31:25

Tohle by mělo být z tržnice v Ufě. Projektovali jsme tam fabriku, ale já tam osobně nebyl. Kolega není rybář a tak máme fotky jen z fabriky :-))

usak - Profil | Út 15.12.2009 13:19:07

honzauta-----neboj, znaju cto takoje produkty, nektery sou dost zabavny, no a ryby nasucho frci furt, tak jak u nas chipsy :-))
ch jo, hned bych frcel zas :-(

ps...jinak to ste si dali pekny kolecko, v tech mistech se vubec nedivim, ze nebylo cest....

honzauta - Profil | Út 15.12.2009 13:03:46

usak >> Já jsem cestoval v zimě roku 1993 do Vyborgu z Piteru, vybrali jsme si cestu dle ruské automapy přes Čerepovce, Vologda, Kotlas, Syktyvkar a zpět. Bohužel až po ujetí 500km jsme zjistili, že mapa nezobrazovala realitu, ale jen plán. Obvyklá trasa byla přes Moskvu a potom opět nahoru do Syktyvkaru. Nicméně za 2 jsme do toho Syktyvkaru dojeli, v noci spali v Nivuše. Říkám to proto, že jsme překračovali mnoho nádherných a ohromných řek po tzv. zimních pontonových mostech-prkna zastříkané vodou, po zamrznutí se to chová jako železobeton, mimo civilizaci. Tehdy v té době v Produktech (Potravinách) ve vesnicích, které byly po cca 50km, prodávali bábušky ( místní babky) nádherné sušené, uzené ryby. Myslím, že i v dnešní době by to stálo zato se tam podívat, věřím tomu, že v této oblasti si na povolenky dosud nehrají.

usak - Profil | Út 15.12.2009 11:01:55

honzauta....jak pises, urcite cim dal od civilizace, tim lip. samozrejme ze se najdou exluzivni mista a pochytat se taky da, ale to uz chce mit na to dost casu, prostredku a nejlip taky, jak pises nejakeho mistniho pruvodce(to my nemeli ani jedno)...oblast, kde sme se pohybovali byla Piter-Viborg-Sortavala-Valaam-Petrozavodsk-Novgoro​​​d Veliky...ad povolenky, samozrejme nechci pausalizovat vseobecnou absenci povolenek a nejakych pravidel, asi jsou i mista, kde se bezne vselidove nesmi, ale kde my sme chytali, nikdy nebyl problem a ani informace o opaku jsme nikde nedostali. Kazdopadne stret s jakymkoliv statnim organem(a ze jich maji prehrsle) je dost neprijemny, coz sme meli moznost zkusit tez na vlastni kuzi...

honzauta - Profil | Út 15.12.2009 8:19:35

Když nebudeš chtít je, tak jedu místo tebe zkušenosti a platné vízum mám.

A teď vážně-koncentrace ryb se mění úměrně vzdálenosti od města. Na některých projektech, kde mám k dispozici auto není problém si na víkend zajet 200-300 km od města, do rybářského ráje.
Na tu povolenku být tebou bych se zeptal-např. v Leningradský oblasti od roku 2005 zavádějí povolenky, hájení ryb, míry ryb, povolené druhy rybolovu, povolené techniky, rybářskou policii, atd. V Ufě to může být jinak, za zeptání nic nedáš.
Na posledním projektu jsme měli auto s řidičem, řidič volné chvíle, kdy nás nevozil trávil v rybářském obchodu vedle našich kanceláří. Pravidelně nás zásoboval informacemi-kde a koho rybářská policie vybrala za nepovolenou techniku lovu, nedodržení hájení, atd. Znovu opakuji, jednalo se však o Leningradskou oblast,

Filinon - Profil | Po 14.12.2009 23:15:17

usak >> z toho co pises sem trochu zklamanej, cekal bych spis, ze tam budou reky narvany rybama .. velka zeme velky ryby :D .. i kdyz pokud je to opravdu tak, ze tam muze chytat prakticky kdokoliv, jakkoliv, tak pak opravdu neni divu, ze tam budou vody zplundrovany

Filinon - Profil | Po 14.12.2009 23:10:24

honzauta >> zatim prave nevim jiste jestli vubec pojedu, jinak bych mel jet delat pripravare (pricmrdavace :-)) kamosovi, co dela svarece ve farmacii. Jinak lov na dirkach me bohuzel moc nelaka, ale pokud tam bude reka zamrzla, tak mi asi nic jineho nezbyde :-)

kranex - Profil | Po 14.12.2009 22:30:38

usak >> jj,jak hovori moj znamy;tam ked hadzes granaty do vody po jednom,tak povolenku nepotrebujes...

usak - Profil | Po 14.12.2009 15:43:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No v breznu v Ufe bych to taky spis videl na dirky nebo velkou vodu...Ze zkusenosti ze dvou navstev Ruska bych rekl ze zadne povoleni nepotrebujes, a podle toho to taky na "verejne dostupnych vodach vypada". Chyta kazdej, jakkoliv a bere se vsecko co ma supiny. Dle mistnich je bumazka nado az pri nejakem komercnim lovu, lovu elektrikou a pomoci vybusnin :-)
jak je uvedeno v prispevku nize, alespon nejakou zakladni vybavicku bych si jiste vzal. v obchodech tam koupis vsecko(i kdyz sem mel pocit ze 50% sortimentu je pancovana). V obchodech te i nasmeruji, kde a kam jit zachytat...ne ze by byly nase vylety zamerene na rybycku, ale kdyz to slo, tak jsme vlaceli (z 99%), vetsinou sme lapali male stiky a okouny...dobry je hodit druzbu s nejakym mistnim rybolovcem, kdyz mu prikupite pivo, mate o zabavu na odpoledne postarano :-)))

honzauta - Profil | Po 14.12.2009 13:46:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V Rusku jsem byl, v Ufě však ne. Výbavu si určitě vemte, ale spíše na dírky. Co se týká povolenek, tak v prvním ruském obchodě s rybářskými potřebami Vám řeknou co a jak. Dost možná také poradí vykašlat se na povolenku.
Jinak hned bych jel také-jedete na montáž?