tuk z cejnu

kde se da uplatnit vyškvařenýtuk z cejnu da se to třeba použit na pomazaní nastražní rybky
Autor diskuse: wild fish - Profil , 12.3.2009 všeobecné - nástrahy, návnady

rimar - Profil | So 14.3.2009 23:45:56

wild fish - myslím že pomazání asi nebude k ničemu, jelikož se hned smeje spíš bych nadipovat kousek molitanu atd a ten dát na háček k rybě a nebo co chci vyzkoušet ho injekcí dostat do břicha prostě jí tím napustit aby se pomalinku uvolňoval už tady na todle téma diskuze proběhla. Jelikož to chci letos také vyzkoušet rybí tuk už jsem vyrobil ale šel jsem na to metodou varu teda spíše vývaru protože by se neměl přepálit podle mne ten tuk aby z něj nevytěkali aromata a nebyla to jen kolomaz přeci jen přepálenej olej taky pěkně smrdí, chci zkusit i dipovaní pelet a asi to bude účínější čím bude teplejší voda hol je to třeba zkusit

kritik - Profil | Čt 12.3.2009 20:48:03

wild fish >>četl jsem v nějaké staré moudré knize že se ve středověku vcelku hojně využíval:babky kořenářky s ním kurýrovali takzvanou " horečku omladnic"a v pamětech kata Mydláře se uvádí že jeho pacholci týden dopředu natírali odsouzeným krček aby pěkně zvláčněl a hlava šla pěkně useknouti.O pomázání nástražní rybky ani slovo.....
Ta myšlenka o lubrikačním gelu taky není k zahození :-))

ploutev - Profil | Čt 12.3.2009 20:25:16

A jsme u toho.Tuk použít na impregnaci bivaku,někteří mi nevěřili!!!!!!!!!!

smradzjzd - Profil | Čt 12.3.2009 20:13:22

Mýdlo ze zvířecího tuku a popelu
„Získejte sádlo ze zvířecího tuku pokrájením tučných částí na malé kousky a vařením v hrnci. Přidejte do hrnce dostatek vody, aby se tuk při vaření nelepil k nádobě. Tuk vařte pomalu a často míchejte. Po vyškvaření tuku, vylijte sádlo do nádoby, aby ztuhnulo. Cestou k získání louhu (louh draselný, hydroxid draselný neboli draslo) je lít kal (směs popelu ze dřeva a vody) přes filtrační látku.
V kuchyňské nádobě smíchejte dva díly tuku a jeden díl drasla. Dejte tuto směs na oheň a vařte, dokud nezhoustne.“

LukeS - Profil | Čt 12.3.2009 20:10:03

:):):):):):):):):)

splavek - Profil | Čt 12.3.2009 20:06:29

omlouvám se za mnohočetnost příspěvků nějak nám dnes zlobí připojejní k síti

Pavouk28 - Profil | Čt 12.3.2009 20:04:44

wild fish >> my mozna nepochopili ale ty zcela jiste blbe zadal.. a sam sebe popiras:) "ale ja sem myslel vyškvařený víš ne normalní tuk který obsahuje maso při usmažení ale tuk který ryba pustí například ze vnitřnost"

Mrknato - Profil | Čt 12.3.2009 20:02:16

MrKos >> nebo použít ve stříkačce introprdelně při zácpě. Použít to perorálně, budeš se zase léčit na průjem...

wild fish - Profil | Čt 12.3.2009 20:02:12

nekteři panové vy ste asi nepochopili otazku že.Anebo to dělete doma své manželce nebo přitelkini

Mrknato - Profil | Čt 12.3.2009 20:00:45

nebo si s tím mazat kuří oka...

MrKos - Profil | Čt 12.3.2009 20:00:18

není to špatné dát do stříkačky a používat místo jeleního loje

Boule - Profil | Čt 12.3.2009 19:58:13

A co ten tuk použít místo lubrikačního gelu?????:-)))

Pavouk28 - Profil | Čt 12.3.2009 19:50:05

uz to nechlastej...i kdyz je videt ze to dava dost :)

splavek - Profil | Čt 12.3.2009 19:43:52

Můžeš si tím třeba mazt prsa.

splavek - Profil | Čt 12.3.2009 19:43:49

Můžeš si tím třeba mazt prsa.

splavek - Profil | Čt 12.3.2009 19:43:38

Můžeš si tím mazat prsa.

Miraryb - Profil | Čt 12.3.2009 17:26:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na pomazání nástražní rybky se použít dá (úspěch negarantuju), ale na chlebu omáčeném v tom tuku, jóóó to je jiná (mlask).

LudvaBrno - Profil | Čt 12.3.2009 16:41:49

Přesně ten já myslím, tuk z ryby. To je pro tělo požehnání.

wild fish - Profil | Čt 12.3.2009 16:21:59

LudvaBrno >> ale ja sem myslel vyškvařený víš ne normalní tuk který obsahuje maso při usmažení ale tuk který ryba pustí například ze vnitřností

LudvaBrno - Profil | Čt 12.3.2009 16:03:25

Ty draku, za ty eikosan penta en nenasycený mastný kyseliny bys v nějaké Ramě fit nebo Perla pro linie zaplatil nekřesťanský prachy. Nic tučnýho není zdravější než tuk z ryb (a hlavně kapr a makrela).