Světová finanční krize a dopad na naše prodejce

v denním tisku se všude píše co všechno se bude zlevňovat,od pečiva až po auta v důsledku krize z obav o prodejnost zboží a strachu že lidi budou více šetřit než utrácet.Myslíte si,že se to odrazí i u našich prodejců rybářských potřeb a bude to znát při nákupu?
Autor diskuse: dosec - Profil , 3.1.2009 všeobecné - ostatní

splavkař - Profil | Po 27.4.2009 18:25:16

rybomil >> > 2) Materiál blanku prutu, kolik % uhlíku apod., výrobce blanku ( na jakých
> blancích Grauvell vůbec staví ?, že by aspoň u dražších Toray apod. ? ? ? )
> 3) Způsob konsktrukce prutu, tedy především kolik vrstev, způsob vinutí


toto jsou dle mě jasný,zcela konkrétní technický dotazy a nevidím tam žádný prostor pro slovíčkaření, nicméně má otázka kolik % uhlíku mají tvé stávající pruty zůstává zcela nezodpovězena. Pro alespoň částečnou vypovídací hodnotu odpovědi by bylo na místě uvést i údaj o počtu jednotlivých vláken na mm2 průřezu.

rybomil - Profil | Po 27.4.2009 15:53:10

splávkař >> splavkař >> He,he pěkně vymyšleno, taky už se stavíš do role chytače ( vytrhávače )slovíček z kontextu.
Pokud jde o dražší vláčák, používám Sportex. Těch je v ČR relativně málo a proto mi musí postačit info od fy MAVEP, ozkoušení u nich apod. + např. toto:

www.musov.info/sportex

www.ockert.net tady si myslím najdu hóódně, včetně testů

O Grauvellu víme nejspíš skoro všici velký kulový a na stránkách firmy LV Trading toho je surově málo taky.
A je mi vcelku jedno, jak v tvých očích stojím.

Pyzda: Vím, ty NÁŠ věrný, ale jsme rádi že jsi připomenul, aby ses zachoval jak potřeba.


MRK má cca 17 000 registrovaných členů ( pro šťouraly - nekoukal jsem kolik dnes přesně ) - čili možná až skoro 17 000 jich se mnou nemusí souhlasit, takový je život.

Anýzový dědek - Profil | Po 27.4.2009 15:15:08

Ani nahodou! Ten nas zatim vetsinu zbozi zdrazil az na neunosnou mez. Kdyz zlevni jde o vyprodej lezaku nebo zbozi, kteremu konci spotrebni lhuta.

Mrknato - Profil | Po 27.4.2009 14:35:14

pepa-č >> PepaČadek >> nejen rybáři přehánějí... blatník.

PepaČadek - Profil | Po 27.4.2009 14:31:40

Mrknato >> ..posledních dnů..už třicet let? Hm...to je jako když před pětatřiceti lety pankáči v Londýně křičeli No Future.

Mrknato - Profil | Po 27.4.2009 14:27:50

rybomil >> ty jsi si bohužel spletl rybářský obchod s MRKem.... Jinak přední a uznávaní vláčkaři pruty fasují a nekupují si je, jako např. já, který jsem předním a uznávaným experimentátorem a exorcistou s pohybem zde na mrku cca 5let a v církvi Ježíše Krista Svatých posledních dnů činný přes 30 let..... tak já taky nekupuji svíčky, svícny a roucha..., nehledám jejich půměr, přesah ba ani dosah..... víš bratře?

splavkař - Profil | Po 27.4.2009 14:19:20

rybomil >> zkus mi zodpovědět otázku splavkař - ® Po 27.4.2009 11:15:15 ať se v mých očích nestavíš do role toho, koho tu sám haníš.

Benny - Profil | Po 27.4.2009 14:01:29

Sla >> presne ako si napisal.

rybomil - Profil | Po 27.4.2009 13:56:24

kalaban >> Pánové, já v žádném sporu s prodejcem prutů nejsem !
Požadoval jsem info, to jsem nedostal, tak se prostě obrátím jinam ( ostatně to mi doporučili i jiní, ale udělal bych to i bez nich, což je patrné z mé odpovědi dotyčné ).
Očekával jsem, že s té " přehršle " info dostanu alespoň něco, to podstatné, na to snad mám právo.
K nákupu - v poho si prut po sdělení těch základních info nechám poslat na prodejnu, mám dostatek takových, kteří to pro mě udělají. Tam si prut prohlédnu, ochmátnu, vyzkouším a v případě, že mi nebude vyhovavat, KLIDNĚ HO NEVEZMU. Udělal už jsem to a nikdo nic proti tomu neměl, zboží se vrátí a fertig. Prostě mi ten požadovaný prut neseděl, přišel moc tuhý apod., tak nevidím důvod ho nevzít a vybrat jiný.


Sla : nikdo na Tobě nechce abys odpovídal, na mě zas nemůže chtít abych koupil : -)
O svojich penězích rozhoduji především já.
Ani bych neřekl, že jsme se sjeli, prostě jsme si ujasnili názory / poté i přes veřejně přístupná média. Co na tom divného, dnes vcelku běžné.

Sla - Profil | Po 27.4.2009 13:01:17

tak jste tady pani veselou pekne sjeli, ale teda moc se ji nedivim ze neodpoveda na takove "chytre otazky".
a pokud nekdo zakonci mail slovy: "Patřím k poměrně uznávaným vláčkařům ..........
Jistě asi víte, že na serveru MRK jsou i recenze obchodů, e-shopů.....co bych tam mohl asi tak napsat při takové odpovědi?"
tak bych ja neodpovidal uz vůbec.

sven - Profil | Po 27.4.2009 12:59:04

Domnívám se, že zákazník má mít právo na takovou informaci. Zvlášť pokud se jedná o nákup zboží vyšší cenové třídy. Pokud nemá výrobce a prodejce co skrývat, proč zákazníkovi nevyhovět. Je jasné ,že z důvodu výrobního tajemství nebude uvádět přesné složení materiálu ani konstrukční finesy odlišující jeho výrobek od konkurenčního. Ale mezi to míry prutu, počet oček, délka trnu, rukověti ani akce prutu rozhodně nepatří. To je jen o ochotě. Mnozí obchodníci si navykli prodávat zboží stylem: "popadni co je a vypadni". Ti profesionálnější se naučili oproti dobám minulým alespoň přidat úsměv na cestu. Málokterému však vydrží i po první reklamaci. Teprve potom se ukáže, kdo je skutečný obchodník a kdo jen podnikavec v podávání zboží.

Neo - Profil | Po 27.4.2009 12:22:05

Z nějakého přílišného zlevňování opravdu strach nemám, snad jen až zavedou šrotovné na staré navijáky.

kalaban - Profil | Po 27.4.2009 12:16:55

rybomil >> vzhledem k tomu, že jsi zde svůj problém zvěřejnil, tak si také dovolím připojit svůj názor...:o)
Pozorně jsem si přečetl tvé dotazy i odpověď paní Veselé a musím konstatovat, že si oba nemáte moc co vyčítat. Paní Veselá sice zrovna "přeochotná" není, ale na druhou stranu požadovat takové info o prutu který jsem nedržel vůbec v ruce, je celkem bláznovství! A za další se mi nechce zdát, že by jsi takovej peníz vydal jen na základě teoretických informací, získaných od paní Veselé. Nepřijde mi to logické, vzhledem k množství detailů, které chceš vědět. Osobně to vidím podobně jako paní Veselá, takže já bych ti ten prut prodal pouze při osobním odběru! A´t si ho můžeš řádně "ošahat" a konkrétně se zeptat na co chceš. Jako obchodník bych měl totiž strach, že mi ten prut po 1/2 roce vrátíš s tím, že jsi ho testoval v aerodynamickém tunelu a on těsně neprošel....:o)

splavkař - Profil | Po 27.4.2009 11:15:15

rybomil >> nechci se vměšovat do Tvého sporu s nějakým prodejcem, ale zajímalo by mě, zda víš, kolik % ulíku obsahují blanky co už máš, a z jakého materiálu jsou trny těch Tvých prutů!! Já o těchto datech nemám u svých tyček ani tušení a popravdě si nevzpomínám, že bych tento údaj vůbec někde viděl udáván a v případě, že ano tak jak se dá tato informace jinak než spálením prutu ověřit!?

cerrtik - Profil | Po 27.4.2009 10:35:18

Ne, dokud na tom těží, tak nemaj důvod zlevňovat!!!

Jirizelva - Profil | Po 27.4.2009 10:33:05

veselka >> Sakra ti vás tady pěkně derou.Možná jste se měla postavit k tomu mailu trošku jinak.Je mi jasné,že zákazník chce mít co nejvíce informací,každopádně si myslím,že žádný prodejce nemůže znát všechny detaily,tím spíš,neuvádí-li je výrobce ve svých oficiálních materiálech.
Taky mi to připadá trochu jako test-Jaká je akce prutů ( vrcholová, parabola, semiparabola atp. )
Normální rybář by se jen prostě zeptal "Jaká je akce prutů"
Další perla-Délku přesahu trnové spojky, její průměr, materiál trnu a na závěr kolik % uhlíku (v blanku)
:-)

X - Rap - Profil | Út 21.4.2009 8:23:20

Ano myslím si, že určitě, každou chvíli jsou k vidění nejrůznější slevy, akce a soutěže - tudíš ANO, je to tak!

Milos_Dia - Profil | Út 21.4.2009 8:18:19

Jitkagold >> Já bych zase až tak moc ty linky na USA nepřeháněl. Všude je chleba o dvou kůrkách.

Jitkagold - Profil | Út 21.4.2009 1:20:28

drozďák 30,42 >> tak uz jsem klidnejsi:-)))) Ale to, co zde predvedla pi.Vesela, to jsem se neucila ani ve skole !!! (jsem vyucena prodavacka USO-OD)

drozďák 30,42 - Profil | Út 21.4.2009 0:16:14

Jitkagold >> buďte v klidu, Jitko. I v byznysu už jsme slezli na nižší větve...

Jitkagold - Profil | Po 20.4.2009 23:50:01

veselka >> pi. Vesela,tedy, kdyz to zde procitam,tak vy muzete byt rada,ze jste v Cechach,zde v USA s vasi ochotou by jste krachla do 48hodin.No jestli jsou vsichni obchodnici v Cechach jako vy,tak to se mame opravdu na co tesit !!!!

drozďák 30,42 - Profil | Po 20.4.2009 23:22:26

veselka >> přečetl jsem si s chutí korespondenci mezi Vámi a p. Ptáčníkem a musím konstatovat, že je Vás pro rybářský byznys škoda.

Že se nehodláte zabývat odpovědí na důležité detaily (ať už z neochoty, či neznalosti) je mínusem a nedostatkem Vaším, nikoliv mínusem zákazníka.
Ve svém oboru se snažím být připraven na otázky klientů, dokázat je věcně a pravdivě zodpovědět a bylo by mi stydno, kdybych se měl nechat zahnat takhle do úzkých. No jo no, dostat sám sebe do obrazu a ještě se v něm udržet není prdel...

pira - Profil | Po 20.4.2009 23:11:40

veselka >> Ja tedy nevim,ale kdyz chce nekdo neco koupit,dokonce za vice penez,tak asi bude chtit nejake oficialni informace.
To je jako kdyby si nekdo chtel koupit Bugatti veyron (jedno z nejrychlejsich automobilu) a bylo mu jedno, jestli tam budou 13" nebo 22" palcova kola..
VIP zbozi si zada VIP ochotu, takze by to chtelo trosku zamysleni se...

Miky26 - Profil | Po 20.4.2009 20:50:37

K úvodní otázce.My s našimy podprůměrnými platy vůči okolní evropě a přitom stejnými cenami to moc nepocítíme.Protože co se slevní z dražších luxusnějších věcí my si stejně nebudeme moci dovolit ani po slevách.
USA už jsou v riti dávno akorát jim všichni ostatní pořád přikyvovali jaký sou to borci.Je to běžný produkt zbohatlíků co maj hoodně peněz rozhazujou a rozhazujou a nakonec zjistí ,že už jsou na dně.Jejich ekonomika produkovala kvalitní a uznávané výrobky ze ,kterých měli prosperitu ve chvíly kdy prahly po vyšších ziscích s tím, že budou bohatší když nebudou muset platit vysoké náklady za pracovní sílu se velice zmýlili.Podnikatelé USA své peníze investovali na asijskou část polokoule do velkých továren kde makaj děti skoro zadarmo, vyškolili si jejich lidi a platili jim daně.Čína vděčí své levné pracovní síle za pokrok ,který za posledních pár let prodělala.Spojení řízené ekonomiky a velkého přísunu zakázek kde se nepakují stamiliony všichni řiditelé je ideální řešení.USA platila sice malé peníze za zboží ,které si nechala vyrobit.Pár lidí extrémě zbohatlo ,ale svým lidem vzala práci ,tím pádem i peníze.Oni neměli co utrácet a podporovat národní ekonomiku.
Existují jistá ekonomická pravidla ,kterými se bohužel USA neřídí zbývají jim dvě věci.
Začít zbrojit dát lidem práci a tím oživit ekonomiku = alespoň někde válčit.Čehož se bojím nejvíce .Když byli již schopni napadnout Irák ,který byl uznaným suveréním státem na základě výmyslů,které dodnes neprokázali.
Možnost dvě uvalit embargo na dovoz a donutit lidi kupovat vlastní produkty.
Každopádně přilíváním dalších pěnez do ekonomiky ze svých dalších zásob není řešení a pokud to bude takhle pokračovat koupíme si brzo dolárky za 10 kaček a méně.Již dnes stojí dům na pláži v Miami stejně jako 3+1 v českém krajském městě.

Miky26 - Profil | Po 20.4.2009 20:27:40

veselka >> nechci vám do obchodu kecat,ale to co požadoval rybomil jsou zcela běžné informace,které bude požadovat většina rybářu co nechytá s tyčkou na rajčata na 40 laně se srkačkou na konci.Myslím, že by Vám odpověď na otázky zabrala méně času než strávíte svým obhajováním zde.Pokud chci prodávat VIP produkty tak musím i zákazníkům podávat informace jako kdybi každý VIP byl i kdyby chtěl vědět jakej je letopočet.Řekl bych ,že Vašimi výroky zde jste si podřízla pod sebou pořádnou větev.A pokud budete zase chtít nahoru budete se muset hoodně snažit.

rybomil - Profil | Po 20.4.2009 14:27:43

Paní Veselá zapoměla napsat, že mi odpověděla až na 2. mail, na 1. nereagovala. ......
O pošpinění na MRKu nemůže být ani řeči.
Další viz tady. Program mail pošty nebere značku Eura, tedy 150 ? = 150 Eur



Zdravím p. Lenku Veselou.

To jste mě tedy jako potenciálního zákazníka a vážného zájemce o Vaše zboží vyřídila při mém 2. e-mailu velice jednoduše:-(

No právě, že na výstavě jsem si tyto pruty bohužel vůbec neprohlédl a neosahal. To, že zákazník požaduje informace o zboží,
potažmo o zboží, za které chce případně dát přes 4000 Kč podrobné informace Vám přijde provokace? ? ? To snad ani nemyslíte vážně, snad si nemyslíte, že v době, kdy existují kvanta e- shopů pojedu 150 km kvůli tomu, abych na pruty získal nějaké informace. To si radši zajedu takovou vzdálenost za hranice a tam mi zboží v hodnotě cca 150 ? jistě velice radi předvedou, samozřejmě, že předtím požadované info také pošlou. Nehledě také k tomu, že dávno firmy jako např. RSP fishing
p. Procházky, Hanák Č. Budějovice, zásilkový velkoobchod Braunstar podrobné info promptně poskytují. Předpokládal jsem, že alespoň některé ty informace získám, např. to, zda se mi vůbec prut (y) složené délkově vejdou do pevného přepravního pouzdra, ten materiál blanku a velikost 1. a koncového očka.
Na server www.grauvell.cz jsem samozřejmě šel před odesláním dotazů.

Patřím k poměrně uznávaným vláčkařům JČ kraje, tedy z těch kteří neloví závodně. Dravé ryby lovím téměř jen přívlačí 22 let. Asi 8 roků se pohybuji pravidelně na nejprestižnějším rybářském serveru MRK.cz zejména v sekci přívlač a dravci.
Jistě asi víte, že na serveru MRK jsou i recenze obchodů, e-shopů.....co bych tam mohl asi tak napsat při takové odpovědi?

Na info jsem vůbec nechvátal, postačí prut pořídit do 16.6. 2009, tedy je čas cca 2 měsíce. Ale rozhodně nebudu kupovat prut bez podrobného info o něm.

Očekávám tudíž, že alespoň nějaké podrobné info získám, také vzhledem k tomu, že o stejný typ prutů má zájem jeden z mých kolegů.

J. Ptáčník

-----Original Message-----
From: lenka vesela [mailto:vesela.lenka@seznam.cz]
Sent: Saturday, March 28, 2009 10:38 AM
To: Ptáčník Jiří
Subject: Re:Pruty vláčecí Grauvell




Dobrý den pane Ptáčnik,

nezlobte se, ale takové množství dotazů a tak podrobných mi spíše připadne jako provokace a zkouška mých znalostí.
Pokud jste proty viděl na veletrhu, jistě jste jako odborník viděl obrovský rozdíl v provedení, kvalitě, balení atd.Teklon Spin řada prutů je se zvýšenou zárukou 5let.Spoustu informací -typ očk, sedla, hmotnost, materiál-naleznete přímo v katalogu On Line Katalog na stránkách www.grauvell.cz.Vzdálenosti oček, akci atd.můžete zjistit přímo při vyzkoušení prutu na prodejně, kde máme všechny vystavené.

S pozdravem

Lenka Veselá
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ptáčník Jiří
> Předmět: Pruty vláčecí Grauvell
> Datum: 26.3.2009 09:33:39
> ----------------------------------------
> Zdravím do firmy LV Trading
>
> Na výstavě v Brně jsem si zběžně prohlédl nějaké pruty Grauvell, ale byl
> nedostatek času.
>
> Potřebuji vědět podrobné údaje o těchto prutech:
>
> 1) Teklon Spin Medium 300M - 3,00m / 15-75g/ 2díly/ 235g
>
> 2) SC Spin Medium Heavy 300 MH - 3,00m / 20 - 80g / 2 díly / 230g
>
> Samo rozdíl bude nejen v ceně, materiálu rukojeti a provedení prutu atp.
>
> Potřebuji vědět :
>
> 1) Délku prutů ve složeném stavu
> 2) Materiál blanku prutu, kolik % uhlíku apod., výrobce blanku ( na jakých
> blancích Grauvell vůbec staví ?, že by aspoň u dražších Toray apod. ? ? ? )
> 3) Způsob konsktrukce prutu, tedy především kolik vrstev, způsob vinutí (
> křížové, punčocha, Crosswinding )
> 4) Pokud možno přesné označení typu oček
> 5) Počet oček a velikosti, přinejmenším vnitřní průměr 1. očka od navijáku a
> vniřní průměr koncového. Předpokládám, že u těchto obou prutů jsou
> všechna očka dvounožková. Jednonožková očka už nechci.
> 6) Délku rukojeti prutu ( standardní metodika měření ) nebo vzdálenost konce
> prutu od místa 5cm vzdáleného přednímu úchytu nožky navijáku
> 7) Jaká je akce prutů ( vrcholová, parabola, semiparabola atp. )
> 8) Vzdálenost 1. očka od navijáku od konce prutu
> 9) Délku přesahu trnové spojky, její průměr, materiál trnu a zda je horní díl,
> nebo i spodní díl v místě spojky zesílen
>
> Zkrátka potřebuji nějaký měkčí lososák nebo podobný prut " utahovák " na
> cílený lov větších dravců cca štika, bolen 70+, mořský pstruh 60+
> a hlavně cílený noční lov sumce 90 - 150. Nástrahy voblery 10 - 20cm, plandy
> 18 - 40g, rotačky vel 4-5 a gumy cca 15 - 20 cm na hlavách 10 - 25g.
> Pruty podobné prutu Teklon jsou např. Sportex Kev a výš, ABU Suveren, Dragon
> HM 72 - 80, ale zřejmě podstatně dražší.
> Záměrně nechci jít do prutů gramáže 50 - 100g a víc, asi chápete proč.
>
> Díky za odpověď. Hezký den. J. Ptáčník





sven - Profil | Pá 17.4.2009 22:29:02

Asistovaná sebevražda on- line.