Krajské kolo ZU v MRS

Dostal jsem rozkaz zadat tuto atázku a ta zní- která MO v MRS by byla ochotna uspořádat krajské kolo Zlaté udice?
Autor diskuse: jepice - Profil , 21.9.2008 všeobecné - závodní sektor

gogas - Profil | Čt 16.10.2008 18:07:09

Máte pánové všichni uplnou pravdu jenomže MO Znojmo spíše DDM Znojmo a má maličkost jsme to loni dokázaly. Uspořádat krajské kolo Zlaté udice. Neměli jsme tolik prostředků, ale myslím ,že všichni zůčastnění byli spokojeni. Je pravda že od února jsme nic jinýho nedělali, než vše zařizovali,obvolávali atd.Shodli jsme se na tom ,že už to dělat nebudem ,at to zkusí uspořádat nějaká jiná MO.že se rádi přiučíme od jiných .Druhá otázka je,že na schůzi vedoucích mládeže bylo 14.zástupců MO, a přijeli pouze tři zástupci a to Kroměříž,Lednice a Týnec. Tímto jim ještě jednou děkuji za učast, byli super.Samotné děti si na tuto akci přispívali 600kč.a i tuto částku za ně zaplatila vždy vysílající MO.Což si myslím, že není taková částka na tři dny s ubytováním a stravou není moc.Nejsem si uplně jist ale MO Znojmo přispělo asi částkou 25,000 Kč a myslím si, že na třetí největší organizaci co se týče členů to není moc, obvzvláště když se jedná o mládež

Salmo1 - Profil | So 11.10.2008 16:10:23

sven-:-)))
kakr-Vedoucí ryb. kroužků to je jiná kategorie,za hubičku spousta práce a řehole.
Jak to ale psal sven-vše zařiďte,přijedeme,budete jen koukat,bordel ukliďte,nestěžujte si.No to je hodně silná káva.

kakr - Profil | So 11.10.2008 14:12:38

Já vznesu možná kacířský dotaz. K čemu vlastně "Zlatá udice " slouží?
Není to možná pozůstatek dob minulých???
Velice si vážím těch, kteří vedou kroužky mladých rybářů. Tam děti získají základní dovednosti , seznámí se s legislativou a po jejich absolvování jsou schopné bezproblémově lovit ryby.
Pokud je něco speciálně zaujme, (plavaná ,rybolovná technika) mají možnost si najít podobné spřízněné duše a pokračovat.
Všechny děti nemají nějakého rybáře v rodině, který by je do tajů rybařiny zasvětil. Proto ještě jednou dík těm, kteří jsou ochotni se dětem věnovat.
Přece už neexistuje NF (národní fronta), která podobné činnosti zastřešovala, pro čárku do hodnocení. Zlatá udice mně připadá, jako nějaká nadstavbová část rybářských kroužků z dob, kdy se práce s mládeží centrálně vyhodnocovala.....
Možná se mýlím, snad se najde někdo, kdo mně mé bludy vyvrátí.....

sven - Profil | So 11.10.2008 13:44:21

Myslím ,že krajské kolo Zlaté udice MRS se příliš neliší od kraj. kola v ČRS. Tuším v roce 2004 byla naše MO oslovena vedoucím mládeže Sev.ÚS panem Kučerou, zda by umožnila na našem revíru uspořádat Zlatou udici. Když jsme přikývli ,začali si klást požadavky: Obeslat závodníky a jejich organizace, zajistit pro ně na naše náklady ubytování,stravování,zdravotní péči. Dále zajistit od sponzorů cca 60- 100 000 Kč. Zajistit hřiště s plným servisem, tj posekání , opakované stavění terčů při změně disciplín RT., mobilní WC. Dále zajistit učebny ZŚ pro teoretickou část, sehnat rostliny, preparáty, živé ryby atd.Pro LRU zajistit vytyčení sektorů na revíru,zajistit pořadatelskou službu, dovoz oběda pro závodníky a doprovod,mobilní WC. Vyslat na školení rozhodčích, 8 členů MO. Zajistit publicitu : vydání propagačních materiálů, kontaktovat Českou televizi ,tisk a ještě dalších asi sto požadavků na které si honem nevzpomenu. Když jsme požádali .zda by se mohlo soutěže zůčastnit mimo soutěž i naše družstvo , jen aby mohli zažít atmosféru těchto závodů a vyzkoušeli své schopnosti v konkurenci zkušených závodníků, byli jsme odmitnuti. Na dotaz ,čím motivovat tu spoustu lidí ,kteří přípravě ,závodům a následnému úklidu věnují 3-4 dny, nám bylo řečeno, ať jim za to napíšeme nějaké brigádnické hodiny.Nebotˇ naše MO má i s mládeží 120 členů a z toho pouze cca 40 aktivních a Územ.svaz začal své požadavky stupňovat a vyvíjet nátlak, poslali jsme je i s jejich ZU do análního otvoru.

gogas - Profil | So 11.10.2008 12:21:43

krajské kolo obnáší hlavně to že se musí obeslat všechny organizace které pracují s mládeží viz jako loni ve vyškově to udělal slavoj svoboda ,je nutné zaplatit českému svazu za učast na národním kole což, je 21,000 kč a organizace která to pořádá musí zajistit ubytování, stravu,závodní usek a hřiště na rybolovnou techniku a rozhodčí,pokud možno aby to bylo na jednom místě aby se děti nemuseli moc přesouvat.Rozpočet s cenama a se vším všudy bylo asi 2600kč na jedno dítě

hraji - Profil | Ne 21.9.2008 17:54:28

Mám obavy, že zástupců MO z MRS, kteří monitorují tuto stránkú je poměrně málo a naprostá většina z nich neví, co je Zlatá udice a co by takové organizátorství obnášelo.