Filetovací nůž Rapala 15cm Soft Grip Fillet

Ahoj. Koupil jsem si filetovací nůž od Rapaly. Je ze sady společně s kleštěmi (Fillet-Tool Combo). Překvapilo mě, že už i Rapala dělá svoje výrobky v Číně (na noži i na kleštích je malinkatými písmeny napsáno obligátní "CHINA"). Znejistěl jsem, jestli nejde o nějaký padělek, ale na stránkách www.rapala.com jsem zjistil, že opravdu mají fabriku i v Číně. Zajímá mě Váš názor, jestli se kvalita může zásadně lišit třeba od výrobku stejné značky, ale z jiné země. Cena komba byla myslím 550,-.

bombardák - Profil | So 30.8.2008 0:37:03

Velrybář - pokud by to nedělal šikmoočka a byl to kvalitní originál pro představu cena za nůž by byla v relaci tisíce kč. kleště v ceně podobné. pokud hledáš kvalitu za normální cenu, jsou daleko lepší nože různé filetovací :značky - Marttiini, připadně Fiskars, což je dnes klasika. za kvalitu obou značek ručím, předpokládám, že hovoříme o originálech. finská, či laponská výroba je tradicí po generace lovců, nebo rybářů. špičkou na trhu je švédská nožířská firma Fällkniven, jenže pak bychom hovořili o ceně v řádu tisíců. na kleštích pro rybářské, použití nepotřebuji mít nápis rapala, jsou daleko kvalitnější např. od f. Wurth. používám při vláčení, na loďce několik let - jsou pořád jak nové. v poslední době se objevují samé úžasné napodobeniny a f. rapala není vyjímkou.

anguilla - Profil | Pá 29.8.2008 16:42:58

Firmy mají své standardy, takže jestli je fabrika v Číně nebo v USA, zas tak nehraje roli, pokud chce firma dělat šmejdy, tak je může dělat kdekoli. Jde spíš o levnou pracovní sílu a proti Evropě chabé ekologické limity...

vicx - Profil | Pá 29.8.2008 16:18:32

Velrybar - za tie klieste som vyhodil asi 1000czk ja debil!!! naschval som si kupil raz tak drahe klieste ako tie normalne, lebo maju "tungsten carbid" stipacky. tie dosadaju nadherne aj cvakaju super, ale kvoli nim nedosada zbytok kliesti. keby to bolo doladene o pol milimetra presnejsie, boli by to super klieste... ...keby....
Daj sem anketu, nech sa mozeme vyjadrit na spokojnost so znackou :-)
alan - salt resistant to je ako s hodinkami water resistant. mozes ich oprskat, ale nie namocit. na more iba aluminiove, alebo titanove klieste.

vedl - Profil | Pá 29.8.2008 14:44:36

Velrybář: Čelisti nesedí přesně na sebe. Olejíček na namazání vylit v balení. Kleště jdou velice ztuha i po promazání WD40.
A k těm fileťákům. Když to viděla domorodkyně v Norsku (3 různé typy, resp. velikosti nožů Rapala) odběhla domů pro mnohem tvrdší nůž s širším ostřím s poznámkou, že toto NENÍ filetovací nůž. Tak nevím, ale jí to šlo s tím vlastním nožem báječně.

Alan - Profil | Pá 29.8.2008 14:06:32

vicx>Kámoš si koupil SW resistant kleště Rapala. U moře mu zrezly ve stisknuté poloze a při pokusu je roztáhnout je zlomil :-).
S nožem Martiini mám stejnou zkošenost. Ocel dobrá, rukojeť je šmejd.

Velrybář - Profil | Pá 29.8.2008 14:00:41

vicx: jo ty kleště my taky nic moc nedosedají, ale protihrot s tím zamáčknu. Ale to štípací ostří na nich stojí za velký h#@%*.

vicx - Profil | Pá 29.8.2008 12:40:56

tiez som si kupil najvyssi model kliesti od rapaly a su totalne nepouzitelne. nedosadaju, a to takym sposobom, ze sa neda ani zacvaknut protihrot na velkom trojhaku!!!!! medzera medzi plochami je skoro 1mm! total shit. od rapaly uz jedine iba nastrahy. Noz mam Martiinii s drevenou ruckou a kozenym puzdrom. Drzi ostrie, ale rucka sa pri prvom dazdi napila vody a popraskala, takze dalsi bude pekny plastacik s pogumovanou ruckou...

Lauri - Profil | Pá 29.8.2008 11:48:39

Velrybář- zvykej si teď se dělá 90%všech věcí v Číně. Ale Rapala za to ručí svou kvalitou. dokonce kámoš má asi 5 fileťáků od Rapaly a nejlépe se mu filetuje s tím nejlevnějším čínským. Prý nejdéle drží ostří,což je u těchto nožů důležitější než vzhled nebo kožené pouzdro u dražších modelů

Velrybář - Profil | Pá 29.8.2008 11:37:29

vedl: jakým způsobem jsou ty tvoje kleště "šmejd"?

vedl - Profil | Pá 29.8.2008 11:12:49

Na takovou otázku Ti odpoví jen ten, kdo zná přímo konkretní fabriku Rapaly v Číně anebo politiku kvality v Rapale (a zároveň si je jistý, že je dodržována i Číně).
Nicméně mám 2 výrobky z čínské rapaly a 1 z nich je šmejd (kleště).