Bivakování na svazových vodach

Zdravím kolegy rybáře. Koukám tady na otázku bydlení u vody, kde všichni tak pěkně bivakujete. Na Orlíku vadí už i mini vařič na PB (i na tu malinkou bombičku). Vy s tímto nemáte problémy u vás na revírech?

jiku2 - Profil | Ne 20.3.2011 21:23:39

rikam si,proc se vlastne bivaky prodavaji? clovek si ho poridi, a kdyz nateseny zacne premyslet kam by s nim vyrazil,zjisti,ze neni poradne kde. jeden soukromak vedle druheho a na zajimavych a vetsich svazovych lokalitach same zakazy a omezeni, zadna tolerance.no a o rybnicky, kde je hlava na hlave, neni nutno stat.

mpmaik - Profil | Po 18.8.2008 19:08:05

liborcarp - Tu stavbu jsem tam taky našel a o cca 20m dál skládku všeho co už nepotřeboval tak stím skrášlil monotématickou zelenou přírodu. To už se mi do auta bohužel nevešlo.

sven - Profil | Po 18.8.2008 13:15:13

Mambo: Samozřejmě , že to neplatí na všechny. Jezdí tam i řada slušných rybářů, ale těch druhých je víc než dost. Těm slušným se tímto omlouvám,pokud to vztáhli na sebe.

Dejv - Profil | Ne 17.8.2008 13:29:59

geo - ty seš nenapravitelnej darebák..:-))

liborcarp - Profil | Ne 17.8.2008 13:29:21

Horda - ®-nenaděláš halt nic.-.((Georgino - ® -dej sem plánek a já utřu slzu :-)

Dejv - Profil | Ne 17.8.2008 13:29:18

liborcarp - aha, to z tý fotky nejde poznat, že to jsou šupiny. Už jsem se lek, že to je oltář na samohanu..:-))

Georgino - Profil | Ne 17.8.2008 13:24:23

liborcarp: tak si postav taky takovou stavbu a nemusíš se bát a brečet

Horda - Profil | Ne 17.8.2008 13:23:20

liborcarp - ® jak tak koukam tak u vas na seweru jee to pekne husty, ale popisujes to pekne ty nemuzes nic a kdejakej ču... po kterym zbyde spoust jak po najezdu hunu si tam vegetuje jak kdyby se nechumelilo, ale to nikoho nezajima :-(((

liborcarp - Profil | Ne 17.8.2008 13:14:28

Dejv - ® -ten šutr je asi oltář a na něm hafo šupin.

liborcarp - Profil | Ne 17.8.2008 13:13:20

Ještě jedna na konec.Tato stavba je na tomto místě taky tak dva měsíce.Já mám bivak za 15 000kč a bojím se ho někde postavit.

Dejv - Profil | Ne 17.8.2008 13:09:49

liborcarp - co to je na tom šutru ??? Nebo mi tam uniká něco jiného ??

liborcarp - Profil | Ne 17.8.2008 12:58:40

Další foto cca 50m po proudu,zde si zase nějaká partička feťáků asi wopejkala buřta.Tak a zase klídek a pohoda.Je to CHKO-no a já si tam nemůžu v klidu uvařit ráno kafe,natož nocovat.U nás v Č.R-je to prostě všechno obráceně.

liborcarp - Profil | Ne 17.8.2008 12:52:48

Zde dnešní fotka z dopoledne.CHKO-na tomto místě chytal dva měsíce rybář,no spíš dobytek a toto jsem nafotil 10m od jeho fleku,dále tam měl pěknou latrínu kterou ani nezakopal,udírnu a ještě ted se u vody válí hromada zapáchajícího šrotu.RS o něm moc dobře věděla ale asi to byl jejich starej kámoš.Co k tomu dodat.

Mambo - Profil | Ne 17.8.2008 9:45:05

sven:Neházej všechny,kteří jsou od LBCe a nebo JBCe do jednoho pytle.Blbě to potom vypadá.

mpmaik - Profil | So 16.8.2008 23:56:59

sven -osobně si to pohlídám ale jde mi o teorii co a jak a jak by v tomto případě reagovala RS když tam není jidiná informace. Ale jinak Díky ....

sven - Profil | So 16.8.2008 23:32:08

mpmaik : zkusím se zeptat jednoho kamaráda ,jak to zařídit na těch Nechranicích s bivakem. On je místní a dělá tam RS. Tak až se to dozvím ,pošlu Ti to na "sz". Já tam občas jezdím , ale ne na přehradu ,ale pod ni na pstruhovku.

mpmaik - Profil | So 16.8.2008 23:02:29

sven - A o to vlastně jde, osobně když jedu na cizí revír vždy si vše důkladně prohlédnu, zjistím co možná nejvíce info aby jsem se nedostal do konfliktu s kýmkoli (majitel,policie ,RS) ale ne každej má tu možnost a nebo ho to jen nenapadne a jde o to že po břehu se tam dostaneš bez problému z území běžného a najednou si v CHKO aniž by jsi zaregistroval jedinou informativní značku .

liborcarp -Souhlas, je jim to jedno . Nedávno jsem byl na kadaňském stupni a našel jsem krásné místečko jenže halda odpadků tak jsem je všechny pouklízel a když přišla RS tak kokli na bivaky a když zaregistrovali 2 100L pytle s odpadky u auta tak jen řekli ,, To jste to tu všechno pozbírali" no tak na ty bivaky přivřeme oko. A byl klid . Jenže takových míst tam je výce , když jsem se šel kouknout dál cca 200m tak tam byl přístřešek stlučený právě s větví a igelitu a asi 3 hromady odpadků cca tak na 5 pytlů. No děs a hrůza.

sven - Profil | So 16.8.2008 22:53:21

liborcarp: Ahoj, plně s Tebou souhlasím. Také se mi to nelíbí. To co popisuješ , vidím třeba na Labi a je smutné , že s tím není schopen nikdo nic udělat. Naštvalo mě třeba to , že obecní úřady místo aby zakročily , ještě takovým čuňatům pronajímají břehy a oni pak blokují lovná místa třeba i měsíce. Nechápu proč jim v tom místní RS nezabrání. ( vyhrazování místa k lovu , nepořádek v místě lovu atd.) Právě kvůli takovým, mají potom problémy i slušní rybaři. Bohužel je to čím dál horší. Hlavní problém vidím v tom, že k rybářům vezmou opravdu kdekoho. Kdyby byly podmínky pro přijetí třeba jako u myslivců s dlouhou čekací dobou a tvrdšími podmínkami, možná by to bylo jiné. Možná. I když znám také pár myslivců - dobytků.Ale ještě jsem neviděl v lese po myslivcích takový bordel jako po rybářích.Máš pravdu , že s předpisy mají problém jen ti slušní rybáři a těch je podle mých zkušeností bohužel menšina, Ti ostatní si s tím hlavu nelámou a koukají co urvat. Přál bych Ti vidět, co se děje u nás na rybníku, když tam přijedou nájezdníci z Liberce , Jablonce , chalupáři apod. Klidně Ti řeknou, že když jeli takový kus ,tak se jim musí alespoň zaplatit benzín.Mají přece právo na 7 kg ryb. Tak co dodat ?

liborcarp - Profil | So 16.8.2008 21:56:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

sven - ®-víš o čem to celé je? O tom že slušnej rybář kterej chce jen chytat pár dní (nebo jednu noc)a rybu pouštět se nikam nedostane a vlastně se i bojí někde vegetovat ale prasata a masařky těm je vše jedno a stanují( no stanují-je to klidně i bejvák z nařezanejch stromů potaženej plachtama) třeba na jednom fleku třeba i půl roku.Jestli je to CHKO -je jim jedno a ještě se chlubí tím kolik toho prodali a odnesli od vody .

sven - Profil | So 16.8.2008 21:37:32

mpmaik: tu mapu se mi bohužel nedaří odeslat.

sven - Profil | So 16.8.2008 21:35:56

mpmaik: ahoj,tady je ta mapa. Jedná se o chráněnou oblast Natura 2000 (zdroj: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR - Mapový server AOPK ČK - Natura 2000). Zveřejňování chráněných oblastí není záležitostí rybářských předpisů , ale orgánů ochrany přírody ,MZ , apod. V popisu revírů to je uvedeno jaksi navíc , pouze informačně. V chráněné oblasti nemůžeš bivakovat v žádném případě. Pokud chceš bivakovat mimo tuto oblast a chceš se vyhnout problémům ,měl by sis předem zjistit,jestli to např.nezakazuje místní vyhláška, nebo zda to není soukromý pozemek.V každém případě je dobré mít k tomu souhlas majitele (uživatele). A o tom to celé je.

mpmaik - Profil | So 16.8.2008 19:59:28

sven - Asi jsme si špatně rozuměli ??? Souhlasím stím co píšeš jen jsem se ptal na tu CHKO , když vemu případ dané Nechranice jde o to že letos je tam na pravém břehu povolen lov 24 hodin a je tam úsek který je v CHKO a zbytek není v CHKO a ze zákona je rozdíl v pohledu táboření v těchto dvou rozdílných lokalitách . Mám samozřejmně ten stejný soupis revítů jako ty (celosvazový 2008) a věř že jsem si přečetl vše jak jsi mne upozorňoval na ty stránky a je tam plná stránka zákazů ale o CHKO ani slůvko , tak jsem chtěl vědět co a jak protože činné orgány se chovají k bivakování u vody jinak když jsi v CHKO či nikoli a jak to má dotyčný zjistit ???? Co máme k dizpozici dostatek map a internet si to můžem zjistit ale co někdo kdo se k takovým informacím tak lehce nedostane a řídí se zákazy a povolením které jsou v rybářském řádu??

sven - Profil | So 16.8.2008 1:47:55

b.gun: máš pravdu,že co není výslovně zakázáno je povoleno.Chtěl jsem jen " mpmaika",vyvést z rozšířeného omylu, že pokud někde tolerují postavení bivaku v době lovu ,že to musí tolerovat i v době nočního hájení.Někde to tolerují i v noci ,někde vůbec.Na většině území to vyhlášky zakazují.Myslím,že to není ani tak o dobré vůli toho kterého orgánu ,jako spíš o tom ,že prostě mají momentálně důležitější problémy k řešení a nemohou být všude.Je zajímavé, že nikoho z těchto rybářů ještě nenapadlo , jede-li někam bivakovat na ryby, zajistit si povolení či pronájem od příslušného úřadu. Měli by po problému a nemuseli by trnout ,kdy na ně někdo příjde.

b.gun - Profil | So 16.8.2008 1:09:51

sven: Jen bych tě trochu poopravil - tábořit se smí všude tam, kde to není výslovně zakázáno, či tomu nebrání soukromé vlastnictví daného pozemku. Jinak máš pravdu.
Při řešení různých problematik je často slyšet nářky ve stylu "to aby byl člověk právník!". Ale tak to je, nelze se při výkonu rybářského práva omezovat pouze na "rybářské" předpisy. Rybář není nějaký nadčlověk, pro kterého by nic ostatního neplatilo. Stejně jako v běžném životě je povinen seznámit se nejenom se všemi předpisy, které oblast jeho činnosti upravují, nebo se jí dotýkají - např. zákon na ochranu přírody a krajiny, lesní zákon, vodní zákon atd., ale samozřejmě dodržovat všechny zákony platné na území ČR. I zde platí ono otřepané "neznalost zákona neomlouvá".
Když slyším nebo čtu, že někdo dodržuje jen to, co je v "řádu" napsané a nic ostatního ho nezajímá a všechno a všechny "fuckuje", tak to nadneseně přirovnávám k situaci, kdy by podle tohoto přístupu taky mohl každého, kdo se kolem něj na rybách vyskytne, vzít vidličkou mezi lopatky a pak se u soudu hájil tím, že v řádu to zakázané není a nějaký §219 TZ ho nezajímá ...

sven - Profil | Pá 15.8.2008 20:09:19

mpmaik: Ahoj .Vidím ,že v tom máš trochu zmatek. Jak si přišel na to ,že můžeš někde stanovat v dobré víře ? Stanovat , rozdělávat oheň apod. se smí jen tam ,kde je to výslovně povoleno.Neřeší to rybářský řád ,ale příslušné obecní vyhlášky ,vyhlášky MZ,MŽP,apod. Tedy majitele nebo uživatele pozemku.Tobě jako držiteli povolenky je umožněn přístup k vodě a lov v ní . Nic víc. Dopustil by ses neoprávněného užívání cizího pozemku. Je to stejné ,jako by si někdo postavil stan na Tvé zahradě. Pokud to někde tolerují , je to jen jejich dobrá vůle .Řešení těchto přestupků není v kompetenci RS ale pouze Policie ČR nebo Měst.Policie. Povinností RS je ,Tě na takový přestupek upozornit,nic víc, jinak by se dopustil zneužití pravomoci veřej.činitele. Tvrdíš, že v popisu revíru není ani zmínka o zákazech na revíru Nechranice. Nevím jaký máš popis ,ale v mém celosvazovém, mimopstruhovém na rok 2008 na str.166 je těch zákazů celá stránka.A ještě poznámka : Seš přesvědčený ,když se rozhlédneš po březích revírů a vidíš v jakém stavu je po sobě "rybáři " nechávají , že se tak má chovat někdo ,kdo je tam na návštěvě? On totiž uživatel musí své pozemky na vlastní náklady čas od času uklidit. Nemůžeme se pak divit ,že někde mají nulovou toleranci.

Knapík - Profil | Pá 15.8.2008 13:59:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pan Řezníček si akorát sám meje ruce, vždycky se vymlouvá na policajty, on nic, on muzikant....
Nám taky zatrhnul plachtu nataženou na pláži´a ta rozhodně neměla podlážku ani vařič...zato spálit naplavené dřevo jsme přímo na pláži mohli:-)
Když jsme tam byli prvně na blind, vykázal nás po ránu se stanem od cizí chaty, jejíž majitel nám postavení stanu povolil. Skoro bych se mu vysmál. Protěžuje svoje známý a tváří se jak neviňátko.
Kde asi chytal Pavel Tomi s Rudou sumce? Přímo před jeho barákem, tam, kde je dle RŘ lov zakázán.-) V pořadu to vypadalo, že musí bejt záběr do pěti minut, ty čtyři ryby chytali asi
týden:-((((
Reklama jako blbec....
úlovek ze září z jedné zátoky

orlas2 - Profil | Pá 15.8.2008 13:55:45

Rytíř-neodepsal mě ani na email,ani na ty jejich stránky,kde je forum na dotazy,asi si řekl,že mu máme políbit...:-)

Rytíř - Profil | Pá 15.8.2008 13:38:21

orlas2 -tak co ten ŘEZNIČEK odepsal už ti na mejl?Rozhodně by to v te oblasti okolo oslova zajimalo hodně rybařu jaky tam vlastně maji nastaveny pravidla a nebo jestli podle nalady.

mpmaik - Profil | Pá 15.8.2008 7:22:56

sven - To máš sice pravdu ale ohledně právě nechranice není ani v dotyčném seznamu a ani v popisu revíru ani zmínka a co pak má dělat rybář který přijede z druhého konce republiky ????? Jak má vědět že to tam čirou náhodou zapoměli napsat. Znám tam jednu příjezdovku kde není jedinný zákaz vjezdu, žadná cedule CHKO a vlastně vůbec nic tak jak se mám asi chovat ??? V dobré víře si jen postavím bivak, budu mít všude naprostý pořádek nic nebudu poškozovat a v klidu budu chytat . Pak přijde RS a jsem v řiti protože jsem v CHKO a tam netolerují ani bivak a mám se snimi dohadovat a oni mi budou argumentovat tím že to nešťastnou náhodou vypadlo z popisu revíru ????