bójka na Orlíku

zdar rybáři mám dotaz na orlíku je zákaz jakýchkoliv plovoucích předmětů k označení krmného místa neznáte ňákou vychytávku jak to vochcat?!dík za rady
Autor diskuse: Daniel14 - Profil , 25.4.2008 kaprařina - náčiní, doplňky

Carpinius - Profil | Út 29.4.2008 17:16:46

Jednou jsem to takhle řešil nafukovacím kačerem, který byl v životní velikosti a tak věrohodný, takže můžeš vyzkoušet tuto vychytávku.

El Duffus - Profil | Út 29.4.2008 16:24:16

Raggo- ty seš ale střevo, ehm chci napsat, že máš básnické střevo :-). Pěkně jsi to napsal, ten jižní dialekt je krásně patrnej :-)

tomm - Profil | Pá 25.4.2008 16:55:57

Raggo > Velice hezky napsáno, samozřejmě souhlasím.

Raggo - Profil | Pá 25.4.2008 16:01:36

plavčík - jak ty rikas "klasicky cesky zbusob neco vochcat" je dle myho zkratka jen dusledkem a reakci na nektery "klasicky zcestny, radne neopodstatnely ba dokonce stupidni český" zákonný normy a ustanovení (mluvim ted prevazne pouze o oblasti RŘ) Respektuju souvislosti s problemem "odplavani, zamotavani se do lodnich sroubu atd.atd." zkratka myslenka v zakladu zrejme dobra a prospesna veci.Stotoznuju se ale s nazorem tomma, kdy se podle me muze vysledek takovydleho opatreni naprosto míjet s puvodnim zamerem. Prvni vec, kterou "vychcanej všema mastma mazanej Čecháček" udela je samozrejme reseni bojky z nakyho odpadu vetve a podobnyho nesmyslu. Velice by me zajimaly argumenty RS na jeho tvrzeni "ze on to tam nedal".A to, ze jsou v tomhle RS nekompromisni by me osobne vubec nezajimalo a branil bych se do posledni kapky krve. At si kdo chce co chce rika, jednoznacnej a legislativne korektni zpusob jak dokazat ze "tamhletu" petflasku jsem tam uvazal ja, podle me neexistuje ! Z toho samozrejme nevyplyva ze bordel petky,kanystry a podobny sra..y na hladine schvaluju, ani omylem ! Myslim si jen ze to, v cem je ta nase "českost" tak odpuzujici je naprosta lenost a neochota kompetentnich jedincu podobny problemy operativne resit ku prospechu vice stran...

plavčík Tom - Profil | Pá 25.4.2008 14:51:20

Klasicky český přístup - jak něco "vochcat" :-( Podle mě ten zákaz není hloupost. Docela živě si pamatuji, jak vypadala hladina přehrady, když ten zákaz neplatil a ti co si to pamatují také, jistě potvrdí, že nebyl pěkný pohled.

profo - Profil | Pá 25.4.2008 13:56:35

tomm : souhlas...:-((((

El Duffus - Profil | Pá 25.4.2008 13:09:48

tomm- ideální by bylo, kdyby cena bójky musela být třeba přes 300kč, nikdy by tam žádná nezůstala :-)

tomm - Profil | Pá 25.4.2008 12:57:26

profo> U nás jdou někteří členové RS po všem co označuje lovné místo. Taková tyčovka určitě nikam nesplave, nikam se nezamotá a ni ji tam nikdo nenechá. Takže většina lidí přistupuje právě k těm PETkám a kanystrům o kterých pak tvrdí, že nejsou jejich. Takže vlastně celý zákaz má přesně opačný účinek než se zamýšlelo:-(
Doufám, že mé markery nebudou nikomu trnem v oku:-)

El Duffus > Jak píšeš, markery a body na protějším břehu jsou hrozně limitovány vzdáleností.

El Duffus - Profil | Pá 25.4.2008 12:50:56

Jak Ti psal Tomm - určitě má pravdu, dělal jsem to podobně, ale příliš se mi to neosvědčilo, je možný, že to pořádně neumim. Značka na vlasci ano, dobrá věc, ale ten bod na protějším břehu - podle mě když je ten břeh cca 350 metrů, tak to prostě nebude přesné a několik metrů doleva, doprava se nepozná.. Na Orlasu jsem zkoušel kdeco všechno. Jak psáno níže, dost často to odřezávají. Dobré řešení je tyčovka, která je ponořena cca metr pod hladinu, na dně je průběžné závaží a je to spojeno s břehem- když chceš viděk kam, povolíš na břehu a tyčovka vyplave, nahodíš a přitažením jí potopíš... Praktické to je, ale taky pracné atd

profo - Profil | Pá 25.4.2008 12:49:59

tomm : v tohmle máš pravda, ale co mluvím s RS na Orlíku tak tohle tolerují, protože ten zákaz jim byl vysvětlen jako ochrana vody proti bordelu (když to nazvu tak jak se to říká) Je to dáno tím, že spousta rádoby rybářů si označila lovná místa tím co jim nikdo neukradne (petka, kanystr atd...) na základě toho se začalo dít, že občas se něktarý takovýhle kousek uvolnil i s kotevní šňůrou, a splaval do plavební dráhy, kde samo udělal své na starých lodních šroubech většiny strojoven co se po Orlasu přemisťují. Následoval tlak a zákaz v tomto znění. Je jasné, že formulace je nemoc dobře volená, ale taková se dala a není zatím vůle ji měnit což mě osobně mrzí i když nejsem ten co musí mít místo označeno. Ale myslím, že spolu v tomhle jsme na jedný straně řeky-...:;)

tomm - Profil | Pá 25.4.2008 12:44:54

profo> Těžko říct jestli je ta markerovací metoda skutečně povolená. Pořád je to totiž označování lovných míst na vodní hladině (plovoucím předmětem). Je to sice vždycky jen na chvíli, ale klidně by se po tom někdo svézt mohl:-( To je ta hlavní věc co mi vadí, tedy že ten zákaz není trochu lépe formulován:-((

profo - Profil | Pá 25.4.2008 12:38:57

Daniel14 : být tebou, tak žádnou vychytávku dle popisu třeba Knapíka nevyhledávám. Co vím, tak RS když jde na kontrolu, tak jakoukoliv věc, která vypadá jako označení místa lovu vytahuje a nebo, když nejde vytáhnout, tak odřezává. Navíc se vystavuješ problému s odebráním povolenky a ve většině případá slovy typu, ale to není moje a já to tam nedal, nejsou nic platná. Zkus spíš metodu co ti popsal tomm, protože to je metoda, která je povolená a ničím tě neomezuje. Navíc kdo umí trefit lovné místo podle orientačních bodů na protějším břehu a označení vlasce, tak má velkou výhodu. Není to zas tak těžké se tyto výhody naučit ovládat a provozovat..
O tom zákazu polemizovat nehodlám, má k němu své výhrady i pozitiva a znám argumenty jak ČRS, tak hlavně uživatelů vodních ploch atd... Chci zůstat nestraný a proto svůj názor prezentovat opravdu nechci. To jen po ty, kteří by ho chtěli ze mě tahat...:-)

tomm - Profil | Pá 25.4.2008 12:34:59

rybář3 > Echolotem je to na většině vod nemožné a GPS je stále cekem nákladná věc(zvlášť pro čtrnáctiletého kluka), nehledě k tomu, že ti asi nijak neřeší přesné nahazování, ale pouze vyvážku.

rybář3 - Profil | Pá 25.4.2008 12:31:58

udělej to jako mi bud echolotem si zapamatuješ místo nebo gps a jeto vyřešení za bojku sme platily už peníze chtěli po nás 1500kč.

Knapík - Profil | Pá 25.4.2008 12:27:24

Tím nevládnu, jen se ti pokouším najít tu vychytávku jak jsi chtěl...

Daniel14 - Profil | Pá 25.4.2008 12:25:27

knapik-tak s timhle nemám zkušenosti...nechceš mi na mail(danik.svoboda@seznam.cz)
poslat ňáký obrázky nebo článek o tom?

tomm - Profil | Pá 25.4.2008 12:24:59

Daniel14> Knapík má pravdu, ideální by byl třeba balonek naplněný heliem vznášející se 50cm nad hladinou a ukotvený ke dnu , tím by se tenhle nesmysl asi obejít dal. Na druhou stranu by byla pěkná otrava to instalovat.

Sám to řeším pomocným prutem, markerem a označením vzdálenosti na vlasci. Pokud jedu krmit tak jednoduše nahodím marker a nahážu to přímo k němu. Prutem to trefím, protože si opět naznačím vzdálenost na vlasci. Pokud bych si nebyl jistý tak bych markeru použil i při nahazování montáží.
Tahle metoda je vážně super, její přesnost mě až udivila. Pokud se použije dostatečně nosný marker, tak se to dá využít i v hloubkách okolo 20m (požívám sumcařský podvodní splávek s nosností 40 g). Má to i tu výhodu, že mi v krmném místě netrčí žádný vlasec, nebo trubka. V tomhle směru ten zákaz bojek celkem vítám, protože drtivá většina lidí tyhle metody neovládá.
Jinak je to samozřejmě naprosto nesmyslný zákaz a dalo se to vyřešit jinak.

DejF - Profil | Pá 25.4.2008 12:11:35

větev :-))

Knapík - Profil | Pá 25.4.2008 12:07:23

Takže se jasně nabízí tyčovka ukotvená na dně, ale sama o sobě nesmí být plovoucí:-)

Knapík - Profil | Pá 25.4.2008 12:04:29

Pokud je to formulováno takto, nezbude ti, než si vyrobit nějakou vychytávku, k níž tato definice vybízí a to, aby tento předmět k označení nebyl plovoucí.