Tření a žrádlo

Žerou ryby, když se třou? Každý tvrdí něco jiného, já si myslím (podle neúspěchů), že nežerou.
Autor diskuse: Děděk - , 19.5.2004 všeobecné - ostatní

Dědek | Út 29.6.2004 23:09:28

@dědek.
Já to myslím hlavně pro tvé dobro. Jinak budeš za mé - LŽI - pykat ty a urážky si budeš vypíjet neoprávněně za mě. ha ha. Dík že jsi rozumný chlap.

Dědek | Pá 21.5.2004 0:32:53

Jo a bylo to až, nebo, i 100 ks na jednoho, neboli 200 ks. oba. Psal jsem : Na plavačku jich ve DVOJKO, každý na jeden prut vytáhneme denně kolem 200 ks.

Dědek | Pá 21.5.2004 0:28:50

Odpovídám : Omlouvám se, mělo tam, být : až, nebo, i 200 ks za den. Byl jsem tam s Fouňou a dalším, dnes už zesnulým kamarádem minulý rok a to po pětileté přestávce. Bylo tam neskutečné množství komárů, takže jsme seděli zabalení v hrozném horku celý den ve vaťákách. Letos jsme se tam kvůli mě a také tak trochu kvůli počasí nedostali. Mluvím o Svratce v Pouzdřanech pod mostem (odbočka u hospody a po polní cestě až k mostu). Vždy jsme na to místo přijeli ze čtvrtku na pátek v noci, a ráno v pátek od rozbřesku, za stálého vnadění, až do setmění jsme každy den chytali. V neděli kolem poledné byl odjezd. Večer se nahodilo na kapra. Ale to jsem psal loni. Za zbytkem si stojím. Nikde jinde jsme já ani Fouňa nic ani vzdáleně podobného nezažili. Byl jsem tam v posledních deseti letech 5x a vždy to bylo podobné. Byl jsem tam vždy kolem 6. května a největší vlnu cejnů ve tření jsem tam zažil jen jednou. Nějaké Fotky má Fouňa, ale nejsem si jistý co na nich je.
boyscout : To co jsem napsal minulý rok tě možna pohoršilo a rozsvrběly tě prsty, ale za každým slovem si stojím a nepamatuji se, že bych přeháněl. Dokonce jsem nerad přiznal, že jsem se učil s feedrem a moc mi to nešlo. Na Svratku jezdím jen na tření cejnů a v té době co jsem napsal. To proto, protože je to pro nás ze severu jedinečná chytačka a opravdu nevšední zážitek.
Martin M. : Fouňa tam pod tím mostem měl na prutě daleko většího cejna než je 70 cm. Ani jeden jsme ho neviděli, protože jsme seděli téměř zároveň s hladinou, ale chlapi co stáli na mostě, koukali na nás, řvali jak pominutí když se ten cejn bulnul u hladiny. Fouňa ho vodil přibližně minutu, pak cejn nabral pomalu, ale jistě směr do hloubky v proudu za polovičkou toku a vypl ho.
Jestli lžu, tak ať se propadnu do západního Německa!!!!!!!!!!!

Martin M. - Profil | Čt 20.5.2004 20:04:48

k otazce> potvrzuji, ze cejni behem treni berou. Zacinaji se trit pri 12st. teploty vody, ale jen nekteri. Dalsi treba az pri 13 nebo 14 st. a na NM se jednou treli jeste zacatkem cervence, kdy voda mela pres 18st. (r.99, rusim, nechapal jsem to) a na Dyji, ktera je teplejsi nez treba Svratka, se trou taky o nekolik tydnu pozdeji. Vzdy jsem ale chytl jen jeste nevytrene ryby, ktere se sami jeste netrely, ale prijeli ke brehu spolecne s ostatnima.
Co se tyka Svratky - chodim tam asi 8 let a nikdy jsem nevidel ani neslysel, ze by tam nekdo chytl cejna hrube nad 60cm. Nachytal jsem tam stovky peknych cejnu, ale mezi 60-63cm asi jen 5ks. Ani jsem nevidel, ze by se kolem brehu takovi prohaneli, kdyz se trou. Proste NIC! A to tam chodim cilene na takove ryby. Nevylucuji, ze tam takovy nejsou, ale urcite to neni jednoduche a spise bych cekal, ze se takovy chytne az pozdeji behem roku, za tmy a nekde v klidu, daleko od mist, kam chodi vetsina rybaru. Myslim, ze tu vodu znam dobre, je to muj nejoblibenejsi revir, venuji mu rocne stovky hodin. Co se tyka poctu, tak jsem nejvice mel na prutu asi 60ks, ale protoze mi jich hodne spado, vytahl jsem jich asi 40 + dalsi ryby, celkem asi 130kg/den (pocitam jen ryby chycene za tlamu). Ale zlepsiji se, treba az budu dedkem, tak tech 400kg budu umet denne taky ;-) V soucasnosti si myslim, ze moje maximum je na Svratce kolem 200kg, kdyz bude super den a budu ve forme :-)

boyscout - Profil | Čt 20.5.2004 19:41:19

Dědek>???????? myslíš i letošní rok??? a kde konkrétně si je chytal? co tak nějaká fotečka by nebyla? Nezlob se na mě ale letos jsem tam byl příliš často na to abych si nevšimnul jak někdo tahá 200cejnů/den, teda pardon 400ks ve dvou... To je asi tak 800kg ryb při průměrné váze 2kg/ks... To myslíš vážně? Trochu skromnosti v přehánění by nezaškodilo... Už loni mě svrběli prsty když si napsal jak jste u mostu podobně lapali cejna za cejnem a nej 70cm ale nic takového sem tam ten den nezaregistroval, byl jsem tam , později přijel i jurin a konstatovali sme že tak slabý den na S1 nepamatujeme.... Hnusné vedro na padnutí a ryby letargicky jezdící pod hladinou....:-) Ale ty jsi lapal rybu za rybou...:-) Běž se bodnout, nevím jak kdo ale já ti po tomto už nevěřím ani slovo...:-(

Hrouzek - Profil | Čt 20.5.2004 17:11:31

VENCA-já mam zkušenost uplně opačnmou na Labi(hlavně ovoce a sladký...)

@dědek | Čt 20.5.2004 8:11:53

Dědek: MRK jsem navštívil poprvé loni a nikdy jsem tvoji přezdívku naviděl, ale respektuji to.Zdar

Dědek | St 19.5.2004 23:36:43

Dědek : Chtěl bych tě zdvořile požádat, zda by jsi si nemohl změnit přezdívku? Stačilo by dát si před, nebo za dědek písmeno, či číslici. Tuto přezdívku na MRKu používám již několik let. Lidé si nás tady budou plést. Děkuji za pochopení a ostatním se omlouvám, že s tím již podruhé otravuji.
K otázce : každé jaro ( začátek května ) jezdíme na Svratku, když se třou cejni. Najíždí za nimi sposta kaprů, aby se napásly na jejich vytřených jikrách. Můžu říct, že cejni ve tření berou velice dobře. Může to ale být tím, že je jich v řece natlačených tolik, že je prostě záběrů dost. Na plavačku jich ve dvojko, každý na jeden prut vytáhneme denně kolem 200 ks.

Radek Ch. | St 19.5.2004 22:25:38

Dědek - jo, vystihl si to. Kolikrát to jídlo upřednostním. Víš co je to bílý sex ne ? To když večer otevřeš lednici a do rána JE HOTOVÁ...

Honza - Profil | St 19.5.2004 15:03:57

Zábery od kaprů když se třou mívám, ale spíše k večeru před soumrakem, jinak je mrtvo...

Dědek | St 19.5.2004 14:52:34

Po svatbě jsem chuť na jídlo nemyslel. Časem se to mění :-)))

Petr Salinger - Profil | St 19.5.2004 14:12:29

Tak si to predstavte z manselkou mate chut na jidlo??Kdyz jste s ni?? A u ryb je to podobne.:-))))

vicx | St 19.5.2004 13:08:51

Ked sa ryby tru, tak ich nechytam....

VENCA | St 19.5.2004 11:36:58

Kdyz se ryby trou, tak mivam mene zaberu nez obvikle, ale byvaji tozabery od kapru pouze na boilies s masovou prichuti a na ovocne prichute vubec.

miki | St 19.5.2004 10:49:05

Když je ryba přímo ve výtěru, tak potravu zřejmě nepřijímá, ale protože tření jako takové netrvá pouze několik minut(u někoho jen několik vteřin), ale delší období, ve kterém mají ryby-plotice cejni atp. klasické bělavé hrbolky v okolí hlavy, ryby žrát musejí. To dokazují četné úlovky takto "vyzdobených" ryb.

Šuli - Profil | St 19.5.2004 8:34:22

Ryba která se tře tak nežere,ostatní najížděj a požíraj jejich jikry a daj se chytat.
Neznám nikoho kdo se při souloži cpe (-:

siro | St 19.5.2004 6:23:57

Tření neprobíhá u všech ryb naráz a třoucí se ryby přitahují jiné na hostinu ke břehu.U totožného druhu to rovněž není naráz.Mladší ročníky se třou většinou dříve než starší a ti jsou pak ulovitelní.Jakmile je ale ryba přímo ve tření je to bída a stejně si zaslouží klid.Toť mé zkušenosti.