Jsou ovesné vločky vhodné pro krmení?

Je vhodné je dávat do krmítka? Nepřesytí se tím ryby?

Josef Lžíčař | Pá 30.3.2001 12:14:59

Zkusil jsem ještě jeden experiment: přímo u vody jsem vzal do hrsti čerstvé suché vločky, ruku jsem ponořil do vody a jakoby vločky "vyždímal", pak jsem je nechal asi minutku v ruce až začly lepit a celé jsem to namáčkl na koncové olůvku a chytal na těžko. Vločky se z té koule pomalu odlupují a dá se s nima i dobře nahazovat - neodlétá to z olůvka.

pike | St 28.3.2001 16:35:25

Aha, tak ja jsem je nejdriv nepomlel a cele jsem je namocil a pak pridal do krmne smesi. Ja je ale pozivam do kouli na plavanou. Jak je mam pomlete tak jsem je nepomlel dokonale vsechny a sem tam je tam urcity zbytek. Zalezi jak udelate pojivou smes, ja jsem to prehnal s namocenim a docela to lepi. Takze pokud chcete slepit smes, tak doporucuju namocit tak na 20 minut.

Pelikán | St 28.3.2001 15:32:37

Já souhlasím s pikem a Martinem M. Já je do krmení přidávám taky, ale nemelu je. Jsem názoru, že když na olovo dávám krmení, mělo by být hrubší a rozmanitější. Vhodné je přidat do krmení řepku, proso a jiné druhy zrnění. Pochopitelně je lepší, když zrnění máš předem namočené. Minulý týden jsem koupil sojové vločky a chci je zkusit. Jestli čte tuto odpověď někdo, kdo je již vyzkoušel, budu rád, když tady sdělí názor i na sojové vločky.

pike | St 28.3.2001 14:46:03

Ja tomu presyceni taky neverim, idkyz bacha na okolni rybare ktrym to nebere :-))) Jiz nekolikrat jsem byl pri mirnem vnadeni narcen nekterymi radorybari, ze to prekrmim a ze to pak nebere. Takovy clovek si nenechä vymluvit, ze 40 mirabelek sezere par amuru za chvilu

Martin M. - Profil | St 28.3.2001 13:45:19

oves je obili stejne jako psenice nebo kukurice, takze "presyceni" se bat nemusis. Ostatne vetam typu "dneska jsou prezrane" ja moc neverim.

pike | St 28.3.2001 12:13:27

No ja bych se jich vubec nebal. Vyborne jsou pomletem kdy znich vznikne takove jemna moucka. Davaj ale bacha na to, ze dost lepi, takze z namocenim opatrno. Ja jsem to posledne krapet prehnal a musel jsem to vyrovnavat srotem. Rozhodne bych ej pouzil na reku