Miltiplikátor od Shimana

Máte někdo zkušenosti s vrhacími multíky od Shimana? Konkrétně přemýšlím nad Catalou. Jaké je porovnání mezi značkami Shimano a ABU.
Autor diskuse: pampalini - Profil , 25.2.2004 dravci - náčiní, doplňky

Rozumbrada - Profil | St 25.2.2004 18:28:27

pampalini: přispěji trochu do "pranice" svými moudrostmi... :-))) Budu stručný. Za svůj život mi prošlo rukama mnoho multiplikátorů různých značek. Skončil jsem u Abu. Lítá to lépe a např. nastavení mechanické brzdy je jemnější a i materiál odpovídá ceně (ale nesouhlasím s cenou v našich končinách!!!). Jen pro zajímavost: z kolika součástek se skládá Shimano Calcutta a z kolika Abu 5500 C3... A to jsem vybral ty s klasickou konstrukcí!!! Abu je jednodušší, a proto podle mého i spolehlivější... Ale podstatné je skutečně jediné... A to jak to "lítá"!!!

Goba | St 25.2.2004 14:31:39

Eon je naprosto fajn a planetární převod je docela znát - má perfektní přenos síly, motáš si velice lehce a nepoznáš, že táhneš něco těžšího nebo většího.
že jsem popsal některá ABU pozitiva neznamená, že bych tvrdil, že je ABU lepší (Shimano neznám a ABU se prodává asi víc)
důvod prodeje je běžný upgrade, chci jen novější model, když to nedopadne, zůstanu spokojen s Eonem

pampalini - Profil | St 25.2.2004 14:14:27

Goba>Jde mi spíš o porovnání kvalit ozubených kol- mosaz nebo bronz a obráběné, nebo hliník s honosným názvem kosmiská slitina a tlakový odlitek a celkovou kvalitu výroby i inteligenci konstrukce. Jinak takové ty reklamní keci jako planetární převod jsou jenom blafy. Jaké to má výhody? Znám jenom planetovou převodovku a ta tam určitě neni. Jinak po přečtení nového katalogu Shimana jsem nevěděl, jestli mají tak dokonalé konstruktéry, debilního překladatele, nebo počítají s totální demencí zákazníka. Některé keci jsou prostě dokonalé. Souhlasím, že ABU je zcela jistě lepší, ale proč platit za naviják 6500 kč, když na stránkách ABU stojí asi 55 UDS. Skoro bych řekl, že dovozce je pěkný z...ˇj. Jinak proč prodáváš toho EONa?

Goba | St 25.2.2004 11:44:32

u ABU je větší výběr modelů i rychlejších převodů a více levorukých modelů, taky jdou technicky více dopředu - planetární převod, inline mechanika, údajně "nejvýkonnější" sladkovodní brzda Stamina, lehčí materiály
u nás s tím moc lidí bohužel nevláčí, takže komplexní srovnání tu asi nedostaneš, nehledě na to, že porovnávat lze vždycky jen 2 konkrétní modely