Otava v Jístci

Ahoj, měl bych dotaz pro známého, který by tam chtěl jet. Zajímá ho šířka toku a co tam jsou za ryby. díky

Lukáš J - Profil | Út 27.1.2004 14:43:19

Díky za info, ohledně Jístec- Jistec - měl jsem to foneticky :-)

pampalini - Profil | Po 26.1.2004 17:39:31

Ryby tam jsou všechny klasický přehradní, dříve super místo na sumce, ale musí být dost vody. Jinak na dravce to tam dude stát letos za ....., protože díky povolení tahání za lodí to tom bude jako na Václaváku a někteří místní ?rybáři? jsou supertolerantní vůči svému okolí. V létě se tam podaří chytit docela pěkný amuři. Jinak na požádání pošlu podrobnější popis místa. Hrubě vzato nad Jistec do ostřejší levotočivé zatáčky nechodit. Tam má bílou chatu jeden porybný a to je superblb, který si myslí, že voda -+ 100 m je jeho, potom rovný úsek až k přívozu (silnice do vody) přístupný rozumě z levého břehu, koryto pomalu padá dolů k pravé straně. V přívozu je zatopený jez. No a potom táhlá pravotočivá zatáčka k Dědovicům, kde na pravé straně je(nebo do povodní bylo) bláto až do dvou třetin řeky. Jinak neni to Jístec, ale Jistec.

jenda - Profil | Po 26.1.2004 9:48:55

Je třeba si zjistit .... třeba mi napsat než pojede...jaký je stav vody, protože letos to bylo po jaru hodně špatný(okolo 80 cm +-20cm dle echolotu).Jinak je tam celkem dost rybářů je třeba přijed včas.

JiriH - Profil | Ne 25.1.2004 15:57:50

Na jaře výtečné - vyjíždějí z jezera cejni a plotice, později taky dobré, bílá ryba, sem tam kapr a nějaký draveček.Záleží na průtoku. Pokud je málo vody, je jistější kousek níže tam, kde se Otava zklidňuje v jezeře. Šíře toku plus mínus asi jako Berounka u soutoku.