Vnadění

Nemam představu v jakém množství mám vnadit při samotném lovu.Obávám se toho že při každém přehození nástrahy a naplnění krmítka překrmím.Můžu použít prázdné krmitko jako zatěž nobo tam mam dát olůvko?Je nějaký systém,kterého bych se mohl chytit?
Autor diskuse: silur - , 16.1.2004 feeder - nástrahy, návnady

zubáč | Pá 23.1.2004 7:29:42

xroman: v zimě jsou ryby přibrzděné, do zakrmeného místa je nejlepší přikrmovat jen krmítkem, ale spravidla až druhý den ... Platí, že méně je více..., ale nemusí to být pravidlo...

xroman | St 21.1.2004 21:41:10

mirmen: tak to jo, nekdy se mi v zime stalo i ze ryby na krmeni vubec nereagovali. Nakrmil jsem, nic a pak jsem hodil do nenakrmenyho a treba nahodnou rybu chytil.

mirmen - Profil | Út 20.1.2004 20:52:55

xroman:myslel jsem právě teď - v lednu, při 1-2°C. Prohodím symbolicky dno na plochu a pak krmítkem udržuju. Případně, je-li na místě víc ryb, tak dohazuju koulema dle potřeby ( a krmím většinou do dolíku na dně nebo tišinky na řece, většinou chytám na ploše 4 - 10 m2, od středu do kraje)

xroman | Út 20.1.2004 20:43:45

mirmen: Nic ve zlym, ale misto kam hodim kouli o velikosti mandarinky bych se neodvazil nazyvat nakrmene. Ja lovim z 95% na velkych vodach (Dalesice, Nové Mlýny, Musov, Vranov, Brnenska) a jen vzacne zkmim min ne 20 l kyblik - nekdy i o dost vice. A nemam pocit, ze bych prekrmil. Ale v zime nebo na malych vodach je situace urcite jina.

mirmen - Profil | So 17.1.2004 23:06:01

asi záleží i na tom, jak často budeš nahazovat :-)

Jestliže Ti rohlík na háčku vydrží 10 minut, tak určitě šest krmítek za hodinu nedopraví do vody tolik, abys překrmil. Většinou na začátek lovu hodím na místo, kde budu lovit, kouli krmení velikosti mandarinky-pomeranče a pak na to místo i nástrahu s naplněným krmítkem. Nejsou-li do 30 minut záběry, zkouším na krmítko chytat chvíli i mimo krmné místo a pak se zase vracím na prokrmené. Ryby v zimě tak aktivní nejsou a najede-li hejnko cejnů na místo, které sis předtím předkrmil, tak je alespoň přiměješ, aby se zastavili a "zobali".
Řekl bych, že nejdůležitější je volba místa.V zimě mají důvod šetřit energií a tak dávám přednost tišinám.

Vlasta | Pá 16.1.2004 11:43:13

Je to odvislé od ročního období, zjednodušeně řečeno. Teď v zimě určitě překrmit můžeš snáze než v létě, kdy jsou ryby aktivní. V zimě chytám buď s olůvkem nebo s malým krmným košíčkem a lehkou směsí (bez partiklu).Když ryby v zimě berou klidně na nějakou dobu chytám s prázdným krmítkem a neměním ho za olůvko (čistě z lenosti). Právě abych nepřekrmil. Když začnou záběry slábnout, znovu naplním krmítko atd. Určitě teď ale neházej do vody koule krmení.V létě na řece (Berounka...) vhazuju do vody jako základní krmení klidně i 10 koulí velikosti pomeranče a potom už jen přikrmuju krmítkem.