Chytání z loďky ?

Chytání z loďky má svúj půvab.Chytáte raději ze břehu,nebo z loďky/vše má svůj půvab/.Ale asi vše
záleží na revíru/dostupnost,čas,zakrmení místa,lovená ryba,apod./.Majitelé loděk-rozkryjte
tuto specifiku-klady,zápory!
Autor diskuse: P.J. - Profil , 9.10.2003 všeobecné - techniky lovu

Danter - Profil | Po 29.6.2015 12:39:48

Rybařím 35 let bez lodě .... každým rokem je to horší, ubývá dobře dostupných míst, přibývá rybářů .... i kdyby byla výhoda jedné řádky .... stojí jistě za to. Rozhodl jsem se už nejen závidět, ale něco menšího pořídit.

Frk - Profil | Pá 10.10.2003 0:00:02

rapala/ Berem, jinam jí nedávej.:)))

Prdola | Čt 9.10.2003 21:00:55

Souhlas s Fugasem, je stim spousta starostí, ale stojí to za to! Vždycky když jdu k vodě tak se klepu jestli jí tam ještě mám, ale pak takový chytání na angličák, na místech, kam bys ze břehu sotva dohlíd na anténku, fakt bomba!!! O candátech a okounech na podzim ani nemluvě.Já osobně všechny ty nevýhody a práci spojenou s provozem každoročně rád podstupuju, protože to fakt nemá chybu.

rapalla - Profil | Čt 9.10.2003 17:57:06

Loďkou jsem před pěti lety řešil problém na tehdy nej vodě v okolí - kam si sednout a nemuset vstávat ve dvě v noci. Největší výhoda byla, že jsem stovky kaprů chytal na splávek do pěti metrů od lodi. Letos jsem na ní byl 2x na jaře, přehrada více méně zmasařená, letos párkrát plno ryb vychcípalo a tak přemýšlím jestli loďku prodat, nebo jí dát jinam.

Fugas | Čt 9.10.2003 15:52:11

Loďka je pro mě velkou výhodou. Při lovu bílé ryby přesně nakrmím na větší vzdálenost, z lodě většinu vázek uvolním. Při lovu dravců snadno objedu všechny nej místa, méně trhám, více chytám. Ačkoli už mi loď několikrát šlohli, naštěstí jsem ji vždy dohledal( většinou se jen někdo potřeboval dostat na druhou stranu nebo takyrybáři si potřebovali zakrmit na kapry...). Loď už raději několik let nenatírám(jen dno, to neni vidět). Vypadá jak vrak, ale zájem nenechavců poklesnul. Ačkoli jsou s lodí určitý starosti(hlavně transport na zazimování, lehká údržba), stojí to za to!

Many - Profil | Čt 9.10.2003 11:27:12

pepe to vlastně napsal.Výhody na jednu řádku.Nevýhody na čtyři.Já k nim ještě přidám:každoroční údržba před sezonou někdy i během.Při kolísání hladiny,což je na Nechranicích běžný jev,dost časté přemisťování.Když se to neuhlídá,zůstane loď na suchu a je o starost více.Zejména máš li loď kovovou,4m dlouhou a je-li posazená v blátě.Každý rok ji po skončení sezony odvážím domů a na jaře k vodě.Nechat ji přes zimu někde na břehu neriskuji.Je nepochopitelnéže někoho baví krumpáčem dělat díry do lodí.O možném zcizení ani nepíši.Psal jsem o tom na MRku na jiném místě.Ale když jdou candáti a okouni tak to asi každý rád podstoupí.Tak to máš rozebraný.

Piskotus - Profil | Čt 9.10.2003 11:17:25

Na vláčku loď užívám často a nej výhoda je menší ztrátovost nástrah a putování za okouny.Někdy křižuju po řece jak pako :-).Nevýhoda je v časté ztrátovosti lodí,neb se kradou jak blázen.
Rada:Natřete loď strakatě a nemejte jí,ať vypadá ,že za šlohnutí nestojí.Vesla v lodi nenechávat.

pepe - Profil | Čt 9.10.2003 8:35:45

Nejsem sice majitelem loďky, ale dost často jsem z lodě chytal. Shrnu moje názory :
Jedna obrovská výhoda - dostaneš se za rybou. Zajedeš do různých zátočin a chytáš tam, kde by to ze břehu nešlo.

Nevýhody : Když pominu že musíš napřed veslovat abys někam doplul, že ti můžou loď ukradnout nebo potopit, že musíš manipulovats kotvami , že tě hlavně na větší vodě snadno překvapí náhlá změna počasí a musíš veslovat jako šílenej aby ses dostal ke břehu dřív, něž tě bouřka potopí, ( Lipno - běžný jev), tak za hlavní nevýhodu považuji to, že musíš sedět několik hodin nehnutě jak pytel. Když je na lodi víc lidí, to se potom bojíš pohnout.

Závěr : Loď je fajn, ale chtělo by to nějakou velkou pramici ve kterej se dá chodit. Malá kocábka jen jako nouzák na chvíli.