Nákup rybníka do soukromého vlastnictví.

Chci se zeptat zkušenějších kolegů,na co si dávat pozor při koupi rybníka.Legislativa -čap-přepad-
přítok-zabahněnost/možnost dotace/.Běžná cena za
ha-návratnost investice,apod.Každá rada vítaná.
Plocha cca 1,6 ha.
Autor diskuse: P.J. - Profil , 3.9.2003 všeobecné - ostatní

Frk - Profil | Čt 4.9.2003 18:36:08

Piškote, ty máš najednou ale kamarádů!!?!!;-))

Moravák - Profil | St 3.9.2003 15:20:54

Pochybuji o tom, žýe ti někdo podá komlexní informace na co si máš dávat pozor a kolik asi stojí 1 ha rybníka. Vycházím z toho, že vše souvisí se vším, že jsem s tátou taky koupil rybník a že pracuji v oboru prodeje nemovitostí. Cena je taková, na jakou je ochoten přistoupit prodávající i kupující, nebo taková aby se ti investice vrátila do X let, nebo taková za kolik bys takový rybník postavil s přihlédnutím ke stavu a opotřebení v současnosti. Počítej s velkýma tahanicema s úřadama a pak si to vynásob 3x, tolik toho budou totiž chtít, aby jsi vůbec mohl zažádat o dotace. Je lepší si na to najmout firmu, která má už nějakou praxi. Dej vědět ma můj e-mail a pošlu ti nějaké doporučení a rady, které ti opravdu pomůžou. Možná jsem tě trochu vyděsil, ale počítej s horšín a doufej v lepší

Piskotus - Profil | St 3.9.2003 7:57:05

Ještě doplním,že pokud se začneš hospodaření věnovat ztratíš postupně čas na sportovní rybaření.Osobně jsem 3 roky přestal chytat na sportovních vodách,neb zkrátka rybníkaření spolklo veškerej volnej čas.

Piskotus - Profil | St 3.9.2003 7:31:26

Jseš dobrodruh.Je to krásnej sen,ale má mnoho úskalí.Tak přítok musí bejt dostatečnej,neb při takovémto počasí jako bylo letos by jinak ryba pochcípala.Rozhodně bych rybník nekupoval,dokud bych ho neviděl vypuštěnej!!!!!!!!!!!!!
Návratnost je nulová ,alespoň prvních pár roků,ale výměra 1,6ha je pro hospodaření v této oblasti stejně malá.Záleží na spoustě podrobností,které jsou spíše o knize nežli o odpovědi na otázku.
Ještě pár varování:Bacha na norka(vyžral mi celej rybník),volavka(taky pěkná potvora),pytláci(nikdy to neuhlídáš),Závistivci a hovada(Smutně sem koukal na kapry v záplavě olejových map).
Pokud chceš ryby prodávat zajdi na příslušnej obecní úřad a tam se zaregistruješ jako samostatně hospodařící rolník v oboru chovu a prodeje ryb,poté to dáš na vědomí fin,úřadu atd.
Co se tejká dotací na vybagrování,nikdy jsem v tomhle boji nezvítězil,ale možná po vstupu do EU-kdo ví.
mnoho štěstí a pěknejch přírustků