Zamrazit bojlí čerstvé nebo nechat vytvrdnout?

Na bojlí chytám zhruba 6 let.Nejdříve jsem bojlí kupoval,po několika letech začal zkoušet nějaké své výtvory a nyní se spíše přikláním k hotovým směsím /Jet Fish/,které velice rád roluji.Co si však neustále kladu za otázku je to,zda-li je lepší bojlí po zhruba minutovém až dvouminutovém vaření a následném vysušení,ihned zamrazit,takže je v podstatě pod kůrkou měkké nebo je-li lepší ho nechat třeba týden i déle vytvrdnout?Nevím,jestli je to jen můj pocit nebo jestli si to myslíte taky,ale mám pocit,že čím déle bojlí nechávám tvrdnout,tím více ztrácí na kvalitě.Ztrácí vůni,možná i jiné věci.Co myslíte,je to jen pocit,který jsem si vsugeroval nebo je na tom něco pravda?Jaké Vy máte své zkušenosti?Udrží se veškeré účinné látky i v extrémně tvrdém bojlí,popř. jaké jiné přednosti vidíte v čerstvě zamraženém nebo vytvrzelém bojlí?Za případné názory moc díky!
Autor diskuse: Alcazar - , 6.4.2003 kaprařina - nástrahy, návnady

Jure - Profil | Út 8.4.2003 8:21:27

Pri výjazde za rybami prekladám boilies zo sáčkov so zipsom do vrecúšok od cibule,ktoré majú menšie očká a boilies nesplesnivie-má dostatočný prístup vzduchu.

brach - Profil | Út 8.4.2003 6:41:08

Jure - taky to tak dělám. Bojlí si rozdělím do sáčků se "zipem" a zamrazím. Na ryby beru, podle délky pobytu, jednotlivé sáčky. V sáčku mám tak 150 kuliček. U vody každý sáček, který rozdělám, spotřebuji. Protože v rozdělaném sáčku mi bojlí po čase začne plesnivět. (Musel bych ho opět dosušit a zamrazit).

Jure - Profil | Po 7.4.2003 18:59:17

Moje skúsenosti sú také,že boilies nevarím,ale naparujem(nevyváram aromatizačné látky)3minúty a potom suším pri izbovej teplote cca 24 stupňov C asi 24 hodín (potápavé),alebo dám do vyhriatej rúry na pečenie na 30minút až 45 minút.Nechám ešte dochladnúť 12 hodín a dávam ich do sáčku do mrazničky.Svoju vôňu a kvalitu si zachovajú aj po troch rokoch.

ivo | Ne 6.4.2003 17:26:21

Čím déle boilí sušíš, tím víc se "zapouzdří". Tuto vlastnost můžeš využít ve svůj prospěch, pokud vnadíš delší dobu před vlastním lovem. Toto boilí se však obtížně dipuje, ovšem já dipy téměř nepoužívám, proto mne to nemrzí. Sušením určitě kvalitu boilí nesnížíš, jen uvolňování látek bude ve vodě dlouhodobější.

Petr.J | Ne 6.4.2003 12:48:57

Já zamražuji usušené , když jsem zkoušel čerstvě uvařené tak po rozmražení vůbec nedrželo pohromadě,led naruší struktůru .Možná tak když bys zavážel a rád chytáš na měké , ale kobrou je to nemožné.Na měké ,ale jde moc malých.Při sušení trochu vyčichnou ,ale jak se namočí tak jsou zova cítit ,ono s tou vůní je většinou lépe méně než více.