Dotaz na CD

Chtěl bych dát bráchovi jako dárek to CD Všem tichejm bláznům. Neslyšel jste ho někdo? Zajímalo by mě, co je to za styl a jestli je to fakt o rybách a hlavně aby to nebyla dechovka.Díky.
Autor diskuse: Richard Dědina - , 12.11.2002 všeobecné - ostatní

Karel | St 24.11.2004 18:56:50

rybomil: přesně tak. Blaník není žádný echt rádio a pokud tam náhodou hrajou ty rybářský "hity", tak to jen svědčí o tom,jak nemožný rádio to je a že zahrajou každou blbost. Já teda slyšel akorát tu vánoční vod Brožový tušim na Impulsu a ta teda celkem de. (ta písnička no i když Kačenka taky...)

rybomil | Út 23.11.2004 9:15:48

Jo slyšel jsem jen něco z toho a je to něco co rozhodně nemusím mít.
Např. Blaník hraje zcela určitě spoustu pěknejch píčovin a interpretů z dob komančský éry, který ty komanče propagovali. Taky z těch jejich debilních pořadů na přání, kdy celá 66ti členná familie přeje dvouletýmu vnoučkovi k narozkám se mi chce VŽDY TVRDĚ BLEJT. Zkrátka Blaník, jako dost jiných rádií, je poplatnej všem těm reklamám a sračkám některejch bezduchejch mozků. Takže bych se tim Blaníkem moc neoháněl.

Robert | Pá 19.11.2004 18:55:25

Nějak to tady usnulo. To už nikoho nebaví trochu si podebatit vo tom Slámově výtvoru ? Sem to čet skoro celý a je to docela prdča. Já si tu desku asi budu muset koupit abych vlastně věděl, vo čem je řeč.

Scopex | Pá 5.3.2004 15:29:49

je to pecka Ivoši , máš recht .

Honza | So 29.11.2003 21:53:20

Brach: cejtim to podobně jako ty. Taky mi chvíli trvalo, než sem to vstřebal, ale ty písničky sou fakt pěkný, melodický a když se soustředim na ty texty, tak je jsaný, že ty písničky nemoch napsat nerybář. Slyšel sem i tu kopii od Vágnera. Tam je do textu zamontovanejch pár rybářskejch slov, aby to jako bylo vo rybách.Já mám na rozdíl od tebe rád rockovou muziku a Pytlákova zpověď je prostě pecka ať si řiká kdo chce co chce.

ivo | Pá 28.11.2003 22:21:25

brach: trochu jsi mne přivedl do rozpaků, ale z tvého názoru cítím, že jsi přesně pochopil o co mi v písničkách a především jejich textech šlo a co jsem se snažil vyjádřit.Věř, že mám dobrý pocit z toho, že se ti deska líbí. Ruda Hrušínský nezpívá valně, to připouštím. Na jeho obhajobu musím podotknout, že ta písnička intonačně značně obtížná. Je fakt, že Pavel Tomi se naopak své role zpěváka zhostil překvapivě dobře.

brach - Profil | Pá 28.11.2003 8:23:55

Navzdoru všem kladnejm a hlavně zápornejm ohlasům na uvedené CD, jsem se rozhodl, že si ho koupím a poslechnu.
Já vyrůstal v éře Beatles, Bee Gees, Equals, Dejvdý Douzí Biky Mik end Tyč - anglicky to napsat nedokáži, George and Beethowens - Petr Novák, Blue Effects apod.Doba po sametové mě zastihla hudebně naprosto nepřipraveného. Byl jsem vhozen mezi různé styly. Tvrdé styly se mi naprosto nelíbíly (ale neodsuzuji je) a skladby? typu: To máš jedno Tomáši, jedno to Tomáši máš - tak to je hrůza.
A najednou jsem objevil CD Všem tichejm bláznům. Poslouchal jsem ho poprvé, podruhé, podesáté. Poprvé nic moc, podruhé mě občas něco trochu zaujalo.
V současné době se nechávám těmito skladbami pohladit po mé dobou rozvrácené duši - přinášejí mi klid a pohodu. Je tady všechno, co mám rád: příroda, ryby a nakonec i lidi. Dokonce se přistihuji, že se mi už některé dostaly pod kůži a ve chvílích pohody si je pobrukuji.
Sám jsem zažil skutečně hodně veselých i smutných rybářských příhod. Dokonce jsem se pokusil napsat povídku. Když jsem si však opět přečetl Otu Pavla, Broučka apod., rychle jsem svůj výtvor roztrhal. Holt na to nemám.
Je moc dobře, že tak neučinil autor CD Všem tichejm bláznům, protože jeho písničky lidem cosi říkají a jestli je někdo hluchý, je to jen a jen jeho problém. Někdo má rád holky, jiný zase vdolky.
Naprosto nechci někomu vnucovat svůj názor na CD - je to jeho věc, jak se s nim vyrovná. Přemýšlím o "Věci rybího žití" o "rybě, které vrátíš život a ona přijde zas". Samozřejmě, jako romantika, mě nenechá klidným první paprsek slunce v oparu nad hladinou, jeho záblesk v šupinách kapra, který se vyhoupl na hladinu. Nebo pstruh, který krouží sbírá po očku se dívá mívá z duhových lístků háv - cítíte, jak je to krásný?Filosofie rybařiny je nekonečná a jakou si ji uděláme, zaáleží jen a jen na nás. Já děkuji všem, kdo se na tomto CD podíleli a hlavně autorovi, který jednoznačně ukázal svůj vztah k přírodě a lidem.
(P.S. : Není třeba, psát o záporech Cd, moc jsem jich nenašel, ani nehledal, ale neodpustím si - mě například nesedí zpěv pana Hrušinského).

Vlkouš | Út 14.10.2003 18:35:11

Ivo: tady nemůžeš čekat nějakou chválu.

ivo | So 6.9.2003 13:31:40

Stano: odkud pak fouká ten tvůj vítr...?Upřímně řečeno si myslím, že jsi mou desku vůbec neslyšel a tudíž nechápu tvé pokusy o její hodnocení.
Brach: to mne mrzí. Pokud budeš chtít tu desku poslat, tak mi napiš ale pozor, ODBORNÍCI tvrdí, že za moc nestojí, tak ti teď nevím...

Stano: | So 6.9.2003 11:53:08

Pavel.Z - ještě toho trochu.Ty písničky se nedaj vůbec poslouchat,texty nemaj hlavu ani patu a navíc sem slyšel názor člověka, kterej tomu opravdu rozumí a ten říkkal,že ani hudba nestojí za nic a je to celý naprosto amatérský.Mě se nelíbí ani jedna písnička a že by to bylo vo rybách ? No nevim nevim. Vo rybách sem slyšel už lepší písničky.

Pavel Z. | St 3.9.2003 15:46:09

Podle aktuálnosti otázky by bylo potřeba vydat další CD.

Otto - Profil | Út 2.9.2003 16:34:48

Richard Dědina: a co dát to CD místo tvýmu bráchovi raději brachovi? :-)

Pavel Z. | Út 2.9.2003 15:05:56

brach: Možná, že nemáš v compu zvukovou kartu. V pouštění, si myslím, to není.

brach - Profil | Út 2.9.2003 14:55:30

Jak jsem říkal, pouze titulní strana a šmytec.

brach - Profil | Út 2.9.2003 14:52:55

No, kliknu tam, ale bohužel jen uvidím, ale neuslyším. Tak daleko mě zaměstnavatel nepouští.

ivo | Út 2.9.2003 14:41:38

Brach: klikni si na www.vsemtichejmblaznum.cz. Tam si můžeš poslechnout ukázky, přečíst texty a desku si eventuelně objednat. Na tvůj názor se budu těšit.

brach - Profil | Út 2.9.2003 6:17:02

Sakra, rád bych k tomu něco řekl, ale protože jsem řečené písničky neslyšel, pošli mi ,Ivo, magnet.kazetu nebo event. desku, ať se pokochám, nebo naopak.

ivo | Po 1.9.2003 19:05:38

Robert: netvrdím, že jsem někam "prorazil". Deska se slušně prodává a některé písničky se hrají v rádiích v což jsem zpočátku vůbec nedoufal.Jenže pro mě je podstatnější, že se ty písničky líbí kolegům rybářům (a nejen jim), valná většina pochopila, co jsem chtěl texty vyjádřit a o to mi šlo především.V momentě zrodu desky jsem žádné "tlaky" použít ani nemohl, neboť jsem jimi jaksi nedisponoval:Jakub měl v tomto směru přece jen snažší pozici díky svému
otci.To,že sis desku nekoupil samozřejmě chápu. Každý z posloucháme jinou muziku a tuhle desku spojují pouze texty o rybách a o rybářích.Hudební žánry jsou záměrně různorodé.

Robert | Po 1.9.2003 7:58:20

ivo: Pokud se Ti podařilo prorazit do showbusinessu bez zákulisních tlaků a v amatérských podmínkách, pak před Tebou smekám a mám z toho upřímnou radost, i když bych si to sám nekoupil. Gratuluju!!!

ivo | Ne 31.8.2003 21:22:30

Stano: nikdy jsem netvrdil, že jsem muzikant či textař a vzájemně porovnávat svou desku s tou od p. Vágnera mi nepřísluší. Pokud by byl možným hodnotícím kritériem počet prodaných desek,tak věř že jsem na tom podstatně lépe. Co se týká hranosti skladeb v rádiích tak rovněž. Navíc mé písničky se hrají v médiích bez oněch "zákulisních tlaků".Ovšem tvůj názor ti rozhodně nevyvracím.

Stano | Ne 31.8.2003 13:07:49

Sláma teda fakt není žádnej textař a ani muzikant.Desku Jakuba Vágnera "pusť toho svýho k vodě" je rozhodně lepší než to, co Sláma považuje za rybářský umění na svý desce.Divím se, že mu to vůbec někdo vydal.

Pavel | Ne 31.8.2003 9:31:29

Mám doma tuhle desku i desku od J.Vágnera. Je docela prdča obě desky poslouchat a pak je porovnat. Slámovi tam zpívají asi fakt jen rybáři (i když Schelinger o rybách před tím nikdy nemluvil), Vágner ten sortiment rozšířil o Rezka, Zicha, Molavcovou atd.Ačkoli všichni víme , že Sláma není žádný profi-textař, ty jeho písničky jsou takový upřímnější .Navíc Tomi taky není žádně zpěvák a ta jeho písnička o sumci je docela fajn.A hlavně-dá se tomu věřit !

ivo | St 6.8.2003 8:04:49

Lukáš: klikni si na www. vsemtichejmblaznum.cz Tam jsou veškeré informace i možnost zakoupení. Jinak klidně napiš a já ti desku pošlu.

Lukáš | Út 5.8.2003 21:47:54

Ivo, slyšel jsem teď některé tvé písničky na jednom rybářském srazu a dost se mi líbili. Jenom že pak jsem se snažil tu desku koupit a nemůžu jí sehnat. Můžu ti napsat nebo poradíš mi kde se dá sehnat ? P.S. nerad by\ch si jí nechal vypalovat...

ivo | Ne 6.7.2003 11:42:49

Jenča: na svůj názor máš pochopitelně právo. Jen nevím, zda ho dokážeš obhájit nějakými konkrétními argumenty...

jenča | So 5.7.2003 12:02:24

Sláma je magor, neumí ani chytat ryby, ani psát písničky. Navíc se furt naváží do Vágnera, kterej má tu desku vo rybách určitě lepší. Nekupovat !!!!!!!!!!!!!!

jenča | So 5.7.2003 12:02:23

Sláma je magor, neumí ani chytat ryby, ani psát písničky. Navíc se furt naváží do Vágnera, kterej má tu desku vo rybách určitě lepší. Nekupovat !!!!!!!!!!!!!!