MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Vyvonění boilie

Loni jsem dostal par kuliček orginálního boilie. Pozoroval jsem tuto odlišnost od jiných . Po několika hodinách ve vodě se vrchní vrstva
- cca1- 2 mm odloupla - rozmočila . Pod ní intenzivně vydávala vůni původní. Toto se několikrát opakovalo , až byl průměr cca poloviční.
Nikdy jsem stejného efektu nedocílil u domácí výroby a ani jsem ji neviděl u běžných komerčních značek.
Jak na to?

Autor diskuse: Mirek Saf.
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 17.5.2002

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Honzas St 22.5.2002 7:51:04
Martin M. : Martine, to nemohu říct. Já jsem tam na zkoušku šoupl jen arašídové boilie. Jako návod na výrobu plovoucího b. jsem to ale už kdysi někde slyšel.
N Mário Po 20.5.2002 13:36:39
Martin M.: Skúšal som viacej mixov a po upečení mi jeden plaval viacej ako druhý bude asi záležať aj na zložení.
N Martin M. - ® Po 20.5.2002 13:29:12
honzas> opravdu vsechny mixy po upeceni v mikrovlnce plavou? To se mi nezda...
N Mário Po 20.5.2002 7:41:49
Honzas: Asi som sa zle vyjadril vsetky som sušil a len na nastraženie som si pár guličiek upiekol aby som mal plavajúce.
N Honzas Po 20.5.2002 7:01:09
Mário : V mikrovlnce vyrobíš ale plovoucí boilie. Zkoušel jsi jestli se ty kuličky potápí nebo plavou ?
N Mário Pá 17.5.2002 14:02:14
Tak isto ako pisal Honzas som gulicky nevaril ale sušil, do pol kila zmesi som dal len 3 vajcia a na nastrazenie som gulicky piekol v mikrovlnke a neskor máčal v dipu. Pozor na prudke sušenie vedia praskat. Malo to pomerne rýchli účinok boli to akesi pelety ktore velmi dobre uvolnovali aroma. Potom klasika na PVA.
N Rick Pá 17.5.2002 13:15:20
Mirek hlavně že komerční boilie obsahujou taky práskovy aromat ktery skoro nevyprcha. Bohužel nejsou natrhu tak dostupní. I přes industialní process je doba vaření kratsí a intensivnej. Takže mín vyprcha . Mužes to přibližit s kombinace s aromat na glycerolovy báze a podobně. To opravdu vydrží den i v létě.
N Honzas Pá 17.5.2002 7:13:39
Tohoto dosáhneš, když nebudeš boilie vařit, ale sušit. Udělej si takovou směs, aby některé její složky měli hrubší strukturu (např.hrubě mletý pt.zob, kukuř.krupice atd.) Hotové kuličky suš na sítu v suché místnosti nebo na půdě a občas (1 x denně)s tím zahýbej. Pak stačí vrtáčkem provrtat, navléct a chytat. Kulička se postupně, omílána vodou, zmenšuje a při oddělování malých částeček se uvolňuje i vůně jedn.složek a přidané esence.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPenn Slammer + dárek v hodnotě 500Kč

Za 1 619 Kč s DPH.
U tohoto legendárního navijáku dochází k ukončení výroby. Máte poslední možnost nákupu. Super ceny, dárek v hodnotě 500Kč, doprava ZDARMA!!!


akce, rybareniFox Flatliter 5ti sezónní spacák

Za 4 860 Kč s DPH.
S plnou a bohatou výplní z dutého vlákna a vnitřní podšívkou z fleecového microvlákna Vás zahřeje a udrží v teplíčku i během zimních výprav při mínusových hodnotách, po registraci výrazně snížená cena


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
LOS - CORMORAN LOS - CORMORAN

Písek, 39701 , Heydukova 100