Stanování na Slezské Hartě

Zdravím,chtěl jsem se zeptat,jestli se na Slezské Hartě může stanovat.Jeden mi říkal,že může a druhý že ne,ale slyšel jsem,že může,ale stan nesmí mít podlážku.A jak je to tam s prutama,tím myslím jestli se musí schovat celé vybavení a ve 4 ráno zase chystat?Děkuji za odpovědi.
Autor diskuse: Tom. - Profil , 20.7.2007 všeobecné - ostatní

rover - Profil | Po 24.2.2014 19:15:23

Existuje, pro opravdové srdcaře, např. "bushcraft", ...v přírodě si hravě poradí i bez stanů, bivaků, zemljanek a pod., ...

nofish - Profil | Po 24.2.2014 19:08:56

Makrelobíjec >> on se objeví, akorát to už ho fakt pošlu do análních oblastí, po verejšku....

Makrelobíjec - Profil | Po 24.2.2014 19:06:41

nofish >> tady už chybí jen Mrknato :)

nofish - Profil | Po 24.2.2014 18:56:19

Fishman-carp >> to víš že může.... :-D
Na všech oficiálních příjezdech jsou cedule, kde je mimo jiné zdůrazněn zákaz táboření, ale určitě může. I díky takovým, kteří to totálně ignorují, včetne žákazů vjezdu, tam ke konci roku už byly betonové patky na závory a co bude dál, se uvidí...
Bivakovat se tam může. Ale bivakovat, ne chrápat pod stanem s/bez podlahy.

Fishman-carp - Profil | Po 24.2.2014 18:40:24

Slyšel jsem že se může jen bivakovat ale co je na tom pravdy nevím :(

nairam - Profil | Út 24.7.2007 8:03:29

Bachy: Určitě by jsi taky takové výtržníky odhalil a určitě kdokoli další co jezdí na Hartu nějaký pátek. Když to jsou jenom ti čumilové tak se s tebou pustí do řeči a už si myslíš, že tam s tebou zůstanou. Ale takový co ti chtějí pomoc (ať to nemáš na zpá teční cestě těžké :-)) jsou roztěkaní a někdy kolem tebe projdou i víckrát a hledí jak smyslu zbavení.

Fredyn - Profil | Ne 22.7.2007 14:47:21

Tom- zitra tam jedu a vezu bivak misto sem si nasel takove kde neni moc lidi a auto budu mit asi 20 metru od sebe. Tak at se dari.

Tom. - Profil | Ne 22.7.2007 14:03:57

Moc děkuju za rady,ale asi to rysknu.Asi si pujčím loďku a přejedu na druhý břeh-kde nikdo nebude a do auta sedne někdo koho znám a odveze ho domů a potom pro mě přijede.Díky za rady.

Bachy - Profil | Pá 20.7.2007 23:50:47

nairam - Kéž by bylo víc takových jako vy.

jurda - Profil | Pá 20.7.2007 23:14:15

Fredyn-čau to místo jsi trefil je to 3 místo od špice směrem od nudapláže.Tenkrát mě to udivilo,když jsem videl kolik trávy tam taháš,protože před loni jsem tam často nocovával a ještě to bylo v mezích normy.Ještě stále se tam přesto dají chytit slušní papéni,ale je to většinou z vyvážky z několika lavic které ještě tráva nepokryla.Ale i to zlé je k něčemu dobré,jednou to bude super voda ,jelikož ryby teť mají čas dorůst.Jednou ta tráva musí přece ustoupit.Jen ,abyochranáři nebyli rychlejší.Tak zatím čágo

Fredyn - Profil | Pá 20.7.2007 21:19:46

jurda- jedna pro tebe :D

Fredyn - Profil | Pá 20.7.2007 21:15:49

Jurda- ahoj krajane :-))
tim si me potesil, tema podebradama.Vodu znam a vim ze s tim bivakovanim a vubec nocovanim je tam problem, resime to furt dokola ale asi nic nevyresime, podebrady sou dobrej revir ale pres noc sem tam byl jen dvakrat a to jen na jednu noc a bez bivaku a jeste ktomu sem ani nespal :D
jinak ted mam v akvarku tu travu s podebrad a muzu rict ze roste jak svina,a ta zelena vata, tu musim tak dvakrat tydne vybirat, je to des...
Jen nejak nemuzu poznat to misto, je tam jeste dost vody ale tipoval bych nekde u nudaplaze???

jurda - Profil | Pá 20.7.2007 19:08:03

Fredyn-mě taky kontrolovali měšťáci na poděbradech a tu vodu tuším znáš.Když jsem jim řekl,že to bivy nemá podlážku tak mi řekli,že je to je náš alibizmus,protože každé nocování u vody i jinde je táboření.Dál už to neřešili.Hele tady je foto ,třeba tito něco řekne.Myslím si tam držel trs poděbradské travičky,no doufám,že se nepletu.

Fredyn - Profil | Pá 20.7.2007 18:28:10

ja tam jednou mel kontrolu od policie a ptali se na podlazku ve stanu, ja ji nemel takze v pohode, nevim co by bylo kdybych ji mel, jestli pokuta nebo napomenuti nebo nic

jurda - Profil | Pá 20.7.2007 9:53:56

Tak mě tidle dacani ještě nenavštívili.Ale už jsem si potykal s místním domorodcem a to kaňourem nadměrných velikostí.Kýbl s kukou a řepkou jsem nechal u vchodu do bivaku,když mě tuhle zbudilo silné mlaskání.Rožnul jsem čelovku otevřu zips a asi tak 50 čísel od obličeje takovej velkej smraďoch,no skoro jsem se po.....Nikomu nic podobného nepřeju,bejt srdcař tak je po mě.Tak zatím čágo.

nairam - Profil | Pá 20.7.2007 9:28:07

Jak již bylo napsáno stnuj, s RS se dá vždy domluvit, ale ješttě ani jednou se neptala na stan. Je pravda, že se na Hartě občas navždy přemýstí, ale to už je každého věc, musíš být všímavý. Historka čtrnáct dní stará. Přijeli jsme na víkend na místo o kterém jsme věděli prd, oblast Volárny. Po dvou hodinách ježdění člunem sem a tam jsme položili dobroty do vody a čekali. Při této činnosti jsme si všimli dvou kloučků co se motají kolem břehu a očumují pruty a bágle. O půlnoci jsme pruty nechali vytažené a u vody. Kolem druhé hodiny ranní nás tito kloučkové navštívili. Začala honička po břehu, ale byli chyceni a trochu jim byla spravená fasáda, jeden to odnesl i s vyvrtnutím kotníkem. Policii ani nemá moc smysl volat večer, stejně toho moc nevezmou, aby s toho byl trestní čin, tak je to stejně k ničemu a takto člověk vyplavý trohu toho adrenalinu.

harpunar - Profil | Pá 20.7.2007 9:25:38

Herilak-ty ryby střílíš kulobrokem,brenekem?Jinak-Petrův zdar!

jurda - Profil | Pá 20.7.2007 9:25:21

Čágo,já tam jezdím poměrně často už 3 roky a problém z bivakem nebyl ,jen jednou mě chtěli vyhodit za zátopovou oblast ,což je někde ve smrčcích.Co se auta týče ,tak bez problémů.V noci mám pruty ve stojanu celou noc,ale jen díky tomu,že mám super hlídače a to Jorkšíra-Tak se bojí tmy,že hlídá celou noc a dává to každému na vědomí.Myslím si,že když tam budou jezdit chlapi co tu rybařinu mají rádi a udrží koplem sebe pořádek a budou jen trochu soudní a slušní k přírodě,tak se to tam obejde bez nějakejch razantních a nesmyslných zákazů.

herilak - Profil | Pá 20.7.2007 9:07:28

Spacir:To je jenom moje zkušenost.Jezdím tam rád ale jenom od rána do večera.Přes noc jsem tam byl jenom jednou a dodnes toho lituji!Těch stanu tam je opravdu dost a žádné problémy jsem nezaznamenal.Myslím že to není tak horké jak někteří mluví.Jenom ho upozornuji že stát se to může.Těch zlodějů je tam dost!!!Jinak LOVU ZDAR!!

Spacir - Profil | Pá 20.7.2007 8:52:11

tom: ajinak sem tady uz jednou cosi psal , mozna ze to byla jina rubrika ale o tom stanovani a bivakovani sem tu uz psal, nemel jsem za celou tu dobu co tam jezdim zadnej problem, a to mam bivka s odjimatelnou podlazkou , ale vzdy je zapla a vazne ani jednou nebyl problem ,takze bych se toho vubec nebal, a kdyby neco RS mela, tak kdyz mas starsi stan a jen na ryby tak by si s nej pri nej nejhorsim odriz podlahu a bylo by...toho bych se nebal...jedu tam v patek 27. takze uz se tesim jak maly decko:))

Spacir - Profil | Pá 20.7.2007 8:49:39

herilak: zas tragicky bych to nevidel vazne ne, vzdy nechavam vercajk u bivaku,prikruju nejakou plachtou a nestalo se mi ze by se mi neco stratilo,jen jedno jsem tam potkal ve 4rano nejakeho chlapka celeho v cerne a s kuklou na hlave, tak mozna ten by se pokusil neco vzit kdybych nebyl vzhuru, ale docela jsem mel v gatatach jak sem se otocil a vydel takoveho loupeznika:)) ale s moji skusenosti ani jednou nevykraden , a ani jednou poskozeni auta...asi sem mel stesti..

herilak - Profil | Pá 20.7.2007 8:45:12

Stanuje tam každý druhý.Vybavení si tam klidně nechej ale až se probudíš tak tam nebude.Strašně se tam krade.Raději běž spát do auta,jinak ho máš do rána vykradené!!!

hraji - Profil | Pá 20.7.2007 7:54:59

Tom: co se týče stanování, probíralo se to tu asi tak dvacetkrát o dzačátku roku a nejméně pětkrát od začátku prázdnin.
Co se týče rybářského vybavení, jsi povinen se řídit ustanovením Bližších podmínek a ty ti přikazují sbalit do 0,15 a rozbalit nejdříve 3,45 hod.