LOV SUMCOV NA RIEKE PÁD (PO) V TALIANSKU

Zhanam vsetky dostupne informacie.
Vhodne obdobie, oblasti, ceny povoleniek, techniky lovu, nastrahy...atd atd.
Vopred dakujem za kazdu info.
Autor diskuse: MISO - Profil , 9.1.2002 dravci - revíry, cestování

MISO - Profil | Pá 11.1.2002 16:24:10

MartinM> Sutok s Dyjou mam trochu od ruky. Vyhlasenym miestom lovu je sutok s Dunajom, najefektivnejsi sposob lovu tazke olovo+2 trojhaky a sekat a sekat :-)
Ale dik za rady, na Morave stravim v tejto sezone asi hodne casu.

Martin M. - Profil | Čt 10.1.2002 14:49:55

Miso> ja znam jen Moravu 2-3, tedy tu, co sousedi s CR a tam je to z nasi strany velice panenske, lez velmi tezko dostupne. Ze slovenske strany je to mnohem hezci (zejmena breh nema sklon 90 stupnu a 5m na vysku) a k vode se dostat lepe. Problemem jsou 4x4m cereny (u vas). Na dno se nedivej, vsude je tam melcina a dost silny proud a samotna reka je taky nic moc (zregulovana), ale ti sumci tam opravdu jsou. V prepoctu na hektar a dochazku od rybare je to nejlepsi revir na jizni Morave na kapry, parmy, karasy a asi treti na sumce. V prumeru se tam "zamorduje" 2x tolik ryb za dochazku jak treba na Novych Mlynech.
Zamer se na okoli soutoku s ceskou rekou Dyje, kam se z nasi strany temer neni sance dostat (10km od silnice, dlouhe vysoke ploty, huste porosty).

MISO - Profil | Čt 10.1.2002 7:33:29

Martin M> Je to len napad, zistujem si info. Nie som "sumcar". Ale zmena je zivot.
S tou Moravou to nie je az take jednoduche, ako by sa zdalo. Odkial mas, ze tam na ne nikdo nechodi? V sezone je na Morave v Bratislave problem najst si volny flek, a dobrych flekov na sumce tam zas az tak vela nie je (ak ovsem nechcem slapat 5+km). Minulu sezonu sme splavovali dlhsi usek so sonarom a bol som hodne sklamany.

Martin M. - Profil | St 9.1.2002 20:32:52

Miso> neblbni, pod okny ti tece Morava a tam jsou sumci jako klady! Jen tam na ne nikdo nechodi s tim pravym vybavenim a nevenuje se tomu. Teda predpokladam, ze ti jde o sumce.

Honza_st | St 9.1.2002 9:56:39

Na Po jsme chytali asi 10x. Povolenku jsme kupovali v městečku Rovigo, cena cca 1000 Kč na 3 měsíce. Povolenka platila na více vod dané provincie. Jednou jsme chytali na Gardském jezeře a řece Adige. Bylo potřeba zajít k "rybářům" (obecní úřad) , pak zaplatit na poště složenky, dokoupit v trafice kolky a poté nám byla vystavena povolenka. Je potřeba ješte pas. Pozor na uřední hodiny a siestu. Pokud si pamatuji, tak bylo otevřeno u rybářů každý den 9-12 14-16. V pondělí nebylo otevřeno odpoledne, takže jednou jsme museli čekat do úterý. Je pravda, že pokud člověk nedělá "čurbes", tak nás nikdy nikdo nekontroloval. Karabinieři nás přehlídli dalekohledem a nic se nedělo. Domorodci jsou dost družní. Problém je jazyk. Anglicky nikdo neumí, na úřadech trochu němčina. Lov je závislý na množství vody. Pád hrozně teče a při hloubce 5 až 20 m je problém v proudu cokoliv udržet. Pokud je více vody (květen, červen) tak plave mnoho větví. Nejčastěji jsme chytali na "bojky" (problém ukotvení) nebo na položenou v točáku. Vozili jsme si líny a kapry (celníci by asi ječeli, kdyby je našli). Jinak nejvíce záběrů bylo na stříbrné karasy, pokud se je podařilo nachytat - dost problém. Na položenou a rousnice brali malí sumci. Domorodci doporučovali jako nejlepší období říjen (kamarád chytil "našeho" největšího sumce 70 kg). Jinak je nutná loď s benzinovým motorem !!!. Také jsme dostali rybářský řád v italštině ale nenechali jsme si ho zatím přeložit, mám však obavy, že je již ztracen.