Čistý partikel alebo aj krmivo?

Mám dilemu. Veľa rybárov vraví: Nehádž tam ten šrot budeš chytať malé rybky. A pritom na feeder sa loví s krmidlom a krmivom.Keď budem stále chodiť pravidelne na jedno miesto na tečúcej vode má zmysel hádzať tam krmivo alebo stačí partikel? Poraďte čistý partikel alebo krmivo. K vode chodím tak na štyri hodky skoro ráno alebo večer.
Autor diskuse: cifo - , 26.6.2006 feeder - nástrahy, návnady

mirmen - Profil | Po 26.6.2006 0:48:20

cifo: osvědčilo se mi při dlouhodobém navštěvování jednoho místa na řece vnadit pouze partiklem ( kroupa , kukuřice, hrášek...)
Místo bylo v nadjezí, šíře řeky asi 40 m, hloubka v nadjezí mezi 4,5 - 6 metry. Převážně kapr a cejn.
Někdy jsem tam lovil ráno, jindy po obědě aj. Ryby jsem chytal přesto, že jsem nekrmil ve stejnou dobu, a někdy i s 2 denní přestávkou. Průměrně+ jsem dával na zakrmení ( po skončení lovu ) cca 1,5 - 2 kg návnady. Před samotným lovem jsem jen lehce zakrmil, cca 2-3 deci návnady. Lovil jsem ale na pečivo v kombinaci s hnojákem nebo kostňáky nebo na dipovaný dortový oplatek.

Krmivo s větším podílem jemných částic používám spíš v chladnější vodě ,při krátkých vycházkách na místo, které nebylo dlouho chytané nebo tehdy, když se chci bavit s drobnou rybou.