Je tady někdo kdo plati 6000 a více v Francie pro lov na soukromák

zajima mně kolik cechu je tak pry kapse že radší jdou do francie na soukromní než se trapit v cechách nebo v ma´darsku za 3 litry,zn. 20-itka zaručena
Autor diskuse: Rick - Profil , 2.4.2006 kaprařina - revíry, cestování

Rick - Profil | Ne 2.4.2006 21:21:02

JP ano pane, máte pravdu, v všem. Otázka ale je taky z jiného soudku. Znam (ale nechytal) hodně soukromých francouských vod (známy má ryb. cestovku tak dostanu občas echo) a jsou nesrovnatelný s tím tady. Nečo mezi hejlov a vrbensky, většinou moc vetší 20-100 ha standard a s pro nás neuveřitelnou osádku. stovky nad 15 a desitky na 20 a 25. Tady se tohle ani nedá krást dohromady, tam to překvapivě jěste roste a ročne 2-4 kilo není probém. To je proč se ptám. Když někdo je ochotný čekat tydně, házet do vody za deseti tisice proč tehdy nezkusí vodu kde ty kapřy alešpon jsou realní dozašitelný, když mu stejne jde o fotku a památku. Sem tam je tam taky kaprodróm (fishabil např.) ale vetšinou naklonuje na Hejlov ale s 100 krát víc ryb/ha.

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 20:39:13

Radek Fox - ® Jo ve Francii je to asi problém ale aspoň se domluvíš v Maďarsku, Co mám říkat já když umím jen rusky :-)))

Milda - Profil | Ne 2.4.2006 17:06:50

Souhlasím s m.kindlem.Sám jsem jeden rok na soukromák měl povolenku celý rok.Ž je těžké chytit tam většího kapra?Málokdy tomu tak je.On je problém v tom,že kapraři chytají zarytě na boilies,ale na to už jsou kapři navyklí.Dám př.Kamoš byl loni na Vrbenském,.dny se jim vůbec nedařilo,tak jen tak zkusili klasiku v podobě krmítka s průběžnou montáží,do krmelce šrot a na háček rohlíkáče.Hned začali tahat spoustu kaprů nad 70cm a chytli jednoho 19kg a dva nad 15kg,dle jejich slov jim ještě dva velcí upláchli při podebírání.Oni ti kapři jsou totiž často na soukromákách přeboiliesovaní,tak to chce jen změnu.Sám jsem na tom soukromáku,kde jsem měl povolenku nachytal většinu kaprů 70+klasikou,minimálně dva se během 6i hodinových vycházek spletli.A taky mi vadí ještě to,že ti kapři jsou čím dál tím méně bojovnější.Stejné ryby jsem tam lapl několikrát a ti kapři prostě snad tuší,že půjdou zpátky.A o klidu?Tak to možná jen Hejlov a Vrbenské,jinak je tam narváno spousta rybářů a úplně mě fascinuje,když je tam v létě hlava na hlavě a každý rve do vody desítky kil krmení,i když je omezen denní limit krmení,ale nokoho to netankuje.Je fajn,že tam člověk može chytat 24.hod.,ale již z výše zmíněných důvodů o soukromáky nemám zájem.Toť můj názor.Ani nemá snad se smysl zmiňovat o "kaprařích",co tam jezdí s celýma rodinama,křiku u vody jak na fotbale a večer všichni zlití....Raději jdu někam na svazovku nebo na řeku,kde je klid a i když nechytím zdaleka tolik pěkných kaprů,tak si jich jinak vážím a taky se jinak rvou,když je má člověk na prutě.Taky ještě ten zubožený stav ryb na některých soukromákách,kdy je ryb po Xté chycená a má rozškubanou tlamu....škoda dál psát.

lc1 - Profil | Ne 2.4.2006 16:03:00

Hejlov nejlepší soukromá voda u nás prosrě bez konkurence už jen to že tam plave český rekord

Jiří Pacovský - Profil | Ne 2.4.2006 15:49:19

m.kindl,Radek Fox-nevidím problém se stát členem Kapřího Světa,stačí zaplatit členství(cca 2000,-)a neni problém(stejně v ceně členství dává JT darky v podobné hodnotě).

Radek Fox - Profil | Ne 2.4.2006 14:23:40

Pacovský J. - Jsem na tom stejně jako kolega Kindl, protože nejsem členem Kapřího Světa, tak se tam asi nechytám co? Neviděl bych problém zaplatit za povolenku i více než registrovaní, ale asi je to nemožné?

Rick - Ještě k Tvé otázce. Zde musím souhlasit s J. Pacovským, jelikož Francie je hodně daleko a za stejné náklady se podívám na dvě výpravy do HU, kde není problém se domluvit a jezdím tam klidně sám. Ve Francii bych viděl jako hlavní kámen úrazu jazykovou bariéru. Nicméně se tam určitě brzy podíváme. S kolegou už jsme měli na poslední roky plánované již tři výpravy do FR, ale vždy došlo k jejich zrušení z důvodů pracovního vytížení a jeho nových podnikatelských záměrů. Tak už možná letos v zimě...

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 13:51:18

Jiří Pacovský - ® Jinak na Hejlov bych se podíval rád jenže nejsem členem a myslím že bez toho to nejde :-(

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 13:49:37

Sakra,teď to vypadá jako když pomlouvám kvalitní vody a házím všechno do jednoho pytle :-)
Alá to takhle nemyslel,jde mi jen o pár konkrétních případů kdy jsem stále dokola četl o pár lidech a hltal jejich články.Připadalo mi že prostě nachytají kdykoli a kamkoli přijedou a teprve někdo kdo o tom třeba ví víc mě vyvedl z omylu když mi řekl kde,kdy a jak se na té vodě chytá...Je to hlavně myslím o tom aby zarybnění mělo hlavu a patu,Když mi někdo začne hustit do hlavy jak se má chytat na boilie,jakej je kaprař a nakonec mi ukazuje fotky z Toušeně a přitom ani nemá rybářskej lístek tak to je to o čem mluvím.Jinak zahraniční revíry neznám,nikdy jsem tam nebyl ale určitě se tam jednou podívám...

Jiří Pacovský - Profil | Ne 2.4.2006 12:43:06

m.kindl-jdi na Hejlov,nachytej tam trofejní ryby a pro mě nebudeš,žádnou "mediální" hvězdou,ale dobrým kaprařem.

Jiří Pacovský - Profil | Ne 2.4.2006 12:39:08

Rick-jde ti asi o to kolik rybářů by jezdilo na kvalitní soukomou vodu, která by byla v čechách?Vím proč se ptáš, a z toho důvodu asi pramení tvůj dotaz,je to tak? Má odpověď je,že by záleželo jaká má být finanční návratnost a podle toho se zvolí typ soukromé vody,já se přimlouvám za typ Hejlova.Ještě k t té Francii,tam jsou i mimo povolenky(jak na státních či soukrom.vodách),značné náklady na cestu,proto kvalitní soukr.voda v čechách, má budoucnost.

Jkh - Profil | Ne 2.4.2006 12:35:57

Rick: dovedu si představit takovou vodu klidně navštívit...ikdyž jsem ve Francii na rybach nikdy nebyl, mozna proto, ze neznám nikoho kdo by jel s patřičnými zkušenostmi chytani ve Francii, neb narodaci francouzi jen velmi neradi pouzivaji jiny, nez jejich rodny jazyk.. a domluva francouzky u mne trochu vazne...:-(( EDIT: takze mi nezbyva nic jineho, nez se "trapit" u nas...:-o))

Jkh - Profil | Ne 2.4.2006 12:06:36

m.kindl: myslim si, že chytit velkou rybu na soukromáku je v nekterych pripadech mnohem težší, než třeba na NM. Jelikož je na většině soukromých vod tolik menších ryb, že problém selekce na vetší kusy muže být dle mne obtížnější, než si "vysedět" větší kus např. na již zmiňovaných NM. To už vůbec nezmiňuji opatrnost ryb. Zajímal by mne pokus, kdy jeden rybar chytal v jeden tyden na soukromaku a druhy rybar na NM. Chytali by na stejnou nastrahu, stejne velikosti....verim, ze do poctu kvantity by jasne vyhral soukromak, ale chtel bych videt vysledek kvality..../neberu vyhodu mista, atd..../ Navíc soukromák o 100 a vice ha se snad neda se soukromakem 2ha srovnávat. Vem si jen zalibu anglánů chytat na rybníku kde jsou např. jen 4 ryby...take na soukromaku. Jedinou výhodu vidím v naprostém klidu na delší výpravě....

Klikař - Profil | Ne 2.4.2006 11:50:37

m.kindl - ® Nezob se ale musim ti oponovat ! Jezdím převážně na soukromé vody muj osobák mám ze státní (17.3kg) a vůbec si nepřipadám jako méněcený a nebo jak ty si napsal ,,někdo se snaží udělat na přerybněným kaprodromu jméno je to úsměvné :-)" Soukromák je úplně o něčem jiném (ano pravdu máš jak který) Klid u vody,žádná buzerace od RS (pokud nejsi místní) lov 24hod atd atd.To jen pro vysvětlenou.Ty máš svou pravdu ,ja mam svou pravdu :-)))))
Rick: Francie jako zemně je velice krásná,byl jsem tam několikrát (bohužel vždy služebně) ale nikdy chytat,doufám ale že to v brzké době napravím.:-)

hunol - Profil | Ne 2.4.2006 10:47:31

Ahoj, myslím že je velice ošemetné slovo soukromák, kaprodrom atd. Já vody takto nerozděluju protože je to velmi zavádějící a třeba Dyje 6 je taky "soukromák" a myslím že ůlovky z této vody nikdo nestírá.A kdyby ( teoreticky) někdo koupil NM byly by ůlovky z této vody tímto znehodnoceny a zesměšnovány.Budeme posuzovat úspěšnost rybáře i tak, jestli a kolikrát porušil RŘ aby ulovil svou rybu?
Myslím, že jde spíš o to jak jsou vody spravovány a vedeny, za jakým ůčelem jsou přednostně provozovány na rozloze, zarybnění, atd.
Kdo zná všechny soukromé i svazové vody tak důkladně aby mohl hodnotit co a kde je akceptovatelné a co ne?
Mohlo by to dojít tak daleko že by jednotlivé vody měli cosi jako počet hvězdiček podle obtížnosti a rozděleny do kategorií a podle toho hodnoceny.
Vím že jsou revíry 1-5 ha které jsou doslova narvány rybou a nedá moc práce tyto ulovit ale nastavit jako kritérium pro hodnocení ůlovků jenom řežim soukromý a svazový se mi zdá velmi neštastné.

Rick - Na tvoji otázku: Do Francie jezdím za vínem, ne za rybami a není to o penězích. Pěkné ryby se dají ulovit i u nás.Lovím pro potěšení, pro krásné chvíle strávené u vody. Tímto zároveň odpovídám na otázku jestli se honím za rybama po celé Evropě. Je to věc každého rybáře jakou si zvolí cestu.

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 9:19:12

dandys - ® Já proti tomu nic nemám,jen mi vadí když se někdo udělá mediální hvězdou a ty najednou zjistíš kde to vlastně nachytal.Nic proti Maďarům nemám,klidně bych se tam jel podívat :-)))

dandys | Ne 2.4.2006 9:12:05

m.kindl: Jenže tohle dělení (zachytat si/udělat jméno) stejně nikdo nerozpozná. Jakmile se zmíním a třeba jen tak sem dám fotku kapra ze soukromáku, hned mě ostatní nařknou že jsem ten druhý případ. V tu chvíli jsem pak ten, co se snaží si udělat jméno a něco dokazuje na soukromáku. Můj přispěvek ber jako námět do diskuze, osobně jsem byl jen jednou na soukromáku :-))) ale letos zajedu zas, do maďar. Ale asi se budu bát sem nějakou fotku dát, abych si nezkazil image :-DD

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 9:01:08

snake - ® Chápu že jsou lidi který nemají čas na vysedávání u normální vody a tak si chtějí zachytat,ale když si někdo snaží udělat na přerybněným kaprodromu jméno je to úsměvné :-)

snake | Ne 2.4.2006 8:09:50

myslíš že na soukromém revíru je to o něco snadnější chytit trofejní rybu?Já bych řek že přelstít několikrát chycenou rybu není vůbec jednoduché a mimo jiné spousta rybářů v Angliji a nejen tam má světové úlovky ze souk. vod a máme je jako "vzor"a mluví se o nich jako o nej. rybářích a vody kterým se věnují kolikrát nemají ani 5ha!!!Takže proč ne, já proti nim nic nemám a souk. vody jsou kolikrát ošemetnější než vody státní.

m.kindl - Profil | Ne 2.4.2006 1:30:11

Já myslím že je věc každýho kde loví a jakej požitek mu to přináší,ale rozhodně mě rozesmívá když někdo seká na soukromých vodách trofejní kapry a snaží se potom machrovat jakej je kaprař.Podle mého názoru ať si každej loví kde a jak chce podle svědomí ale ať nevnucuje ostatním to co si většina nemůže dovolit...Není voda jako voda ale přeci jen bysme v reálným životě měli zveřejňovat to co je reálný a né jen řadu pohádek aby všichni viděli že na to mám...Samozřejmě jsou vody kde je těžký ulovit kapra ale o tom se dočteme jen od pár lidí jako např Kučera,Těšínský atd...jinak mi většinou chybí soudnost :-(((

Míra Rybář - Profil | Ne 2.4.2006 0:38:36

A proč zrovna tohle tě zajímá. Já nepatřím k těm, co si jedou do světa zachytat, ale snažím se, aby ty úlovky co mají jinde, jsme tady měli taky. A to už třeba jen tím,že těm kteří si můžou dovolit jet kam chtějí nezávidím. Když jdu na ryby a asi 3x - 4x za sezonu si vezmu kara do 45 cm,nedrancuju vodu a chci aby ta ryba dorostla. Pokud ale mezi námí budou závistivci a masaří, tak se k lepšímu nic nezmění. Jak jsem již včera psal, že v MO HK někdo ulovil a podle sumáře odnesl přez 400 kg ryb, je pro mne celkem nepochopitelné. Takže, chovejme se k rybám ohleduplně a za pár let si tady zachytáme zrovna tak jako ve Francii, Itálii, AQnglii,Španělsku a.j.