Zpřísnění podmínek ponechání ryb

Jaký máte názor na podmínky rybářského řádu ohledně ponechání si ryb (počet kusů, nejmenší lovná míra, hájení atd.)? Několikrát se to tu už řešilo. Především skupina "ultramasařů" se tu probírala již několikrát, ale představa, že mi RŘ dovoluje si za rok ponechat legálně např. přes 700 ks kapra, nebo co se týká dravců, tak např. cca téměř 180 ks candáta nebo štiky, je docela mazec. A pak se divíme že některé druhy ryb na některých revírech úplně vymizely. Některé revíry sice mají konkrétní podmínky, viz celoroční hájení parmy (která by si vzhledem ke svému úbytku ovšem zasloužila mnohem větší ochranu). Jediná změna v loňském roce, kterou bylo zavedení míry okouna, mi přijde ze strany svazu hodně málo!
Autor diskuse: michalsima - Profil , 14.1.2020 všeobecné - RŘ, MO, svazy

sven - Profil | St 15.1.2020 17:21:43

Sa(l)micka >> Bohužel se o tom s námi nikdo bavit nebude..
Max. s uživatelem a tím je ÚS. Tedy jestli vůbec..
Je to záležitost povodí a ani v minulosti se nás nikdo neptal na vyjádření k masivnímu dláždění a betonování koryta v rámci opevnění průtoku dvěma obcemi, na horním toku..
A to se jednalo o chovnou pstruhovku.. Stále je to tatáž voda, co na fotkách dole..

sven - Profil | Út 14.1.2020 22:48:03

Sa(l)micka >> My jsme chudí, bo jsme vydali ranec za stavbu klubovny a navíc nám svaz sebral lukrativní chovnou pstruhovku... jakože si příroda poradí sama...
Ale na gulášek a kafe gratis, zatím vždycky zbylo :-)
V realu to vidím spíš tak, že skoro každoročně tam z bioplynky, kterou nějaký kretén dovolil postavit v chráněném území něco uteče a část toku otráví... když nebude žalobce nebude soudce.. a rovněž je na toku v plánu stavba původně suchého a v současnosti prý už mokrého poldru.. Za ten poldr (cca v místech foto) by se slušelo někoho pověsit za žebro jako Jánošíka..

MAXXSKATER - Profil | Út 14.1.2020 18:28:22

michalsima - >> Navíc to ve všech územních svazech nezůstalo stejné ...