Na kapry bez podběráku?

Včera jsem se při rybaření na přehradě dostal do slovní rozepře s kolegou rybářem. Po ulovení kapříka jsem mu ukazoval krvavé šrámy na rybě a povzdechnul jsem si, že beztak nějaký debil tu rybu smýkal po břehu na třicítce vlasci, poněvadž mu bylo líno použít podběrák. Kolega rybář se začal ošívat že podběrák není součástí povinné výbavy - jak jsem pochopil, tak se ozvala potrefená husa. Po kratší výměně názorů jsem debatu ukončil tím, že na kapry jde bez podběráku jenom pitomec. Rybář se urazil a bylo po debatě :-)
(během lovu jsem si ověřil, že podběrák opravdu u sebe neměl)
Tento rybář měl ale bohužel pravdu v tom, že v MRS podběrák opravdu není součástí povinné výbavy (nevím jak v ČRS).
Co si o tom myslíte? Bylo by správné zavést, aby bez podběráku na MP vodách rybář nesměl lovit? A jak by jste se zachovali ke kolegům, kteří smýkají s rybami po břehu?
Autor diskuse: Luckyman - Profil , 2.11.2014 všeobecné - náčiní, doplňky

berete si k vodě s sebou podběrák pokud se chystáte na kapry?

A) Samozřejmě vždy91%

B) Většinou ano5%

C) Většinou ne1%

D) Neberu nikdy3%

Od 2.11.2014 hlasovalo 194 čtenářů.

Ntvistr - Profil | Ne 2.11.2014 17:16:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chodit na všechny ryby bez podběráku je prostě blbost všech co to praktikují... řekl bych , že by to měla být samozřejmost stejně jako vyprošťovač háčků ... konče podložkou pod kapry.
Prostě otočit myšlení některých jedinců nelze mávnutím proutku.Stejně je to s používáním srkaček a jiných patentů Masařek...

Toto jsem včera vyndal z jednoho kapříka.. za posledních čtrnáct dní druhý kousek. Ty banány na srkačce je opravdu mistrovský kousek ...