Boilie - proces po jeho uvaření

Ahoj, chci pro následující sezonu vyzkoušet vlastní výrobu boilie.Co se vyroby týká tak už mám celkem jasno. Tápu ale v tom, co s boilie po tom co ho uvařím. Nevím zda se má nechat vyschnout, pokud ano tak jak dlouho - potřebuji spíše měkčí boulie pro jednodenní chytání . Nevím zda je možné boilie zamrazit, abych ho pak v případě potřeby mohl kdykoliv použít.Chtěl bych poprosit o jakýsi kompletní návod na to jak zacházet s boilie po uvaření. Díky všem za rady
Autor diskuse: roxtidy - Profil , 22.2.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Boloň - Profil | Út 2.3.2010 20:45:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roxtidy >> Ahoj. Mám odskoušeno boilie po uvaření rozprostřít na utěrku(snaž se aby boilie nebylo nasobě navrstvené,ale aby boilie bylo pěkně rozprostřené)boilie nedávám hned po uvaření na mrazák,ale nejdříve až po vychladnutí to znamená pokud chceš mít boilie měkční,tak ti stačí i pár hodin pokud tvrdý tak ho můžeš nechat i pár dní. boilie hlavně nesuš někde v kuchyni nebo v koupelně nebo dokonce na toaletě jelikož čerstvé boilie má tendenci při sušení na sebe vázat veškeré pachy a proto je nejlepší boilie sušit na dobře větraném místě jako je třeba balkon samozřejmě pozor na slunce boilie by Ti zcela určitě popraskalo jak už tu psal kolega Malda 512 . Z mrazáku vytáhneš boilie přesně takové jak si ho tam vložil buď tvrdé jako kámen nebo měkké to už záleží na Tobě. Malej Tip. do Boilie před tím než ho dáš např.do sáčků nalej trochu tekuté potravy či atraktory boilie jej většinou vsáknou ještě dříve než zmrznou. K vodě boilie můžeš odnést přímo v těchto sáčcích a až u vody jej dej do siťky a do stínu jelikož když před lovem boilie vyndáš například o den či dva dřív,tak ti samozřejmě bude tvrdnout a už nebude přesně takové jaké jsi ho dával do mrazáku.... tak teď jsme probrali jak se starat o boilie jako je mražení,sušení,uskladnění ale v neposlední řadě taky nesmíš zapomínat na sebe a při kontrole boilie jestli Ti třeba nezačalo praskat nebo nenej bože plesnivět musíš dodržovat pitný režim ,tak jak to dělám třeba já......Ahoj :-))

Tomajo - Profil | Út 23.2.2010 17:20:11

roxtidy >> ono na opravdu krátké vycházky, by pro tebe bylo nejlepší použít na lov pelety, ty pracují ve vodě opravdu velice rychle. Jediná nevýhoda je nemožnost nakrmení ve větší vzdálenosti. Ale např. krmnou raketou se dají dopravit pelety cekem daleko.

Tomajo - Profil | Út 23.2.2010 12:25:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj, pokud chceš mít boilie čerstvé a měkší na krátké vycházky, tak ho po uvaření něchej jen pár hodinek proschnout(já ho nechávám tak 3-5hod.) a dej zamrazil. Až půjdeš k vodě, tak si vždy vem tolik, kolik předpokládáš spotřebavat. Když ti něco zůstane, tak můžeš opět zamrazit na příště. Jen nění dobré zamražovat bolilie vícekrát.(začně ztrácet na kvalitě) Já ho zamražuji tak max. 3x. Samozřejmě u vody uchovávej v nějaké prodyšné síťce, nebo boilie tašce.