Gastronomicky koutek pro lopaty a nemehla

Koutek pro ty co vari s laskou ale moc tomu nerozumi .
Profesionalum vstup povolen jen na vlastni nebezpeci .

Prosím jen vlastní fotky, cizí fotky jen odkazem.
Autor diskuse: Bosanac - Profil , 13.2.2010 muškaření - ostatní
Dále moderují: Maxwell Profil + Benda 24,72 Profil + ZN Profil

Pike - Profil | So 15.6.2024 12:44:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 21 - Toskánská vepřová pečeně s americkým bramborem a tvarohovým dipem. Naloženo přes noc, pak ráno ještě 3 hodiny potřené pastou v lednici, grilovaná nepřímo na teplotu 62 stupňů v jádře, pak jsem nechal 15 minut dáchnout a servírovano. Dávám 9/10 bodů.

medvěd - Profil | So 15.6.2024 8:06:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pořádně ostré kari mám rád.Hezky jsem se potil

hadr kapr fakr boy - Profil | St 12.6.2024 11:50:47

Houbořízky

Mr.Buřinka - Profil | Út 11.6.2024 10:21:40

Ahoj,
zkoušel jsem gravlax z kapra.
Servírováno s domácím kváskovým chlebem a znojemskou okurkou.

Pike - Profil | Ne 9.6.2024 13:46:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní jubilejní grilování číslo 20 - bůček BBQ + bůček SPoG. Cca 130 minut na 150 stupních v grilu. Za mne BBQ lepší, já mám sladko pikant chuť rád. SPoG udělal dobrou krustu. 8,5 bodů z 10.

Maxwell - Profil | So 8.6.2024 18:15:24

Tvl tady zerou maso a ja musim zeleninu...

medvěd - Profil | So 8.6.2024 12:57:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pike >> jak máslo

medvěd - Profil | So 8.6.2024 11:07:20

Rano jsem se stavil u chovatele Angusu a něco málo si přivezl.Vysoky a nízký rošténec,flank z Janovice a býčka krasne mramorovane žebro.

Pike - Profil | So 1.6.2024 12:13:57

Letošní grilování číslo 18 - cca 1,4kg karé grilované v omáčce z coly a marmelády na teplotu v jádře 65 stupňů. Sladké omáčky mám rád, takže za mne velice v pořádku. Jde tam dát i trochu chilli, pokud nejí děti. I smoke ring byl. Proti krkovici víc libové, ale krásná masová chuť a proti troubě je cítit ten gril, ta chuť. Uděluju 9/10 bodů.

PS: ať žije pergola.

strejka - Profil | Ne 26.5.2024 19:13:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sezóna v plném proudu…

Maxwell - Profil | Pá 24.5.2024 7:45:22

Panenka v kabatku...

medvěd - Profil | St 22.5.2024 19:12:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taková blbost.Jen sůl a citronovy pepř.Potirano oliv.olejem s citronem a petrzelkou

Eli - Profil | Ne 19.5.2024 19:05:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Roastbeefek z roštěnky z mladého býčka a steaky ze svíce na grilu...😋

Pike - Profil | So 18.5.2024 13:05:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

etošní grilování číslo 15 - cca 1,3 kg krkovice s BBQ Bacon kořením od Pipmastera grilovaná na 65 stupňů nepřímo při 150 stupních, pak na 45 minut na cílovku 74 stupňů v misce s černým pivem a BBQ omáčkou. To pak zredukovat na sporáku s trochou másla. Dávám 9/10 bodů

Maxwell - Profil | Ne 12.5.2024 21:07:09

Zaye burgry

Eli - Profil | So 11.5.2024 20:02:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Panenka s pepřovkou a pečenými brambory...😋

Filla - Profil | Čt 9.5.2024 14:57:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Online next level vol.oka s poličánkem a čedarem. Česnek v tom umí dobře zahrát.

Jettys - Profil | St 8.5.2024 13:06:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Panenka s bramborou

Maxwell - Profil | Po 6.5.2024 21:39:34

Dnes hambac

Filla - Profil | Ne 5.5.2024 15:04:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Není nad dobrej toustík u vody. Udělám prvně vol.oko, dám bokem a vložím se šunkou, sýrem a červ.cíbou mezi pečivo. Nahoru pak cheddar, kterej se rozpeče ve zlatou krustu. Taková blbost, ale mám to rád.

Jettys - Profil | So 4.5.2024 18:43:03

Pike >> bohužel už nevím které, měl jsem to 10dni ve vakuu

Pike - Profil | So 4.5.2024 13:58:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jettys >> hezky pěkně. Jak jsi koření?
Já jel dnesk bůček😂

Jettys - Profil | So 4.5.2024 13:26:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kousek krkny

Filla - Profil | Po 29.4.2024 7:18:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S klukama na vandru Stezka Českem. Desetitisíce utracený za ultralight kokotiny a 10kg žrádla a pití v batohu. Etapa Bílé Karpaty byla náročná, ale krásná. Titul PánvePán získala suprová kuř.tikka před T-bony z jehněte s plpou z chilli a medvěd.česneku (zdar Petře😁)

Menca - Profil | Čt 25.4.2024 3:12:37

A přitom taková blbost …

Menca - Profil | Ne 21.4.2024 23:40:14

A přitom taková blbost…

Pike - Profil | Ne 21.4.2024 13:18:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Letošní grilování číslo 12 - bůček vydatně okořeněn SPOGem od Pipmastera. Cca 3 hodiny na 150 stupňů v klasickém kotlovém. Dnes mi chvilku trvalo stabilizovat teplotu, ale pak to šlo krásně. Cca 1,2 kg masa zmizelo hned. Další bůček bude s BBQ kořením. Známka 8,5 / 10. Příště si musím připlatit za lepší bůček, tento byl průměrný a na 10 / 10 to chce lepší kvalitu.

Reznik76 - Profil | So 20.4.2024 10:08:38

Marcel >> neměl sem teď moc odbyt na roštěnce, tak sem si je odkládal do dry ageru
Nastaveno na 2°C a vlhkost myslím 75%
Až budu v práci tak to upřesnim
Jinak zraju celý čtvrtě minimálně 21dni než je začnu bourat

Reznik76 - Profil | Pá 19.4.2024 16:03:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

77 dní
Ale je to ,,jen" mladý býk 🫣
Takže tučnost 0
Zapomněl sem to zvážit před, nicméně pokud to někoho zajímá tak z 10 kg celýho roštěnce
Je 1,1kg ořezu a 10ks steaků o váze 4kg

Pike - Profil | St 17.4.2024 18:59:03

Zakoupen na test nový rub od Pipmastera. Jeho klasický BBQ jsem zařadil mezi své základní spolu se SPoGem. Tady uvidíme.

Pike - Profil | Ne 14.4.2024 13:16:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včera a dnes letošní grilování číslo 10 a 11.
Zatímco včera burger výtečný, bez zbytečných serepetiček s poctivou chutí masa, dnes od včera naložený šašlik nijak nenadchnul. Již podruhé a v jiném receptu. Tímto na něj seru.
Známky si dovolím udělit tyto:
Burger - 9/10
Šašlik 5/10
Přiští týden bůček vcelku nebo marinovaná vepřová pečeně. Možná žebra.

medvěd - Profil | So 6.4.2024 12:07:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Včerejší Pokr Belly a splátek coleslaw,samozřejmě made in já

medvěd - Profil | Pá 5.4.2024 14:15:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Troška toho bůčku

Červené karty: LSD, rover, doktor multiplikator, Jovánek, musiláč, xycht, tuzemak, mlíčnák, welbin, Milan3, PavelJ, chyť a sněz, Gloton, AC/DC