Bolo proutky nejvyšší kategorie.

Hledám kvalitní bolo proutek 7m(do 20g, a/b akci), hmotnost max. 300g(aktivní lov i 4hod).
Hlavní fakorem výběru je pro mě co nevětší užitná hodnota (zpracování, váha, servis) a jsem ochoten za ni zaplatit nemalý peníz. Přehled o sortimentu mám (takže netřeba jen vypisovat info z webů), spíše uvítám osobní zkušenosti vlastníků těchto proutků, abych zůžil výběr než začnu objízdět a zkoušet. Na papíře se mi zamlouvá incredible strong, koex master od Mila / fiume xxt od Colmicu/ r 18 ultra slim od Tubertini. Předem děkuji za vyčerpávající odpovědi.
Autor diskuse: kolopolo - Profil , 15.2.2018 plavaná - náčiní, doplňky

Jakou značku bolonězky preferujete?

A) shimano11%

B) colmic17%

C) milo13%

D) tubertiny9%

E) trabucco30%

F) mivardy4%

G) jiná17%

Od 15.2.2018 hlasovalo 54 čtenářů.

9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nmarmyš - Profil | Čt 15.2.2018 9:01:45

Valuček >> Prut správně držíš...:-))))))) Vloni přes 200 docházek s bolem,letos teprve 22 a ty mě chceš učit,kde se správně má držet prut? Naposled jsem ho držel včera a to tak,že mám patku navi mezi prsty.

Nmarmyš - Profil | So 21.3.2020 12:08:46

hanyking >> Vzal bych 3000 pod 300 gr. do tisíc korun. Na tom navi zas tolik nezáleží.Pokud lovíš víc pod špicí,stačí i 2500.

NBacha - Profil | Čt 22.2.2018 19:58:34

hraji >> Beru to, že máš s bolo mnohem víc zkušeností jak já, páč mám jenom jednu:-))) Ale na druhé straně chápu splávkaře, že nechce dělat průkopníka slepých uliček. A to jsem musel udělat i já, protože když jsem tu boloňku kupoval, tak v Česku o tomto lovu málokdo věděl, respektive ho neprovozoval.
Jinak se k výběru prutu bude stavět člověk jako ty, který závodí a jinak já, který závodění nesnáší. Takže bych taky zvolil třeba známější, doporučenou s dobrým servisem. Tu co mám, jsem kupoval někdy před patnácti lety, občas si na ní rád zachytám a novou neplánuju. A klidně jí doporučím, protožre mi jí opravili deset let po záruce.

Nhraji - Profil | Čt 22.2.2018 19:42:34

svaro >> no ale to je opravdu revoluční přístup. Budeme si kupovat sice nekvalitní boloňky se špatnými vlastnostmi, ale hlavně, že je budeme kupovat od prověřených lidí, aby nám je opravili nebo vyměnili?
Chápeš, že pro některé lidi v této diskuzi je tím prověřeným člověkem třeba dodavatel Tubertini, Mivardi, Colmic? Asi něco dělám špatně, ale zlomil jsem za deset let jednu boloňku, Shimano, svojí chybou. A mám boloňky od různých výrobců. Některé špičkové, jiné takové ty obyčejnější.
Vždycky pro mě bylo ale důležité, když jsem je vybíral, zda splní účel, pro který je kupuji, a nikdy jsem neřešil, jestli mi prodejce zařídí opravu. Považuji to totiž za samozřejmé. A mám bolo od Colmicu, Shimana, Mila a Tubertini.

Nsplávkař - Profil | Út 20.2.2018 20:26:13

Murmandam >> Maver jste tu tlačili ještě předloni přesně jako teď Tubertini. Smetanu tehdy slízl Manni, servis a pověst značky Maver dnes zachraňuje Franta. Už máte sehnanýho nějakýho podobnýho vlastence který tu za dva roky bude plnit to, co dnes Manni jménem Tubertini slibuje??

NMira Kolínek - Profil | Pá 16.2.2018 17:27:00

ploutev77 >> Firma Triana zkrachovala snad před sedmi lety...

NPetr64 - Profil | Pá 16.2.2018 10:31:29

kolopolo - >> Vzhledem k tomu,že jsem někdy tady zahlídl svý jméno taky přidám trošku do mlýna.Vlastním tyhle 3 kusy (všechno sedmičky).Rozhodně nebudu popisovat,jak je krásná akce,jak je něco krásně rychlý,co má super parabolu ........Prostě bolo využívám amatérsky,podle podmínek prostředí a způsobu lovu.Abych ti ale napsal pravdu,nejvíc spokojenej jsem s tou nejlevnější.Freedom.S tou se nebojím ničeho,ani větví.:o)
Druhou pozici obsadila superultegra a třetí Sinfony (zatím).U té byly trochu rozpaky,protože první exemplář byl na prd.2x defekt ve stejným místě.Reklamační servis opravdu docela drhnul (taky to tady někdo zmínil).Druhý ST už takový problémy nemá.Získal jsem zkušenost,že čím dražší prut,tím větší potřeba koupit osobně a né přes shop.
.
Koex jsem měl tu čest vyzkoušet u vody,sice jen v 6m a chovalo se to docela rozumně.
.
Pokud můžu něco poradit.K prutu kterej si pořídíš,si hned začni zajišťovat náhradní špičku.Je to sice někdy bez placenýho servisu problém,ale dá se to.Je to jedinej díl,kterej si vyměníš sám doma a ušetříš si 2-8 týdnů čekání na opravu.Případnou fraktůru jiných dílů,je lepší řešit asi osobně (přímo v opravně) než přes obchod.
.
Toť něco málo z mé strany.Je to ale opravdu jen názor nezkušenýho čudlaře.
Jo a 4 hodiny aktivního lovu dáš i s ráhnem na ořechy.:o)
Přeju ti dobrej výběr.

Nbrčkař - Profil | Čt 15.2.2018 23:07:06

Vlastním až příliš boloněk, téměř všechny od shimana (od catany přes speedmaster až k antaresům nebo k superultegra, P.S. moje top bolo je Fireblood předělaná z biče), a vím dnes jediné: už si nikdy nepořídím žádný sedmimetr, naopak, minulý rok "objevil" jsem naprostou geniálnost pětimetrové bolo (přiznám se: inspirován videem "tyma"...) Když jsem s ní chytal, byla tak lehoučká, rychlá a citlivá, daleko nahazovala, až jsem se několikrát nezadržitelně, iracionálně rozchechtal...

NMartin - Profil | Čt 15.2.2018 10:12:45

kolopolo >> Ahoj, mám dva starší kousky, Trabucco HBX Tournament 6m a sedmičkové MILO World Class 3099. Oba byly ve své době špičkové pruty. Lehoučké, rychlé, přesné - radost s nimi chytat. Na druhou stranu, tyhle pruty netolerují chyby a to se určitě není jinak ani u dnešních top prutů. Bez dlouhého podběráku a zvládnuté techniky vylovování ryby je k průseru krok:-) Nevím, na jaké vodě chceš chytat, ale upřednostnil bych 6ku před sedmičkou. ten metr navíc je dost cítit i v té nejvyšší třídě. Přeju šťastnou ruku při výběru.

Nhraji - Profil | Čt 15.2.2018 8:20:20

marmyš >> já bych takovou bolo na internetu nekoupil. Prut takové třídy je potřeba vzít do ruky. Všechny potřebné informace tam vidím. Počet dílů je rovný délce v metrech, tedy 7 metrová má 7 dílů, počet oček neuvádí ani v italském katalogu, asi jej nepovažují za nezbytný.