Kapři ze soukromáku

Co si myslíte o chytání kaprů na soukromých revírech? Je to podle vás jednodušší nebo je tomu naopak, že kapři se tu chytají častěji, a stávají se tudíž zkušenějšími?
Autor diskuse: klučina - Profil , 17.12.2015 kaprařina - revíry, cestování

Radek Fox - Profil | Po 28.12.2015 21:02:31

u.x.a. >> Ty jeden d-e-b-i-l-e, co si tady hraješ na mistra Jana Husa? Jsi jen sebestředný provokatér, který nemá brzdy. Pokud ti dá někdy, někde a někdo z Mrku do tlamy, nemáš se ničemu divit. Z mého pohledu si to zasloužíš, jako prase drbání. Můžeš mi odvetou, stylem duševního mrzáka sázet za každý můj příspěvěk nelíbí, tak jako tomu už bylo v minulosti. Více s tebou nehodlám ztrácet čas.

Maxwell - Profil | Po 21.12.2015 12:39:35

Shrnul bych to takto:

Svazovka
-rybu chytit je daleko obtížnější, ne- li nemožné
-ryby jsou daleko cennější
-fotka je daleko cennější
-fotka pro sponzora je úplně nejvíc nelepší
-chytání je daleko více "in"
-chytají zde ti největší borci
-ryby jsou zde daleko chytřejší, ne-li inteligentní
-chytají zde ti pravý rybáři

Soukromák
-zde uloví rybu každý, za jakýchkoliv podmínek(dokonce, ikdyž tam ryby nejsou, nebo je voda vypuštěná)
-ryby zde nemají žádnou hodnotu
-ryby se sice převáží ze svazovek, ale po transportu ztratí veškerou inteligenci a hodnotu
-fotky jsou naprosto bezcenné
-sponzoři fotkou pohrdají
-chytají zde jen ty největší lůzři a neumětelové
-nikdo si těchto lidí neváží
-kapři jsou naprosto bez inteligence
-chytání zde není vůbec "in"

Těch věcí je samo více, kdyžtak se klidně ptejte....hlavně chytejte na svazovkách! Jinak jste v prdeli...



Škaris - Profil | Út 22.12.2015 17:42:43

Jaký je vlastně ten rozdíl mezi kaprem ze soukromáku a kaprem z nesoukromáku, vlastňáku, chovňáku? Já bych řekl, že ten ze soukromáku je velký, dobře živený, nesežraný, neprošel šlapáním, kopáním, igelitkou a mražákem. Ten z nesoukromáku přesně naopak. Pokud někdo závidí někomu rybu nebo mu vadí, že chytá někde jinde, nebo jinak než on, tak tomu opravdu nerozumím. Tenis se taky hraje na sídlišti na hřišti nebo v hale, plave se v rybníku a nebo v bazénu. Přece nebudeme psát, že ten co chodí na koupaliště je blb....apod. Doba se vyvíjí a každý zvažuje za co si zaplatí a jak svůj čast stráví. Já jsem vystoupil z MO a stydím se za to, že jsem tam vůbec někdy byl a ještě jim za to platil peníze (to je na samostatný článek, fuj). Nyní přijedu na sokromý 11 ha rybník, kde chytím za odpoledne třeba 10 až 15 kaprů, lína, jesetera apod. Nikdo mě tam neruší, sedíme deset metrů od sebe, dělí nás stromy, je tam klid, nikdo nepiští, že tam včera krmil a je to jeho místo, nepřehazuje mě. Neukazuju třikrát denně stejnému člověku pean. Krásný zážitek. No a k dispozici i čistá TOIka. POZNATEK: Ani jeden z těch krásných kaprů neměl na sobě napsáno, že je ze soukromáku! Vyrostli v tom rybníce, jsou krásní, zdraví a bojovní. Takovou rybu u nás na svazovkách místní MO nikdo nikdy neuvidí. Akorát tak vajgly, krabičky od cigaret, hovna, ubrousky, kelímky, PETky, plechovky a krabičky od červů. Tak proč bych za svých poctivě vydělaných 200 Kč nemohl chytat na upraveném molu a na krásném místě krásné ryby? Jsem proto špatný? Komu to vadí? Přeji všem rybářům, ať si chytají kde chtějí, ať vzniká co nejvíce soukromých a klubových revírů. Přátelé, Vy co chytáte ty krásné kapry, foťte se a chlubte!!!!!! Ať ten malý, zlý, závistivý človíček třeba pukne vzteky. Nebo to třeba nemusí vůbec číst a může se radovat z 40 ks 40-ti cm kaprů v mražáku, což se mu vyplatilo za ty členské poplatky. Komu se můj přísvěvek nebude líbit, tak to je asi tak všechno co s tím (kromě nelíbí) můžete dělat.

merca - Profil | Pá 18.12.2015 15:46:11

Ahoj, myslím ,že kdo si chce opravdu vytvořit objektivní názor na " soukromáky" měl by si je nejdřív vyzkoušet! Chodím na ryby asi od roku 1986 - dřív to byly pouze svazové revíry v okolí, nejčastěji dostupné pěšky, nebo vlakem. Za prvních deset let rybaření jsem nechytl kapra nad 60cm a to byl svátek.Největší rozdíl u nás( myslím v okolí mého bydliště) mezi svazovkou a soukromákem je ve velikosti ryb a v tom ,že na rozdíl od soukromáků cca 90% ryb ulovených na svazovce jde na pekáč - takže se těžko něčemu stačí naučit a hlavně vyrůst! I když - po vypuštění násaďáků nastanou "závody" ,téměř každý kapřík se chytí, ale protože většina nově vysazených nedosahuje míru, mají brzo první zkušenost s rybářem za sebou.Soukromým vodám jsem se intenzivně věnoval asi čtyři roky a mohu říci že většinu v čechách dostupných vod jsem navštívil.Je nesmysl tvrdit,že tam ! vždy ! chytím rybu - a rozhodně nesouhlasím s tvrzením: soukromák je kaprodrom ! Někde je to lepší, někde horší, ale téměř všude si majitelé ryb i rybářů hledí - vždyť jde o jejich peníze.Jezdil jsem tam hlavně proto ,že se smí chytat non stop a na tak velké ryby jsem dřív na svazovce nenatrefil.Mohu klidně říct, že na soukromáky jsem se jezdil učit - na co vlastně chytat,jaký vercajk, jak vyselektovat malou rybu. Dnes jsem již dva roky na soukromáku nebyl. Nyní znám i svazovky, kde si v klidu chytnu kapra nad 10kg. Je to i proto,že se jsem se já i ostatní rybáři naučili ryby nejen zdolat, ale i fotit a pouštět.A za tyto zkušenosti já osobně děkuji soukromákům.

Maxwell - Profil | Po 21.12.2015 15:00:38

Ještě jedna rada, pokud se opravdu stydíte za rybu ulovenou na soukromáku, normálně se stím neserte a napište , že je to ze svazovky, ještě lépe z těžké svazovky. Jen je při focení nutné dodržovat jakási nepsaná pravidla - předně nefoťte se na tom kačírku a vůbec už ne na mole, to by mohl někdo vaší malou lest třeba i prohlédnout. Důležitý je pak zatloukat a mít v kapse racionální vysvětlení, jako že si kačírek vozíte sebou, nebo že vám tam molo postavil spolek pro pomoc spoluobčanů v nouzi....
Zrovna tak, pokud by jste se čistě teoreticky setkali se svazovkou, která je solidně zarybněná a ryby v ní řekněme nejsou zase až tak vychytralé, je vždy třeba psát, že je to těžká svazová voda, aby nebyl nikdo na pochybách, že jste borci. Ono to ostatně všichni víme, že ti co loví na svazových vodách borci jsou, ale je dobré se v tom ujišťovat...Tak svazovkám zdar, smrt soukromákům...fšem!
Jinak jsem zde stále k dispozici....

arnošt - Profil | Čt 17.12.2015 8:31:53

Je to přesně jak píší kolegové pode mnou,každá voda je jiná.Vím o soukromém revíru,kde,když to jde,není problém chytit 15-20 kaprů mezi 70-90 cm za den.A jiná,stejně drahá voda a není problém být 3-4 dni bez potahu.
Proto asi není dobré paušalizovat,ale spíš soutěžit sám se sebou na každém jednotlivém revíru zvlášť.A je jedno,jestli je svazový nebo soukromý.Voda je mokrá všude stejně a kapr soukromky a svazovky nerozlišuje...

vikikaca - Profil | Út 22.12.2015 21:27:36

Dva roky jsem jezdil na soukromáky a chytal velké kapře ,fotil a připadal si jako frajer ,ju pravda čisté wc ,hezké lovné místa ,ale po 2 letech jsem zjistil že to je nuda chytat furt dokola ty samé ryby a co si budeme namlouvat, většina rychlokvašek z soukromých revíru pyšnící se nádhernými "ochočenými ůlovky" by na svazovce neudělala ani ty násadáky :-) Taky mě nebavilo si pořád někde rezervovat lovné místo i půl roku dopředu.Navíc téměř všude vám na soukromém revíru řeknou kde to máte házet (vozit),co tam plave atd :-), copak to je nějaké kouzlo si zapsat do deníčku dneska jsem vytáhl Frantu 20 kg ,přišel i Jarda 18 kg a chybí ještě Jeseter 30 kg ,ale toho už chytli před hodinou vedle mě ,tak musím aspon 30 minut počkat než zase zabere :-) Na hodně soukromácích se už čepuje i pivo ,děkuji nechci, do hospody si můžu zajít po šichtě !!!Nezatracuji rybolov na soukromých revírech jako dejme tomu nějaké zpestření ,ale objíždět soukromáky a plácat se po ramenou už opravdu ne a závěrem můžu říct že po letošní sezoně kdy jsme se vrátily na svazovky se opět vrátilo zpátky i to kouzlo rybařiny a ne jen "těžba" ochočených ryb .

čeman 29 - Profil | Po 21.12.2015 0:14:28

Kocháč >> Ahoj, píšu to velmi jednoduše a to je že prostě už nemám tolik času v listopadu, prosinci,březen ....na rybách se staženýma hulkama aniž bych přišel o papíry....to se stalo dvakrát a znovu to prostě nehodlám zažít, to je důvod proč v těchto měsících chytám na soukromkách. V těchto měsících je chytání i na soukromkach poměrně složité (ve smyslu najít ryby , tím však nechci nijak své úlovky nadhodnocovat ). V hlavní sezoně chytám jen na svazových vodách, jelikož náš ryb. řád dovoluje alesponˇchytání odd 4-24h........má rybařina je však v posledních sezonách poměrně jednoduchá a to je že se těším z naprosto každé ryby kterou chytím, beru rybařinu jako koníček ne jako důvod se zviditelnit ( i když jsem sponzorovaný a chytám pro některé známé firmy). Miluji rybařinu a chytání kaprů atˇuž na té či oné vodě a nikdy mě netrápilo zda má kapr 20kg nebo 10kg, jde mi jen o to zda jsem se o tu rybu nějak zasloužil vlastním přičiněním a né jen nahozením do stejně mokré vody jak je kdekoliv....věř mi Petře že i o ty poslední ryby sezony bytˇjsou ze soukromky jsem se zasloužilv jen tím že jsem udělal něco navíc, kdybych chytal běžným způsobem a to je zakempit na jednom fleku (je to přeci soukromák) tak bych neměl ani potah. Ryby umím chytat i na svazovce aj na tebou podcenˇovaném soukromáku, je mi ale naprosto jedno kde kdo co chytá, to je prostě každého věc a ani mě a ani (nikomu z nás) tobě nepřísluší to jak koli komentovat.....tohle je prostě každého věc

vagna30 - Profil | Čt 24.12.2015 11:48:21

Chytání na soukromáku,je pravda,jak na kterým má taky svoje kouzlo.Pěkně u vody 3 dni,nikam se nehnat,pěkně si v klidu vyzkoušet svoje taktiky a hlavně ty pohodový večery pěkně u grilu,to je to proč tam jezdim,ne abych nachytal spoustu ryb,ale pěkně se odreagovat od toho denního stereotypu.Já osobně už asi 4 roky jezdím na soukromé revíry,ale abych to uvedl na pravou míru,tak mi to stačí 3 až 4 do roka.Jinak chytam normálně na svazovkach a to ne málo,ale na soukromáku si vždy krásně odreaguji,a hlavně kdo nemá rád soukromáky,tak at tam nejezdí

Pvl - Profil | Ne 27.12.2015 9:17:36

u.x.a. >> Blbej na to jseš dost .

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 9:24:49

Martian >> Musíme vycházet z toho jak k rybařině přistupuje většinová rybářská veřejnost. Za ty desítky let se to ustálilo a máme to i v zákoně a nějakém tom hospodaření s revíry. Máme zákony a vyhlášky, potažmo BP svazů, které tento stav respektují. Proto jsou zákonné míry a nějaké ty zarybňovací plány a to právě ve vztahu k tomu většinovému přístupu chyť a žer. Já proti tomu nic zásadního nemám a svým způsobem jsem za ten liknavý přístup svazu i rád. Je to jistá pojistka, aby se neděly zhovadilosti jako na některých soukromácích, kde je na prvním místě zisk a až na tom druhém ten stav revíru. Byly doby, kdy jsem si taky myslel, že jsem něco víc když pouštím než ti, co ryby berou domů na jídlo. Jenže časem člověk dospěje k tomu, že to je vlastně jen úchylka absolutně se vymykající zdravému rozumu a že si na těch rybách jen honíme ego a chytáme ty ryby pro svoji zábavu. Pro ty ryby to zábava jistě není. Kdo si toto umí přiznat, má vyhráno. Je totiž schopen pochopit i tu druhou stranu mince.

Soukromáky beru jako alternativu lovu na svazovkách pro tu skupinu, co si chce jednoduššejí sáhnout na trofej nebo případně chytat bez těch svazových omezení.

Musíme vycházet z toho, jaké má u nás lov ryb tradice a nesnažit se je násilně obrátit. Všechno zlé je k něčemu dobré a prosazovat změny je třeba s rozumem, nesobecky a ve vztahu i k těm rybářům nebo jiným druhům ryb. Kdyby byly rybníky plné jen velkých kaprů, celou výbavu bych prodal a na kaprařinu se vykašlal. Právě ta složitost a pocit z úlovení jednoho z pár trofejáků v revíru je to nezaměnitelné a motor, proč na kapry jezdím. Soukromáky mi tento pocit nikdy nemohou dát. Nic proti nim, až na to kupování trofejí pro lamy.

Dida - Profil | Út 22.12.2015 8:47:24

U nás doma preferuji chytání na vybraných soukromých revírech, které mají úroveň, nejsou přerybněné, a umožnují mi chytat hlavně nerušených 24 hodin. Šance je zde chytit samozřejmě vyšší, protože většina trofejních ryb ze svazovek je díky absenci rybářské stráže a totální anarchii vymasařená. Šance na zlepšení stavu v brzké době není reálná, takže nezbývá než jezdit za zážitkem do zahraničí, kde je to o něčem jiném.

Kocháč - Profil | Ne 20.12.2015 9:20:25

klučina - >> Soukromáků, které jsou vedeny s rozumem je málo. Většinou jde spíš o peníze a kšeft. A z toho plyne i obsádka ve vodě a na břehu. Vysvětlím. Obsádka ve vodě natahaná ze svazovek a to v pořádné hustotě, aby byly schopny zachytat i ty lamy na břehu. Rybáře, co chytají na soukromácích, moc nemusím. Na soukromaky už nějaký čas nejezdím. Ale je dobře, že jsou, nabalí na sebe ty blbečky a na svazovkách je větší klid. Jedinou nevýhodou je to, ževlastníci soukromek chtějí pořád velké kapry do svých akvarek pro lamy. A těch hajzlů, co je pro ně chytají, je hodně. Ale čest výjimkám a pár slušných soukromek asi je.

Pvl - Profil | St 23.12.2015 13:53:43

u.x.a. >> Ty si mne neber do huby blbečku přiblblej Ošetři se raději sám :A kdyby jsi něco chtěl vědě ty trotle já na soukromáky nechodím .A neber si mne do huby -buď tak laskav .

bobs - Profil | St 23.12.2015 13:47:50

Kocháč >> hele sám píšeš že před nějakejma 10 lety jsi objížděl soukromky taky mně jen zajímá jestli tě taky někdo tituloval výrazama jaký tady používáš ty ?? to že jsi se začal dívat na lov na soukromkách tak jak se díváš ted ti taky trvalo nějakou dobu nemyslíš že dost těch současných návššštěvníků k tomuhle dospěje i bez toho že je tady nazýváš jak je nazýváš ??)))

Fishky - Profil | Út 22.12.2015 21:18:21

Škaris >> rybaření je obrovská výzva, nejistý krok do neznámá, kterému předchází mapování místa, dna, hledání lavic, vážek, kaprich stanovišť. Je to jako strategická hra, kdy dobrému vysledku předchází i správně zvolené krmení, a vůbec jeho množství, už jen pravidelne zakrmit tak, aby si mě nikdo na svazové vode nevsimnul je makacka. Není to lehké, strašně moc překážek a vlastně do konce ani netusim, jestli na dane vodě nnějaká slušná ryba je... Nevím a přesto do toho jdu naplno a snažím se vyhrát, vyhrát v první řadě i nad sebou samotným, když mě sedic v metrových koprivach atakuji tisíce komaru, je to krásná výzva a koníček současné. Je to úplně jiný level než soukromak. Už jen z faktu, že na svazové vode kde neni K70 je kazdy jeden velký kapr odměnou, odměnou která odolávala desítkám či stovkám prutů masakru, kteříby ji ihned bacili a odvezli. Svazova voda je jako prestižní VS, kde se z nasadaku stávají profesoři.

Jestli ti víc vyhovuje přijít na kaprodrom a tahat hladové kapry jak na běžícím pase, proti gustu žádný disputat... Ale je to (promin) hodně podobně nevěstinci - kde si stačí zaplatit a výsledek by zpackal jen nouma ;-) projel jsem docela dost soukromaku u nás a často jsou až na výjimky všechny stejne.

agig - Profil | Pá 18.12.2015 7:48:21

Ahoj jednodušší je to jak kdy zarybnění soukromáků je jasný že je daleko vyšší nežli svazovka tudíž je podstatně šance na rybu pravděpodobnější a většinou to i tak funguje ALE ;-) když se netrefíš do příchutě kterou kapři zrovna preferují tak tam můžeš vyhořet stejně jako na málo zarybněné svazovce ale i s málo araktivním boilie většinou si jednoho kapříka uděláš ale na soukromáku si chceš za své peníze co nejvíc užít to dá rozum ;-) to znamená nic nepodcenit a dávat tomu ještě víc jak na svazovce a pak místo jednoho vydřeného kapříka jich jich může být taky 15 za jeden den a to na svazovce málo kdy zažiješ . A co se týče opatrnosti s dobrýma atraktivníma koulema opatrnost hodně klesá to jsou mé zkušenosti ze soukromáků sorta kaprů většinou se pohybuje od 8 kg do 14 kg občas si spravit chut na soukromáku neni špatný ;-)

Radek Fox - Profil | So 2.1.2016 1:16:45

supinna >> Stejné tlamky mají i na slavném Cassienu ve Francii a to jedná se o svazovou vodu. Ryby z další francouzké svazové vody s názvem De la Raho, jsou tak dodrbané, že už mají huby jako kačer Donald zobák - od jednoho oka k druhému. Díky tomu si kolikrát kladu otázku, že na tom našem pouštění je stejně něco zvráceného a nenormálního. Rybářský tlak je čím dál větší a je to pro samotné ryby stále horší, však i mnoho kaprů z českých svazovek vykazuje znaky častého ulovení či kontaktu s udicí.

hulimrk - Profil | So 26.12.2015 22:37:49

vůbec bych neřekl, že chytit kapra na soukromkách je jednodušší, je tam sice víc ryb, ale jsou přežraný od tun žrádla co tam každej nahází.

Rybaření na soukromejch revírech je budoucnost rybaření, za pár let když budeš chtít chytat na svazovce budeš muset být po zuby ozbrojenej, pokud nechceš přijít o vercajk a možná i o život. Navíc někteří rybáři jsou takoví prasata, že berou všechno. Rybářů přibývá a ryb ubývá, navíc se nenasazuje tolik ryb, co se vychytá. Na těch soukromkách se to víc pohlídá a porybnejch na svazovkách je jako šafránu, žádná kontrola, bordel atd.

Za soukromku sice zaplatíš, ale máš klid a ten k rybaření patří.

ludek 73 - Profil | St 23.12.2015 16:41:44

Dopředu upozorňuju že se nechci s nikým hádat.Prostě jsou dvě skupiny rybářu ktery se ani za prase nedohodnou.Svaz těžší složitější a ryba má větší váhu soukromka lehčí pohodlná a ryb se tam chytá víc protože tam prostě většinou jsou v hojné míře.Samozřejmě taky neschvaluji vykrádání a převážení ze svazu.Ale podle mě není duležité kde kdo loví ale aby se nechoval jak hovado k rybám okolí a ostatním rybářum.Lamy jsou všude jak na svazu tak na sokromkách bohužel

dosec - Profil | Po 21.12.2015 19:34:49

jurda >> zdarec, si myslím😊.Od příštího roku to má provozovat povodí tak su zvědavej v jakým režimu to tam bude.Třeba se tam ještě podívám.I na tomto fleku bylo pěkně.

arnošt - Profil | Po 21.12.2015 19:08:49

Ať si každý cení víc čeho chce.Hlavní věc je,aby ho to bavilo. :-)

Kocháč - Profil | Ne 20.12.2015 20:26:31

supinna >> Je nás strašně moc. Kaprařina za posledních 10 let zaznamenala obrovský nárůst a místa je málo. Ne všechny svazovky mají parametry, co bychom si přáli. proto se čím dál víc stěhuji na revíry, kde sice není šance na trofej, protože tam jednoduše to sele není, ale za ten klid a krásnou přírodu to stojí. Klid nevyměním za kaprařské podmínky. Řešením by bylo jezdit ven, ale na to nemám chuť a nechci ty km investovat. Jezdím tam, kde to mám rád a jak tam bude rybářů víc než bych chtěl pojedu dál na ještě menší a zapomenuté vody zkoušet štěstí.

Když se řekne soukromák, tak mi to evokuje závody, partu lidí, pivo a lov až na nějakém pátém místě. Mě to tam fakt nebaví a nemám z úlovku radost. Raději vytáhnu 60cm kapra někde na louži než 20kg na soukromáku.

Tady to je popsané, taková ideální chytačka s pěknou tečkou. Ale věř, že jsem ho chytit nemusel.
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=1263

Franc49 - Profil | Ne 20.12.2015 20:11:44

Kuciii ja jsem tak vesely když se hadate je to hrozny no nic pošlu fotku i když nerad je to ze svazovky z fr sestkrat navstivena pres dva dny je to 5ha voda tu z Francie nehonim se za nicim neni to obrovska ryba ale ma svoje kouzlo jedna z tech sesti vychazek :)))radsi chodim na takove vody kde nikdo nechodi protože si mysli ze je to tam na nic pry tam plavou jen prckove ale ta priroda tam a klid kde mi behaji srnky kolem biwaku à lednacci letaji cely den to nevim jestli se da taková voda jeste nekde najit nooo :)))

Kocháč - Profil | Ne 20.12.2015 19:49:43

klučina - >> Abych ti ale odpověděl i trechu víc seriózně :o)
Předně mi vadí slovo soukromý revír. Ano, pár takových vod je, které se takto mohou oprávněně označovat. Jsou to vody, na kterých byl vyhlášen REVÍR. Třeba Tovačov. jsou to vody, které byť jsou revírem, tak je neobhospodařuje ani MRS ani ČRS, ale jiné organizace. 99% těch tak zvaných soukromých revírů žádné revíry nejsou a jen využívají pro lov udicí díru v zákoně. Provozuje se tam lov ryb udicí a nevztahuje se na ně příkladně povolená doba lovu a nemají žádný ofiko zarybňovací plán. Tyto soukromáky se dají rozdělit na dvě kategorie. Jde tam o peníze a prodávají se povolenky buď za pár korun a narazíš tam na všehochuť rádoby kaprařů. Druhá várka jsou ty soukromáky, kde je jen pár míst a lov na nich stojí dardu. Od cca 800,- na den a víc. Tam je pár míst a kapraři tam jezdí za lovem nonstop a za klidem a za trofejí, často jsou ty trofeje právě ty převezené ryby ze svazových revírů. To mě trochu sere.

Na soukromácích mě chytat nebaví a těch ryb si z takových vod nevážím. A to ze všech i z těch, co jsou vedeny třeba i poctivě a s rozumem. Většinou je koncentrace trofejních ryb na soukromácích větší. Je jednodušší tam zachytat, ale je pravdou, že se nemusí dařit zachytat vždy, ale to není o tom, že by byly na lov těžší než svazovky. To je pouze můj názor. Prostě mě ty vody nebaví a nic mi nedávají, nemají to kouzlo svazovky.

Na soukromák jsem ochoten vyrazit s nějakým kámošem na pohodu nebo na závody, ale to už jsem tak trochu vypustil. Svazovky jsou úplně jiný level. Je dobře, že soukromáky jsou, nechtěl bych se s tou většinovou sortou kaprařů kempařů potkávat u svazovek.

Podle mě jsou soukromáky na ulovení ryb v globále jednodušší.

Franc49 - Profil | Ne 20.12.2015 13:36:30

Ahoj fsem je skoda že se u nás v čr lidi pořád hadaji kvuli rybam nebo kde je chytaji à proč à kde jich je hodne à pritom by bylo lepší posedet spolu u vody pokecat i když je treba chladneji ale ten zazitek jit s nekym k vode najist se vypit sklenku à spis se bavit o necem normalnim mám rád spis kdyby se lidé nad sebou vic zamysleli à prestali si nadavat à drzet pri spolu à ne proti sobe à to nejen o vanocich

Luger46 - Profil | St 23.12.2015 12:27:01

u.x.a. >> vysvětlit to někomu kdo má místo mozku catanu nejde:)))))

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 9:43:04

A ještě dodám jednu úvahu a snad nikoho nenaštvu. Tady u nás na jihu Moravy je to pořád ještě relativně jednoduché si sednout na svazovku, kde má člověk šanci na trofej. Ale chápu, že existují určité lokality v republice, kde to má kaprař velice těžké. Spousta těch malých svazovek je prostě vyrabovaná a člověk tam horko težko narazí na byť jen 10kg kapra. Ta masírka z médií je obrovská a takový kaprař má chuť si taky potěžkat toho velkého kapra. A proto mnohdy zvolí ten lov na soukromáku, aby si ten sen splnil. Ale podle mě se vyplatí investovat ty peníze, co zaplatí na soukromáku, do benzínu a popojet trochu dál, kde ta šance je :o)

Před cca deseti lety jsem taky obrážel z tohoto důvodu soukromáky, ale časem si ten lov znechutil a to ne jen kvůli té vnitřní hodnotě ryby, ale hlavně kvůli obsádce na březích. Mám rád klid a proto, jezdím na svazovky, kde je pokud možno menší tlak. Jsem ochoten tomu i obětovat tu šanci na ulovení trofeje.

Martian - Profil | St 23.12.2015 7:32:53

Marczech >> KazaTHCel - 23.12.2015 6:18:50 >> budoucnost svazu je v tom ze budem chytat dokola ty stejny kapry, kteri budou mit hubu modrou na hadry????

A jak si to predstavujes v globale? Ze by se jenom chytalo a poustelo a kazdy rok by se prisypavaly tuny dalsiho kapra? Vis co by se z te vody stalo????? Hnojnik.... Uvedom si ze kapr neni jedina ryba ktera existuje......

Nezlob se ale tady ten extremni pristup chyt a pust, to je pouze lidské sobectvi - myslis pouze na sebe, aby sis dobre zachytal kvanta velke ryby. Nemyslis na vodu a na ryby. Protoze jinak by si nikdy nic takoveho nehlasal 😊

Problem odnaseni ryb tu je. Ale zakaz odnaseni ryby od vody ho nevyresi.

Škaris - Profil | St 23.12.2015 7:10:38

Fishky >> Promiň, ale podstata mého příspěvku je tom, že je každého věc, co a kde dělá. Pokud to někdo nechce respektovat, tak je mi ho líto. Já jsem chytal na svazovkách a teď budu chytat na soukromém rybníku, který u nás otevřel jeden slušný člověk. Kapříci nejsou hladoví, jsou dobře živení. Mají z jedné strany klid, stromy a keře. Za rok možná budu hrát třeba golf. Já nejsem pozér a baví mě chytat, třeba je to kapřík 50 cm. To, že tady pořád někteří klávesoví hrdinové ostatní uráží a vnucují svůj uplakaný názor, na tom nic nezmění. Tvůj příspěvek beru jako sebeprezentaci tvého rybářského ID. Zajímavé a jistě jsi dobrý rybář. Přeji Ti hodně vítězství a uznání. Já mám bohužel jiné hodnoty, tak asi končím s touto debatou. Zkus přesvědčovat někoho jiného, třeba v rybářském kroužku. Dělejme si každý co chceme. Já budu. Smiř se s tím.
Jestli chcete z MRKu udělat jednonázorovou záležitost a útočit na ostatní, tak je to špatně. Krásný den

KazaTHCel - Profil | So 19.12.2015 12:16:07

ahoj taky pridam neco malo ze svych zkus. na soukromaku ))

Svazu jako takovemu ktereho zname dnes ODZVONILO. na vetsine svazovek je heureka lapnout 60 + a i kdyz je horni mira 70 tak kdo tam takoveho kapra bo jinou mřenku lapne tak ji odtahne domu na pekac ) tj jasny v kazdem z nas je bojovnik )po 89tym svaz zacal poustet vody ktery neutahl a kdo mel rozum a love sel do toho )Krasna vec je ze nemusite si kupovat svazovku a vlastne ani mit ryb. listek tam je jim jedno jestli vite ze se kapr bere od 40 bo 35 )Dost reviru si vzaly pod sebe treba obce ) jako u nas vedle tkze ja nez abych si vzal svazovku za nakych cca 1800 myslim + brigady 500 + clenstvi 400 to je asik 2500+- bo 2600 tak toi radsi obecnak 1000 chyt a pust a za 2jku s ponechanim 10 ks na 2 reviry a 2x za rok soukromak kde si trosku SNAD prilepsim na prumeru ryb. Myslim ze jezdit na 2 bo treba 3 reviry a kupovat svazovku s 50 revirama je na H...o
Kazdej chce jet co nejbliz kdyz ma cas treba na 3 hodky bo dopoledne a jednou za rok si udelat malou ryb. dovolenou NON STOP a veget coz svaz nenabizi hned po pulnoci ses pytlak a pokuta atd. SVAZOVKY mely opodstatneni za komarůůůůů. Ted kope kazdej sam za sebe
A to tahne mnoho lidi k soukromakum. Za me jedine dobre vic vic vic vic

Fishky - Profil | Čt 17.12.2015 16:45:38

Lidl01 >> A tak napíšu to zcela obecně. Většinou je uplně zbytečné jít trénovat před závody, protože o závodech - počínaje výstřelem se 99% vod změní - změní k horšímu, tedy pro rybáře. Ryba není debil, ví která páčka jakmile tam začne padat krmení a montáže ve velkém, přechází na úsporný režim a málo kdy bere. Neplatí to všude, vždy a pro všechny, jsou teamy, které se s tím dokáží vyspořádat a udělat výsledek i přes nepřízeň nezájmu ryb, či losu. Takže jít na soukromák mimo závodů a hledat na něm něco složité je zbytečné. Desítky či stovky lidí jsou ochotny zaplatit nemalé vstupné, protože šance na úlovky krásných ryb za relativně krátký čas je tam obrovská, ale běž tam o závodech a situace bude rázem jiná...

Jestli jsi nikdy nezávodil, může se stát, že i na dobrém místě budeš uplně bezradnej, ony i ty "blbý" ryby mají svá pravidla a návyky.

Taky - Profil | Čt 17.12.2015 9:29:29

DaveX >> No , podle mě je jedno jestli někdo tahá ty samé ryby ze soukromáku, nebo ze svazovky,nemyslíš ? Když dnes vidíš menší svazové vody s K 70, každej větší kapr tam má jméno, a podívá se na břeh Xkrát za rok. A jejich ulovením se chlubí borci co by v živote na soukromák nešli :-)

supinna - Profil | So 2.1.2016 10:13:59

Radek Ráliš >> Radek Fox - 2.1.2016 2:09:09 >> Tak jestli jsi to video neviděl, tak chápu, že jde těžko rozpoznat ironie. Jinak jsi to napsal přesně. Poškozený ryby od brutálních záseků a zdolávání se najdou na každý vodě, kde je trochu větší tlak. Tady se vede diskuse v tom duchu, že je to snad jen na soukromkách, kde se ryby točí pořád dokola, což je v době, kdy má každá větší svazová ryba svý jméno, trošku jednostraný názor...

Pvl - Profil | Út 29.12.2015 17:33:44

u.x.a. >> Tak nereaguj ty tupoune Jednoduší kapraři ..to je výhoda pro Tebe jinak by jsi "nevyniknul" catano

Pvl - Profil | Út 29.12.2015 13:05:47

Asi na tom něco bude .

viceroyka - Profil | Ne 27.12.2015 14:17:57

dosec >> Bylo toho hodne vyhanel mne porybny ze sveho fleku jako mladeho.Z poslednich let vzali me zene povolenku asi petkrat a mi ctyrikrat .Jednou nahodila 1 prut do 1vody a 2. do druhe.Podruhe udajne musi mit vidlicky,kdyz lovila stiky a pruty pouze polozila na zem..Potreti se koupala a pruty mela na brehu nahozeny.Poctvrte sla na hriby a mnela stahnout pruty.Po pate jsme nemeli pean.Mne vzali jednou za pean,podruhe podberak- to jsme sli na nastrazni rybicky,a dvakrat chytani po pulnoci -jednou za 00:08 a podruhe jsem zproste usnul.Nejsme zadni pytlaci a jen si chodime s zenou odpocinout a zachytat k vode. A oni takhle .Nesmim zapomenout na to,ze po zapsani zaznamu nebo odvezeni na svaz nam vzdy povenky vratily.Mame radi rybareni a ne porad neco resit.

Poušťák - Profil | Ne 27.12.2015 8:47:10

Marczech >> KazaTHCel - 27.12.2015 8:42:20 >>

bobs - Profil | St 23.12.2015 17:35:02

Kocháč >> nic v pohodě tak nějak to mám já ono to souvisí s náhledem na rybařinu jako takovou doufám že jsi to nepobral jako nejaké vyrypování ))) seš vetší radikál ))) ono si tim vývojem musí projít každej at si to ty nebo kdokoli nebo já,prostě mě jen zajímalo jestli byly tenkrát nějací radikalové a nebo to chtělo jen čas ))) hele jinak můj názor na toto je takovej že jedinej akceptovatelnej soukromák kterej jsem navštěvoval už není ale můžu zodpovedně říct ze jsem tam potkal spoustu skvělích rybářů i lidí samozřejmě bych lhal že hnupové a podobná individua se neůčastnila ale to samé máme na svazu neházel bych všechny do jednoho pytle jako nějaké lovce rekordů nebo kvůli masáži svého já at si každej jede kam ho srdce (a peněženka )táhne je to každého rozhodnutí a rozhodně já lidi posuzuju podle toho jací jsou doopravdy a né jestli rybaří jen na svazovkách a nebo na soukromkách v životě by mně nenapadlo napsat to co uxa

u.x.a. - Profil | St 23.12.2015 14:34:00

všechny lovce na soukromých revírech bych slušně poprosil aby si pokud možno nekupovali svazovou povolenku na další rok a lezli jen a jen na soukromé revíry, udělají tím dobrou věc pro nás slušné rybáře co dodržujeme ryb.řád bereme kapry od 35cm, já tedy beru raději od 36cm a zbytečně nesmrdí na místech pro nás svazovkáře..

viceroyka - Profil | St 23.12.2015 12:54:50

Ja si myslim,ze soukromaky jsou pro lidi,kteri nemaji moc casu a chteji si zachytat.12 let jsem byl clenem rybarske organizace a chodil na reviry a uz mi to stacilo neustala buzerace a vydrancovane vody
Uz to bude asi taky 12 let co chytam jen na soukromych revirech a jsem spokojen.Nektere jsou horsi nektere lepsi,ale urcite neresim zda je ryba kradena ci ne.A znal jsem spoustu vod,ktere vypadaly hrozne a ted ,kdyz jsou vody soukrome jsou krasne upravene a zarybnene.Stejne si myslim,ze za par let budou vsechny vody soukrome.A pomlouvat rybare za to ze si chteji zachytat non-stop a vytahnout i pekneho kapra mi prijde pouze jako zavist lidi,kteri chytaji nasadu na reviru a nikdy takoveho kapra neulovi.

KazaTHCel - Profil | St 23.12.2015 6:18:50

u.x.a. >> CHYŤ a PUSŤ je budoucnost aby ty ryby v tech vodach zustaly !!!
a ne naplnit mrazák. až bude na svazu chyť a pus´t tak teprv pak se svaz móóóžná vzpamatuje
Masařům zdar !
Jestli někdo stále uvažuje tímto stylem pak se nedivte že na svazových vodách násaďák nedoroste ani 50ky. Jestliže máš nej. rybu 63 tak to je proto že ju některej dobrák před tebou chytil a zas pustil ať si ji chytí a má radost někdo další mno a pak příjde tobě podobnej expert a stahne tu rybu do trouby

S CH a P přišla doba že rybolov je SPORT a možná zaměstnání a né obživa.
Bývalý režim co odchoval(ukoval) to je stále jen CO je doma to sePočítá ????
lidé co si myslí že 2 ryby za den domu je v pořádku ať se přestěhují za kim-čonk-unem ten jim to odkýve bo podražit povolenku na 5000
Nebýt mladých rybářů tak se z masařiny nikdy nestane CH A P sport a stále by ste všichni domů jen nosily 45ky a přemýšlely nad koupídalšího většího mražáku))) V zahraníčí už na to přišly i staří chlapi. Ae tady ten dětko husak zanechal jizvu jako p.....e

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 5:59:42

klučina >> Mrkl jsem se na zápisy ze závodů a za tři dny tam nachytali 1,5 tuny ryb od 3kg do 20kg a samozřejmě jeseter cca135cm. Jsou i přerybněnější vody jako třeba Dešná, kde to množství ryb nachytají týmy dva a ne osmnáct, ale i přes to si myslím, že je to klasický český soukromák. Přesně to popsal Fishky, svazovka je větší hard core a nemusí se vždy jednat o vyrabovaný rybník obležený masařkami. Mě lov na soukromáku prostě přijde takový umělý. Je to takové placeni si za zábavu jak když jdeš šopingovat nebo do nevěstince. Uměle kulisy a reklamy :o) To přirovnani k nevěstinci je nejpřesnější. Toho kapra nemusíš lovit, prostě si to chycení zaplatíš. Neber to zle :o)

u.x.a. - Profil | Út 22.12.2015 20:37:11

asi jsem jiný mě se líbí tyto ženy,daly by se např. přirovnat k lipanovi ,modelce našich vod...žádný špek ale krásné a pružné šlachovité tělo...

u.x.a. - Profil | Út 22.12.2015 18:52:17

jen bych se chtěl zeptat vás borců co lovíte na soukromém revíru a chytnete např. 101x chyceného obřího kapř s boláky a roztrhanou tlamou pokud jí tedy ještě má, co je na té rybě tak krásného a tak vzácného??? ta ryba už ani nebojuje protože ví že se zase pustí zpátky, její styl boje se dá přirovnat k tahání pytlu brambor, nechápu co je na tom pěkného prosím o vysvětlení???jediný dobrý na tomto stylu je že si majitel soukromáku si namastí kapsu...

Piškothonza - Profil | Po 21.12.2015 19:59:28

neutral >> musíš tlačit na svaz,aby si dokázali ochránit svoje ryby....jenže on bohužel nechce...funguje na systému návštěvy u řezníka v socialismu a mnozí si z toho bordelu,udělali výnosnej kšeft...

dosec - Profil | Po 21.12.2015 14:51:16

no není to pěkný?

arnošt - Profil | Ne 20.12.2015 20:15:46

Já bych tady měl jednoho svazovkového jesetera.Chycen letos v říjnu,délka 124 a váha rovných 10 kg.Radost a adrenalin stejný jako na soukromáku... :)

dosec - Profil | Ne 20.12.2015 20:10:07

Kocháč >> ano a tento vysavač chytl po mě kamoš hned druhej den😉 mám tam jednoho i trošku většího😊.Placenej využívám či spíše navštěvuju tak třikrát do roka a vybírám podle okolností jak už jsem mockrát psal.Mrzí mne třeba Ostrov byl jsem tam jen pětkrát krásná voda relativně klid,ale obsluha stála co jsem zažil za houby jinak pěkná voda.Údajně to bude po nový roce spravovat povodí tak jsem zvědav.Mě nejde ani o trofeje jak jsi psal,že někdo navštěvuje dražší vody pro toto.Mě se příčí porušování pravidel,na svazu tak si dopřeju placenej,ale takovej kde to není jak,na závodech.

drvoštěp - Profil | Ne 20.12.2015 19:49:17

Kocháč >> A tady můj pokus o založení soukromáku stylem chyť a vem ;))))

Lidl01 - Profil | Ne 20.12.2015 14:11:41

Kocháč >> To bych rád věděl proč tady nadáváš do "dementů" lidem, kteří se fotí s jeseterem...

dosec - Profil | Čt 17.12.2015 17:20:03

mikr3 >> ale vždyť svazovej rybník je stejnej jak soukromej úplně stejná ZOO jak píšeš,akorát v tom svazovym se to za kraťoučkej čas hned vymasí takže v té svazové kleci nemáš povětšinou co střílet.

MartenBear - Profil | Čt 17.12.2015 17:17:32

mikr3 >> Jo, strilet na viditelne zvire do klece a presvedcovat k zaberu velikany na rozlehle vode, to je uplne to same🙄 A to je teprve prosinec...

DaveX - Profil | Čt 17.12.2015 8:49:45

Chlapi, můžu se jen zeptat na Váš názor? Zajímá mě, jestli z té rybařiny máte ještě radost, když jedete na soukromák a chytíte tam větší množství velkých kaprů. Chápu, že jsou i soukromé rybníky, kde to je těžší, ale mi se to zdá takové zvláštní pořád chytat ty stejné ryby. Něco jako jít do oplocenky střílet daňky nebo bažanty.

Kdyžtak klidně do zpráv, ať to tu nezasíráme. Díky.

Škaris - Profil | St 6.1.2016 6:26:56

supinna >> A Radek Fox. Souhlas, dobrý příklad. Snad to už pochopí i někteří další diskutéři, když už jsou o rok starší. A bez urážek. :-)

chendler - Profil | Pá 1.1.2016 19:49:05

supinna >> koukal jsem na to video a musim rict,ze jsem tam postradal,ty tlamky jak reseto.

supinna - Profil | Pá 1.1.2016 17:16:52

Doporučuju shlédnout video od Míry Kratěny o prosincovým chytání kaprů. Jsou tam krásně vidět ty prostitutky ze soukromáku, s tlamkama jak řešeto...:))

Pvl - Profil | Út 29.12.2015 16:57:58

´Hloupí jseš ty protože ve slově hloupý se píše "Y" catano

kritik - Profil | Út 29.12.2015 14:40:20

u.x.a. >> Koukám, že ti s Kapří pohodou došel dech a raději děláš mrtvýho brouka.....:-))
Je to škoda, mohla z tebe být třeba ještě větší celebrita než z Netipy.....:-D

Pvl - Profil | Út 29.12.2015 13:49:56

u.x.a. - prokázal jsem ti laskavost .

Pvl - Profil | Út 29.12.2015 13:48:01

u.x.a. >> Vztáhnul jsi to na sebe ,tím pádem není co řešit :o§)))))) Já se s tím naučil žít .

Kocháč - Profil | Út 29.12.2015 12:19:41

kritik >> Tak hlavně, aby si na něj kapraři nepůjčili ty nástroje, co při vystoupení používají ty dámy. A aby nezačali hledat, kde nechal tesař díru :)

Kocháč - Profil | Út 29.12.2015 9:03:15

dosec >> Máš pravdu, taky jsem párkrát nevydržel a dal si někoho do ignoru, ale teď to mám čistý. A věř, že někdy je to těžký. I u.x.a. vyl horkým favoritem, ale nakonec jsem si řekl, že je prostě jen jinej. Problém má on s kaprařinou, kaprařina s ním ne, je jen takový ten otravný hmyz :o)

dosec - Profil | Út 29.12.2015 8:56:44

dávat si někoho do ignoru je projev malosti a slabé vůle. Naučit se,na někoho,nebo něco nereagovat je vo něčem jiným 😊

Pvl - Profil | Po 28.12.2015 22:01:38

Nějaká mela ,nebo mi to tak připadá ? Asi tady berou .:o§)) Nebo snad hoří bivak ?

Franc49 - Profil | Po 28.12.2015 21:44:28

u.x.a. >> něco ti povim vono bys to radkovi do oci nerekl ja jsem ho parkrat potkal je to tezkej srdcar co se tyce rybariny à i dobrej kamarad à byl bych rad kdyby jsi se k nemu choval slusne nic vic à vim ze bys sis to rozmyslel to zmlaceni ale necham toho ale v necem ma Radek pravdu cus

smike - Profil | Po 28.12.2015 14:25:16

u.x.a. >> jsi ho tak rozhodil, že zrušil registraci, ty catánisto :)))

supinna - Profil | Ne 27.12.2015 23:30:06

viceroy >> Tvl, já myslel, že je to Tvoje žena...:)))

supinna - Profil | Ne 27.12.2015 11:06:41

arnošt >> Ortodoxní je to pravý slovo! Všichni vidí v praxi v jiných činnostech, kam až to může dospět...:(
Jinak já jezdím zásadně na horáku, z důvodu toho, že se s ním nechá jet i ve skoro nejezditelným terénu a klidně i po dálnici, což opačně nejde. V praxi jezdím samozřejmě v terénech někde mezi tím. Ale nikomu nenutím můj názor, stejně jako mi je jedno, jestli někdo chytá svaz, nebo privát.

tuzemak - Profil | Ne 27.12.2015 10:37:51

u.x.a. >> toto nenapíše normální člověk,ty bys měl navštívit rychle nějakýho doktora!!!!!!

Luger46 - Profil | Ne 27.12.2015 9:46:42

Marczech >> KazaTHCel - 27.12.2015 8:19:39 >> při 80 dochazkach za rok k vodě a při min. ceně na den 300 bych za rok zaplatil 24 tis. možnost si zachytat. Soukromaky nejsou budoucnost jen by to měla být alternativa a možnost výběru jestli si zajít na svazovou nebo na soukromku. Už vidím jak mladí kluci studenti či žáci měli peníze na soukromku. To co ty navrhujes je nesmyslný extrém.

alda2211 - Profil | Ne 27.12.2015 8:56:24

arnošt >> ahoj no když by bylo horské kolo postaveno z kradených kol horalu a obráceně tak si myslím že by cykliste meli zajimave téma :-)

arnošt - Profil | So 26.12.2015 22:07:49

supinna >> Asi v tom,že soukromkáři často chytají i na svazovkách,kdežto svazovkáři jsou ve více případech ortodoxní.
Mě to připomíná,jako by se cyklisté přeli,jestli je lepší jezdit na silničním kole nebo na horském.Část jich bude jezdit oboje a nemají s tím problém a pak se najdou bikeři,kteří budou tvrdit,že kilometry najeté na silničním kole jsou bezcenné a není to ta ,,pravá" cyklistika...
Argumenty víceméně úsměvné...

supinna - Profil | So 26.12.2015 21:55:56

vagna30 >> Zajímavý na této debatě (a podobných) je to. že přesvědčovat druhou stranu o tom, že něco dělá špatně se snaží v 99% svazovkáři, V opačným gardu to opravdu tak často vidět nebývá. Čím to asi bude ?

pandrškaaa - Profil | St 23.12.2015 17:31:40

ludek 73 >> Já bych teda vůbec neřekl, že je soukromka lehčí. Asi záleží jaká.
Možná se zde chytí více kusů menší ryby od 8 kg+, ale ryba přes 15 kg+, to je také pěkný oříšek.

Já osobně navštěvuji oba revíry. Svazové i soukromé.

Na soukromku, dobrou soukromku si jezdím odpočinout, s nikým se nehádám o místo, přehazování apod., dále mohu chytat nonstop na více prutů a kaprařinu si užívám.

Na svazovce, když náhodou chytím prvního kapra já, než soused vedle, to je hned keců. A když ho náhodou pustím, ještě abych se bál, že dostanu přes d...u apod.
Hold svazové X soukromé revíry se budou asi omílat pořád dokola.
Je to každého věc, jaké vodě dá přednost.

Ale i mediálně známí kapraři nejezdí jen na svazovky....čágo.

dosec - Profil | St 23.12.2015 17:31:29

Říká se,že napravené kuřák je horší než ten co v životě neměl v čuni retko 😊😊

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 13:33:19

viceroyka - 23.12.2015 12:54:50 >> Jsi přesně ten vzorek, kvůli kterým je poptávka po trofejích ze svazových vod. A blábolením o závisti jsi to fakt zazdil. Věř, že třeba já jsem ten poslední, co ti tu šlapku závidí. Spíš je mi tě líto.

merca - Profil | St 23.12.2015 9:42:43

Tak koukám jak se to tu na téma pěkně rozjelo! Dnes jsem se při čtení dobře bavil a o to jde dle mého i v rybařině.Myslím,že je dobře ,že jsou tu možnosti si vybrat - jestli chci chytat non stop a v pohodlí - jedu na soukromák, nebo na revír, kde je to povoleno - pokud chci znát tajemství neznámých vod zvolím dobrodružství v kopřivách na svazovce.Jen se změnou celosvazových pravidel by se mělo opatrně a rozhodně by se mělo přihlížet na lokální podmínky . Tam kde je překaprováno nemá smysl K70 a např. u nás by asi nemělo smysl zavádět míru okouna .Stejně tak není třeba mít všude nonstop , nebo CH a P . V tom je ta výhoda volby - jdu chytat tam ,kde mne to baví.

Poušťák - Profil | St 23.12.2015 9:07:09

Martian >> Vis co mi ale prijde uhozeny? Ze vlastne kvuli kaprovi, jednomu druhu z mnoha, se chteji menit pravidla na chytani na vodach a samozrejme je to vztaženo na celou osádku vody... Jde mi o ten princip...

Víš co mi příjde divný?Že tohle třeba ve Francii funguje dlouho a nikoho to nezaráží,ale chce to spíše uvažovat proč to tak je.Myslíš si že tam vláčkaři,muškaři a plavačkáři vedle kaprařů neexistují?Je tam daleko více aspektů proč,ale je to na delší diskuzi.

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 8:10:16

Martian >> Při tom rozvoji kaprařiny vznikla na trhu díra, kterou okamžitě vyplnily soukromáky. Většinová rybářská veřejnost totiž o ten minoritní přístup chyť a pusť nestojí, byť se hodně rozrostla skupina těch, co chtějí chytat trofeje. Máš pravdu v tom, že režim chyť a pusť nejde při zarybňovacích plánech a svazovky aplikovat. Byla by to cesta do pekel. Kaprařům se podařilo na svazovky mnohde zavést horní míru. Podle mě je to dobře. Oni se totiž o selekci velkých ryb i tak postarají převažeči a "pytláci". Mnohé svazovky dnes nabízí svou obsádkou i ty trofeje, ale pořád v rozumné míře, abychom si té trofeje mohli ještě vážit. Kdyby horní míry nebyly, bylo by znatelně méně těch trofejí a někde třeba vůbec. Ona úroveň znalostí a vybavení by se postarala o zcela vybrakované vody. Současný stav má daleko od ideálu, ale pořád je to lepší než na většině soukromek. Ale jsou i výjimky. Na těch vodách ale není zisk naprvním místě. Provozují je koníčkáři, které živí jiná činnost.

Kocháč - Profil | St 23.12.2015 5:41:22

klučina >> Co je to nepřerybněná voda? Já na Dělouši nikdy nebyl a viděl jen fotky, ale i tak mi přijde, že tam bude ryb hodně. Od toho je to soukromák, aby si lidi zachytali.

Luger46 - Profil | Út 22.12.2015 22:53:45

u.x.a. >> ty seš taky dobrá pochva

Lidl01 - Profil | Út 22.12.2015 22:04:24

vikikaca >> když ono je to těžký takhle rozseknout... jaký je rozdíl mezi tím nahánět kapry na 10ha soukromáku nebo tahat jedny a ty samý kapry na hektarových svazových loužičkách ;)... já v tom zase takovej rozdíl nevidim. Řeky, přehrady... tomu říkám svazovky ;)

u.x.a. - Profil | Út 22.12.2015 21:58:39

já jsem byl také kdysi na soukromáku je už to ale let,bylo to v nových Hradech zaplatil jsem nevím už kolik na den, asi 300,- lč a mohl si vzít dva kapry. to mi přišlo zcela správné ,od té doby co jsou revíry ve stylu chat and realse tak jsem nikdy na žádném nebyl a do smrti tam nikdy nepůjdu, nevím co bych tam hledal....

klučina - Profil | Út 22.12.2015 21:56:02

Tak já byl letos v létě na jezeře dělouš, soukromáku, a bylo to super. Źa 2 dny myslím 8 kaprů od pidikapra 50 cm a ž po kapra 17 kg. Všechno na boilies. Myslím si, že to není nějaký lehký revír, je tam čistá voda, tudíž jsou kapři opatrnější... já si zkrátka vážím každého kapra... ať už je ze svazovky nebo ze soukromáku.

Dr. Greenthumb - Profil | Út 22.12.2015 21:05:12

u.x.a. >> tak jestli je tohle lipanice, nechci vidět tu parmici :-)

Kocháč - Profil | Út 22.12.2015 19:47:57

dosec >> Hurá žije, ale zápisy dávají čím dál méně smysl. Mám obavu, že to nebude dlouho trvat. Ve 20:00 nosí léky a bude večerka, stejně jako včera :o)))

Kocháč - Profil | Út 22.12.2015 19:23:46

dosec >> Buď v klidu, podobní plebejci jezdí na vody typu Jestřabice, Sklalička,...atd. Prostě na těžké soukromé revíry :o))))))

Kocháč - Profil | Út 22.12.2015 19:14:24

Poušťák >> Václave, to jsou perly, co? Ta poslední úvaha je pecka, brečím smíchy. Nevím, co bere, ale bere toho moc :o)

Kocháč - Profil | Út 22.12.2015 19:10:27

Poušťák >> Václave, máš tam chybu, ale je mi jasný, že jsi chtěl mít jistotu, že to pochopí, protože nemá dokončenou, dle prasopisu, ani základu :o)

Poušťák - Profil | Út 22.12.2015 19:06:25

Marczech >> KazaTHCel - 22.12.2015 18:28:35 >> nezlob se na mě,ale ty jsi opravdu PYČA..

Škaris - Profil | Út 22.12.2015 19:05:52

u.x.a. >> Diskuse je tady těžká. Ihned oslovení BORCI, jiný zase ...hloupý zápis... atd. Proč asi? Přijeď se někdy podívat na rybníky třeba u nás na Vysočině, kde se vysadí násada 35 - 40 cm kapříků. Uvidíš ty zástupy třepajících se hladovců, kteří tam sedí NON-STOP týden, střídají se na flecích a každého toho nasazeného kapříka dvacetkrát za den vytáhnou 4 hákem, po břehu jej dotáhnou k sobě a kopnou jej zpátky. Ještě mu vynadají do zmr..a žebráků. Když má poté těch konečně 44 cm, tak dostane svoje a jede domů v igelitce. Takže popíchaný kapřík na tý proklatý soukromce je na tom opravdu o tolik hůř, stejně nebo líp. Prázdná slova.........

Kocháč - Profil | Út 22.12.2015 18:34:51

Pvl >> Už jsem si říkal, že si dám toho hlupáka do ignoru, ale byla by to škoda, ještě vydá spoustu perel :o))))

Pvl - Profil | Út 22.12.2015 18:30:51

Marczech >> KazaTHCel - 22.12.2015 18:28:35 >> Trochu přidej ty na to máš . Ať se pobavíme . Zatím nic moc ...slabotka

neutral - Profil | Po 21.12.2015 19:55:48

jurda >> ...a nemáš ty na to tak trochu tipicky český pohled?Pokud každý tak rezignuje,tak těm kur.vam tu pšeňka pokvete ještě víc,jak doteď...

jurda - Profil | Po 21.12.2015 19:28:46

to jsou hovada,nejsou všichni stejní,jen doufám,že srdcovek je víc.

-bedna- - Profil | Po 21.12.2015 18:51:12

U nás si většina rybářů prý víc cení ryby ze soukromých revírů kam jezdím,jak z kde jaké svazovky v okolí.Ryby ze svazovky rozdávají po okolí,tam jich můžou vzít za rok víc než na soukromým a hlavně na soukromým prý nesmrdí bahnem a o to je prý víc ceněn a z té soukromky si nechávaj tudíž pro svou potřebu.
Tož teď babo raď.:-):-):-)

MartenBear - Profil | Po 21.12.2015 17:21:48

Goldy >> Tuhle nám správce vyprávěl, že jeden povedenec vytáhl na jeho rybníku 17 kg kapra, hodil ho do kufru a druhý den mu ho zpátky prodal. Perpetuum mobile.

Kocháč - Profil | Po 21.12.2015 10:01:35

dosec >> Když jsem dělal jeden čas na severu, tak jsme každý den jezdili kolem Chánova a mě třeba fascinoval východ slunce, který byl vidět skrz ty paneláky :o)))

neutral - Profil | Ne 20.12.2015 22:18:14

...na cestě za svazovými kapry by nejeden člověk zbloudil i na soukromý koncentrák...

Červené karty: u.x.a.