Lepidlo na maskování olova

Ahoj všem. Chtěl bych si zamaskovat olova umělou řasou. Začal jsem chytat na průzračném jezeře a i když jsem si myslel, že je má montáž dokonalá, přesto na dně "bila do očí" . Použil bych obyčejný kamen, ale člun je zde zakázaný a přes sto metrů jsem se s kamenem na montáži nedostal... Zkoušel už někdo maskovat olova tímto způsobem? Jaké lepidlo mám použít, aby nebylo pod vodu cítit a ryby to neodradilo? Díky za rady!
Autor diskuse: Pedruna - Profil , 18.8.2015 kaprařina - domací dílna

marmyš - Profil | St 19.8.2015 13:44:53

Fishky >> Tak pěkně se to tu rozbíhalo a ty to musíš utnout. Já místo olova někdy používám kámen,ale musí být ze hřbitova, jen ten má magickou moc. :-)

Kajman60 - Profil | Út 18.8.2015 18:09:43

unudle >> ....-))) raz jsem jednemu ostremu kaprařovi poradil, ať si čuňu natře chemoprenem a vyvali v pisku........bo ta sfiňa kapr vidi aji na břeh.-)))) a když tě uvidi, tak nežere.-))))..a on to cyp malem zrobil,,,.-)))

unudle - Profil | Út 18.8.2015 17:07:08

drvoštěp >> To, že budeš za vola se neboj. Vůl je totiž každej, kdo si myslí že musí montáž dokonale maskovat, protože by mu jinak ta úžasně bystrá ryba=kapr, nezabrala:-))

Heršvec - Profil | Čt 20.8.2015 12:58:48

Pokud používáš olova typu gripa s dírou tak zkus toto.

RK - Profil | Čt 20.8.2015 13:10:56

Fishky >> Myslíš jako, že nejsou hltouni, jako malé děti, které pak dostanou pohlavek od taťky? Spíš jsou rozvážní, jako postarší, zkušený gurmán?
Potravní nároky se odvíjejí od mnoha skutečností. Někdy berou a někdy ne. Ale i když neberou, tak věřím, že přijímají - přirozenou potravu.
No a z první dobré nechytíš ani lipana 50cm na mouchy, ani štiku 110cm na plandavku, ani cejna 70cm na třeba burison. Prostě jich v té vodě neplave tolik, kolik bychom si přáli.
Byl jsem před třemi roky na sokromáku Štít. Nejsem příznivcem těchto vod, ale řekl jsem si, že když se tam chytají a pouštějí mega kapři, tak by tam mohlo bejt hafo všeho ostatního o co se tam nikdo nesnaží. A šéfuje tomu můj kamarád ze střední.Tak proč ne? Že se tam chytají mega kapři a pouštěj-to byla pravda, ale jinak jsme tam s kamarádem nechytli nic. Doplňuje se tam prý sem tam nějakým násadákem, aby bylo i trošku do úst, ale spíš se doplňuje už ,,lepším" kaprem. A ten se chytá pořád do kola. Na sektoru ,,B" chytili jedno takové chytré a zkušené selátko 2x za noc. Moc opatrní u toho nebyli, protože jak měli naváto, tak řvali, jak šílenci a při zavážce ten jeden na krmném místě při blití spadnul do vody a málem se utopil. Ale za dvě hoďky už se zase fotil s chycenou ,,bandaskou", hubu od ucha k uchu. Až ráno po přetažení fotek do noťásku zjistili, že mimo jiné opatrné a zkušené kapry, chytili i 2x stejného macka.Tolik k učenlivosti a zkušenosti velkých kaprů.

marmyš - Profil | Čt 20.8.2015 13:02:15

Heršvec >> Co my jen to chlupatý s tou dírou připomíná?:-)))

RK - Profil | Čt 20.8.2015 12:19:11

Fishky >> Pravda je ta, že ryba je tupan. Velký kapr má jiné potravní návyky, než násaďák.Velké ryby mohou být citlivější(opatrnější) na vibrace, hluk atd A to je vše. Stejně tak třeba velký cejn. Je rok, kdy jsem jich tam, kde roky chytám jenom malé, chytil třeba 10ks. A pak zas, jako když utne.A určitě to tedy není opatrností, nebo učenlivostí.
A na to, co kdo má v krvi, stačí alkoholtester. Protože na vyhodnocení nesmyslů stačí jenom č.krvinky, b.krvinky a krevní destičky:-)

chendler - Profil | St 19.8.2015 15:12:14

Fishky >> a ty si mysls,ze to ryba dokaze rozeznat,co je nastraha a co ne? Jsou ryby,co nebyli za celej zivot z vody venku. A co takovej jeseter? Toho vytahnes treba 3x za den. Kde je ta zkusenost? I jinou rybu,se povedlo vice x za den. Spis ty velky,je tam tak malo,ze se tak casto nevytahne. Malejch je vic a litaj vic. Bejt voda,kde jsou jen velky,tak je tahas taky. Proste jezdej a zerou. Podle me,ryba neni delfin. Kdyby nejaka zkusena byla,tam ji po 10 zaseknuti,uz nikdo nevytahne,nikdo uz novou montaz,nebo neco podobneho,nevymysli.

Pvl - Profil | St 19.8.2015 14:20:48

Můj názor je ten , že když by kapr poznal (by mu vadilo olovo ) Tak by také měl poznat ,že ta řasa není také "pravá" .o§)

TWIN 69 - Profil | St 19.8.2015 14:16:51

Ahoj,kaprovi je absolutně u řitního otvoru jaké tam máš olovo.Jestli s řasou nebo bez řasy.Jediný kdo z toho dělá vědu jsou prodejci rybářských potřeb,aby dokázali prodat kaprařům kde jakou howadinu,která stejně nakonec skončí na dně kaprařské tašky bez využití.

Fishky - Profil | St 19.8.2015 13:37:34

Pedruna - >> jakékoliv maskování olova je zcela zbytečné a to i na vodárenské nádrži s křišťálově čistou vodou, resp. je kopec jiných věcí, jak a co zlepšovat abychom dosáhli větší efektivity lovu, olovo je až na posledním místě, nehledě na to, že většina záběrů od zkušených ryb je převážně v noci = tam můžeme mít olovo i křiklavě žluté a nehraje to roli, protože ho v noci kapr nevidí.

dada11 - Profil | Út 18.8.2015 18:08:01

Kámoš používá obyčejnej sekundáč a vosk. Záběry má normálně, takže to vliv nemá. Sekundáčem zakapává i pelety u zarážky.

drvoštěp - Profil | Út 18.8.2015 17:59:12

rpinc >> Mě napadlo do olov vyvrtat menší dirky a tu umělou řasu do nich protáhnout a zamačkat.Ale je to jenom takový nápad kvůli smradu z lepidla.

drvoštěp - Profil | Út 18.8.2015 17:56:01

unudle >> Ale jsou tací kteří chtějí vše dotáhnout k dokonalosti .To jim nemůžeš upřít.A o tom ten náš koníček je. Já teda řasu ještě nezkoušel ale proč ne.Člověk si aspoň vyhraje ;))) a nezlobí.