Kaprařina na Labi

Diskuse o lovu kaprů na Labi. Není to o prozrazováni svých míst a svých nástrah. Je to myšlený jako diskuse a výměna zkušeností!! A třeba to i začínajícím kaprařům pomůže!!
Autor diskuse: pytlak - Profil , 23.6.2015 kaprařina - techniky lovu
12 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NPrchlajs - Profil | Út 23.6.2015 12:14:03

Když se ohlédnu řekněme tak 14 let zpátky do doby,kdy se labe ještě ani nestačilo vzpamatovat z prvního náporu kaprařů z nichž spousta ryby ještě nepouštěla a srovnám li to s dnešním stavem,vždycky mě překvapí takováhle otázka.Doufám,že všichni co mají v hlavě rozum a né sračky a týhle řece se věnujou a mají jí rádi se radama postaví podobně jako já.Diskutovat??? Ani omylem.Začal jsem tam před xy lety sám a nikdo mi neradil.Z žádnou diskusí jsem si to neujednodušil.Zkrátka jezdil jsem sám a tu cestu jsem si vyšlapal i když to nebylo uplně snadný.Pro ty co začínají? Jezděte buďte u vody alespoň sto až stopadesát dní za sezonu a výsledek se dostaví.Neříkám hned ale jednou ano.

NVL.K. - Profil | St 24.6.2015 22:30:27

pytlak >> tak ještě jednou...víš proč třeba my kluci od Labe moc nechceme diskutovat ? A ještě k tomu co ti napsal Poušťák, ani podle profilu nepoznáš kdo je dobrák a kdo je zm.rd. Viz tito borci, ve středu jsem u nich seděl 2hod a vyjasňoval si s nimi určité věci,protože na ně bylo dost stížností. Vypadali slušně, byli slušně oblečení,nesmrděli,takže asi měli i nějaké ty hygienické návyky, jo a měli i slušnou výbavu. Dušovali se jaký,že to jsou sportovní rybáři, a že rybu dají do saku jen na dobu nezbytně nutnou,než jí vyfotí a všechno co chytí pustí. Podotýkám,že v té době ještě nebyla v platnosti K70. Celkem dobře jsme si nakonec pokecali. Já vůl si myslel,že nebudou tak špatný jak se o nich povídalo. Výsledek - v pátek ráno odváželi tuším 8 kaprů přes 75cm kamsi do rybníka. Jediné pozitivům v tom bylo to,že tento případ otevřel oči pánům nahoře a konečně kývli na K70. Tak se pak nediv,že jsme opatrný. Fakt se nejvíc dozvíš u vody a ne netu.

NWamp - Profil | Út 23.6.2015 12:05:03

Labe je desna, promenliva, urazliva, labilní štetka... ale tak krásna a kdyz se dlouho snazis, tak ti i dá...

NJettys - Profil | St 24.6.2015 21:04:42

hoši neznáte mapu

NVL.K. - Profil | St 24.6.2015 13:52:41

pytlak >> a ty se divíš, že je o ničem ? Už takhle je na Labi lidí jak sra.ček a ti co tam jezdí (pokud teda mají aspoň trochu rozumu) nebudou veřejně psát co a jak, a hlavně kde. Ono je to pak jednoduché, založit diskuzi, počkat zda se chytne nějakej jouda a poradí. Jak píše Poušťák, seber se a mazej k vodě. Já takhle začal skoro před 20ti lety a pořád je ještě co hledat, obejvovat a zkoušet. Nedávno jsem zrovna strávil cca 7 hod na lodi s echem a hledal nová místa. Proč ? Protože ta, na který jsem jezdil dřív a byl tam sám, jsou permanentně obsazená. A perlička s redkou pro Prchlajze se to fakt povedla,to byl majstrštych,je málo lidí co maj odchytáno na Labi tolik co on :-)))

NVavry - Profil | Pá 7.8.2015 10:04:42

Zdravim vsechny rybare, tak jak vam to ted slape na Labi v tomhle pocasi a pri takhle nizkym stavu vody?? Vcera jsme se vratili s kolegou po 4 dnech z Labe 4-5 a totalni mrtvola.. Chytli jsme 4 kapriky kolem 50 a par cejnu... A jeste se nam pripletl na hacek pri vytahovani tolstolobik 15 kg 1 m, kterej byl seklej za hrbetni ploutev,ale podarilo se ho dostat na podlozku, tak pridavam foto alespon tohohle krasavce..

NJettys - Profil | Út 11.8.2015 20:15:44

Pvl >>

NEl Duffus - Profil | Pá 26.6.2015 16:26:02

Kvuli otazkam jako je tato, lidskemu zmrdstvi, zavisti, nevdecnosti a touze delat ze sebe lepsiho rybare nez jsem to konkretne na Labi vypada tak, jak to vypada. Misto reseni ryb resime kam si sednout,kdo se kde vyprasil,protoze tam videl neco chytit a nebo tam videl znamej ksycht. Resime spory o mista a na mnoha z nich je nam uz Labe male a uzke. Nestaci to? Zakladejme dalsi a dalsi otazky...

Dej zadavateli drahy, cervenou karru sam sobe, za svou naivitu a troubovitost. Pisou ti opravdovi znalci Labe, minimalne tri zde v otazce mas, ale kloudnou info se nedozvis- nedochazi ti to?

Nvydra Lucky - Profil | Út 23.6.2015 13:24:25

Kapři na Labi ??? A velcí říkáte ??? Pitomost. Jo, bývalo tam kdysi něco takového, ale časem se to ztratilo. Hádám na soukromých kaprodromech by se to dalo dohledat. Škoda, že taková ryba nemá štítek coby domovský list ... To by ale zase na některých vodách za litr na den neměli co nabídnout. Doba je halt taková. Kdo chce ulovit obludu, nechť ráčí na kaprzoovodu a Labe nechá na pokoji.

NZdenal77 - Profil | Út 23.6.2015 11:35:45

Ewa Farna >> Většina si tohle ani neumí představit, sedět dny a týdny a přitom nic, zabalí to dřív než vůbec postřehne co je potřeba změnit aby ten pocit že na to kápli poznali sami. Není to prdel opravdu. Je to o velké trpělivosti a vnímání souvislostí. Tohle platí ne jen pro Labe samozřejmě.

Njurasoft - Profil | Po 10.8.2015 12:17:38

Osobně jsem na Labi několik sezon rybařil. Byla to pro mě srdcovka. jenže snad už 4 roky jsem tam nebyl. Jednak místa u Litoměřic, kam jsem jezdil, jsou nedostupná ajdank se nemýním hádat. Původní pole u řeky koupil nějaký jedinec co to rozoral do jedné plochy a přístup k poli omezil maringotkou s ukrajinci. Takže se k vodě co je za tím polem nedá nikudy dostat. Jiná místa co jsem měl v merku zase hlídá místní policajt a prosazuje místní vyhlášku kdy rybář nemůže nad sebou ani roztáhnout slunečník. Než se s nimi hádat tak raději jezdím jinam kde nejsem tak omezován. Stačilo pár negativních zkušeností a raději pojedu jinam. Vozili jsme s sebou i chemické wc a stan pro něj. Odpadkový koš i s držákem na něj. Po nás nezůstalo nic, nekoříme takže ani špačky a vršky od piva. Nic. přesto jsem byl trnem v oko místním bobkařům. A na to nemám nervy se hádat s nějakým bývalým stbákem, normativním kádrem nebo někým podobným.

NVavry - Profil | So 27.6.2015 15:16:23

Tak dneska labe od 4 do 12 a jeden se na me prisel podivat 10 kg a 90 cm a jeden tloust.

NVavry - Profil | Čt 25.6.2015 14:24:04

Na labi se daji nachytat opravdu velke ryby. Staci se tomu trochu venovat chodim skoro jenom na Labe a nestezuju si. A to ze je Labe obsypany kaprarema asi jak kde. Mam mista kde za cely rok neprojde ani noha. Je fakt, ze Labe uz neni to co byvalo, ale co se da delat. A jestli si chci zachytat a ne cekat par dni na obludu,tak vemu obic pruty par zizal a je o zabavu postarano.

Narnošt - Profil | Čt 25.6.2015 10:57:54

Škoda,že jsou ty Čechy tak malý na tolik kaprobijců.Na ruským Mrku s tím problém být nemůže,když někdo propálí fleky na Volze...1650 km od Volgogradu... ;-)

Npatlal - Profil | Čt 25.6.2015 10:39:37

Před mnoha a mnoha lety jsem jezdil na Labe jaro ,léto, podzim, zima. Byl tam klid a pohoda. Dnes je to v některých místech totálně dojebaný. Dřív jsem od října nepotkal kapraře u vody, pak se profláklo pár fleků kde se dá dobře chytat i v zimě a tam kde byla vegetace je dnes "civilizace". Dnes aby se člověk bál usrat že ho někdo po větru vyčuchá. Co pak něco napsat sem !

Nx.v.a.s.a - Profil | Út 23.6.2015 14:24:58

Těšil jsem se na kvalitni monitoring,protože mám v planu Labe asi v roce 2035(+- 10 let)ale zase se nic nedozvím,snad se ještě někdo rozumny ukáže.
Potrebuji znat místo- nejlépe foto i s GPS,foto profilu dna s označením nej míst třeba na google mapách.Samozrejmosti je mesic a zhruba cas,kdy mate nejvetsi uspechy, nemam moc trpelivosti a neco sam zkouset nesnasim.Rad jezdim na jisto.Za předem rozkrmeny flek dovezu startky :-)

NMetax - Profil | Út 23.6.2015 0:51:11

Na Labi je "kaprařů" tři anály. Takže nediskutovat, neměnit zkušenosti a nepomáhat. Nebo se taky může stát, že se zde za chvilku bude na Labe jen vzpomínat.

Nokurkus - Profil | Ne 3.4.2016 21:13:45

jezdim Roudnici nad Labem před 10 roky, úsek co chytám cca 3 fleky dnes na stejném úseku asi 10 a pořad to roste a ještě se zvědšujou, minulej vikend cca 3 party co jsem viděl z toho 2 s krásným otevřeným ohněm, holt byla zima dá se to "pochopit" ale co mě vytočilo tak po odjezdu necha jedna z těch paret doutnajici ohniště s vypalenejma plechovkama a bordelem jen tak, hraje si to na kapraře a chová se to jak dobytek, takže jsem vzal kbelik zalil ohniště a uklidil po taky kaprařich, hlavně že se pak každej rozčiluje že je všude zákaz

NShawt - Profil | Ne 3.4.2016 16:48:33

Rikal jsem si, ze se letos zamerim na Labe, protoze jsem nikdy Labe nechytal a chci zkusit neco noveho, ale jak to tak ctu, tak abych se bal pomalu o zivot, ze me naci exoti co to maj v hlave vypatlane snad pomalu zabijou??? Je to vsude nebo jen urcite casti?
To mi chcete rict, ze je to tak zle, jak se tady pise? Ja chci v klidu k vode a ne se hadat s lopatama...a nedej boze neodjet od vody, protoze mi propichaj gumy a pod...

NKruan - Profil | Út 11.8.2015 8:27:03

Jovánek >> A tu pak jebnes pod strom ? :D

NKruan - Profil | Út 11.8.2015 7:43:39

Ja za sebe musim rict, ze mam zkusenosti s kaprarema na Labi spis negativni. Dodavka zaparkovana tyden u reky a po ni zbyde jen hromada odpadku a obrovske ohniste. Kam chodili na zachod se ani neodvazuju hadat. Na druhou stranu je pravda, ze o tech cistotnych treba ani nevim, kdyz po nich nezbude zadny bordel. Ale jinak je to sama plechovka, sklenicka po kuku, PET lahev po pivu, tacky od grilu a podobne. O vajglech ani nemluvim. Kuraci by se nad sebou fakt meli zamyslet. Treba muj tata tipa vajgly o zem u nohy kresilka a nakonec je vsechny do jednoho posbira do igelitaku a pekne veme domu do popelnice. Ale rekl bych, ze drtiva vetsina vas kuraku toho vajgla proste jebne do vody...

Nsasík - Profil | Po 10.8.2015 22:39:27

Poušťák >> Cože, nechápu, co Ti vadí, nahodil jsem radu a to v dobrém, že být připravenej se vyplatí, a proč jsem tedy trapnej ??

Nvendys-vt - Profil | So 8.8.2015 5:31:57

Vavry >> Palec nahoru, i když podseknutý.

Npatlal - Profil | So 27.6.2015 15:38:25

Vavry - Jen tak mimochodem ....fakt 90 ?

Nkobr.d - Profil | Pá 26.6.2015 15:45:40

Na co vám to bere nejvíc na Labi?

NWoohooo - Profil | Čt 25.6.2015 15:30:22

krmit, byt trpelivy a zbytecne neprehazovat, nehazet zbytecne daleko od brehu staci par metru za pas rostlin a byt vecer v klidu a potichu na brehu a prijde to

NWoohooo - Profil | Čt 25.6.2015 11:40:55

arnošt >> Nezlob se na me ale proc by ti i nekdo tam ( v Rusku ) propaloval fleka ... nedelaji to ani houbari ... tady urcita sorta zvykla objizdet sukrome kaprodromy si proste mysli ze to takle chodi vsude ze idelane prijedou kazdej je nasmeruje kam slozit bivak a kam a presne na co to nahazovat ... proberte se hosi :)))

Npatlal - Profil | Čt 25.6.2015 11:01:51

Woohooo >> Větší vercajk jako tam dole ?

NShu-lin - Profil | Čt 25.6.2015 10:43:32

Jettys >> zveřejněním týhle mapy jsi podepsal všem kaprům rozsudek smrti.

Npytlak - Profil | St 24.6.2015 18:39:29

Poušťák >> Já myslím že to je snad jasně napsáno co vysvětlovat! A k tomu jak ho poznám na netu? Třeba se podívám na jeho profil,historii jeho příspěvků do diskuze, fotky ulovku ja myslím že se to dá vytušit. Samozřejmně nikdy se to nedá odhadnout na 100 procent to je jasny.Ale tak jako tak když bude chtít někdo pradit tak přece nebudu dělat zlýho muže!! To už nebudeme příbírat nové rybáře,zrušíme rybářské kroužky aby se nenavyšoval počet rybářů kteří by nám mohli obsadit místo třeba u toho Labe??

Nhanyking - Profil | St 24.6.2015 15:22:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Platí na Labi K 70? Pokud ano tak čím víc lidí tím lépe. Hodně žrádla = mega ryby :-) Já jsem ještě kapry na řece nechytal tak by mě také zajímali nějaké rady. Klidně něco univerzálního. Nevidím důvod nezjistit si informace a posunout se dopředu. Ti co začínali v 90 letech taky čerpali info třeba z Kajmana. I já jsem před 15 lety neodolal a koupil v Polsku 2 kila boilí. Několik nocí mě to ani netuklo a na druhej prut s žížalou jsem tahal pořád. Tak jsem toho nechal a začal dělat plavačku. To boilí pořád mám. To už je archivní boilí. :-) Dipuju ho a použiju na zákrm. A loni jsem se vrátil a díky informacím z MRKu se mi začalo dařit a mám několik krásných ryb. A vše puštěno.

Nsmike - Profil | Út 23.6.2015 22:02:14

pytlak >> dam ti radu. Zaloz si privatni diskuzi, pozvi si tam lidi, kteri si myslis, ze ti muzou poradit. Takhle verejne nikdo, kdo ma aspon nejakou znalost Labe, nic nenapise. Jinak jsi z diskuze vyhodil cloveka, ktery by ti neporadil mista, ale mozna zpusoby lovu a dalsi veci s lovem spojene.

NPoušťák - Profil | Út 23.6.2015 21:52:53

pytlak >> dej tam 30 vykřičníků ty pako.

Npytlak - Profil | Út 23.6.2015 20:23:32

Je potřeba se pořádně přečíst téma diskuse!! Nikdo tady snad nechce po nikom aby tu prozrazoval svoje horký místa ani souřadnice GPS!! Nemyslel jsem to vubec zle a nechapu takovy negativni a zesměšnující reakce!! Jestli ma někdo problem diskutovat z duvodu - ja jsem si to musel za 14 let taky sám vše vyžrat a přece nebudu nikomu radit!!! Tento duvod respektuji,ale nechapu proč sem potom teda dotyční vůbec píšou!!!!

Nmypeters - Profil | Út 23.6.2015 13:37:59

Pvl >> Von teda prut do ruky nevezme ale tady v kraji ma nachytano nejvic.....)))))))))

NPoušťák - Profil | Út 23.6.2015 13:32:07

pytlak - >> jediná zkušenost a nejrychlejší způsob jak chytit velkýho prasečkyna na Labi je sledovat fotky a místa kde se hodně nachytá a pak jen si tam stačí sednout a chytat.Dělá to tak spousta lidí a funguje to mnoho let.

NPoušťák - Profil | Út 23.6.2015 12:56:17

Prchlajs >>Honziku jsi zlý,namyšlený,arogantní a nepřející....o)))))))))))))))))

NWoohooo - Profil | Út 23.6.2015 12:48:12

NA Labi zadni kapri nejsou jen cudle, na nic to nebere je to ztrata casu jedte radsi na soukromace :D

NPrchlajs - Profil | Út 23.6.2015 12:37:39

tuzemak >> No možná.Kdo mě zná tak ví.Určitě se nechci nějak handrkovat pouze píšu jak to mám nastavený.S rodinou, prací(220hod.za měsíc) a s barákem (ještě před čtyřmi lety).

NPrchlajs - Profil | Út 23.6.2015 12:25:17

Lubvac >> Jo a proč né.Chceš něčeho dosáhnout chceš si udělat obrázek o něčem?Tak tomu něco obětuj.Nejsem člověk co si z časových důvodů může dovolit trávit u vody např.dva tři týdny za rok formou dovolené a pod.Nemám čas jezdit ani víkendy.Proto tomu dám krátké vycházky v průběhu týdne.Chceš nasbítrat zkušenosti?Jinak to nejde.Vlastně jde.Někdo založí diskuzi a třeba nějaká dobrá duše odpoví a poradí.

Nhanyking - Profil | Út 23.6.2015 12:02:59

Tak to mě uklidnilo. Lovil jsem 3 noci na polských jezerech a nic. Takže normální stav. :-) A přemýšlel jsem o Labi jaké to musí být eldorádo ale jak čtu není to tak jednoznačné.

Ve mě vždy vrtá myšlenka jestli zůstat u zakrmeného místa kde už lovím delší dobu a nic nebo změnit lokál. Co když to vytáhnu 10 minut před záběrem na který čekám X hodin :-D

Červené karty: Prchlajs