Jizera - zarybnění

Již několik let chodím na Jizeru ( různé úseky) a zdá se mi, že ryb v ní ubývá. V některých úsecích je již problém chytit tlouště, plotici a jiné druhy proudových ryb. Je mi proti rozumu, že se nasazuje kapr, který při větším průtoku stejně na místě vysazení neudrží. Na některých místech už není vidět ani potěr. Jaká je Vaše zkušenost? Které úseky považujete za nejhorší, co se obsádky týká?
Autor diskuse: Andulec - Profil , 23.5.2015 všeobecné - revíry, cestování

rybomil - Profil | Po 12.6.2017 11:46:31

Rybařík 77 >> Zvýšení míry potočáka na V26 na 30, pak až na 45 nepřineslo vůbec nic. A že V26 proti J7 je nějaký revír. Pár zimních náletů kormošů k tomu bez možnosti je aspoň částečně likvidovat a plašit na nocovištích a je vymalováno, podobně ostatní druhy ryb.
Náký lejno zvýšení míry - naprostý dočasný zákaz lovu potočáka a striktní zmenšení počtů predátorů typu volavka, norek, kormoš a vydra.Ten náš kaprosvaz by měl především hájit naše zájmy, ne nás stále jen omezovat, přišroubovávat. nám podmínky a ostatní nic. Už si to kurwa uvědomte, kopete do vlastní branky.

Jaryn 64 - Profil | Čt 16.7.2015 21:26:06

Pišta27 >> Jizera je velice těžká řeka a z vlastní zkušenosti vím,
že ryby tady jsou nejaktivnější od 22 do 24 hod. Co se týče mníků, tak se mi letos povedla
docela trefa a to 9 ks za večer ve velikosti 35 - 53. Chce to hledat místa protože nejsou všude.
Tady je ten 53

hadalicek - Profil | Pá 17.7.2015 16:46:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,na Jizeře už chytám spoustu let, defacto od dob kdy jsem dostal rybářský lístek ,cca 1996..
Nachytal jsem tam spousty ryb ale rok od roku mi přijde že je to horší, nebudu se zmiňovat o úsecích v MB.Co se týče kapra si myslím že není problém nějakého vytáhnout,o to horší je to s dravci...minulý rok touto dobou jsem měl cca 30 okounů-dnes mám jednoho a to chodím pořád na stejné místa...Štik je taky pomálu letos na zahájení se povedli dvě malé ale jinak nic...od zahájení mám cca 15h navláčeno a už mě to nějak přestává bavit...Budu muset začít jezdit jinam...

Pišta27 - Profil | Čt 16.7.2015 21:18:58

No a navíc sem tam minulej tejden chytil tohodle šmejda a ten tam nemá vůbec co dělat!!!!!

pepacptj - Profil | Pá 11.12.2015 23:04:26

wopexik321 >> souhlasím s tím, taky nechápu proč je na většině vod tolik preferován kapr, přitom na první pohled je vidno, že kdyby měl kapr ruce tak těm rybářům nafackuje za to kam ho všude dávaj... přijde mi, že kdyby ČR měla moře, tak ti naši myslitelé toho kapra najebou i tam ;)

Mrak - Profil | Po 20.7.2015 19:54:24

Sleduji tuto diskusi od začátku a znovu se vám pokusím vysvětlit,proč je v Jizeře tak málo původních druhů ryb.Padesát let chodím na Jizeru 1a2.Věřte,že ji znám dobře.Za mého mládí byla řeka stoka.Každé město každá chalupa,každá fabrika měla odpad svedený do řeky.Pod každým kamenem bylo spousta ráčků,rákosáků,pijavic aj.Ryby v řece měly pořád co žrát.Co se stalo dnes.Všude se postavily čističly,které z vody odstraní veškerou rybí potravu ale nevyčistí látky,které rybám škodí.Už jsem to tady psal.Základní problém je,že ryba,které se podaří v těchto těžkých podmínkách vytřít (studená voda,kolísání hladiny z důvodu výroby elektřiny ve špičkách,kdy je výkup elektřiny výhodnější),nedoroste do velikosti a síly aby přežila zimu.Toto žádným dodatečným zarybněním není možné nahradit.Na trhu nelze koupit generačního hrouzka,mřenku,ouklej,tlouště,parmu ,které by byly původně z řeky.Koupíte rybu z líhní ve velikosti maximálně jednoleté a to ješté druhy pro výrobce výhodné.Tak se vysazuje tlouš´t,parma,candát,bolen,ostroretka,jesen z líhní v tisícových počtech,které požerou dravci s kormorány a zbytek spláchne velká voda.Do řeky, se proto aby tam alespoň něco bylo dává všechno,co se dá sehnat z výlovů rybníků (cejn,karas,okoun,plotice a samozřejmé i kapr).Jestli někdo dokážete sehnat rybu vhodnou do řeky,která bude z nějaké řeky rád ji koupím.Jinak všechno,co tam dáme skončí bohužel v Labi.Ještě krátce k dravcům.Pokud není dostatek přirozené potravy nemá cenu dravce vysazovat.

Ravachol - Profil | St 15.7.2015 21:47:25

Ouťa 27 >> jako jsme oba dospělí chlapi a nebudem si nic nalhávat - uprednostnovat na jizere kapry oproti ostatním druhům ryb ( Po40 ani Tl 45 atd zavedenej není)
je prostě nerozum. Navíc je to omezení zavedený kvůli malý skupince rybárů co na Jízu obcas sjedou s koulema a odpovídajícím vercajkem. Pro nejaký rozumný fungování reky a rybích spolecenstev konkrétne na J2 do budoucna mi to prijde jako jasná sabotáž. :)

Ravachol - Profil | St 15.7.2015 21:26:09

Ouťa 27 >> jako to mi je jasný že se každýmu nezavdečíš, vsak jsem psal, ze kapr je pro vetsinu lidí atraktivní.kazdej máme jiný preference u vody - mě je ukradený, jestli někdo loví lipany nebo kapry, ale fakt si myslíš, že na Jizere 2 se maj vracet zpět kapri nad sedum pětek a zakladat tam chov takovejch monstrkaprů???čeho se tím má do budoucna docílit - že tam bude stabilní velká populace obřích kaprů pro pár fanoušků(řadovej rybar s normalnim vercajkem takovyho kapra na vetsine toku J2 fakt spis urve)?? není to blobost? nebylo by dobrý nechat trochu větší životní prostor v týhle studený a minimalne zregulovany řece jinejm rybám? a chovy monstrkaprů zakládat spíš v rybnících a řekách k tomu vhodnějších...Tady nejde o to se nekomu zavděčit kámo.... :)

damoz - Profil | St 1.11.2017 12:11:02

Jsem rád že tu čtu takové komentáře o tom jak tady v boleslavi a jejím okolí nejsou dravci..:) Je toho tady spoustu jen málo kdo je umí chytat.. Děda tu má letos už tak 5 štik přes 90..:)

Pivař - Profil | So 18.7.2015 17:22:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jizera 7 je totálně v prdeli. Jinak to říct nejde. Přinejmenším úsek Přepeře-Ploukonice. Prodal jsem mušák, broďáky a všechny ostatní krámy. Už tu byl i problém načeřenovat nástražky. Jsem jen rád, že jsem tu jako kluk zažil zlatý časy krásný Jizery, plné vracáků, tišinek a plné ryb. S tou K-70 na jakémkoliv úseku Jizery je blbost. Chudák ryba. Je to jen dekorační fráze v přílohách RŘ. Na stojákách, dejme tomu. Já teda mám o K-70 celkově pochybnosti, ale to je jen můj osobní názor, který vychází z toho, že krmítkáři na takovou rybu těžko dosáhnou a boilisáři jsou na ně víceméně zvyklí a stejně je pouští i bez befelu. Třeba se ale mýlím...

Jaryn 64 - Profil | Čt 16.7.2015 21:36:44

Pišta27 >> Letos mám kapra jen 63 cm, 4,50 kg.
To není žádnej velikán, ale já si víc cením tohoto cejna 55 cm., 2,00 kg.

Pišta27 - Profil | Čt 16.7.2015 21:27:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Andulec >> :-) byl moc dobrej.

u.x.a. - Profil | So 23.5.2015 0:05:46

Do Jizery by se mělo sadit víc kapra, hlavně ty větší ve vodě jakoby nebyli..