Co změnit v rybářském řádu - zvýšit lovné míry ryb?

Bohužel sem se setkal s pár rybářema, který berou kapra nebo štiku hned jak to má míru, když pak tomu useknou ocas a hlavu, tak nic nezbyde, a je to škoda než ryby vůbec vyroste.
Autor diskuse: stavitel - Profil , 6.1.2015 všeobecné - RŘ, MO, svazy
22 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NKovis - Profil | So 10.1.2015 18:39:19

Madop >> takže chytnu candáta hlídajícího hnízdo, pustim ho, sice než se vrátí ostatní ryby mu vyzobou jikry, ale je to v pohodě, protože jsem ho pustil. Tak to si borec, když tohle schvaluješ. Oni totiž nebrečí doma do polštářů, ale chápou důvod hájení. Což ty evidentně ne...

Nrybomil - Profil | St 7.1.2015 14:26:54

Diskuse: PODMÍNKY K LOVU (RYBÁŘSKÝ ŘÁD)
Najde se něco co vám nejvíc vadí a omezuje lov ???

Netipa - poslední hrdina MRKu - Ÿ Poslat soukromou zprávu.Pá 14.2.2014 11:20:30
Líbí: 13 Nelíbí: 2Napsat si svou soukromou poznámku k tomuto záznamu.Stávající rybářský řád mi nevyhovuje, proto jej nedodržuju. Chybí mi tam některé věci, které jsou dnes již v EU samozřejmostí a jejich absence nás řadí někam mezi země třetího světa:
- Povinnost použít klinik, před, během i po rybolovu
- Povinnost vypolstrované podložky
- Možnost bivakovat v chráněné oblasti, potažmo povolit karavany a týpí
- Lov na pět a více prutů na speciální povolenku keč ant rylejs
- K70
- K65
-- K60 a nebál bych se i K55
- Lov nonstop. Pokud rybář při lovu spí, má RS zákaz se spícím rybářem jakkoliv manipulovat a má povinnost setrvat tiše na místě, dokud se rybář sám nevzbudí a až tehdy jej legitimovat
- Povolit zavážet nástrahy remorkérem.
- Možnost označení lovného místa fixou či výbušninou
- Možnost na místě zadržet a šetrně usmrtit rybáře, jehož věk přesáhl 65 let, pokud tento bere kapry v míře, která se zdá rybáři až příliš velká (zde možnost diskuse ohledně příliš velké míry)
-Zavedení certifikovaného odznáčku "Já pouštím" podle norem ISO 4000, který jeho držiteli umožňuje lov ryb libovolným způsobem a podle speciálních pravidel spolku "já pouštím"
- Zařazení kapra mezi chráněné živočichy a zároveň udělení vyjímky pro jeho odlov všem členům spolku "já pouštím" a přidruženým spolkům "Já jsem kaprař" a "Já mám tripod, bivak, svindžry, když lovím, tak spím a chodím si srát za bivak"

Bylo by toho víc, ale tohle považuju za nutný start k lepším zítřkům

NPike - Profil | St 7.1.2015 7:48:54

dobrá otázka. MRK je dnes hodně silné médium s desítkami tisíc čtenářů a členů. Pokud se tu na něčem shodnem, bylo by dobré to presentovat na svazu a chtít změny, protože dnes je to katastrofa.
Mé návrhy jsou:

1) Horní míra kapra 65cm
2) Umožnění lovu Nonstop pro rybáře chytající stylem Chyť a pusť - prodej zvláštní povolenky, kde nebude možno zapisovart úlovky, na druhé straně tam bude možnost Nonstopky
3) Lov na 3 pruty pro rybáře chytající na zvláštní povolenku viz bod 2) - dva pruty jsou zbytečné omezení, rybám to nijak neublíží a rybář má možnost vyzkoušet si různé nástrahy a způsoby lovu
4) Omezit pro "normální rybáře" maximální počet odnesených kaprů za rok na 15 kusů s možností koupit si po vyčerpání limitu povolenku novou
5) Zrušit hájení a nejmenší lovnou míru sumce - je přemnožený a na mnoha revírech zlikvidoval obsádku
6) zákaz lovu na srkačku

to by asi bylo všechno

Nhraji - Profil | St 7.1.2015 17:18:22

Mrknato >> víš, vzato obecně jsi docela obyčejný závistivý šupák, který hledá, zřejmě pod vlivem svého vlastního zlodějského chování k lidem kolem sebe, všude jen zlodějnu a podvod.
Náš podíl na svazovém rybolovu je věc jasně dokladovatelná. A není žádný důvod, proč jej snižovat či jinak krátit. Členové svazu udělají za rok asi 20 000 docházek na náš revír a odnesou si přibližně polovinu z odlovených ryb. Za to nám, stejně jako jiné MO, náleží podíl na tržbách za povolenky. Není ani větší ani menší než u jiných MO, je spočten dle stejných vzorců. To co dáme na zarybnění my z našich peněz, se souhlasem RO, je vskutku naše věc.
A ten Jeep, co ti tak strašně leží v žaludku, ano, podíleli jsme se na schválení jeho nákupu v poměru 1/104.
A tím jsem s problematikou zarybňování v této otázce skončil.

Nmarmyš - Profil | St 7.1.2015 7:38:29

Debata dobrá akorát na hádání,,jeden nápad blbější jak druhý.

Naleš vavřina - Profil | St 7.1.2015 7:37:23

- otoš : s tím zvýšením míry bych klidně souhlasil, klidně bych i štiku celoročně hájil - ÁÁÁLE!!! to by muselo jít ruku v ruce se změnou rybolovné techniky - zakázat živou nástrahu, mrtvá rybka minimálně 20cm a přívlač pouze s jednoháčkem - muset pustit "bernou rybu" co je poškozena je nesmysl - nejdříve prevencí zabránit poškození ryby a pak lze omezovat. Souběžně s tím i řešit biologické důvody úbytku štiky - stanoviště, potravní základna, přítomnost výtěrového substrátu a existence podmínek pro přirozený výtěr, .... - tohle nikdo neřeší, ale dle mého to je alfou i omegou úbytku štiky

- omezovat ponechání kapra (zvýšením lovné míry) je kardinální blbost, neexistuje jiný rybí druh jež lze tak snadno v obsádce doplnit a ve všech velikostech, limitem jsou jen finance - to lze ale řešit

- u jiných (zejména reofilních druhů) ryb jsou nějaká omezení odůvodnitelná, ale opět prioritně řešit biologické příčiny neprosperování a úbytku daného druhu ryby

- o čem se ale vůbec nemluví je osvěta a výchova členské základny - pokud rybáři nebudou vidět v trávu výkonu rybářského práva výsadu (a ne jak nyní levně placenou samozřejmost) a nebudou mít ke každé rybě (obecně živému tvoru) úctu a respekt, tak změna k lepšímu bude těžko realizovatelná - zde ovšem nemám na mysli 100% CHaP, spíše jako trvale udržitelný přístup k výkonu rybářského práva a péči o vodu ... - to se ovšem neobejde bez celoživotního vzdělávání v oboru každého z nás

NMrknato - Profil | Ne 11.1.2015 13:58:07

Hospodář, co neví na čem hospodaří tady popisuje případ porušení, které obsahuje zákon a vyhláška ve své tištěné podobě. Zcela jinak by se ale odvíjelo řešení "přestupku, dle BP", které řeší věci, které zákon nezná, nebo nejsou k požadování a předkládání RS, za předpokladu, že údajný přestupce není úplný mamlas.

Na obrázku "taky BP" z našeho ÚS, jejimž autorem je též "zástupný hospodář" jako ty......

Edit: Švejk a lajtnant Dub by to řekli trochu jinak.

NBláža - Profil | Čt 8.1.2015 20:54:24

Mojchy Master >> Já teda zastáncem K70 nejsem, kde ji už zavedli tak budiž. Já mám svoje pravidla, a ta jsou myslím vcelku rozumná. Nikdy jsem nevzal kapra menšího než 40 cm a to hlavně v dobách, kdy se tady větší ani nevyskytovali(asi) dnes si vezmu, když mám chuť od 48 do asi 60 cm. Větší nechci, jíme doma ryby jen dva a tak co s většími. Až si budu chtít kapra vyudit, tak si vezmu velikost, kterou na té dané vodě můžu. Myslím, že svými 4-6 kapry - násaďáky za rok rozhodně jeho stavy nezdecimuji. Za každého, kterého si vezmu tam nasypou tucet nových...

Nmut - Profil | Čt 8.1.2015 18:53:08

Mojchy Master >> tvoje rozhodnutí, v pořádku, ale proč to chceš cpát ostatním? Mnozí rybáři nejsou schopni pochopit ani stávající pravidla, například denní dobu lovu, tak proč jim komplikovat život a plést hlavy dalšími výmysly?

NDart Ness - Profil | St 7.1.2015 20:29:34

Poctivě jsem to pročetl od začátku a u některých by se Chocholoušek vyřádil....

Takže za mě bych jen prodloužil lov v zimních měsících aspoň do 20.00 hodin a klidně zvedl míru kapra na 45....Na stojákách např. od 1 do 10 ha by to asi nemělo smysl,ale na větších plochách-proč ne?

NStarc55 - Profil | St 7.1.2015 11:11:21

Nutná je změna myšlení lidí, výchova mladé generace (nejen rybářské) atd. Nemá smysl o tom dál diskutovat, nic nevyřešíme a ještě se tady pohádáme, což bych nerad. Petrův zdar všem.

Ncormoraan - Profil | St 7.1.2015 7:53:55

Pike >> Teda chlape, to je snůška..

Bez urážky a jakéhokoliv zaujetí vůči různým rybářským skupinám, ale že ty jsi kaprař?

NMadop - Profil | So 10.1.2015 20:27:52

Kovis >> Jak jsem psal dravce nechytam, takže ani nevím, že si candát hlídá své jikry. Jo klidně napište, že takový jako já nemají na rybách co dělat pokud neznají chování všech ryb.(určitě to někdo chce napsat). Všichni nechoděj na ryby desítky let, neučil je rybařit někdo z rodiny, tak to někdo prostě neví a upřímně to ano vědět nepotřebují. Byl to můj názor evidentně špatnej, poučil jsi mě. Takže u lovu dravců netřeba nic měnit?

Nu.x.a. - Profil | So 10.1.2015 16:30:40

Madop >> nevadí mi, vadí mi názory wostrejch kaprařů bivaci, pípáci, nostopy, 10 prutů stejně tak mi vadí tvrdá sumcařina v podání JVkkdy za nástražky používá krásné línky například, líbí se mi taková ta normální zdravá rybařina co provozoval Ota Pavel na Berounce, kolik asi za rok chytil kaprů nad 30 kg?

NBadimura - Profil | So 10.1.2015 14:59:26

kakr >> Tomu říkám pan rybář, ale ani jedna kontrola RS za 4měsíce, to je vaše ostuda.

NRST - Profil | Pá 9.1.2015 18:11:58

Mrknato >> Ve lhaní, kvákání, fabulacích a zavádění na tebe nikdo nemá, všichni to ví takže není co hodnotit. A že bych něco kvokal, tak to se mi nechce, už sem ti několikrát psal že jakákoliv diskuse s tebou je marná.

N*Shimi* - Profil | Pá 9.1.2015 14:06:58

kabo - >> Tak já ti to pro větší slávu napíšu ještě jednou, máš možnost se uspokojit i jinde, hm? Mimochodem, možná by ses měl zamyslet nad tím, co tě v rybařině uspokojuje. Někdo tu těžší rybu nechytne za celý život a přesto ho rybařina baví. Já mám třeba 100x větší radost z krásného Lína než z 15 kg vodního prasete.

NFlip - Profil | Pá 9.1.2015 13:21:31

marmyš >> máš pravdu mají jiné zájmy,protože rybařina-(kaproduhákový lov) jim nemůže mnoho nabídnout.
Jako RS i jako rybář na svých vycházkách jsem těch mladých(hlavně dorostenecká kategorie) mezi vidličkama čekat na násaďáka moc nepotkal. Je spíš zajímá adrenalinovější pohybovej lov a toho jim tu můžeme nabídnout čím dál méně.
Ti duháci žeroucí vše co jim padne do vody jim to na P vodách také moc nevynahradí-proto hlavně na těch P vodách je úbytek nejmarkantnější.Narozdíl od těch s těma igelitkama si chtějí opravdu zachytat.
Je to škoda,protože jako RS s těma mladejma klukama jsem myslím nikdy žádnej problém neměl. Není žádné tajemství,že nejvíce průserářů tvoří ta starší generace vychovávaná v době kdy se kradlo všude a nikde nic nechybělo.

NFlip - Profil | Čt 8.1.2015 22:09:04

Paranoidní Schizofre >> dle mého soudu základ všeho je ten,že by už konečně se měl někdo přestat dívat na rybaření jako na všelidovou masovou zábavu, jako za bolševika. Dát prostě nažrat všem bez ohledu kde se na to vezme. Doba uzrála k tomu aby se to zgruntu změnilo.
Svazoarmějci se bojí exodu každého jedince a snaží se za každou cenu ho v tom molochu udržet.
Já bych naopak se toho nebál.Osobně bych nastavil přísnější pravidla s počtem méně odnesených ryb a tím pádem bych snížil rapidně náklady na dosazování..
Prostě- nelíbi se ti to ?-,tak odejdi. Konečně už musí přece skončit ta doba kdy finálním úspěchem je co nejvíc narvanejch igelitovejch tašek za relativně přijatelnej peníz. Potom se přestanou nasazovat megatuny kaprů a na řadě míst se opět někdo začne koukat na vodu jako na přírodní biotop se skladebně bohatou rybí obsádkou a ne jako na koupaliště nacpané kaprama s jediným cílem je pokud možná odchytat aby se tam mohli naprat na jejich místo další.

NStilet - Profil | Čt 8.1.2015 15:24:48

Mrknato >> Citace: "Vysvětlím. Zatímco dříve se na ponechání 1000 kusů kapra podílelo 357 rybářů, dnes se na stejném množství odnesených kaprů podílí 714 rybářů,...Prostě kvová, stále kvoká. Nějaká nepřesnost mně nevadí, ale to co předvádí hraji, je už moc. "

Právě v tomhle případě dokazuješ, jak jsi úplně mimo mísu reality a jen teoretizuješ...snad bych Ti asi napodesáté vysvětlil, že různá omezení v počtu odnesených ryb (denně 1ks jako v MRS, nebo týdenně 5 ks, nebo měsíčně 10 ks jako na SM) není od toho, aby se nazlobili rybáři (a nepostupovalo se dotačně:-)), ale aby byla ryba ve vodě delší čas a dosáhl na ni i někdo, kdo nemá volno týden po zarybnění. A opravdu se může stát, že místo 357 úspěšných lovců 2,8 ks kaprů, může tímto jednoduchým omezením, být 714 úspěšných lovců s 1,4 ks kaprem. To, že hrajimu nerozumíš bude asi tím, že jako správný teoretik, nemáš žádný anung o faktickém hospodaření na revíru. Bohužel nejsi sám...:-(.

NRajsi - Profil | Čt 8.1.2015 14:58:51

u.x.a. >> Úplně mě vytáčí když slyším, že by někdo zakázal bivakování. Ale také to naprosto chápu. Já nemám na ryby tolik času kolik bych chtěl, tak jezdím jednou za čas na 2-3 noci a nedovedu si to bez brolíčka představit, je to nutnost když jsem u vody více dnů, ale také mě vytáčí ten bordel, vyřvávání, ohně co jde od jiných bivaků,a aniž by o mně a mém brolíčku někdo věděl, tak jsem ve stejném pytli s těma ostatníma. Kurnik proč!!!

NBarbusek - Profil | St 7.1.2015 17:50:19

stavitel - >> Určitě bych zakotvil v řádu znění zákona na ochranu zvířat proti týrání a zakázal lov na živou rybu...

NFlip - Profil | St 7.1.2015 16:07:09

sven >> absolutní souhlas.Jenže to by ovšem nesměla platit teorie svazu.,,Každej platící se počítá -debily nevyjímaje-bereme všechno!":-))
Svaz nemá zájem zeštíhlovat základnu na základě odbornosti-svaz má zájem vytvořit stádo platících.
A časem to bude i bez těch zkoušek.Jinak by za peníze nemohl prodávat povolenku nečlenům,kteří viděli rybu akorát ve vaně na Vánoce ao nějakém RŘ nemají ani páru
Nebo že by tam nebyly motivací ty peníze? Co takhle to členství zrušit aby všichni platili tu plnou palbu? A ty kapry vůbec nevozit na rybníky ale místo toho zajistit lov na okolních sádkách?

NFlip - Profil | St 7.1.2015 15:30:28

Mrknato >> Pavle jsem platícím členem svazu už nějakých 48 let. pro svaz už dělám roky RS,vedu rybářský kroužek,jsem členem výboru(zástupcem předsedy),takže si myslím že jsem pro,,společnou svazovou věc" už něco udělal a tak mám právo jí i kritizovat.
Nicméně čím více do toho vidím,tím více mi je na blití. Stejně ty samé emoce ve mě vyvolávají stavy svazových vod.Navíc si plně uvědomuju,že pokud se něco razantně nezmění,tak buď skončí svaz jako takovej nebo já složím všechny funce,protože nabývám pomalu dojmu že ten moloch vlastně aktivně podporuju.

NFlip - Profil | St 7.1.2015 14:54:46

rybomil >> Jelikož sám vedu dětský rybářský kroužek tak si troufám tvrdit ,že to jsou jenom hezké svazové kecy okolo mládeže.Peníze za dětské povolenky do kasičky svazu jsou stejně dobré jako ty od těch dospělých.
Proč by jinak zrušili tu povinost dětí chodit do kroužku aby jim mohla být vydaná povolenka na další rok? Dnes jim stačí udělat jednou zkoušky a automaticky si mohou koupit následující povolenky.
Proč zrušli levnější povolenky na jeden prut a dítě musí koupit tu dražší na pruty dva?
odpověď je pouze jediná. PRACHY!!!
Na to co dneska žije ve vodě každej kašle-záleží jenom na jediném aby to sypalo a mohl ten svaz dál přežívat.

Nrybomil - Profil | St 7.1.2015 13:55:53

jaroslavstehlikst >> každýho mladýho línýho lapače na fišli bych místo dozoru dospělého a ještě čeřenování přitom rovnou nejradši lísknul spodkem vláčáku pořádně po koulích....

zažil jsem jako RS zrovna tu dobu, kdy se povolilo chytat dětem do 16ti stejně jako dospělým a co pak prováděli tyhle mlaďoši za zvěrstva lovem na rybky pod jezy apod., to tahání štíčat po betoně, páčení háčku přes žábry. Když se je vzal za takový přístup hákem, házeli po mě na loď šutry, polámali mi na ní lavičky nebo pádla atp.
Obojí pak byly hlavní důvody, proč jsem za 5,5 roku u RS skončil, bo když šmejda nakopu jako obyč, budu se zodpovídat, ale jako RS si to dovolit nemůžu.

Uf.... už jsem zas skoro zralej na pilulku k redukci krevního tlaku.

NMalda512 - Profil | St 7.1.2015 11:43:24

Casio >> souhlas.
A zakázal bych požívat po dobu lovu alkohol a jiné návykové latky :-))

Alespon by mě kámoš už přestal padat na udice a chcát na stan :-))

Nkabo - Profil | St 7.1.2015 11:41:21

Moje představa o ideální změně spočívá ve dvou typech povolenek.

Jedna povolenka by byla stejná, jako ta dnešní.

Ta druhá by byla o 1500,- dražší, byla by pouze chyť a pusť a bez omezené doby lovu, viditelně označené místo lovu v noci, zákaz sakování. Ostatní podmínky stejné jako u běžné povolenky. A těch 1500,- Kč by byl příspěvek na chod profi RS.

NKozič origin - Profil | St 7.1.2015 10:57:46

Je nutné zavést minimální lovnou míru u oukleje a jejich napodobenin.

NAnýzový dědek - Profil | St 7.1.2015 10:51:36

mut >> Ano povinnou výbavu ti zkontrolovat může, ale ten příklad se týkal toho, že RS ví, že pytlačíš nad limit a ví, že ty nadlimitní úlovky dáváš do auta.Takže má dvě možnosti- buď zavolat cajty (kteří mají právo kontroly vozidla) nebo tě musí pustit, protože samotná RS tuto pravomoc nemá.
A že se toto děje na revírech ti řekne každý člen RS.
Prostě pokud budu mít v povolence vše v pořádku a při lovu uvidí RS pouze povolené množství ryb, tak mě musí pustit, protože mi do auta nemůže i kdyby mi kufr přetejkal candátama v dubnu. (přeháním).
Pak tu můžeme plkat do aleluja, ale pokud se toto nezmění,tak budou pytláci s povolenkou vychechtaní, protože než dorazí cajti, tak jim dám adie a mám vše v pořádku s úsměvem na tváři. :-)))

NCasio - Profil | St 7.1.2015 10:30:17

Mrknato >> Orlík jsem uvedl jen jako příměr. Ať už s profi RS nebo nepořádkem kolem vody celkově. Zpřísnění a to do takové míry,že by se rybář bál i vajgla zahodit je na místě plošně.

Nsven - Profil | St 7.1.2015 8:01:15

stavitel - >> tak ty koncové díly nevyhazuj a máš po problému :-) http://www.recepty.cz/recept/rybi-polevka-535

Nmut - Profil | St 7.1.2015 7:55:09

Pike >> si s tím skákni, už je to bez třicetikorunovýho poplatku.

Nmarmyš - Profil | St 7.1.2015 7:54:45

Pike >> Právě jsi vyhrál Miša Vtipkára,postupuješ do dalšího kola bez ztráty klobouku:-)

Nmut - Profil | St 7.1.2015 5:41:10

Carpper >> jak posílit? Co do množství, nebo rozšířit pravomoce? To nebude nic platný, když existují MO, které řeší hrubé přestupky svých členů tak, že jim do týdne vrací povolenky. To je i pro RS trošku demotivující, když frajerovi sebere noty a za dva týdny ho na revíru zase vidí.

Nkasch - Profil | Po 20.4.2015 17:22:29

sven >> Vláďo )))))))))))))))))) já Ti přeji stovky ryb ........víš jak to myslím. Já uznávám koníček jako koníček a né zdroj obživy. Marně pátrám po koníčcích z kterých takhle LIDI profitují jako je to u rybařiny. Myslím tím TY, kteří jsou horší než vydry a kormoráni. Takoví vesměs nejvíce brečí, že nejsou ryby a přitom mají plnou povolenku '' RYB PONECHANÝCH''

Nkabo - Profil | So 10.1.2015 23:20:13

timb >> Kde se v tak mladém člověku bere tolik zloby? Když už říkáš, že bordel dělaji hlavně kapraři, jestli to nebude tim že drtivá většina se pravě věnuje kaprařině. To že je někdo kaprař s tim nema nic společneho, je to o lidech! A tu poslední větu nebudu raději komentovat... :-(

NMadop - Profil | So 10.1.2015 21:59:26

timb >> Líp se u vody nechává bordel v noci při odjezdu, ale zas toho nemáš sebou tolik. Jak jsem psal už nicku u.x.a. takoví to budou dělat tak jako tak. Muselo by se toho upravit víc aby to mohlo fungovat, zaplatil bych si klidně víc peněz a věřím tomu, že by se našla hromada lidí co by si to zaplatilo. Když si vezmu kolik má člověk peněz nacpanejch ve výbavě. Za ty peníze nadotovat RS na víc kontrol, samozřejmě přísnej přístup, pořádnej postih. Vidíš na nonstopu něco špatnýho i mimo toho bordelu? Já vím že tady se nic nevyřeší, jen se mi nelíbí pokud někdo hází všechny do jednoho pytle obzvlášť, u koníčku.

Nkarlos1983 - Profil | So 10.1.2015 20:59:21

člověk by něco napsal k otázce ale bojim se že budu za de...a že nepomlouvám toho či onoho jak chytá ryby jděte někam tady dotyčnej se na něco ptá a co se dozvěděl h...o a nejste sami je toho plnej mrk místo rady z tebe udělaj vola to je smutný

Ntimb - Profil | So 10.1.2015 20:58:58

hraji >> No to samozřejmě ano.Ale určuje to prováděcí vyhlaška. Nebudeme slovíčkařit že ne? Od toho tu je jeden pán z Pardubic.

Nkakr - Profil | So 10.1.2015 18:37:53

Madop >>
Zlatá slova, do kamene tesat -
povolenka by měla bejt zárukou toho, že se umíš chovat k vodě, rybám a okolí, že to tak není je jiná věc.

Na bowlingu taky můžeš házet dvěma koulemi zároveň, pravidla hry jsou přece k tomu aby se porušovala.....vždyť jsi zaplatil a kouli si domů neponeseš.

NMadop - Profil | So 10.1.2015 18:34:32

Kovis >> Co by bylo špatně pokud by chytal celý rok a ryby pouštěl? Nebo pouštěl alespoň v době hájení. Je rozdíl jestli odneseš ve tření rybu nebo ji vrátíš zpět, podle mě je doba hájení pouze z důvodu aby se v té době neodnášely ryby. Ono kdo by vydržel vláčet několik dnů v kuse? Nebo muškařit? Kdyby brečeli nahlas a né doma do polštáře tak by se třeba taky něco změnilo pokud je co, nevláčím tak to nesleduji.

NMadop - Profil | So 10.1.2015 18:19:55

kakr >> tak pokud něco chceš musíš za to zaplatit to je snad logický. Chci si zachytat musím zaplatit. Když si půjdeš zahrát třeba bowling tak taky zaplatíš a nic si domu neneseš. Povolenka by měla bejt zárukou toho že se umíš chovat k vodě, rybám a okolí, že to tak není je jiná věc.

NKovis - Profil | So 10.1.2015 18:19:00

Madop >> Dle tvé logiky, může vláčkař chytat cely rok, pokud ty ryby pouští? Nikde jsem nezaznamenal nářky vláčkařů, že by to tak chtěli. A co třeba muškaři na pstruhovkach? Taky nepláčou. Brečí jen kapraři. Není ti to divné?

NMartenBear - Profil | So 10.1.2015 15:54:12

milankocian >> Osobne bych s tim problem nemel, netusim jak ostatni. Jeste bych dodal, ze i soucasne navyseni miry na 40 cm beru po dlouholetych namitkach a nespokojenosti jako uspech. Ledy se hnuly..

Nkakr - Profil | So 10.1.2015 11:49:10

MartenBear >>
Nic ti nebrání v nastavení míry osobní, třeba 50.
Viz příklad.......pod 50 ani jeden:-))

Ngeriatrix - Profil | Pá 9.1.2015 19:30:29

RST >> Tohle je jediný "stvoření", které ignoruju od doby, kdy jsem s ním také diskutoval a on si mně dal do ignoru po té, co mu došly argumenty a nedokázal odpovídat. Takže jsem to udělal jako protislužbu 8O))). Od té doby už jsem od něj nic nečetl a mám klid. Jak se říká, nejhorší je srážka s bl**em.

NRST - Profil | Pá 9.1.2015 18:57:51

geriatrix >> Já neignoruji nikoho a když sem pochopil co má dotyčný v hlavě, báječně se bavím, jeho slovní obraty zkratky a názvosloví je unikátní. Měli bychom založit nějakou organizaci na ochranu tohoto unikátního ohroženého druhu:-)

Nkakr - Profil | Pá 9.1.2015 18:53:23

Mrknato >>
Jen jsem ti dokázal i s kulatým razítkem Mze, že žvaníš, neb jsi v mnoha diskuzích psal, že dekrety byly MO odebrány. No a ukázalo se, že nebyly.
Nemíním diskutovat s demagogem, který o hospodaření na revíru ví asi tolik jako já o meziplanetárních letech.
Navíc mám před sebou asi 400 sumářů, které musím v rámci nehospodaření zpracovat.
Pá pá.......

Nkakr - Profil | Pá 9.1.2015 18:34:40

RST - 9.1.2015 18:11:58 >>
Kolega Mrknato přejde jako hlavní ideolog a vykladač práva na Olšiny, teprve tam bude mít možnost rozvinout svůj talent.
Na MRKU dokáže spolehlivě zazdít jakoukoli diskuzi do které vleze....

Nkakr - Profil | Pá 9.1.2015 17:24:44

Mrknato >>
Tak nevím...platí rozhodnutí ministerstva, nebo tvoje lživé kvákání???

NFlip - Profil | Pá 9.1.2015 14:18:37

kakr >> no vidíš a otázka zní proč ten zarybňovací plán nezměnit vzhledem k menšímu počtu členů, odnesených ryb ,co se týká množství a pochopitelně i druhovosti.
Laicky řečeno proč by se do té vody mělo sypat tolik peněz když se z ní méně odnese?

Proč ty peníze nepoužít třeba na zkvalitnění rybí obsádky?

Zarybňovací plány by měly být pružné a adaptibilní pro danou chvíli a né nějaká trvale přežitá konstanta.

Nkabo - Profil | Pá 9.1.2015 13:53:41

*Shimi* >> Ano, na některých. Zavedení K70 plošně by bylo nešťastné. Tak jako to nemá význam na hektarové vodě, tak na velkých úživnych vodách by mohla být míra ještě výš. Ale na toto tema bylo řečeno již dost. Při dnešních možnostech a metodách lze 50ha svazovku dokonale zbavit větších ryb za dvě sezóny. A co pak? Těžit jednu stejnou generaci nasaďáků bez možnosti překvapeni v podobě těžší ryby? To by mne neuspokojovalo.

Nmarmyš - Profil | Pá 9.1.2015 12:13:29

Flip >> Sám píšeš-většina,takže vás,kterým nejde o maso,je menšina. Takže se snažte prosadit co nejvíc opatření a změn v předpisech a potom,po odchodu posledního masaře od vody už budou revíry patřit jen vám. Pouštěčům,líbačům a možná i obšťastńovačům ryb..Jsem šťastný,že jsem mohl lovit v době,kdy těch blbých nařízení nebylo tolik a mohl jsem lovit( třeba úhoře )i v říjnu.

Nmarmyš - Profil | Pá 9.1.2015 11:52:17

Rajsi >> Ty jsi stejný fanatik,jako ta skupina,kterou jsem popsal ráno. Napsal jsi---------
--když na vodě velké ryby nebudou, tak mě logicky nemůže taková voda táhnout.---
---
Tebe táhnou velké ryby?Kdybys byl opravdový rybář,tak lovíš a pokud jednou za čas příjde něco většího,tak to ber jako takovou mimořádnou odměnu za čas strávený u vody. Kdybych ti napsal,po kolika letech jsem chytl první rybu přes 5 kg,tak by ses divil. Jenže dnes je mládež zblblá mediální masáží a co je pod 10 kg,to jim nestojí za pohled. A jen tak mimochodem,nějak se nedočtu,kolik ti je let-stydíš se za něco?

Nkabo - Profil | Pá 9.1.2015 11:20:44

Mrknato >> Takže pokud chci chytat na svazovce, tak mám držet hubu a krok a valit nasaďaky na mražak? Hlavně vše dle zakona! Nevyčnívat! Nestěžovat si!

Nhraji - Profil | Pá 9.1.2015 7:44:34

u.x.a. >> to je hodně otřepaná písnička, ta o nepůvodnosti kapra. Rozhodně tady ten kapr žije tak dlouho, že se dá za původní druh považovat. Zkus vymyslet nějaký smysluplnější argument. Candát je zde asi tak stejně původní jako ten kapr a nikomu nevadí ani hájení.

Nmarmyš - Profil | Pá 9.1.2015 7:31:35

Pvl >> Kdybys před 30 lety prohlásil,že ba se kapr 70 cm a výš měl pouštět,tak tě prohlásí za blázna. Jenže máme novou dobu-multikulti,ekoteroristy,buziky,vegany,smažky..​...Jedu k vodě,takže zatím..

NMaskot - Profil | Pá 9.1.2015 6:30:08

u.x.a. >> kdyz to tak ctu ty tvoje nazory tak by meli zakazat tebe

Nu.x.a. - Profil | Čt 8.1.2015 23:31:30

Bláža >> k70 je hloupost jako lidstvo samo, já vemu klidně 75 a napíšu mu 69..

NBadimura - Profil | Čt 8.1.2015 22:13:31

Tady máte pravdu od ČRS :-)

Nunudle - Profil | Čt 8.1.2015 22:01:28

ALE3 >> A já bych zavedl jezdit pod vlivem alkoholu alespoň o prázdninách a na Silvestra, protože většina řidičů chlastá a nebylo by to lespoň nelegální:-)
To jsi zase zaperlil.

Nnofish - Profil | Čt 8.1.2015 21:24:43

Jak vidím, tak by měl Mrknatovi někdo přeposlat toto, neboť se mnou už nekamarádí.
Jak jeden člověk dokáže zasekat" každou diskuzi...
Až zmizí dejte vědět, jak jste na tom v různých ÚS s limity úlovků.

NBláža - Profil | Čt 8.1.2015 20:04:45

Mojchy Master >> Už se prober, přečti diskuzi a snad pochopíš, jaký to je nesmysl. Na některých vodách tu velikost ani nemá možnost díky typu a úživnosti dorůst. Kaprů je všude dost a pořád se sypou. Jsou primárně určeni k sežrání a tak mi nevadí, že si je i berou domů k jídlu. Modlit se ke kapřím velikánům mi připadá stejná úchylka, jako být radikální muslim.

Nlovec99 - Profil | Čt 8.1.2015 19:10:05

vitbauer >> U

NRajsi - Profil | Čt 8.1.2015 18:57:59

Mojchy Master >> Souhlasím s tebou, ale ochranu by si zasloužili i jiné druhy.

NMojchy Master - Profil | Čt 8.1.2015 18:37:59

mut >> Tohodle sem zastánce už několik let .K70 je u mě jako povinnost i když je pravda že já si od vody nevezmu za rok ani rybu.

Nmut - Profil | Čt 8.1.2015 18:26:40

Mojchy Master >> jen blbec by udil dvoukiláky. Lepší je sežrat, než prodat do kaprodromu, čímž se řada "kaprařů", dnes bědujících nad prázdnýma vodama, živila. Nakonec, nic ti nebrání v tom, stanovit si svou osobní K70, dodržovat ji, a ostatním svá moudra necpat, každý by měl začít především u sebe.

NMojchy Master - Profil | Čt 8.1.2015 17:47:11

Já bych zařídil po celé ČR K70 protože je to k pláči když každej bere v klídku kapra 80cm cca 15 kg do udírny.

Nvitbauer - Profil | Čt 8.1.2015 17:39:43

Asi takto - když mám chuť na rybu a mám právo si ji přisvojit, udělám to. Loni jsem měl 88 docházet a přisvojil jsem si 8 ks kapra, 4 kusy candáta, okolo kilogramu plotic a půl kila okounů. Celkem 20 kg ryb. Podotýkám že jsem bral i první rybu, která měla míru a každou rybu domů přenesenou jsem s rodinou krom kostí, šupin, a ploutví snědl. Žádná mnou přisvojená ryba nepoznala mrazák.
Jsem snad horší, než ti, kterým je 80 kaprů za rok málo?
Jedině omezení počtu ryb, které si lze na 1 povolenku přisvojit, to by měli selsky uvažující funkcionáři z MRS prosadit. Nechci sponzorovat vychcánky každodenně odcházející hospody v okolí jejich bydliště prodávajíce ulovené kapry.

Nkakr - Profil | Čt 8.1.2015 14:16:40

Mrknato >>
Dovolil jsem si zkopírovat text počítačové ryby psaný tvé ctihodné osobě.
...................................................​...................................................​...................
Mě by zajímalo, jak to s těmi úlovky v MRS dělají. Když se podíváš, na jejich statistiky, tak úlovky jim mírně narůstají nebo jsou stejné. Ale pokud je mi známo, tak si smí ponechat jen jednu rybu. Jak je možné, že úlovky jsou vyšší ve srovnání s obdobím, kdy si mohli ponechat dva kusy? Což kupeckými počty empiricky znamenalo váhově dvojnásobek. A přitom na docházkách do revírů není prakticky žádný nárůst, který by alespoň zdánlivě lineárně odpovídal nárůstu úlovků. Jediná možnost snad, že narostl průměr ulovených ryb což pochybuji. Hlava mi to prostě nebere.
...................................................​...................................................​.....................
Jedná se o ryzí blábol, ale ani mně to nepřekvapuje......

NMrknato - Profil | Čt 8.1.2015 14:11:50

kakr >> Karle, hraji tady "cituje" to, co computerfish nenapsal. Reaguje tedy na to, co si vymyslel, aby mohl "mít navrch". Ale to se ve slušný společnosti nedělá. Čekal bych, že se hraj compiterfišovi omluví....

NZajda - Profil | Čt 8.1.2015 13:07:14

Pánové z Čech, přestaňte se s odpuštěním srát do MRS a snažte se o to, zamést si před vlastním prahem. Dík.

Nhraji - Profil | Čt 8.1.2015 12:21:43

computerfish >> to je jednoduché a prokázala to i statistika.
Vysvětlím. Zatímco dříve se na ponechání 1000 kusů kapra podílelo 357 rybářů, dnes se na stejném množství odnesených kaprů podílí 714 rybářů, tedy zabránili jsme tomu, že malá hrstka rybářů, kteří disponují volným časem, mohla odnášet ryby ve velkém a stejný počet ponechaných ryb tím pádem vyjde na více rybářů. (Čísla jsou smyšlená, jsou jen použita k lepšímu pochopení stavu). Kakr děla statistiku, někde tu bude vložená.

NStilet - Profil | Čt 8.1.2015 11:09:10

Mrknato >> Jednoduchým porovnáním statistiky úlovků v MRS a ČRS s porovnáním cen za povolenky se ukáže, že je mezi těmito svazy podstatný rozdíl. Jeden by řekl, že jen v nadmořské výšce, ale jiný by opatrně dodal, že možná i v práci některých uživatelských hospodářů. No a cesta je buď - zlepšit hospodaření a tím i výsledky, nebo přát tomu úspěšnějšímu ať mu taky chcípne koza ..Copak jsis vybral Ty?

Nkakr - Profil | Čt 8.1.2015 10:42:00

Mrknato >>
Kolik menších revírů v okolí Brna jsi navštívil rozumbrado, že o nich píšeš??
Stačí když se koukneš do BP MRS a zjistíš, že záhumenky v MRS mají výměru asi 27ha.
Máš povolenku zahrádkářů a sereš se do holubářů:-))
Piš o věcech kterým "rozumíš" - samoseky, můčky, bojlis, atd.
O hospodaření na revírech nevíš ani tu starou bačkoru:-))

NStilet - Profil | Čt 8.1.2015 8:16:09

FRANK71 >> Zdá se, že tady některým přizpěvatelům "hraji" leží pěkně napříč v žaludku. Celkem lehce vyvrací neomalené a zavistivé výpady ...a proč lehce?...protože není na rozdíl od kecálistů teoretik a naprosto přesně ví o čem píše.

Nnofish - Profil | St 7.1.2015 19:32:38

sven >> jak to tady vidím, tak klasika, ne? :-)
Btw ahoj

Nsven - Profil | St 7.1.2015 19:03:52

Mrknato >> prohrábnul jsem trochu svoje archiválie :-)

NMrknato - Profil | St 7.1.2015 17:59:45

Barbusek >> Já bych v RŘ zakotvil podporu matek samoživitelek, jimž by po dobu rybolovu hlídal děti výbor MO. To by byl asi ten servis, který zmiňoval předseda ČRS.....)))

NFlip - Profil | St 7.1.2015 16:37:54

Abych napsal také svůj osobní názor na téma RŘ. Dle mého soudu v žádném případě není dokonalý a jistě by potřeboval generální opravy ale i tento pseudořád by se měl dodržovat dokud nebude něco lepšího.
Ale na to aby se dodržoval by bylo potřeba větší hybné páky.Tou největší by dle mého soudu byla asi tvrdá represe v podobě strachu z následných trestů v případě přistižení.
Ty sazby za provinění jsou totiž absolutně směšné.

NFlip - Profil | St 7.1.2015 15:13:11

kakr >> hele svazoarmějče chápu že kopeš za svůj mančaft. Nicméně jako vedoucí dětského kroužku ti mohu ze své zkušenosti zodpovědně říci že za nějakých 5 -6 měsíců (od září kdy žačíná školní docházka-do doby než požadují povolenku) do nich s bídou nacpeš to základní- ty otázky v tom testu.A to mají navíc možnost si natrénovat ten test několikrát na sucho doma třeba u internetu.
A to je asi tak všechno.To ostatní okolo rybaření však trvá roky než opravdu někteří pochopí o co frčí.Proto jsou ty kroužky.
Je to asi to samé jako když by jsi mi tvrdil že ve škole stačí absolvovat první třídu,kde se naučíš číst a psát a ty ostatní třídy jsou zbytečné. Asi to tak nebude protože i v té škole když propadneš,tak tě nepustí dál.
Neříkám,že by v tom kroužku měly dělat zkoušku každý rok ale bez účasti na něm bych jim další povolenku nevydal.
Jak říkám pro současný stav našeho svazu je každá rychlokvaška dobrá-hlavně když platí.

NFlip - Profil | St 7.1.2015 14:45:28

Pike >> neboj-všechno bude.Aby ten moloch někdo udržel pohromadě a hlavně nějaký čas nad vodou bude muset natáhnout do svých řad za odpadlíky,kteří buď umřeli(ti kteří byli vychováváni ve smyslu bolševické všelidové zábavy) nebo ty jež odlákaly soukromé vody s větším zarybněním popř.téměř nulovou mládež a pochopitelně za ty, kteří už toho cirkusu měli dost.
Dokonce si troufám tvrdit,že se míry časem i sníží,doby lovu prodlouží,doba hájení naopak zkrátí.Jenom aby se to ještě nějakej čas udrželo nad vodou.Zatím se ti kapři dotují na úkor jiných ryb.Nicméně přijde doba kdy už ani tyhle dotace nepostačí a na miláčky kapříky nebudou peníze.
Potom ta emigrace z řad členů svazu nabere razanci. No a potom už jenom poslední zhasne.

Nlipenak - Profil | St 7.1.2015 13:37:19

mut >> nezlob se ale pytlák není ten co loví mimo stanovenou dolu lovu a má povolenku , to je pouze přestupkář .. Pytlák vypadá zcela jinak .. omlouvám se že sem ti sem vstoupil ..

NFinalStorm - Profil | St 7.1.2015 11:31:15

Mrknato >> Peníze by přišly buď z prodeje "nadpovolenek" nebo ze snížení zarybňování (víc ryb by zůstávalo ve vodě). Z toho by se nechala nějak vylepšit kontrola dodržování pravidel.

Nmut - Profil | St 7.1.2015 11:12:31

Mrknato >> potočáky nežeru, energie vynaložená na ulovení a zpracování je větší, než získaná jejich konzumací, která se tak stává kontraproduktivní :-) Takovej kapř kolem patnácti kil je jiná kávička, než chytneš další tři, tak v pytli vydrží živej a pomlátíš je naráz před odjezdem :-)

Nmut - Profil | St 7.1.2015 11:04:18

Anýzový dědek >> RS může číhat a lapit tě při činu. Tady si spousta lidí "stěžuje", že mají málo kontrol, ale proč dělat kontroly jen kvůli zápisu. Znám kluky z RS, kteří, pokud nemají důvod, placku a legitku ani nevytahují. pakliže se důvod najde, dochází ke kontrole a k řešení přestupku. Jinak jsem se nikde nesetkal s tím, že by kdokoliv nosil ryby do kufru auta a podobně, krom kaprařů zásobujících soukromáky, ale to je jiný příběh.

NMalda512 - Profil | St 7.1.2015 11:01:51

FinalStorm >> Omyl kolego. Právě, že lov dravců na 3 udice je to nejhorší co by nás na naších vodách mohlo potkat. Zažil jsem to již mockrát kdy se na jednom useku potkalo několik sumcařů a ti si natahali bojky na 100mterů. Jeden záběr a rybář smotal skoro všechny dokola. Právě, že u sumcařiny bych tohle nikdy nedovolil. Na pískovně mě utrhl thačky jouda kterej tam ulovil sumce 140 cm. A to jsem od něj seděl 40 metr. Dovedeš si představit jak by to vypadalo na useku kde by sedělo 10 rybářů a lovilo na 30 udic a přitom by od sebe seděli udanné 3 metry ?? ????

NAnýzový dědek - Profil | St 7.1.2015 11:01:49

FinalStorm >> a pomyslel jsi taky na opačný důsledek tohoto nařízení? Rozmohlo by se pytláctví. Do povolenky bych napsal stanovené množství a zbytek bych zamlčel, tenhle limit (jedno jak velký) je nesmyslný.

NStarc55 - Profil | St 7.1.2015 10:53:49

Casio >> Přesně! Myšlení lidí. To je oč tu běží. Český člověk je český člověk a má to zajetý to své myšlení. Něco jiného říká a něco jiného ve skutečnosti dělá. To, co říká je navenek, a to co dělá je malá domů.

NPike - Profil | St 7.1.2015 10:52:21

Malda512 >> opakuji, když má někdo problém chytat na 2 udice, ať chytá na jednu. Jeho neschopnost by neměla omezovat druhé. to si myslím, že tento tvůj příspěvek je mimo.
Speciální povolenky nejsou špatný nápad, proč univerzálně a předem něco odmítat? Proč nanabídnout někomu i jinou možnost. Klidně si může připlatit a do systému se může dostat více peněz. Zájem je.

NMalda512 - Profil | St 7.1.2015 10:48:10

Pike >> jak může mouchař tvrdit, že je sumec přemnoženej ?¨
jinak tvé myšlenky a nápady mají velkou trhlinu. Lov na 3 udice ? jsou rybáři kte´ří mají problém lovit na dvě natož na tři.
Speciální povolenky na svazovej revír ? totální nesmysl.
S bobkařama se domluvit dá ale musí ten člověk který se s nimi chce domluvit mít tu snahu. V tvém případě je zcela jasný, že tvé předsudky hovoří za vše.

Nmut - Profil | St 7.1.2015 10:43:03

Pike >> jsi mladej a nikdo tě tu nedrží, vyraž do tý svý zvyjebený EU a dosyta si ji užij, pak podej hlášení, jak tam bylo. Asi bys byl, a nejen ty, překvapenej, jak to ledaskde jinde chodí a obávám se, že na takovou cochcárnu, jaká je tady, bys jinde nenarazil.

NCasio - Profil | St 7.1.2015 10:42:46

FinalStorm >> Pokud se nezmění v prvé řadě myšlení lidí, všechny zákony jsou víš na co... :-)

Nmut - Profil | St 7.1.2015 10:40:43

Anýzový dědek >> povinnou výbavu rybáře kontrolovat může a rozhodně si nepřeju, aby mi kdejakej vandrák s plackou RS mohl prohledávat auto nebo bágl. Žiju v policejním státě, kde každej druhej krok hlídaj kamerový systémy městských vopic, kde tě opicajt může kdykoliv bezdůvodně v autě zastavit pod záminkou "silniční kontroly", aniž bys spáchal přestupek, takže se bez podobných pravomocí RS, po kterých ty toužíš, velice rád obejdu.

NStarc55 - Profil | St 7.1.2015 10:24:22

Casio >> Ano, je třeba přitvrdit a to velmi důrazně. A exemplární tresty za hrubé porušování pravidel, vyplývajících přece ze zákona. Odebrání povolenky na 3 měsíce v prosinci až únoru je k smíchu a jen utvrzuje hříšníky v dalším beztrestném porušování pravidel.

NAnýzový dědek - Profil | St 7.1.2015 10:03:21

FinalStorm >> Vidím. Ona ta chyba není v množství odnesených ryb, ale je v tom, že pokud máš 2 kapry, kteří nedosahují váhově 7 kg, tak můžeš do tohoto limitu lovit bílou rybu.
Toto bych změnil na pouze 2 kapry a tím končí lov nebo 7 kg ostatních druhů.
Dám ti příklad: Máš 2 kapry, kteří mají dohromady (plácnu) 4 kg a nechce se ti jít domů. Tak co uděláš? Budeš chytat líny, cejny atd. do stanoveného limitu a kapry a jiné limitované ryby budeš pouštět.
A toto bych změnil. Lapneš dva kapry (jedno kolik váží) a jdeš domů nebo chytáš jen bílou a tu si nachytej 7kg, ale nesmíš mít limitovanou rybu.

NFinalStorm - Profil | St 7.1.2015 9:44:47

Asi jsem divnej, ale co konkrétně vidíte špatnýho na omezení maximálního množství odnesených ryb za rok? (jeden z bodů Pikea)

NLosPafkos - Profil | St 7.1.2015 9:36:48

Pike >> proboha,kolikrát se nedá chytat na dva fídry,ten třetí by se už vůbec nedal stíhat.
A nebo je tvůj návrh přímo ušit na míru sportovcům ve stanu ?

NPike - Profil | St 7.1.2015 8:12:02

S bobkařama a krmítkářama se nedá na ničem rozumném nikdy dohodnout.