Top biwi pro dva

Zdravím všechny kapraře.Mám veliký dotaz.Potřeboval bych poradit s výběrem nového bivaku a rozmýšlím se v té dražší sortě cena max 15000kč.Když zainvestuji takovéto peníze chci v této cenové relaci ten nej a poto vás prosím o rady.Líbil by se mi s kšiltem,ale není podmínkou.Značky jen Nash,Fox a Ehmanns....Prosím o postřehy, rady a budu velmi rát i za fota a vlastní zkušenosti.Všem moc děkuji.
Autor diskuse: Michal S - Profil , 7.5.2014 kaprařina - náčiní, doplňky
5 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBullteriér - Profil | St 7.5.2014 18:59:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Michal S >> Tak to jsem zvědav na ty odpovědi :-)
Evidentně jde vidět že nevíš co od bivaku chceš,protože když ten bivak nemáš jak vyzkoušet,tak nemůžeš posoudit a pohledem nebo hmatem taky nic nezjistíš,protože každý to děla třeba s jiného materiálu,ale přitom stejně všichni ručí za slopec 5000/10000,takže to je stejné...
Připadá mi že jsi přesvědčen o tom,že čím dražší tak tím bude lepší...
Bohužel to tak nefunguje a věř mi,že právě i s těmito značkami co jsi uvedl jsem byl docela zklamán...
Každý bivak má něco pro a proti a všude je nějaké procento zmetků...Já osobně jsem to dříve bral podobně jako nyní ty a jediné co jsem s toho měl je prodělečný výsledek...
Dnes je trh zasicen a lpí se jen na tom aby si každý kupoval nové a nové věci a aby ty věci moc nevydrželi.Proto taky záruka 2 roky a pak začnou vylézat neduhy úplně u všech bivaků ať už je za 15000kč nebo za 6000kč...Jen s tím rozdílem že ty ten bivak za 15000kč za 2 roky třeba prodáš max.za polovinu a ten za 6000kč taktéž,takže prodělečnost je znatelnější...
Je to spotřební zboží..
Na komentáře tipu,že jednomu do bivaku lehce protéka apod, a proto je třeba na prd,taky nedávej..On ti málo kdo řekne že v bivaku kouří,vaří,topí atd..To vše má podle různých výrobců narušovat impregnaci a tím značně snižuje životnost bivaku...
Takže má odpověd zní: Nedej na výrobce ani cenu bivaku a kup ten který se ti líbí.Pokud se k němu budeš chovat tak jak máš,tak ti vydrží min, Zaruční lhůtu všechny.
PS: Taky záleží proč chceš bivi.Pokud nezáleží přímo na tom aby jste byli 2 v jednom ( přítelkyně ),tak doporučím kup te si 2 brolička pokud jste kámoší na ryby..Dlouho jsem se mu bránil,ale Brolly je prostě Brolly.

Nmessers - Profil | Pá 9.5.2014 16:12:33

Asi nejlepší biwi pro 4 dospělé chlapi-3 690,-Kč

NKryshot - Profil | Po 19.5.2014 12:10:48

Jako jeden z TOP bivy očekávám tento, protože v "základní" verzi je to zřejmě opravdu špička!

http://trakkerproducts.co.uk/product.php?id=368&sci​d=9&sid=2

NBuldokov - Profil | Pá 5.9.2014 19:14:11

zdar lidi , nemate někdo nahodou tento?Giants Fishing Bivak Specialist XT Bivvy 2 Man, jaky je materiál a da se na to dopasovat přehoz z jineho bivaku?

Npablo - Profil | Pá 16.5.2014 22:00:44

Ja mam Trakker armo mk2 1 man. Aquatexx je paradny matroš. Jrcčko schne hádam 3 krát dlhšie. A výhľad mám neskutočný. Mám ho teraz 4tu sezonu a okrem vyblednutia od slnka sa nič mezmemilo. Akurat rozmýšlam nad dokúpením prehozu aqua m3 supawrap kvoli dljhším výpravám. Vytvorý sa tým prehozom 60cm predsieň. Za mma trakker 1*. Nemal som inu foto tak aspoun niaka.

NPíňas - Profil | Po 12.5.2014 13:35:20

messers >> Kdo v tom nebydlel tak nikdy nepochopí jaký to je luxus ale my co víme o co jde tak se nad tím pošklebováním jen usmíváme :-)

Nmessers - Profil | Po 12.5.2014 10:51:40

Kocháč >> Vypadá to monstrozně,vydrží to v počasí neskutečný vychry,ještě se nestalo,že by povolilo šapito.Na 0 ročníku CMP Praha,to rozsekalo polovinu všech věcí,kdo tam co měl.Šapito stálo v pohodě.Výborný je fakt,že vidíš ven na pruty,což je důležitý nejen pro rybaření,ale i k vůli zlodějům.Když se Ti otočí vítr,tak si prostě otevřeš jiný vchod,aby si se vyhnul profukování.Naopak když je teplo otevřeš třeba všechny tři vstupy.Vystřídali jsme s kolegy hodně typů,ale pod tímhle divadlem jsme již pátou sezonu a nenašly jsme na tom chybu.
Ten plac vevnitř a fakt,že si tam i 2 metrový chlap pohodlně stoupne,je prostě bomba...
Na ryby na přepravu tohohle divadla stačí obal z rybářské sesle.V pohodě se to tam vejde a ještě k tomu přihazuji zimní boty.

Narnošt - Profil | St 7.5.2014 22:37:58

Michal S - >> Ahoj,mám Ehmannse,jsem s ním nadmíru spokojený a kdybych si měl koupit nový bivak,koupil bych si ho zase.Kupoval jsem ho začátkem roku 2011,takže se mnou už hezkých pár týdnů prožil.Jak teploty pod nulou,tak i ty největší letní horka.Za mě ti ho můžu určitě doporučit...

N-bedna- - Profil | St 7.5.2014 20:30:11

Michal S >> Kdybych ti já měl poradit,tak si kup tento.http://www.tomi-korda.cz/jrc-bivak-quad-continental​-xl-druhy-plast-zdarma/d-73517/ je to XL, ne klasickej continental,tam prej byly u nějaké várky problémy s délkou stěny,ale to vím jen odsud z Mrku,takže ne z mojí zkušenosti.
V normálním bivaku seš pořád v předklonu a tady se krásně postavíš a bezproblému protáhneš,což při deštivých dnech oceníš a hlavně vstávání a oblíkání, kdy zádama a nebo hlavou sjíždíš orosený strop a voda se ti nepříjemně dostává za krk,fakt není příjemný.Což určitě znáš,a tady u toho XL-ka odpadá.
Neříkám,aby jsi jej koupil přímo tady,nemám s tímto e-shopem žádné zkušenosti,jen jsem použil odkaz,ale vzhledem k tomu,že má v tuto chvíli druhý plášť k němu zdarma,je ta nabídka zajímavá,ale je možný,že to maj všechny e-shopy co jej maj v nabídce nevím nezjišťoval jsem.
Ale ten prostor oceníš a co víc,z venku by jsi to do něj vůbec neřekl,že je tak prostornej.
Hlavní podle mě je,jestli to budeš používat na víkendy nebo na týdenní výpravy.Čím déle budeš v bivaku tím víc oceníš jeho prostor.Víkend přežiješ v jakýmkoliv.
Ale toto XL-ko je luxusní.Tak Petru zdar.:-)