Mleté rybky v krmive?

Dobrý večer chcem sa spýtať skúšali ste niekto pomlet mixérom alebo niečim podobný malé rybky ako belice a podobne... a vzniknutú hmotu následne pridávať do krmiva? aký to ma efekt? a skúšali ste to niekto aj pri závodoch dávať do krmiva?
Autor diskuse: matchkar - Profil , 2.5.2014 plavaná - nástrahy, návnady

Petr.J - Profil | Ne 8.6.2014 7:58:24

Teda čtu tu s úsměvem tuhle debatu. Opravdu nechápu, co vás na tom tak pohoršuje, použít do krmení rozemleté rybky, nevidím na tom nic špatného. Jsou revíry, kde je bílá ryby nezkutečně přemnožená a tak nechápu čemu by to mohlo uškodit. A vy pánové humanisti, co tu plácáte o nějakých surovostech a tak, vy nejíte maso? Nevíte že v krmných směsích je rybí moučka, vy nejíte ryby, které se také musí zabít, třeba ty sardinky, které vám nevadí co by přísada do krmení, ty někdy neplavaly živé v moři a nebo snad ryba v moři je podřadným druhem oproti nějakému cejnovi, nebo plotici. Pánové humanisti, kteří stále dokola chytáte jednu a tu samou rybu a hrajete si na sportovce, jděte se vycpat, je mi z vás na zvracení.

Dart Ness - Profil | Ne 4.5.2014 10:02:53

Původně jsem na to reagovat původně nechtěl vůbec...Ale jak se tu objevily dva návrhy,že radši přidat konzervovaného tuňáka-tak to už je úlet jako prase! Už tak je těch tuňáků málo-a já osobně nekupuji ŽÁDNÉHO tuňáka v JAKÉKOLIV podobě právě z principu....Takže,když chce někdo namlít třeba zakrslý 'plevel' (pokud je ho někde přehršel a neubude) nebo zbytky do krmiva,právě pro zatraktivnění krmení,tak s tím absolutně nemám nejmenší problém.Ale 'cíťové' to cítí jinak,že-ryba je KÁMOŠ,né žrádlo....By se někteří měli vzpamatovat!

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 14:05:19

nofish >> Tak to,že máš rozdělanou jinou práci jsem netušil a na odpověď bych si klidně počkal. Nechci si nic dokazovat,jen rád vedu diskusi na základě faktů a argumentů a nejsem zvyklej stanovat diagnozu těm,na jejichž otázku nedovedu odpovědět a asi jsem stále nepochopil,proč se k tomu někteří diskutéři rádi uchylují? Tak kdybys měl někdy čas,chuť si na základě reálnejch faktů popovídat,tak si odpověď na některou z položených otázek rád přečtu.

arnošt - Profil | So 3.5.2014 23:08:51

Když fungují masokostní moučky anebo masové příchutě,jistě by mohly fungovat i pomleté rybky.
Otázka je ale spíše etická než technického rázu.Já bych ty rybky raději nechal plavat,než nazdařbůh plýtvat jejich životy kvůli pár dalším rybkám na háčku.I ta malá bělice nebo perlínek je rád na světě...
Náhražek které odvedou stejnou práci je více - viz.zápisy kolegů pode mnou.

!M! - Profil | Čt 5.6.2014 22:18:39

Zkůšal jsem pomlet králičí a bůček do klobás, luxus :-) Pozor, bůček nesmí být moc libový jinak budou klobásy moc suché ;-)

mascha - Profil | Út 20.5.2014 17:05:04

Když filetuju rybu, tak mne vždycky štve, kolik je z toho pak nevyužitelného odpadu. Nemyslím, že by byl velký úlet ty zbytky po filetování prohnat blenderem, kterej i z kostí nadělá kaši a tu pak přidávat (zamrazovat) do futra.

splavek - Profil | Ne 4.5.2014 7:41:41

černásmrt >>Teď ovšem vyvstává další etická otázka, jestli přidáváním tuňáka do krmení vlastně místo toho ničení našich ryb nelikviduješ populaci toho tuňáka. Která jak je všeobecně známo ubývá tempem mílovým, takže ochranou jedněch druhů, vlastně přispíváš k vyhubení druhů jiných. Což je ve své podstatě také určitý druh zvrácenosti.

Blue - Profil | So 3.5.2014 23:51:29

Jako mlet ryby jen kvůli tomu aby moje návnada byla vonavější a pro ryby atraktivnější mi příjde už dost ujetý a bral bych za tohle papíry,,,se trochu zamyslete je to jen sport a jde hlavně o relax a pohodu kolem vody né o fotky s rybama co maj 15 a víc kg.....Všechno chce žít !!!! toho co to dělá bych taky rozemlel a naházel do krmení a na krabičku boilí bych napsal příchut habillis ... 35kč-kg.

masicek - Profil | Ne 8.6.2014 11:47:06

Víš něco o hnilobě masa?Ušetři vody a ryby!!!

Huxley - Profil | Ne 8.6.2014 11:15:32

Vždyť on nepsal, že je chce mlít živé, tak co to melete za nesmysly?
Rybí moučka v boilies a peletách vám nevadí?
Vždyť je to stejné - pomletá ryba.
Jeden génius tady píše, že pro ryby není přirozené žrát jiné ryby. Je to blbost velká. I velký kapr si vezme malou rybku mrtvou. Chytil jsem jich při lovu candátů několik. Většinou před zimou.
Proteiny z rybího masa nepohrdne většina ryb.
I tzv. bílých.
V mnohých boilies je rybí moučka a tzv. halibut pelety jsou na rybím mase postavené. Nechytáte na ně ryby? A všelijaké?
A co teprve všelijaké smradlavé dipy a příchutě.
Už jste slyšeli slovo fermentace?
Někteří asi ještě ne.
Někteří jste tupí jako koule.

Ještě k otázce. Směs s obsahem podrcených mrtvých rybek umístěná do krmítka, je nepochybně atraktorem při lovu candáta, mníka, úhoře i štiky chytané na mrtvou rybku na položenou.

Je komické, že někteří chytráci, co kritizují dotazujícího se, klidně napíchnou na háček živou rybku jako nástrahu. Při tom jim to zakazuje zákon o ochraně zvířat. Jde o týrání zvířat. Kdo nevěří, ať se do toho zákona podívá. Dočte se i o sankcích za jeho porušování.
Mnozí sumcaři se o tom na různých fórech už pohoršovali, ale marně. Kdyby se na ně přišli podívat inspektoři, tak je osolí. Neznalost zákona není polehčující okolností.
To by mohl každý debil, co bude jezdit po Praze 150 vykládat, že nezná zákon.
Že zákon o rybářství o tom nepíše?
No to je přece problém soudruhů z rybářských svazů, kteří by měli navrhnout úpravu legislativy.

b.gun - Profil | Ne 8.6.2014 10:04:10

molca >> Aha, takže když je to z moře, mrtvé v plechovce, je to v pohodě. Ale nedej bože, že by nám někdo pomlel čudly z našeho revíru, to by byl hned oheň na střeše. Co na tom, že moře je vydrancované a spousta druhů - včetně toho tuňáka - je na pokraji vyhynutí, na to sere pes. Super přístup.

molca - Profil | Ne 8.6.2014 7:04:41

blboun >> na rozdíl od živých jsou mrtvé, takže nemám zapotřebí masakrovat zbytečně další, když už je mám připravené z obchodu, přečti si pořádně, co jsi napsal za blbost.

donald5 - Profil | So 7.6.2014 19:20:50

matchkar - >> na bělici zase lapneš bělici, pomel kapříka a hurá na kaprodrom :-)))

u.x.a. - Profil | Út 3.6.2014 23:35:08

nejlevnější a nejlepší jsou rozemlete kapří ploutve a hlavy..

arnošt - Profil | Ne 4.5.2014 16:35:51

Já bych věděl,co pomlít,ale napsat to,tak mám na krku paragrafy o hanobení rasy.A buhví,jestli by to rybku lákalo...

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 13:44:45

nofish >> škoda,že ač nemáš problém napsat spoustu kravin míváš problém s odpovědí na jednoduchou a zcela jasnou otázku.

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 13:25:59

nofish >> Dobře,vynech kapra a vem to naprosto všeobecně.
Mě totiž už dlouho udivuje co všechno rybám do žrádla jsou rybáři schopný dát aniž by o těch věcech něco věděli a tady se mi líbí návrat k tomu,co je naprosto přirozené....
Prosím,vypiš mě pár věcí z toho čím dnes rybáři ryby krmí,nač loví které jsou pro ryby přirozenější než neupravená tkáň ryby z daného revíru.

splávkař - Profil | Ne 4.5.2014 13:09:20

nofish >> Co z toho co rybáři sypou do vody je pro takovýho kapra přirozenější potravou než třeba taková pomletá ouklej z vody ve které ten kapr žije?

ondra.soucek - Profil | Ne 4.5.2014 11:17:42

Dart Ness >> Mám pocit, že z kaprofilů jsou zvencnutí spíš někteří jedinci z řad jejich odpůrců. Upravovat své chování podle toho, že chci naštvat jinou skupinu a ještě se bít do prsou, kterak někoho vytočím, to mi připadá mírně slaboduché. Ale asi to bitvy virtuálních gigantů vyžadují. Já to jen tak nějak nechápu.

SlavnýLovecPampalini - Profil | Ne 4.5.2014 10:06:53

Sytchi >> to si piš :-) uhynulé ryby a zbytky z nich se pomelou na sranděru a nanesou se na tenkej plátek z např kukuřičného "oplatku" (nebo jiného) a pak se to většinou prožene pecí a je to tepelně upravený, teprv potom se to mele...

knedlicek12345 - Profil | Ne 4.5.2014 1:24:11

Já bych to teda taky nedělal, ale tak taky nemusí člověk mlýt celý ryby, ale stejně jako kafilerky, tak prostě rozemlít skelet ryby z kterýho uděláš filety, na tom taky něco zůstaně, a vsadim se že se takhle vyrábí nějaká ta moučka.
Tak proč podporovat ten nechutnej biznis co v rybařině je? já si radši teda cokoliv vyrobim ,když to zvládnu a většinou je to kvalitnější než z kramu.... jako ten skelet od ryby je prostě odpad , tak proč ho nevyužít, když to někoho láká....
Si to zjistěte, jak se dělá ta masokostní moučka a třeba zjistíte, že už dávno chytáte na drcený ryby at už v podobě bojlís nebo pelet.... Nevim jak se vyrabi, ale myslim že je se to bude zcela určitě dělat z těch skeletu a nebo z tech uhynulých ryb .

Éčko:-) - Profil | So 3.5.2014 22:43:52

nofish >> pokud to budeš brát takhle do důsledků, člověk je taky od přírody vegetarián. A co ty?

Ladináč - Profil | So 3.5.2014 22:37:51

Zkus betainove pelety .dej do nich tresci jatra s olejem.smichat.nasat.pak pouzit.a rybky nech plavat.-)-)

mirec.lovec - Profil | So 3.5.2014 22:17:29

poznam takych co uz aj hovno pomleli do krmiva :)) ale tak rybari radi experimentuju ako byt uspesnym lovcom , ale toto mi pride ako tragedia ,pomlet rybky do krmiva , hlavne v dnesnej dobe ,ked boiles produkty ponukaju sortiment prisad na baze rybej mucky , mesokostnej musky a rybacich olejov , co je vzdy kvalitnejsie a pre ryby drazdivejsie, ako tento tvoj napad ;)

Dawemaster - Profil | So 3.5.2014 22:10:27

Kup si raději rybí moučku. Nastražit rybku na candáta nebo na úhoře mi nedělá problém ale mixovat rybičky mixérem, mi přijde jako pěkná humusárna :D. Můj žaludek vydrží hodně,ale tohle už by asi bylo moc i na mě :-))

nofish - Profil | So 3.5.2014 21:11:48

matchkar - >> Jedna hloupá připomínka. Většina ryb není od přírody tvorem, který by žral jiné ryby... To, že je sežerou je jedna věc, to, že si člověk co takto činí dělá z přírody legraci, je věc druhá.
Za mě. Ne. Proč dávat rybám něco jiného, než obvykle žerou? Abych možná chytil víc? No to snad ne....

Rybáři už fakt nejsou rybáři s "R"...

tonda1953 - Profil | So 3.5.2014 20:58:26

Sytchi >> Lidi jsou různí....a možná to někoho i sexuálně vzrušuje:-(

Palusko - Profil | So 3.5.2014 8:55:39

Dnes male rybky v mixeri, ktovie co bude nasledovat... Ak ta to neprejde kontaktuj psychologa.