Lze úspěšně reklamovat funkčnost boilies ?

Kuličky od toho nebo onoho výrobce jsou označovány často jako nejúspěšnější, nejrychleji působící, neatraktivnější, nej nej nej....ale co když se kýžený efekt který slibují nedostaví i přes prokazatelnou přítomnost cílové ryby ve vodě. Je to na reklamaci?
Autor diskuse: bremic - Profil , 15.2.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

anakonda - Profil | So 16.2.2013 14:54:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové,tady se snaží výrobci vytvořit dojem,že chytá bolís a to je obrovský omyl. Bere ryba ve vodě a chytá rybář na břehu.Když nebere ryba bebo nechytá rybář nebo to neumí tak je to nejlepší boilís k ničemu.Vemte rozum do hrsti.Když někdo přijede někam do Francie a nasype tam 100Kg boilísu dvou značek tak chytne.Na jednu značku chytne 15kg a na druhou 20kg.Nebyla to otázka boilísu,ale otázka správné montáže,správného místa,správného okamžiku ,obrovské dávky krmení která byla použita a ryby přitahla .Testeři,kteří dostávají kvanta boilís zdarma se potom fotí s rybami a snaží se vytvořit dojem,že nebýt tohoto boilís tak tu ŕybu nechytli.Pravda je taková,že kdyby tam dali boilí jiné a krmili stejně tak masivně tak ji chytnou také a možná i větší.

arnošt - Profil | Pá 15.2.2013 21:56:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Docela jsem na první takovýhle monstrproces,první svého druhu zvědavý.Jak pan slovutný právník Judr.Lžičař předčítá z obžaloby,že došlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu,neboť bylo uvedeno následující :

Jméno Noční Můra vznikla po zkušenostech několika testerů a stálých zákazníků. V letních měsících často kapři po této novince šíleli tolik, že se pobyt u vody stával příliš vyčerpávajícím a rybáři po pár bezesných nocích odmítali na Noční Můru chytat.

Protože při předvolání korunního svědka vyšlo na povrch následující :

Soudce: Pane Kapr,šílel jste po Noční můře???

Pan Kapr: Ne...

Sven - Profil | So 16.2.2013 14:34:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ivo >>Ivo - ® So 16.2.2013 14:04:26
....Přece každý musí vědět, že při lovu kaprů je prioritní výběr vhodného loviště, množství a styl vnadění, způsob předložení nástrahy, atd, atd......

Při čtení debat některých mladých a wostrých tomu nic nenasvědčuje :-)))

Jednou jsem se ptal dovozce a zároveň prodejce jedné hodně solidní značky, proč nedováží mimo krmení i její jiný sortiment, jako třeba pruty aj.
Na rovinu mi řekl, že by musel být padlý na hlavu aby kupoval zboží na sklad, vyřizoval reklamace a vůbec si přidělával podobné problémy.
Krmení se nahází do vody, a pokud se přidá 50% umu, tak se největší pravděpodobností na něj dobře zachytá. Pokud někdo nezachytá, tak buď tam ty ryby nejsou, nebo právě nežerou anebo to prostě neumí. A v tom případě mu žádné krmení nepomůže.
Reklamace mu tedy odpadají. :-)
Něco jiného by bylo, pokud by neodpovídalo složení, jak píšeš. Ale to zatím nemají výrobci povinnost uvádět.

Petr.J - Profil | So 16.2.2013 13:58:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ivo >> No já to vidím jako srandu, jestli to někdo myslí vážně, je to jeho boj. Já když si koupím boiles, které mi nechytá, tak už si ho prostě příště nekoupím. V mém případě je to skoro každé koupené a tak si to raději vyrábím sám a jsem spokojen.

Ivo - Profil | So 16.2.2013 13:41:18

Tedy to je zase otázka. Myslím si, že drtivé většině lidí, kteří o kaprařině něco vědí, je naprosto jasné, že samotná nástraha/návnada tvoří tak maximálně 40 % úspěchu a to jsem ještě optimista. Úspěch ovlivňujících faktorů je následně celá řada. Ovšem zabývat se myšlenkou o možné reklamaci boilí z toho důvodu, že jsem nic nechytil mi připadá přinejmenším velmi úsměvné. Tedy za předpokladu, že se nejedná o pokus o vtip…
Je to stejné, jako by mne či jakéhokoli jiného běžného smrtelníka někdo posadili do monopostu např. Red Bull Formule 1 s tím, že je nejrychlejší a já pak ronil slzy, že jsem nevyhrál a házel vinu na vůz …. No chápu – venku sněží , a tak se řeší různé nesmysly…:-)))

MAXXSKATER - Profil | Pá 15.2.2013 21:10:52

U otázky jsem se upřímně zasmál. Nevěřím, že by takováhle reklamace jakékoliv návnady na ryby mohla uspět. :-)

bremic - Profil | Pá 15.2.2013 20:52:42

Padja >> Jsem zvědavej kam tato diskuze povede.Zboží jak zboží a zakoupeno k nějakému účelu, mělo by plnit co výrobce deklaruje. A výrobce by mohl a měl být proti tomuto i pojištěn...stejně jako cestovka proti špatnýmu počasí :)

Ivo - Profil | So 16.2.2013 16:23:43

bremic >> Nepřipadá ti přinejmenším laciné nejprve můj příspěvek vymazat a pak na něj vzápětí reagovat ? Podmínky pro udělení červené karty jsou myslím jiné a nepatří mezi ně to, že diskutující nesouhlasí s názory zadavatele otázky. Oprav mne, pokud se pletu.

Netřeba přeci zjišťovat – o čem se diskutuje. Pointu otázky jsi sám specifikoval v zadání.

Anýzový dědek - Profil | So 16.2.2013 16:21:36

bremic - >> K tvojí otázce: Jediné co můžeš je jít si tak stěžovat na lampárnu.
Je to maximálně klamavá a zavádějící reklama, ale toť asi vše.
Pokud by někdo dokázal zaručit na svojí nástrahu (boilies) 100% úspěch, tak by získal celosvětový monopol.
Jenže to je pouze z říše utopie.
Takže rozhodně toto důvod k reklamaci není.
Každý prodejce by se ti maximálně vychechtal do obličeje a poslal tě do Bohnic.
Toť můj názor.

tonda1953 - Profil | So 16.2.2013 15:22:00

Anýzový dědek >> No coment.Za A1

Anýzový dědek - Profil | So 16.2.2013 15:19:44

anakonda >> Jen bych tě doplnil.
Tam kde ryba není. můžeš házet třeba granáty, ale boilies ti samotné může sloužit jen jako kuličky na hraní...))

Ivo - Profil | So 16.2.2013 13:53:24

Petr.J >> OK – ale pointa této otázky nespočívá v tom, že by např. výrobce XY uvedl na svém výrobku složení a dejme tomu procentuelní obsah ingrediencí a při rozboru by se zjistilo, že to neodpovídá . Tady se řeší jiný problém – tak trochu zavánějící čecháčkovstvím. Koupím si 10 kg koulí, jdu si zachytat a nic nechytím. Po skončení výpravy šup do prodejny a chci vrátit peníze …V tom vidím tu absurditu. Je to stejné, jakoby myslivec reklamoval kulový náboj s tím, že netrefil jelena ….

bremic - Profil | So 16.2.2013 13:49:06

Ivo >> At CC Moore & Co Ltd we have formulated Meteor to be very rich in liver, meat proteins, yeasts, haemoglobin, hydrolysed animal proteins and Robin Red, in order to create an enzyme-rich, well-rounded, instant-impact spicy meat bait that catches time and time again right throughout the year.


To je od jednoho výrobce !

bremic - Profil | So 16.2.2013 13:07:18

hraji >> A zase tradičně nabroušenej:) Máš někdy dobrou náladu?

Čík - Profil | So 16.2.2013 11:50:00

Hoši,tahle otázka mi přijde úplně na nic.Už to tu nikdo psal,že záleží hlavně na tom co je mezi kuličkou a sedačkou.Je to asi to samé,jako kdyby šel myslivec reklamovat patrony s tím že nic netrefil.

bremic - Profil | So 16.2.2013 5:01:57

Smoldy >> o montážích se výrobce nezmiňuje...ale vím jak to myslíš. Ale nevím jestli víš jak to myslím já. Projdi si nabídky všech těch XYBaitů a přečti si co o jejich vlastnostech výrobce udává. Jeden neodolatelnější než druhý. Pak to srovnej se svojí zkušeností s těmito výrobky a dostaneš relevantní výsledek. Já to nekupuju já to jen tady tak pročítám a udělalo mi to tenhle výsledek. Jestliže si koupím tužkovou baterii tak je zřejmé, že jsem rád, když se do zařízení vleze, ale jestli je vybitá, tak přece neřeknu: Smolíček..koupím jinou. :)

nofish - Profil | Pá 15.2.2013 22:50:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bremic >> Člověče, popravdě? Jednoho člověka "hrabajícího" na carpmánii znám ze školních let. Vážně jsem uvažoval, že ho letos v Brně pozvu, aby zašel na chvilku pokecat. Protože prostě vůbec, absolutně, nechápu, o co v tomhle byznysu jde. Nebo chápu, ale nechápu jak to někdo může skloubit s "láskou" k rybám a rybařině.
Ve finále mi došlo, že to všecho je nesmysl a že to nemá cenu. Že jsou prostě dvě party rybářů. My, obyčejní, starší jsou prý i ti "masaři". Kteří chodíme na ryby protože je to pro nás prostě všechno co máme. Když na to přijde, tak budem žrát ryby furt ale bude se házet lopatou, když bude potřeba. A pak jsou "moderní rybáři" co si myslí, že si z nich všichni sednou na zadek a přitom nemají vlastí názor, umí jen chytat ryby, nevidí nic okolo, umí jen nadávat a to nemyslím jen na svaz. Jejich názor je ten, co jim "někdo" nacpal do hlavy a neumí si ho odůvodit. Na ty ta reklama spojená se značkou a fotkami megaryb (nejen kaprů) funguje parádně.
Takhle to momentálně vidím. Třeba se mýlím...

Drinks - Profil | Pá 15.2.2013 21:47:48

Zima je fakt dlouho, có?:)

machacek.pepa - Profil | Pá 15.2.2013 21:42:46

bremic >> kůň je v pohodě, toho já rád, ale udělej klobásu z kočky :-)

machacek.pepa - Profil | Pá 15.2.2013 21:24:49

bremic >> pro mě je nejlepší brambora prohnaná přes prase:-)

Drozďák - Profil | Pá 15.2.2013 21:21:33

bremic - >> je, stoprocentně.
Úplně stejně bych na Radě reklamoval chycený podmírový kapry 70 mínus. Jak k tomu obyčejnej kaprař přijde...

nofish - Profil | Pá 15.2.2013 20:53:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bremic - >> proč se radši s regulérním dotazem neobrátíš na nějakou net poradnu? dTest, ČOI, nebo tak. Nemluv o boilies, ale obecně o krmiv, nebo výrobku. :-)))