Domácí míchání robin redu.

Mícháte si někdo doma robin red?Pokud ano,tak s jakým úspěchem?Když se bude chtít,tak mužete přidat váš receptík.
Autor diskuse: Čík - Profil , 23.1.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Domácí míchání robin redu.

A) Míchám a funguje15%

B) Míchám, ale zatím to nemůžu doladit4%

C) Nemíchám,protože ho nepoužívám17%

D) Věřím pouze originálu64%

Od 23.1.2012 hlasovalo 179 čtenářů.

7 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NFishky - Profil | St 6.2.2013 9:55:15

Čík - >> Domácí míchání Robin Redu je asi jako domácí míchání Becherovky. Doma si ji můžeš úspěšně namíchat a bude i fungovat, ale nic to na věci nezmění na tom, že sestřelený budeš ze slivovice. Stejné je to i s robin redem, namícháš si pepř a papriku a jiné druhy koření a může to více či méně fungovat, ale robin red to nebude.

NBubo.b - Profil | Pá 8.2.2013 7:55:05

Nebudu tu zabředat do diskuze zda je dobrý takový nebo makový. Může fungovat jakákoliv směs z papriky a pepřů, proč ne. Když jinému funguje směs z hřebíčku, anýzu, skořice a vanilky. Ale zaráží mě polemika nad licencí a nelicencí. Nechci se nikoho dotknout, ale asi nic nevíš o systému licencí. Dělám u firmy, která taky nějaké licence vlastní a máme i svoje patenty, plus třeba výhradu pro ČR a nikdo si nedovolí ani pomyslet na něco nekalého. A pokud náš produkt poskytneme dál, tak systém kontroly funguje možní víc než uvnitř společnosti. Rozhodně teď nechci vyzdvihovat firmu vlastnící licenci a nebo přemýšlet proč u ostatních není uvedena. Může to být jen proto, že mají oficiální dealerství a k tomu nepotřebují licenci. Už jen to, že jsou uvedeni na jejich stránkách, by mělo zaručovat originalitu. Taky si asi na své stránky nedají sami nějakého nazdárka ze stodoly, co by míchal směs maďarských,mexických a kdoví jakých paprik a pepřů. A jak už zde bylo řečeno, pokud si někdo chce míchat papriky, ok, proč ne. A určitě to bude fungovat a možná podobně nebo stejně jako RR, jen bude záležet na vodě,situaci,rybách a pak na tom dotyčném. Kdyby totiž fungovala jedna jediná a 100% chuť, či vůně, tak proč by existovaly stovky jiných a pořád by se zkoušelo, bádalo a hádalo. Pak by byl MRK bez našich krásných debat, ne. Omlouvám se, pokud jsem někoho popudil, jen to jen můj názor a zkušenost s licencemi. Pěkný den všem.

NKocháč - Profil | Čt 2.2.2012 15:42:20

kefod >> na carophyll red neboli cantaxantin se klidně vyprdni, nemá smysl. Jde koupit a celkem levně 18% s glukózou v dózičkách cca 100g. Dávkování cca 2g - 4g do tuším 1l vody kanárům. Je to prostě jen barvivo. Stejně tak se dá sehnat tuším axantin ten snad barví do žluta. Už nevím. Robin red je jen jeden, recept je majetkem firmy. Je to stejný jako kdyby jsi se stresoval, že nevíš recept magické olihně od mika a borci ti sem dávali zaručené recepty s olihňovýma moučkama :o)
Robin reb není magická přísada, je to jen jeden ze spousty atraktorů.

NFishky - Profil | Čt 2.2.2012 14:29:47

Old Wolf >> Před šesti - sedmi lety jsem tak nějak začínal se závody, chodit k vodě kde není konkurence, tam stačí takřka jakékoli boilies - opravdu levné šikovně postavené, aby je ryba brala s chutí a bylo selektivní = není lepší nástrahy na větší kapry na vodě kde není konkurence, ale jakmile chytáš mezi dvěma teamy co mají sponzora a firemní koule - pod háček si dají kuličku kde kilovka vyjde na pětistovku - no a pak najednou ty samé koule, co ještě včera fungovaly na revíru bez konkurence nebudou fungovat vůbec, protože vpravo i vlevo je lepší koule. Takhle můžeš jet na závody jednou dva krát, ale potřetí už se naštveš a uděláš si prostě mnohem dražší koule, protože jinak jsou to jen vyhozený peníze za vlezné. Nemám za zády sponzora, abych si mohl dovolit "vyhazovat" love za vlezné, když už závody a nemáš sponzora, pak se šancí na výsledek - a ten hold udělat bez kvalitních koulí nejde. Pokud máš dobré místo, pak zachytáš s kde čím, jenže před závody nikdy člověk neví, co losne a tak nespoléhá jen na místo a raději udělá i ty dobrý koule.

A mimo to - počítal někdo, co stojí různé druhy paprik či pepře? I ty opravdu levný šméčkový vyjdou na +/- minimálně stovku za kilo a to je vskutku to "nejhorší" co na trhu je, posléze vše lepší je dražsí - koupit si pár balíčku papriky + pepře a ušetřil jsem? hloupost - jen si přepočítejte, na kolik vyjde kilovka papriky! Když jí koupíš v malém balení standardně v potravinách, tak je cena mnohem výš, než cena RR original od Haits! Šetřit ano, ale musí to mít hlavu a patu - koupit balíček papriky za 8 kč při 20 gramech = kilovka vyjde na čtyři stovky... děkuji, ale to pak ale postrádá smysl koumat, jak "nahradit" RR, už jen vzhledem k ceně.

Nagig - Profil | St 25.1.2012 11:29:40

Carabus >> Ono to dost dobře ani nejde je to nápad dané firmi a ta si ten recept bedlivě střeží to je to sami jako s becherovkou každej ví že tam příjdou nějaké bylinky a to je tak vše ale přesně ví každej prt a na tom je to postavený já používám RR taky ale ještě jsem nezaznamenal změnu když jsem ho tam dal a když né tak nevím jediné co jsem zjistil na 100 procent co činí boilie atraktivní je aroma a potom složení při dlohodobém lovu aby se ryba vracela ale na první místo řadím vůni ;-) to vždy rozhodlo ;-)

Nlubos666.p - Profil | St 25.1.2012 11:16:28

Carabus >> A když někdo napíše,že namíchal 100% robin,tak mu to stejně nikdo nebude věřit:-)

NKocháč - Profil | Po 23.1.2012 18:20:54

Co takhle si doma namíchat koks? Je bílej, tak by v tom mohl být moučkovej cukr a mouka.

Nknedlik1 - Profil | Po 23.1.2012 16:32:01

kup si červenou papriku a je to :)

NMaxi Sob - Profil | St 6.2.2013 10:03:26

Radek Ráliš >> Radek Fox - 6.2.2013 9:58:01 >> Ale ten pocit "Namíchal jsem si RR a lapnul jsem rybu ! " k nezaplacení.:-)))

Nkukac - Profil | Út 5.2.2013 22:05:43

Anglická firma Haiths začala začátkom tohto roku identifikovat výrobce návnad a nástrah pre ryby po celej Evrópe, ktorý používajú ich originální produkt Robin RedŸ.
http://www.haiths.com/articles/template/template/?a​rticleid=147

NSlavíček - Profil | Čt 2.2.2012 21:20:33

lubos666.p >>lidi se najivní vezmi si třeba rybí moučky za kolik je má nikl těšinský a za kolik Carb b? Přitom v nich není žádný rozdíl rozdíl je pouze v ceně nebo si snad někdo myslí že těch výrobců je tolik ! Přitom hodně lidí ti řekne že jim nevěří zdají se jim levný .

Nlubos666.p - Profil | Čt 2.2.2012 21:13:56

Slavíček >> Někdo se někdy na levný chytí,jednou nechytne a šup do popelnice a hurá pro lepší(dražší)...:-))) Pak nechytne ani na to a teprve se začne hledat chyba někde jinde.Někdo ovšem-šup a jede se pro ještě dražší:-))

NSlavíček - Profil | Čt 2.2.2012 21:11:45

Zdendahat >> V tom máš naprostou pravdu když je něco levný tak ti hodně lidí řekne to nemá cenu to je nějaký šit .Ve skutečnosti nevědí kolik co stojí v nákupu a jakou to má skutečnou hodnotu že hodně věcí je pořádně předražených.

Nomambik - Profil | St 25.1.2012 23:04:02

MiPo >> http://botanika.wendys.cz/cizi/rostlina.php?211 http://www.liberherbarum.com/minor/cz/Pn0636.htm
Rybí jed

Dalším způsobem jak získat ryby je použití jedu. Jed působí rychle. To vám umožní zůstat ukrytý zatímco bude účinkovat. Také vám to umožní získat najednou mnoho ryb. Když používáte rybí jed, buďte si jistí že jste vylovili všechny zasažené ryby, protože mnoho leklých ryb plujících po proudu by mohlo vzbudit podezření. Některé rostliny rostoucí v teplých oblastech světa obsahují rotenon, substanci která omráčí nebo zabije studenokrevné živočichy ale neublíží osobám, která takto ulovená zvířata jedí. Nejlepší místo k použití rybího jedu, nebo rostlin produkujících rybí jed je v rybnících, nebo horních tocích malých potoků obsahujících ryby. Rotenon působí rychle na ryby ve vodách o teplotě 21 st. C, nebo vyšší. Ryby vyplavou bezmocně na hladinu. Pomaleji funguje ve vodách o teplotě 10 až 21 st. C a je bez účinku při teplotách vody pod 10 st. C. Následující rostliny použité jak bude popsáno, omračují nebo zabíjí ryby:

Anamirta cocculus (obr. 8-23). Tato lesní popínavá rostlina roste v jižní Asii a na ostrovech jižního Pacifiku. Rozdrťte fazolovitá semena a vhoďte je do vody.

:-) :-)

Nvalach45 - Profil | St 25.1.2012 11:16:40

agig >> hait jen prozradil,že to jsou smíchaná seminka ruzných odrud paprik,sušene cibule,pepře a výtažku mrkve a červené řepy. doladěné betainem. obsahuje dráždivý olej z paprik. a sladký je po betainu. kombinaci ví jen haits.

NCarabus - Profil | St 25.1.2012 11:12:25

Ahoj, někdo sem napíše recept, druhý mu odepíše, že to RR 100% není, ale aby napsal co RR je, to jsem tu ještě neviděl. Silně pochybuju, že to někdo ví.

NMiras - Profil | St 25.1.2012 7:58:44

Blumik >> Zaklínadlo "carophyll" prostě prodává. Kdysi se napsalo v jedné knížce, že RR obsahuje neodolatelnou přísadu "carophyll red" a blud byl na světě.
Ano, byl jsi ojebán:-)

Nnatas - Profil | Út 24.1.2012 15:25:13

Když on vlastně nikdo moc neví co ten Robin Red je. Potom se dobře říká, že to ono není a nebo, že je to ono. Zkuste si koupit"originál" RR od profi výrobců a uvidíte, že skoro každý je jiný, pokud se vzájemně nepřebalují. Za výrobní tajemství se dá mnoho schovat. A každý výrobce bude tvrdit, že právě ten jeho je ten pravý.

NFishmanAlda - Profil | Út 24.1.2012 9:43:33

nevim jestli se tomu da rikat robin red ale tady mas muj: 5x sacek cervene papriky 3x sacek cervene palive pariky a 1/2 sacku chilli, kdyz jsem pouzival jak kupovany Robin Red od Nikla a nebo jsem dal tuto "směsku" tak jsem nezaznamenal rozdil v počtu záběrů

NKocháč - Profil | Po 23.1.2012 18:50:46

Modrý šílenec >> 50% antuka a 50% paprika

NKocháč - Profil | Po 23.1.2012 18:27:29

mannice >> velký prd