den blbec aneb když se nedaří......

zdarec tam napadlo jestli taky občas mívate tzv. den blbec přijdete k vodě nic se vam nedaří pořad se vam všechno motá nedokažete pořadně nahodit, atd......... tak sem pište sve dny blbce at se všichni zasmějeme a jak to nakonec dopadlo....
Autor diskuse: pista85 - Profil , 15.3.2011 všeobecné - příhody, kuriozity
10 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Ndeni 79 - Profil | Ne 16.9.2012 22:54:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky pridam takovou kravinu.
Je to uz par let,kdy jsme vyrazily s kamarady na nocni chytacku. Jak krasne to bylo vymysleny... Prijet k vode,nakrmit,zachytat a jet ve 12 domu....
Takze jsme prijely(o hodinu pozdeji) ,nez bylo v planu,a behem pul hodiny se spustil takovy lijak, ze jsme byly radi,ze vubec vidime na policajty z altanku. Takze sedime v altanu,svitime si na pruty baterkami a povidame si. Po dvouhodinovem lijaku jsme bez baterek a bez zaberu. Je nacase zakrmit a jdu ke kolegovi do batohu pro igelitku s krmenim. Udelam cca pet kouli a hazu je do vody. Kolega udela to same a jdem zase kecat budo altanu. Po chvili povida ze mu mama vlastne nachystala nejakou buchtu pro nas tri a ze je nacase ji ztrestat. Takze vlezl do batohu vytahl igelitku a dal ji na stul. Nez ji otevrel stihl podotknout ze se jeho mamina zblaznila-tolik jidla a jsme tu jenom do pulnoci. Pak uz nasledovalo zjisteni ze misto krmeni jsme do vody nahazely nejakou buchtu a nam zustala krasne vonici krmitkova smes,kterou jsme doma tak pracne pripravily...
Takze se podelalo ten vecer co mohlo...
Na druhou stranu jsme se v zivote tak nezasmaly jako tam...

Nvelbyk - Profil | Pá 12.8.2011 19:52:24

Přidám taky jednu tedy pro mě to byl den blbec.po dlouhé době rybaření s otcem sedíme vedle sebe kecáme on záběr za záběrem jen já nic :-O po dlouhé nudě si jdu natrhat maliny a vrrrrrrrrrrrrrr prut ve vodě :-( pokus o záběr ted už jen s jedním prutem posledí rousna ;-) přijde na mě ono tlačení a vrčení v břiše povídám otci jdu do lesa tak mi to pohlídej "jasně odvětil" jdu zpět a vidím otec můj prut v ruce a dle ohybu to vypadlalo na slušný výsledek a ejhle v tom se hodil nad vodu had :-O (úhoř ) otcův největší nepřítel než jsem doběhl tak cigaretou to raději upálil (prej takovou svini tahat nebudu :-O tak nevím byl to den blbec ? :-O ;-) :-)))

NJaČ - Profil | Po 11.2.2013 15:19:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jako malý smrad jsem se o letních prázdninách vydal s kamarády do lužního lesa. Spali jsme na seníku a ačkoli už byl večer nemohl jsem si ryby odpustit.
Opodál bylo odstavené rameno Moravy a protože byla fakt už tma, vybral jsem si místo naproti naftové vrtné věže, jejíž světla zářila na včechny strany.
Měl jsem věž přes vodu asi 50 m. Světla dost oslňovala a motory vrtáku duněly s přestávkami nocí.
Složil jsem dvoudílné Lipno s vlascem 0,40 a na hák velikosti kotvy nasoukal "rosňáka"
Nahodil jsem asi do poloviny ramena, které tu bylo široké nějakých 20 m. Dal prut do vidliček, došponoval silon a pověsil "nočního" policajta, který po nasvícení baterkou opravdu chvilku svítil.
Když se asi deset minut nic nedělo, vytáhl jsem žížalu, abych přehodil.
Zdála se mi docela čerstvá, tak jsem nahodil znovu a pak ještě několikrát.
Ale policajt se za celou dobu ani nepohnul. Nakonec jsem to o půlnoci sbalil a vrátil se na seník .
Ráno jsem se hned za svítání vydal na stejné místo. Už bylo světlo, nafťáci nelomozili a uprostřed ramena, kde jsem měl v noci několik hodin nahozeno, se skvěl velký pískový ostrůvek porostlý kopřivami.

NSedli - Profil | Po 11.2.2013 15:03:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl jsem s kámošem na 10 dni na kaprářskej výpravě, celkově se povedla, až teda na jednu noc, ta byla doopravdy "nepřekonatelná". Na noc nám vždy najížděli lepší kapři, udělali jsme 2 až 3 záběry za noc. Tudle noc, to bylo ale jiný.
Vyváželi jsme 300 metrů, a používali jsme kamenou montáž. Oba jsme chytali na stejné bojce. Kolem 9 mi pípnul jednou prut, říkám asi přejezd, v 10, 11 a pak 2x o půlnoci znova. To jsem začal mít tušení co se děje. A taky že jo, velice pracovitá plotička sebrala háček, seklase ale nedokázala pohnout s kamenem, tak tam výřila vodu, plašila ale nemohla odjet. Po převezeni jsme tedy znovu měli pruty ve vodě a čekali jsme jestli se to do rána vylepší. Záběr přišel kolegovi kolem 3 hodiny (nonstop svazová voda) ovšem hned po záseku se mu přehodil vlasec přez špičku, a 300 metrů vlasce s kaprem bylo pryč. K ránu jsme měl záběr i já, někdy kolem 5 hodiny. Jak to dopadlo, smotal jsem si u břehu druhý prut a kapr se vyříz na pařezu.
Tadle noc mě doopravdy dostala, asi se pd ní podepsala i únava, jelikož to byl asi už 6 den nonstop rybolovu. Zbalili jsme pruty a šli jsme spát, pokračovali jsme až druhý den když jsme se prospali a nemohli se již dočkat na to až budeme opět mít pruty ve vodě.

ten vlasec jsme pak vytáhli na jiný prut, už ale bez kapra.

NTWIN 69 - Profil | Ne 5.8.2012 16:07:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pista85 - >> Ahoj,den blbec jsem si odskákal vloni na jaře.Koupil jsem si dva vláčáky na lehkou kaprařinu.Po příjezdu k vodě jsem s hrdostí rozdělal první,navázal jsem montáž a chystal jsems e nahodit.Při pohybu prutem dozadu jsem jasně slyšel křupnutí a přesně u druhého očka se prut zlomil.Hleděl jsem na to jak bacil do lékárny.Nu což,to se může stát.Tak jsem rozdělal druhý,navázal montáž a velmi lehce nahodil.No a co se nestalo,opět stejné křupnutí a ve stejném místě prut zlomený.To už bylo i na mne moc.Sedl jsem si na židličku,vykouřil asi 3 cigarety,pobalil všechny věci a odjel domů.jediné šťastné vyvrcholení toho dne blbec bylo to,že mě soudruzi v NDR uznali reklamaci a nabídnuté náhradní zboží přišlo během pár dnů.
Holt i takové věci se stávají a k životu to patří.Když nejde o život,jde o howno!

NMarfi - Profil | Čt 12.5.2011 15:53:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já osobně nemám rád úhoře.... Je to "had" a těch se štítím... Jeden mi to ale vzal a sezobnul nastraženou žížalu... Když jsem ho dostal na břeh (měl kolem 80 cm) byl vystrašenej a bál se mě... A jak se ten had kroutil, chvilkama jsem to považoval za útok a bál jsem se ho zase já... Tak dlouho jsem kolem něj tancoval... až jsem si přišlápl a zlomil špičku prutu... No a jeden kamarád měnil cívku na navijáku, nasadil jí s novým vlascem navázal, ale zapomněl tam dát matku k brzdě... no a jak nahazoval... kutululůůůů,,,, a z hrany nábřeží cívka letěla do vody.... Když přeručkovával asi 200 metrů vlasce, srazil si do vody nohou kompletní kufřík s výbavou (samozřejmě otevřený)... no a když přeručkoval celý návin....uviděl u hladiny toužebně očekávanou cívku.... ale ta cívka tam držela jen díky dotaženýmu vlasci... a vlastní vahou se roztočila a skončla někde na dně kde je asi do ddnes... (on totiž neměl na konci na té cívce uzel)... Já myslel že se v tu chvíli potrhám smíchy... Klasickej Pat&Mat

NVilda nj - Profil | Út 19.4.2011 22:18:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

nebudu psát o sobě, ale o příhodě , která se stala kolegovi , který seděl asi 50m ode mne. Je to v podstatě známí vedle z domu a na ryby jezdí mnoho let. Bohužel je to typický masař, který nepohrdne ani plotičkou a právě v tom je ten fór. Jednoho krásného letního dne jsem se vypravil na kapry a kousek ode mně seděl kolega, který ten den neměl ani záběr. Asi po dvou hodinách rybaření začalo pršet , ale co by člověk kvůli rybám nevydržel. Po konci deště se začal kolega balit a samozřejmě jako první věc poskládal podběrák, to co následovalo by nevymyslel ani Hrabal. V momentě kdy poskládal podběrák měl nádherný hrčák a podařilo se mu zapnout pěknou rybu. Asi po 15 min. boje se mu jí podařilo dostat až ke břehu, ale ať za sebou hmatal jak chtěl podběrák nikde. Začal tedy couvat s tím že rybu vytáhne na břeh, v momentě kdy se mu to povedlo se kapr vypl a zůstal ležet asi metr od vody na břehu. Kolega odhodil prut a i když mu je okolo 70ti rozběhl se rychlostí nevídanou pro svého kapra, vzhledem k tomu, že bylo po dešti už možná tušíte co jse stalo, nádherně uklouzl spadl na kapra, kterého chytil a po břiše se sklouzl až do vody. Každý jistě ví, že udržet ve vodě rybu holíma rukama ja v podstatě nemožné a ten kapr to zjistil také, dvakrát šplouch a byl v p....i. Takovou snůšku nadávek jsem již dlouho neslyšel, ale je pravda, že tomu dopomohl i hurónský smích, který se ozíval ze všech stran. Kolega se zbalil a asi měsíc se u vody neukázal. Těžko říct kolika rybám tato příhoda zachránila život, ale pár rybářům ho jistě prodloužila.

NKralOskavy3 - Profil | Út 19.4.2011 12:42:04

Minulý týden jsem se odebral k malému rybníčku, čerstvě nakoupeno půl litru červů, že se s feederem pobavím. Hned při prvním hodu "naprázdno" abych sundal původní klip, se mi podařilo zahákout za zády na laviččce sáček s půllitrem červů a poslat ho cca 35m do vody :) Zbyla mi jen kukuřice a chytačka skončila fiaskem.

NNICKLOTERS - Profil | St 16.3.2011 20:54:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pista85 - >> Ahoj.Jednou kdysi dávno ještě jako kluk před vojnou jsme se chystali na několika denní výpravu na Dyji.Přípravy byli velkolepé.Bylo nás dohromady asi tři páry.Jelo se pod stany.Každý z nás měl na starosti určité věci.Na mě s bráchou padli stany včetně příslušenství.Na bratra k pramici nová vesla které si jeden známý obědnal ..Odjezd byl velkolepý čekala nás stará Dyje a její ramena plná velikých tmavých šupináčů.Tenkrát ještě nebyla ani jedna přehrada pod Pálavou.Řeka se tiše táhla Lužinama a bylo to ůžasné.Příjezd zapili naši tátové pohárkem bílého.Ale to hlavní příšlo až když jsem rozdával stany z našeho přívěsu.Krve by se ve mě nedořezal.Ani jedny tyče ke stanům nebyli ve voze ani v přívěsu.A další rána .Brácha nepřibalil darovaná vesla.Do třetice si strýc zapoměl občanský průkaz.Ale naši starý mazáci improvizovali statečně.Tyče nadělali s pláněk půjčených od místních vinařů.Vesla nahradíla prkna.A nakonec nám celou tu výpravu lilo jako z konve.Byl to prostě vážně den na který hodně často vzpomínám.To že se zvedla voda jen dokončilo naši opravdu velkolepou výpravu.

Njartas - Profil | St 16.3.2011 11:32:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Den blbec tak to jsem měl v loni, nebylo to na rybách ale příprava na ně a raní odjezd na řeku. Někdy v prosinci jsem si brzo ráno přivstal teploměr ukazoval -10C podle počasí se to mělo vyhoupnut na +2C říkám si poslední rybačka v roce. Ráno totálně zamrzlé auto, půl hodiny mi trvalo než jsem se do něj dostal a vše sbalil, hurá konečně připraven k odjezdu, vyjíždím z parkoviště ke máme bránu na kartu která otevírá závoru. stahuji okénko které mi zamrzlo, následně chci otevřít dveře a nic zřejmě zamrzl zámek, to samé absolvuji ze strany spolujezdce a kupodivu to samé, tak přelezám přes sedačky v zadu taky zamrklo, uvězněn ve svém autě náhle mě napadá otevřít kufr, po 10 minutách se konečně dostávám z auta přikládám kartu a otevírám závoru, na naskončení a projetí závory mám 3 min pak se zavře brána, rychle utíkám do kufru přelézám ryb. vybavení soukám se na místo řidiče avšak než zařadím brána jde dolu, plný nadávek opět absolvují stejnou lapálii se stejným výsledkem :-) po usilovném mlácení do volantu a peprných nadávek kolem prochází soused který se chytá za břicho a otevírá mi bránu, prej to mohl udělat hned ale chtěl vidět co budu dělat :-) :-) následně jsem chytil krásnou štiku a ukončil tal loňský ryb. rok